Ženský fotbal

V úterý derby juniorek!

Na státní svátek sehrají juniorky Slavie derby pražských "S". Odděleně od A týmu se představí v úterý 8. května od 15:00 v Edenu na umělé trávě. Přijďte naše mladé naděje povzbudit do těžkého boje. Prohlédněte si 9 fotografií z podvečerního tréninku - ZDE!

V úterý nás čeká čtvrté derby juniorských týmů. Bilance je prozatím vyrovnaná, jednou vyhrála Slavia, jednou Sparta a jednou se týmy rozešly smírně. Tato bilance je však hodně zavádějící. V loňské sezoně juniorky se Spartou neprohrály, ale v obou zápasech nastoupilo několik hráček A týmu. Tuto sezonu je vše jinak a kádr juniorky se natolik stabilizoval, že není třeba, aby mladé hráčky z A týmu chodily hrát i za juniorku. A právě nově tvořený tým mladých hráček utrpěl na podzim velký debakl, když se silnou Spartou prohrál 0:6.

I tentokrát jsou sparťanské juniorky favoritkami, v dorostenecké lize doposud neztratily ani bod a své soupeře válcují jednoho za druhým. Slávistky se však rozhodně nebudou chtít dát lacino a stabilizovaný tým se pokusí rivala co nejvíce potrápit. Holkám by určitě pomohla i divácká podpora, takže pokud můžete, přijďte se podívat!

Od pondělního tréninku začala příprava na blížící se derby. "Příprava na derby probíhá zatím podle plánu. Snažíme se přistupovat k zápasu se Spartou stejně jako k jiným ligovým zápasům, ale samozřejmě je atmosféra jiná," uvedl trenér Martin Svoboda. V neděli holky dokázaly porazit Hradec, se kterým doposud nezískaly ani bod. Podzimní prohra před derby nám moc nepomohla. "Určitě se nám do utkání půjde lépe než na podzim, kdy nás Hradec doma přehrál. Teď je v týmu klid a dobrá atmosféra. V lize juniorek ale platí víc než jinde otřepané klišé - každý zápas je jiný," doplnil.

A proč byste na toto zajímavé a určitě atraktivní utkání měli přijít? "Protože uvidíte určitě kvalitní souboj s maximálním nasazením. Pokud přijde někdo, kdo nesleduje ženský fotbal, určitě bude překvapený jeho úrovní. Sparta půjde do zápasu jako jasný favorit, na podzim nám na Strahově nasázela půltucet gólů. Bude určitě zajímavé zjistit, kam se herně oba týmy za půl roku posunuly. Věřím, že v našem případě bude vidět výrazná změna k lepšímu a se Spartou se o body popereme," řekl Svoboda.

Kdo tedy může, ať v úterý 8. května přijde, začátek je v 15:00 a hraje se na umělé trávě v Edenu. A tým sehraje své derby až ve středu 16. května od 18:00 v Uhřiněvsi.

Ohlédnutí za doposud sehranými derby:
1.derby - 11.10.2005
Slavia - Sparta 2:0 (2:0)
Sestava Slavie:
Matůšková - Pincová - Tománková, Přibyslavská, Feixová - Chlastáková (55. Podrazilová), Tesková, Holečková, Králíčková (76. Bastlová) - Benýrová, Čmakalová
Branky: 11. a 30. Holečková

2.derby - 26.3.2006
Sparta - Slavia 0:0
Sestava Slavie:
Gablovská - Pincová - Tománková, Zemanová, Feixová - Senette, Tesková (47. Králíčková), Kejhová - Krůzová (78. Zrnová), Holečková (58. Čmakalová), Nováková

3.derby - 22.10.2006
Sparta - Slavia 6:0 (4:0)
Slavia:
Gablovská - Zrnová (49. Beránková), Bottová, Tománková, Feixová - Cibulková (17. Tesková), Králíčková - Kulichová (56. Marková), Čmakalová, Kuklová (66. Mádlíková) - Bastlová
Branky: 3. Vařečková, 8. Pivoňková, 13. Vyštejnová, 16. Kratochvílová, 67. Podroužková, 79. Dobrevová

Komentáře (3)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: V úterý derby juniorek!

    (host)     před 17 lety 04.05.2007 14:12 |  
    0 0

    Bude to určitě velký zápas,věřím,že bude hodně diváků a bude se hrát výborný fotbal.Slavia do toho !!! Ať konečně prolomí tu sparťanskou neporazitelnost !!!

  2. Re: V úterý derby juniorek!

    (host)     před 17 lety 08.05.2007 10:27 |  
    0 0

    Držím juniorkám palce a budu se snažit přijet podívat! JJ

  3. Re: V úterý derby juniorek!

    (host)     před 17 lety 08.05.2007 15:19 |  
    0 0

    BOhužel mi nevyšlo se jet podivat i mi to vlastně tak nějak bylo zakázáno..ale holkám věřim a myslim že maj na to spartu porazit:)