Ženský fotbal

Slávistky nestačily na Slovácko

Fotbalistky Slavie propadly v důležitém zápase jara na hřišti Slovácka a po zásluze prohrály 0:2. Naopak parádní výkon předvedly juniorky, když převálcovaly domácí celek vysoko 6:0! Prohlédněte si 9 fotografií ze zápasu A týmu a 11 fotografií ze zápasu juniorek.

Slávistky nastoupily do utkání bez dvou důležitých hráček Budošové a Teskové, takže jsme museli improvizovat ve středu zálohy. Jenže hned od samého začátku holky hrály velice špatně, bez pohybu a nasazení. Domácí, povzbuzováni početným publikem, makali a jezdili po zadku a nevypouštěli žádný osobní souboj, ve kterých byli většinou lepší. Pod neustálým tlakem jsme se nedostávali před bránu, naopak si domácí si vytvářeli jednu vyloženou příležitost za druhou, ale držela nás výtečná Zbořilová. Během prvního poločasu Cvernová trefila břevno, Skupinová se třikrát ocitla sama před naší brankářkou či Zderčíková nevyužila další velkou šanci.

Ve druhém poločase domácí měli stále územní převahu, ale již se tak často nedostávali před naší bránu. Směrem dopředu jsme však nadále byli špatní. V 60. minutě se dostala za obranu Zderčíková a pomocí tyče skórovala. O dvě minuty později v dalším situaci utekla Hoferková, obešla i Zbořilovou, ale ve snaze ještě vypíchnout míč trefila protihráčku, byla odpískána penalta a navíc jsme dostali červenou kartu. Skupinová se následně nemýlila a zvýšila na rozdíl dvou branek. Přestože jsme se pokoušeli vstřelit důležitou branku, naše bezradnost nestačila na domácí odhodlání. Slovácko si vedení dokázalo pohlídat. Díky prohře již nemáme boj o druhé místo ve vlastních rukách, jelikož se Slováckem máme horší vzájemnou bilanci a v tuto chvíli i stejný počet bodů. Předvedený výkon slávistek byl velice podprůměrný a prohru jsme si zasloužili!

Slovácko - Slavia 2:0 (0:0)
Slavia:
Zbořilová - Přibyslavská, Králová, Pincová, Benýrová - Šeranová (64. Vranová), Pěničková, Voňková, Bottová (46. Kulichová) - Holečková, Divišová
Branky: 60. Zderčíková, 64. Skupinová pen.
ŽK: Skupinová (Slovácko)
ČK: 62. Zbořilová
Diváci: 350
Střely: 10:0, mimo: 6:1, rohy: 7:5


Juniorka:
Juniorky Slavie nastoupily do důležitého zápasu na hřišti Slovácka dva dny po utkání v Berlíně, navíc s absencí dvou hráček základního kádru Čmakalové a Komárkové. Začátek utkání byl poměrně vyrovnaný, ale domácí jsme k naší brance nepustili, kromě dvou rohů. Od desáté minuty jsme získali územní převahu a ve 14. minutě po rohu zahrozili, ale domácí závar před svou brankou vyřešili. Důležitý okamžik nastal ve 31. minutě, kdy Kuklová vyslala za obranu Tomáškovou, která v samostatném brejku parádně obstřelila brankářku.

Ve druhém poločase jsme předvedli fantastický výkon ve vysokém tempu. Holky nedaly domácím žádný prostor, aktivně napadaly a využívaly každou možnost k útoku. V 52. minutě po levé straně Dvořáková poslala do brejku Tomáškovou, před vybíhající brankářkou však vrátila míč nabíhající Dvořákové, která z první zakončila do prázdné branky. Na hřišti jsme pak nadále dominovali, v 60. minutě Marková pěkně uvolnila Burešovou a ta brejk využila. O tři minuty později po rohu Stankové se nemýlila Nováková. Pak jsme měli několik dalších vyložených šancí, které zůstaly nevyužity. V závěru jsme přidali další dvě branky, v 77. minutě po rohu Bělohlávkové na zadní tyči zakončovala Dvořáková a v poslední minutě využila svůj další brejk Burešová po parádní přihrávce Ondráškové. Holky získaly důležité tři body, díky nimž si pojistily třetí místo. A hlavně výkon byl excelentní a po namáhavém čtvrtečním utkání v Berlíně jsme navíc soupeře přejeli fyzicky.

"Dnešní zápas se mi hodnotí velmi příjemně. Před utkáním jsme měli obavy z náročného programu posledních dní, ale děvčata to nakonec zvládla skvěle. Velké nasazení, hlavně ve druhém poločase řada pěkných akcí a proměněných šancí, prostě výborný výkon. Všem hráčkám za to jménem celého realizačního týmu děkuji!" řekl trenér Martin Svoboda.

Slovácka - Slavia 0:6 (0:1)
Slavia:
Šolcová - Kulichová (41. Burešová), Stanková, Mádlíková (72. Palková), Dvořáková - Týlová (55. Plzáková), Kuklová, Nováková, Bělohlávková, Tomášková (65. Ondrášková) - Marková
Branky: 52. a 77. Dvořáková, 60. a 80. Burešová, 31. Tomášková, 63. Nováková
Střely: 0:9, mimo: 2:7, rohy: 2:3

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)