Ženský fotbal

Fotbalistkám začíná jarní část sezony

Fotbalistkám Slavie zítra také konečně začíná jarní část ligové soutěže. Po dvou a půl měsících přípravy zahájíme boje o mistrovské body v Brně, na které na druhém místě máme náskok pouhých tří bodů. Juniorky naopak ze čtvrtého místa budou útočit na vyšší pozice. V zimě též došlo k několika změnám v kádru.

A tým
Slávistky zahájily zimní přípravu začátkem ledna soustředěním v Tanvaldu. Po těžké dřině, kdy holky nabíraly kondici, se postupně začalo více pracovat s míčem. "Poté jsme začali vylaďovat herní projev týmu," řekl trenér Petr Čermák. Tým sehrál pár přátelských zápasů, vítězné s Teplicemi či Starou Lysou a těsnou porážkou s mladším dorostem Troje. "Příprava proběhla podle našich představ, splnili jsme vše, co jsme potřebovali. Nyní se to pokusíme zúročit v mistrovských zápasech," uvedl trenér.

Během zimy kádr opustila pouze Denisa Turková, naopak se vrátila Evženie Zubková a vrací se i Markéta Šeranová. "A také přišla Petra Divišová," doplnil Čermák. Do týmu přišla i mladá Dominika Týlová. "Nadějné mladé juniorky se budou postupně zapracovávat do kádru," přidal.

Již zítra čeká fotbalistky první mistrovský zápas v Brně, kde se hraje od 12:00. Brno, po podzimní části na pátém místě, však na druhé místo ztrácí pouhé tři body. Naposledy jsme zde vyhráli těsně 1:0 a pojistili si druhé místo. Rozhodně se dá očekávat velký boj. "Bude to těžké, ale chceme vyhrát. Záleží, co soupeři dovolíme či co dovolí on nám. Každopádně se připravíme co nejlépe," uzavřel Petr Čermák.


Juniorky
Stejně jako A tým i juniorky zahájily přípravu soustředěním v Tanvaldu. "Zaměřili jsme se na rozvoj vytrvalosti a síly," uvedl Martin Svoboda, trenér juniorky. Dále odehrály tři halové turnaje (ve Zruči 3. místo, v Říčanech 3., v Hradci Králové 1.) a hlavně se zúčastnily zimního turnaje Drops Cup v Rakovníku. "Turnaj byl velmi dobře zajištěn s bezchybnou organizací. V jeho průběhu jsme sehráli pět zápasů, ale přes solidní výkony jsme zcela neuspěli. Po dvou prohrách v posledních dvou utkáních jsme skončili na čtvrtém místě," řekl trenér. "Ale celkové hodnocení přípravy je v tuto chvíli pozitivní, vše se ale ukáže až v mistrovských zápasech. Věříme, že jsme si veškerou smůlu vybrali v posledních dvou přípravných zápasech, ve kterých jsme neproměnili ani ty nejvyloženější šance a naopak hloupě inkasovali. Hlavním cílem pro jaro ale nadále zůstává výchova hráček pro ligový A-tým," doplnil

Tým juniorek prošel v zimní přestávce několika změnami. Přišla Iveta Dvořáková z Říčan a Jana Tomášková z Mladé Boleslavi. "Měly by přinést opětovné zkvalitnění našeho mladého týmu," prozradil Svoboda. Ale kádr posílí i atraktivní posila. "Zřejmě již po 'jarní přestávce' (4 volné víkendy díky reprezentační přestávce a absenci juniorek Holešova a Karlštejna) by do zápasů mohla zasáhnout Hannah Claesson ze Švédska," odtajnil. A nejsou vyloučeny další příchody. "Další nové hráčky se pravidelně objevují na zkoušku na trénincích a je pravděpodobné, že během jara se objeví nové tváře," doplnil. I kolonka odchodů se zaplnila. "Na druhou stranu na hostování do Říčan zamířily ze základního kádru Jana Jíchová a Lenka Tománková, ze širšího pak Eva Novotná. Z hostování se zpět do Všestud vrátila Inka Cibulková, Dana Buzková dala před fotbalem přednost tenisu."

Mladé hráčky nastoupí proti Brnu od 14:15 a bude to zajímavé utkání. Na podzim slávistky vyhrály těsně 3:1, ale teď je vše otevřené. "Očekávám náročné a vyrovnané utkání, ve kterém bychom rádi bodovali," prozradil slávistický trenér Svoboda. Brno bude zřejmě chtít oplatit porážku a zaútočit na druhé místo v tabulce, které drží Slovácko. Ale i Slavia má ambice bojovat o vrchní příčky. Zítra budeme moudřejší ...

Komentáře (4)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Fotbalistkám začíná jarní část sezony

    (host)     před 17 lety 16.03.2007 15:09 |  
    0 0

    tak ať jim to šlape !!

  2. Re: Fotbalistkám začíná jarní část sezony

    (host)     před 17 lety 16.03.2007 17:37 |  
    0 0

    Tak budu držet palce, ať to na úvod dopadne co nejlépe, takže 3 bodíky ať jsou doma,hm, tedy na Slávii.
    Máca

  3. Re: Fotbalistkám začíná jarní část sezony

    (host)     před 17 lety 21.03.2007 08:22 |  
    0 0

    Jak to jenom říct,asi skoro každý kdo by mohl dělat jiný sport a věděl,že ho tady trenér nechce,by se raději vrátil k tenisu,kde ví,že o něj stojí,než by šel do Říčan......

    • Re: Fotbalistkám začíná jarní část sezony

      (host)     před 17 lety 22.03.2007 16:07 |  
      0 0

      no....ona ví že tohle prostě fotbal přináší,je to věčný fotbalový kolotoč...dany já ti děkuju na pomoc!,jako hráčka jsi mi pomohla když jsem to nejvíc potřeboval,vím že to nekdy byla řehole....tenis a Pavla....co víc si přát,ne?