Ženský fotbal

Slávistky porazily i Lenešice

Juniorky Slavie vyhrály i třetí zápas na turnaji Drops cup. Tentokrát se však více nadřely, aby přehrály druholigové Lenešice 5:3. Branky postupně daly Kejhová, Feixová, Nováková, Benýrová a Kuklová.

Zápasový report:
Slávistky se tentokrát na výhru musely nadřít a o výsledek bojovaly do konce utkání. V prvním poločase byly zaskočeni rychlou brankou, kterou jsme si však zavinili sami. Přestože jsme dokázali otočit výsledek, a hlavně branka Feixové, stejně jako včera, byla výstavní, přesto soupeř opět dokázal strhnout vedení na svou stranu. Lenešice si během poločasu vytvořily minimum šancí, ale byly maximálně produktivní. My jsme však další nadějné příležitosti nevyužili, proto jsme nakonec jen do poločasu vyrovnali.

Druhý poločas byl už jednoznačně v naší režii a kdybychom byli více efektivnější, o výsledku by bylo dříve rozhodnuto. Několik nadějných akcí jsme nedotáhli do úspěšného konce, v koncovce jsme také měli smůlu. Přesto vedení na naší stranu strhla Benýrová a v poslední minutě se nádherně trefila Kuklová. Výhra byla naprosto zasloužená, ale holky nemohly polevit, což je jen dobře. Lenešice potěšily svým výkonem.

Průběh zápasu:
5. minuta - Brankářka Lenešic vykopla do velké dálky, slávistická obrana měla problémy míč obrátit a po závaru u vápna se k míči dostala Šubrtová a prostřelila i brankářku Gablovskou. 0:1.
20. minuta - Nováková uvolnila do vápna Týlovou, její střelu brankářka vyrazila a dorážka skončila mimo branku.
26. minuta - Benýrová zahrála roh a Kejhová nohou dopravila míč do sítě. 1:1.
28. minuta - Plzáková uvolnila Týlovou, jež utekla obraně, ale v zakončení orazítkovala jen břevno.
30. minuta - Po závaru se míč dostal na roh vápna k Feixové, která ihned střílela na bránu, ale tak povedeně, že míč dopadl pod břevno, brankářka byla bezmocná. Opravdu povedená střela! 2:1.
31. minuta - Po špatném odskoku přeskočil míč překvapenou brankářkou Gablovskou. Míče se jako poslední dotkla Ratajová. 2:2.
36. minuta - Bělohlávková špatně rozehrála, hráčka Lenešic prostrčila k Ratajové, jež sama před naší brankářkou nezaváhala a střelou k tyči strhla vedení pro svůj tým. 2:3.
40. minuta - Kejhová využila též špatného rozehrání soupeře, v brejku obešla dvě protihráčky a vystřelila, brankářka však míč neudržela a dobíhající Nováková dorazila. 3:3.
45. minuta - Po střele Feixové se míč dostal k Plzákové, ta přiťukla k Novákové, jenže vystřelila jen do náruče brankářky.
58. minuta - Burešová pěkně přenesla hru na druhou stranu, kde si nabíhala Benýrová a v koncovce, přestože byla z úhlu, se nemýlila. 4:3.
61. minuta - Kejhová uvolnila mezi obranu Burešovou, střelou podél brankářky však branku netrefila.
73. minuta - Po rohovém kopu Kejhové u míče byla Dvořáková, netrefila přesně.
79. minuta - Pěkný centr do vápna tečovala mimo branku Burešová.
87. minuta - Mádlíková uvolnila Benýrovou, jež šla ze strany na bránu, ve vápně nahrávala lépe postavené Vandasové, ta však netrefila ideálně a branku minula.
88. minuta - Dvořáková ve vápně vyslala parádní střelu, ale ještě lepší zákrok předvedla brankářka, když efektivně vyrazila na roh.
89. minuta - Ze standardní situace z 22 metrů prostřelila brankářku Kuklová. 5:3.

Komentář trenéra:
"Zápas s Lenešicemi byl v rámci zimní přípravy dosud nejnáročnější. Soupeř kvalitně bránil a především v prvním poločase se snažil o aktivní hru směrem dopředu. Bohužel jsme Lenešicím situaci ulehčili chybami v obraně, ale také zahozenými šancemi. Po přestávce už jsme soupeře k ničemu nepustili a zajistili si výhru. Je dobře, že holky musely tentokrát vydržet plně soustředěné až do konce a o vítězství se poprat," řekl trenér Martin Svoboda.

Slavia - Sokol Lenešice 5:3 (3:3)
Slavia:
Gablovská - Bělohlávková (46. Vandasová), Mádlíková, Tomášková, Feixová - Benýrová, Kuklová, Kejhová, Plzáková (46. Burešová) - Týlová (51. Nováková), Nováková (46. Dvořáková)
Branky: 26. Kejhová, 30. Feixová, 40. Nováková, 58. Benýrová, 89. Kuklová - 5. Šubrtová, 31. a 36. Ratajová

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)