Archiv

České Budějovice B - Slavia B 1:0

Slávistická rezerva prohrála v předehrávaném 34. kole s juniorkou Českých Budějovic posílenou o hráče áčka. Pozitivem je návrat Petra Jandy na trávník.

České Budějovice B - Slavia Praha B 1:0 (0:0)
Branka: 55. Adamec
Slavia: Hanuš - Kindel, J. Hošek, Starý, Švamberg (90. Klavík) - Janda, Kobler (46. P. Hošek), Bayer, Kovařík - Volešák, Vukovič

"Byli jsme lepším týmem celý zápas, vypracovali jsme si dvě stoprocentní šance, které jsme neproměnili. Gól jsme inkasovali v 55. minutě po centru do vápna. Budějovice se zatáhly, tlačili jsme, měli jsme šance hlavně ze standardních situací, ale branku jsme nevstřelili. To je stále náš poblém, nedáme gól," řekl k utkání trenér Miroslav Janů.

Poprvé po půlroční absenci zaviněné operací vazů v koleni nastoupil dnes Petr Janda. "Podal snaživý výkon, pracoval pro tým. Ale přesto byla znát nerozehranost," zhodnotil letošní Jandovu premiéru Janů. Béčko se nyní bude muset v boji o záchranu už spoléhat jen samo na sebe. "Hráči áčka mají dovolenou, v neděli za nás možná budou ještě hrát Volešák a Janda."

Komentáře (46)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: České Budějovice B - Slavia B 1:0

    (host)     před 16 lety 21.05.2008 19:33 |  
    0 0

    jelikoz s nejvetsi pravdepodobnosti spadnou 4 celky, a zjevne vedeni slavie nedela zadny problem situace becka, tak by me opravdu prekvapilo, kdyby se zachranilo.

    • Re: České Budějovice B - Slavia B 1:0

      quelhar (admin)     před 16 lety 21.05.2008 19:44 |  
      0 0

      Takove kydy se tu placaji cele jaro...
      Co jako ma ted vedeni udelat? Zakazat hracum acka dovolene a poslat je hrat do konce cervna za becko? A az becku skonci sezona, tak muzou hraci plynule prejit do pripravy?
      Podle poslednich nekolika zapasu se hra becka zrejme o dost zlepsila, takze o zachranu strach nemam. Zvlast, kdyz na ni pet kol pred koncem ztracime bod.
      Hrajeme trikrat doma, dvakrat venku. Dvakrat s tymy z cela tabulky a trikrat s konkurenci, ktera hraje o zachranu. Osud mame zcela ve svych rukou a pokud konecne zacnou hraci davat goly a ne spalovat sance, tak se zachranime.

      • Re: České Budějovice B - Slavia B 1:0

        (host)     před 16 lety 21.05.2008 19:48 |  
        0 0

        nepřijde vám smutné spojení SLAVIA a BOJ O ZÁCHRANU?Mě tedy ano.Pochybuju,že někdo z těch co tam hrají mají nějakou větší perspektivu.

        • Re: České Budějovice B - Slavia B 1:0

          quelhar (admin)     před 16 lety 21.05.2008 19:55 |  
          0 0

          To mi smutne prijde, to je pravda. Ale je mi protivne cist kazdy tyden o tom, jak vedeni na mladez kasle. Kdyby byla situace becka vedeni ukradena, tak by napr. asi nevyhodili Smejkala, ne?

          • Re: České Budějovice B - Slavia B 1:0

            (host)     před 16 lety 21.05.2008 20:09 |  
            0 0

            spíš jde o to,že někteří,kteří jsou v "B" na to evidentně nemají a někdo se je bojí vykopnout a kvalitně b-tým doplnit z mladších ročníků nebo spíše nákupy z jiných klubů.Lepší koupit talenty z ligových mančaftů nyní,než je kupovat za 5 let do áčka za nekřesťanské peníze.

  2. Re: České Budějovice B - Slavia B 1:0

    (host)     před 16 lety 21.05.2008 19:39 |  
    0 0

    Tak to je špatný. :-( Pokud se nepletu, tak z českých divizí A-C postoupí do ČFL vítězové, tedy +3. Sestupující z druhé ligy budou asi dva české týmy, tedy +2. Odečteme postoupivšího vítěze ČFL = 4 sestupující.

    Nevím, jestli bez posil z áčka vystoupáme na 14. místo. Snad to vyjde. Mac

  3. Re: České Budějovice B - Slavia B 1:0

    (host)     před 16 lety 21.05.2008 19:57 |  
    0 0

    Ježiš, no tak budem hrát rok divizi, nebo si ČFL koupíme, no...

    • Re: České Budějovice B - Slavia B 1:0

      (host)     před 16 lety 21.05.2008 20:10 |  
      0 0

      Tady nejde o divizi,i když vlastně taky.Jde o kvalitu kádru,která je prostě slabá.Kopat bramboračku v nějaký divizi,to taky není zrovna ideální pro rozvoj talentu.

      • Re: České Budějovice B - Slavia B 1:0

        (host)     před 16 lety 21.05.2008 20:50 |  
        0 0

        Ideální? Co je ideální? Svého času postoupilo sparťanské béčko do II.ligy s tím, že pro talenty bude ideální hrát 2.ligu... Potom zjistilo, že je to na hovno, že na to řada těch hráčů není připravená a že musí platit řadu hráčů z áčka aby tam pomáhali aby se to vubec dalo se ctí dohrát (viz Homola a další tehdy...)

        Ono podle mě vždy záleží na tom, jak silné ročníky v danou chvíli rostou... Pokud ty ročníky jsou našlapané jako např. 87 až 89, tak lze hrát 2.ligu a ještě řadu hráčů pouštět na hostování a zapojovat rovnou do áčka...

        Pokud jsou ale následující ročníky slabší, jako že jsou, proč se hrnout někam za každou cenu? Stejně 1 - 2 vyjímečné hráče lze pustit hostovat někam výše než je ČFL, ale pokud ten kádr není opravdu našlapán tak jsou dvě možnosti...

        Hrát výše než na co je za cenu toho, že tam budou pravidelně hrát hostující Kubásek a BLažek, koupený Gebre nebo Volešák s Šourkem... a nebo hrát to na co je a dát šanci těm co tu jsou... Historie ukazuje, že i z hráčů v tomto věku nevýrazných čas od času vyroste kvalitní fotbalista (viz Jan Koller, Jiří Sabou, František Dřížďal a další...), ale tak se nestane pokud na jeho místě bude hrát Šourek s Kubáskem (nic proti nim...)

        Ačkoliv to říkám nerad, líbí se mi současná práce v juniorce Sparty, kde vykašlali na Homolu a spol. a dávají prostor hráčům kteří skončí v dorostu s tím že mají "dva roky a dost..."! Za dva roky ten hráč se bud prosadí do A-týmu nebo prostě odejde jinam... Vhodně juniorku používají i pro koupené cizí talenty (Holek ze Slovácka nebo Bareyro)

        Jenže s těmi nákupy to není vždy tak jednoduché... Nabídněte dnes Kadlecovi z Bohemky ať jde hrát do dorostu a posléze juniorky Slavie... V dorostu stejná soutěž, juniorka ČFL, pokud zůstane může za rok hrát 2. nebo 1.ligu za Bohemku, má velkou pravděpodobnost že tam dostane prostor, kdežto co ve Slavii, podaří se další postup do LM, opět přijdou Abrahámové, Střihavkové a další a pomaže někam hostovat třeba... Nutno se na to podívat i z tohoto úhlu pohledu...

        Na závěr použiji otřepané "Juniorka tu není proto, aby dosahovala zázračných výsledků ale aby připravovala hráče pro první tým!!!" To platilo vždy a mělo by se vždy z toho vycházet!!!

        Squater

  4. Where's Voki?:)

    (host)     před 16 lety 21.05.2008 20:06 |  
    0 0

    Voki,kdy znovu budeš na slavii.cz?

  5. Re: České Budějovice B - Slavia B 1:0

    (host)     před 16 lety 21.05.2008 20:47 |  
    0 0

    Situace je už vážná. Plzeň vyhrála a odskočila nám, záchrana je stále možná, ale bude vzhledem k losu hodně těžká. Čeká nás například Sparta. Tým dnes sehrál proti posílenému soupeři vyrovnaný zápas, bohužel dáváme málo gólů na hřištích soupeřů. Trenérovi Janů nelze nic vyčíst, do druhé půle poslal ofenzivního hráče Petra Hoška a vzhledem k formě Klavíka bylo správné i jeho rozhodnutí poslat ho na hřiště v závěru zápasu při snaze o vyrovnání. Bohužel jsme nevyrovnali, byť jsme měli v závěru výraznou převahu.

    Trenér Janů hasí požár, který nezpůsobil. Upozorňoval jsem už na podzim na potřebu doplnit tým o ofenzivní hráče. Místo nákupu některých zbytečných posil pro A tým se mělo investovat do juniorky. Je smutné zjištění, že jsme nejhorší juniorkou ze všech ligových týmů. Stačí se podívat na Jablonec, na jeho umístění i na počet gólů. Opět skóroval talentovaný Mešaňič. Stručně řečeno doplácíme na Jarolímovu přestupovou nekoncepční politiku. Doufám, že už pánové Rosen s Doležalem ukončili oslavy a podívají se pravdě do očí. Sestup by byl pro Slávii velkou ostudou. Výkladní skříní Slávie byla vždy práce s mládeží. Není to chyba trenérů mládeže, skautů, ale ignorování B týmu ze strany trenéra A týmu a vedení. Zatímco Kozel, Lavička chodí pravidelně na dorost a B tým v klubech, kde právě působí, o trenérovi Jarolímovi se to nedá říci.

    Vzhledem k losu, vzhledem k ukončení sezóny A týmu bude záchrana hodně těžká. Ať už sestoupíme nebo ne, tak bez doplnění týmu v létě a bez koncepčních změn se nepohneme z místa. Spadla i juniorka Ostravy a první, co Kahoun udělal, bylo angažování Ličky na post sportovního ředitele. I v Ostravě jako bývalé baště práce s mládeží si uvědomily, že jim ujel vlak. Právě angažování Ličky jim má pomoci se v delším časovém horizontu vrátit tam, kde Ostrava dříve byla v práci s mládeží. První krok se jí podařil a juniorka se vrátí do MSFL. Pokud nebude juniorka brána vážně, pokud nedojde k propojení A týmu s mládeží, tak se nám to vrátí jako bumerang. Jestliže odchovanci neuvidí možnost dostat se do A týmu, tak utečou téměř zadarmo ke konkurenci. Titul už je minulostí, teď musí být na stole analýzy, koncepční návrhy změn, jinak na to v budoucnu doplatíme. A nikdo z nás určitě nechce čekat dalších 12 let na titul.

    • Re: České Budějovice B - Slavia B 1:0

      (host)     před 16 lety 21.05.2008 21:32 |  
      0 0

      Zdravím vás voki(doufám,že to jste vy).Kdy se vrátíte na of.web se svými příspěvky?říkal jste,že po skončení právě uplynulé sezony.Tak jak?

    • Re: České Budějovice B - Slavia B 1:0

      quelhar (admin)     před 16 lety 21.05.2008 21:40 |  
      0 0

      Tak pridam los v poslednich peti kolech ligy. Nasi nejvetsi souperi jsou Nachod (+1 bod), Kolin (+1), Plzen B (+4), Cheb (+4), Letohrad (+5).

      My: Vlasim (3) D, Plzen B (13) V, Sparta B (1) D, Cheb (12) V, Pribram B (17) D.

      Nachod: Vysehrad (7) V, Kolin (14) D, Blsany (18) V, Vary (4) D, Varnsdorf (5) V.
      Kolin: K. Vary (4) D, Nachod (15) V, Boleslav B (6) D, Letohrad (11) V, Sezim. Usti (2) D.
      Plzen B: Pribram B (17) V, Slavia B (16) D, Budejovice B (10) V, Liberec B (9) D, Jablonec B (7) V.
      Cheb: Sparta B (1) D, Varnsdorf (5) D, Pribram B (17) V, Slavia B (16) D, Budejovice B (10) V.
      Letohrad: Liberec B (9) V, Jablonec B (8) D, Vysehrad (7) V, Kolin (14) D, Blsany (18) V.

      Potrebujeme preskocit dva z techto tymu. Nachod hraje se tremi tymy z horni pulky tabulky, navic trikrat venku.
      Kolin sice trikrat doma, ale taky tam ma tri tezke tymy.
      Meli bychom rozhodne vyhrat oba zapasy s nasimi konkurenty, ktere hrajeme venku. Doufejme, ze v nedeli s Jandou a Volesakem dokazeme porazit Vlasim.

    • Re: České Budějovice B - Slavia B 1:0

      (host)     před 16 lety 21.05.2008 21:45 |  
      0 0

      cau voki, bude nejaka analyza sezony na slavia.cz? :p

    • Re: České Budějovice B - Slavia B 1:0

      (host)     před 16 lety 21.05.2008 22:01 |  
      0 0

      Nezlobte se, ale co to tady produkujete? Mícháte hrušky a jabka dohromady, nelogicky upozorňujete na směsi čehosi. Jablonec, no a jak hraje "A" tým Nahažte na toho Jarolíma úplně veškerou špínu a všechny průsery Slávie od doby jejího založení a bude to. Aspoň se Vám uleví a budete mít čistější stolici. Tohle snad ani není možné, aby psal normální člověk. Vy na všechno upozorňujete, všechno víte. Tak to vemte a nekomentujte a ukažte. Představte si, že Rosen s Doležalem to vzali úplně z jiného konce. Teď máme titul a budeme stavět dál. Bude se stabilizovat i "B" tým a práce s mládeží, kde je tak špatná? Kde se bere ve Vás ta zlost a nenávist. Ano situce je vážná, ale spíše s Vámi. Čeká nás Sparta, no a co. Tak budou bojovat a třeba prohrajou a budou hrát zase někteří hráči "A" týmu. Je spousta vad a nedodělků na stadionu a svou nekoncepční stavební prací za to může kdo jiný? Jarolím, podle Vás asi taky, že. Vaše věta, že Rosen a Doležal si protřou oči, proberou se s oslavy a podívají se pravdě do očí, to má jako být co? Větší nesmyslnou a nelogickou větu už jsem dlouho nečetl. Možná, že mě tady budete natírat a zase mi podsunete asi stopadesát Vašich doměnek o tom,jak hájím Jarolíma a všechno natírám narůžovo, ale mě se dělá špatně z té zlosti, kterou nějak někde v sobě máte a jste zapšklý jak syrečky v míse. Je mi Vás líto. Ale ozvat jsem se musel. Sokrates 55

      • Re: České Budějovice B - Slavia B 1:0

        (host)     před 16 lety 21.05.2008 23:45 |  
        0 0

        na zapase sem byl...vcelku dobra hra v prvni puli, dost sanci, strelba. Libili se mi vukovic, volesak, j.hosek a svamberg...vukovic a volesak vytvareli sance ale nedokazali sme vstrelit gol. nutno podotknout ze becko vazne nema stesti. hraje dobre zapasy ale prichazi o vyhry v poslednich sekundach. doufam źe se zachranime. tym na to mame

      • Re: České Budějovice B - Slavia B 1:0

        (host)     před 16 lety 21.05.2008 23:53 |  
        0 0

        Sokrate 55
        Nikdo tady nehází na Jarolíma veškerou špínu. Nevím zda to psal voki nebo ne, ale jeho tvrzení není vůbec slabomyslné. Nevím proč píšete o stolici? Opravdu musíte podléhat koprolalii? Činí vám radost psát o hovnech? Nebo považujete za každého, kdo má jiný názor než vy za blbé hovado, které musíte seřvat? Nedělejte si ostudu.
        Tantalos

        • Re: České Budějovice B - Slavia B 1:0

          (host)     před 16 lety 22.05.2008 06:40 |  
          0 0

          Zdravím Tantale,
          bohužel hází a to dost. Slabomyslné to tvrzení je dost a o hovnech jsem nepsal, je vidět čemu podléháte Vy. Odpověděl jste si tak, že naopak, když já projevím jiný názor než Vy, tak mě hned musíte napomenout, i když to napíšu ostřeji. Ne nemusíte Tantale, i Vy patříte mezi Ty bohužel, co tu špínu hází v dost velkých kusech. Pokud si udělám ostudu zrovna u toho anonyma, který napíše, aby se majitel klubu po získání mistrovského titulu podíval pravdě do očí a vlastně viděl, že se mu klub rozpadá a je v koncích, to je hodně slabé Tanatale a obhajujte si to jak chcete. Vy když se řekne Jarolím, tak vidíte taky trochu víc rudě, než je zdrávo. Sokrates 55

          • Re: České Budějovice B - Slavia B 1:0

            mart     před 16 lety 22.05.2008 08:55 |  
            0 0

            Sokrate(55), Sokrate.... Mel by ste se probudit, a protrit si oci, jako jsem to udelal ja. Take jsem dlouho nevidel, jak to je doopravdy, ale po par dnech v Praze (hlavne po vystrizliveni) je mi to jasne. Vedeni Slavie si postavilo spatne priority. Co je to titul, kdyz Becko (mozna) sestoupi, co je stadion ( ktery momichodem neni az zas tak velky a navic jsou spinava umyvadla na zachodech, ... no to ze chybi dvere od zachodku bych snad ani nemel zminovat), kdyz ztracime (mozna) talenty. Co je to liga mistru, kdyz tam (treba) prespristi sezonu bude hrat nekdo jiny.... ano, ty kluby, co maji uz ted lepsi juniorku! Priznam se, ze jsem Tantala take dlouho nechapal, ... ale chybami se clovek uci, a staci tak malo.. Probudit se , a podivat se pravde do oci.
            Dnes uz je jasne, ze to Jarolim zpackal, ... a kdyby mu nepomohl Repka a Kretinsky, tezko by titul ziskal. Vsichni si mysli, jaky to byl dobry rok. Dokonce i Dolezal s Rosenem ( u druheho jmenovaneho to chapu, tomu jde jen o penize a o hokej....), ale je to vlastne zacatek konce. Je mi smutno Sokrate, ...velmi smutno.
            zdravi (rozesmutnely :D) mart

            • Re: České Budějovice B - Slavia B 1:0

              quelhar (admin)     před 16 lety 22.05.2008 09:43 |  
              0 0

              To jste se vsichni uz definitivne zblaznili nebo co? Becku se nepovede jedna sezona a klub je v troskach? Postoupili jsme do LM, postavili stadion, vyhrali titul a tim zacal velkolepy pad Slavie? S prominutim, ale hrabe vam?
              B tymy snad maji byt meritko budouciho uspechu? Opravdu si myslite, ze Jablonec bude hrat za dva roky o titul, zatimco my o zachranu, protoze ted je jeho becko lepsi?
              Na podzim jste tady propadali hysterii kvuli tomu, ze se nedarilo A dorostu. Nekteri ho dokonce prohlasovali za kandidata sestupu. Ted, par kol pred koncem vsechny nase dorosty ve svych ligach jsou nejhure do sesteho mista. Ale to se vam nehodi zminovat.

              marte, kdyz si ten tvuj prispevek ctu znova, je dost mozne ze jsi ho myslel ironicky (verim tomu, ze neco takoveho nemuzes myslet vazne). V tom pripade je tenhle prispevek reakci na Tantala a Vokiho.

              • Re: České Budějovice B - Slavia B 1:0

                martyni (přítel SN)     před 16 lety 22.05.2008 10:03 |  
                0 0

                quelhare.. to snad tady nikdo nenapsal, nebo jo? ja to chapu tak, ze becko je jedna ze soucasti slavie a kdosi tu vyjadruje nazor, ze pokud bude becko slaby, klubu to uskodi...protoze par lidi si tu holt mysli, ze kluby v cechach by se mely snazit vychovavat vlastni hrace, protoze nikdy nebudou mit dost penez na nakup kvality, lec pouze na nakup prumeru.. to prece neni az tak nesmyslny, ne? ze by jablonec hral o titul a my o zachranu, to jsem tu nikde nevidel.. no a ted se tu muzem bavit o tom, proc drive jsme meli koupeny "hvezdy", ale titul jsme neudelali, pak jsme meli odhcovance, a titul jsme taky neudelali a ted mame titul i LM. Podle me je ovsem krajne pochybne, ze je to diky Jarolimove taktice bez odchovancu.. zkoumejme tedy pricinu a nasledek.. a Jarolim jako hlavni pricinitel a hvezda mi z toho letos nevychazi

                • Re: České Budějovice B - Slavia B 1:0

                  quelhar (admin)     před 16 lety 22.05.2008 10:19 |  
                  0 0

                  Priznavam, ze jsem zprvu nepochopil martovu ironii a nechal jsem se unest. Nicmene si porad myslim, ze spatne vysledky B tymu jsou sice neprijemne, ale neznamenaji zase zadnou tragedii.
                  Sestup by byl smutny, ale porad je zachrana naprosto realna. A i kdyby se nahodou sestoupilo, tak co? Banik loni taky sestoupil a letos se zase vraci. Znamena to snad, ze se mu rozpadla prace s mladezi? To asi ne. Jen se proste nepovedla jedna sezona, jeden rocnik nebyl dostatecne silny, aby MSFL udrzel.

                  B tym prece neridi Jarolim. B tym ma sveho trenera a sve lidi, kteri jsou zodpovedni za pripadne nakupy hracu do tohoto tymu, ale urcite mezi temito lidi nema hlavni slovo Jarolim. Navic je tu od toho, aby v nem dostali sanci hrat mladi hraci a zjistilo se, na co tedy vlastne maji v dospelem fotbalu. Nekdy se zjisti, ze hraci jsou super (loni) a jindy se zjisti, ze zas tak super nejsou (letos) a obcas potrebuji pomoc z A tymu.

            • Re: České Budějovice B - Slavia B 1:0

              martyni (přítel SN)     před 16 lety 22.05.2008 09:49 |  
              0 0

              Panove, panove.. ja se vam divim, ze ste se takhle po ranu rozlitili...:-)) zvlast Vam, Sokrate... jsme-li tu pod clankem o becku, lze ocekavat prispevek vokiho a jeho obsah je take odhadnutelny, to bychom snad chteli, aby zmenil sve nazory a najednou psal o juniorce pozitivne? ja bych ani jeho prispevek nevidel az tak kriticky, snad se tolik o Jarolima ani neotrel... ze Jarolim uprednostnuje starsi hrace na doplneni kadru oproti nadejnym odchovancum, to je prece fakt, kterej vsichni vime.. jestli je to spravne, o to se tu vedou dlouhe diskuse.. kazdy necht si sam posoudi, zda je to spravna cesta a zda vykony Strihavky, Abrahama, Cernyho a Jarolima predci Necida, Dockala, Vachy, Gecova a spol.. obehrana pisnicka... kazdy necht si sam posoudi, jestli vykony tehle hracu nas dovedly k titulu nebo ne, vsichni ocekavejme, zda slavii tito hraci privedou do LM, a kdyz ne, jestli bude mit slavie dost prostredku je dal platit. Pak se ukaze, jak psala jane, jestli tahle cesta je spravna. Jsme mistri (tedy ne my, ale hraci a slavie:-)), mame krasnej stadion, takze co vic si prat, snad jen, aby to vydrzelo, protoze posledni rok byl reklamou na slavii.. pokud jde vokimu o toto, tak prosim.. nemam zasadnich namitek..

            • Re: České Budějovice B - Slavia B 1:0

              (host)     před 16 lety 22.05.2008 10:04 |  
              0 0

              Asi jsem opravdu starý a nepatřím do tohoto světa. Vám Marte nebudu brát, jak jste přišel k vystřízlivění. Vedení si položilo špatně priority? Správně se mělo zachránit Béčko a na titul sme se měli vykašlat, stadion vlastně je takový špinavý krcálek a týmy s posledních míst GL mají lepší juniorky než my. Slávie je vlastně už teď úplně hotová a příští rok s položí. V čem s Vámi souhlasím, tak s tím, že Jarolím jaro zpackal, prostě se pokakal. Doležal s Rosenem jsou jen takový kuliferdové s chutí do práce ferdy mravence? I Ty Marte ? Marte, dobrá, nechám této polemiky a pokud se mýlím a moje šediny jsou tak znakem mé neskonalé naivity a neprotřelích očí, dobře mi tak. Pak si zasloužím pořádně ran do kožichu, protože jsem fandil a fandím Slávii už přes půl století a teď teprve přichází začátek jejího konce. Bůh nám buď milostiv, to bude na podzim fandit na prázdných tribunách asi Rosen, Doležal, Viking, Bulldock, Martyni a pokud mi zdraví dovolí tak i já. To bude asi těch 4 900 prodaných pernamentek. A já Vás mám tak rád, Marte. Sokrates 55

              • Re: České Budějovice B - Slavia B 1:0

                (host)     před 16 lety 22.05.2008 10:18 |  
                0 0

                Jednoznačně špatný úhel pohledu:-(((

              • Re: České Budějovice B - Slavia B 1:0

                mart     před 16 lety 22.05.2008 10:23 |  
                0 0

                Sokrate, omlouvam se. Opravdu jsem se jenom pokusil (ve svem rozjareni vyplyvajicim porad jeste z oslav titulu) udelat si trosku srandu. Vy me znate(virtualne), a taky vite, ze chodim na Slavii radovat se a trpet vice nez 40 let. Taky vite, ze v Cechach uz dlouho neziju (...vlastne 20 let, pane, to to utika).... a presto jezdim (.. i kdyz ne na kazdy zapas). Mam ohromnou radost ze Slavie jako takove. Z titulu fotbalistu, z titulu hokejistu, z Rosena, Dolezala, vsech hracu a taky (dost prekvapive...) vetsiny fanousku.
                Naposledy jsme titul oslavovali v Liberci jeste s Tatou,... ten uz tentokrat se mnou bohuzel slavit nemohl. Tak jsem to oslavil s klukama, kteri jsou (jeste) mladsi nez ja :D.
                Tak a ted to nejdulezitejsi. Vystrizlivet je pomerne jednoduche, a prijit se k nemu da pomerne snadno. Me osobne stacilo se v nedeli probudit, a pak jit na prochazku, ... jo a hodne pit tekutiny, to je na bolehlav docela dobry :D. Zdravi (s omluvou) mart
                (jinak, podarilo se mi zblbnout i quelhara :D)

              • Re: České Budějovice B - Slavia B 1:0

                martyni (přítel SN)     před 16 lety 22.05.2008 10:23 |  
                0 0

                Sokrate!!!??? viz výše, níže:-)) mart samozrejme psal v nadsazce, a ja - byt jsem si tu trochu prisadil, nerad bych, aby zapadlo, ze tahle sezona byla samozrejme nadherna, slavie ziskala obrovskej kredit, krasnym stadionem, vyresenim snad vetsiny financnich problemu, navratem Vladi Smicera, praci svych sefu Dolezala a Rosena...tak ja myslim, ze bylo dost tech tesknych nalad

                • Re: České Budějovice B - Slavia B 1:0

                  (host)     před 16 lety 22.05.2008 10:36 |  
                  0 0

                  Lidičky moji zlatí,
                  to jsem kus vola. Zbaštil jsem to komplet a všechno. Marte já jsem tak rád, že jsem napsal že Vás mam rád. Jednoznačně špatný uhel pohledu, velmi správně. Pokud bych si měl sám sobě teď dát hodnocení, no tak by ze mně rodiče asi radost neměli a zřejmě bych musel hledat další termín. Pánové, dostali jste mě. Děkuji. Sokrates 55

                  P.S: "Cesante causa cessat effectus"
                  (Jakmile zanikne příčina, zanikne i následek)

                  • Re: České Budějovice B - Slavia B 1:0

                    mart     před 16 lety 22.05.2008 11:34 |  
                    0 0

                    :D, slibuju, ze uz to vickrat neudelam. Teda az do priste :).mart
                    ja mam porad este silenou radost. Na stadione se mi honilo hlavou tolik myslenek, ze jsem ani poradne neoslavoval. Dlouho mi nedochazelo, jakou ma tenhle titul pro nas cenu. Az po par pivech (asi v deset vecer) jsem si (po telefonu!) s manzelkou zakricel: "Slavie, Mistri, a Slavie do toho!". i kdyz se pak clovek podiva do Moskvy ( na to jak se hraje opravdu spickovy fotbal), stejne to nemuze snizit hodnotu uspechu Slavie 2008. Nemuze byt porat posviceni, ale kdyz prijde, je to krasa.
                    Proti tomu fotbalu vcera( ted ironicka poznamka - hraci ManU nam po zapase vysvetlili, ze byli po cely zapas lepsi :(), je treba pohledet taky na druhou stranu. Zeptat se treba, kdy ziskal posledni titul treba Everton (nepretrzite v prvni lize vice nez 100let!!!), nebo kdy ziskal titul Sheffiel United (nejstarsi fotbalovy tym sveta 1857).
                    Vubec je toho strasna spousta. Dalsi co me napada, je kolik fotbalistu Slavie, kteri byli treba i lepsi nez nekteri z soucasneho kadru, nikdy titul neziskalo. Nebo treba, kolik fandu Slavie se tohdle titulu nedozilo...

                    • Re: České Budějovice B - Slavia B 1:0

                      martyni (přítel SN)     před 16 lety 22.05.2008 12:04 |  
                      0 0

                      No marte, je to presne tak, pro priklady nemusim chodit daleko, ve vlastni rodine mam priklad velkeho slavisty, ktery na titul cekal desitky let a pak se ho tesne nedozil, vzpomnel jsem si i na pribeh z roku 1966 nebo 1965?, kterej znam jen z vypraveni, slavii stacila remiza k titulu, jak ty urcite dobre vis, a jak to dopadlo, no a pak ze je remiza s Jabloncem k piskani! ani nahodou, byla krasna! ManU to asi trochu stouplo do hlavy, vetsi kliku jsme snad meli jen my, kdyz popadl Repku blikanec:-)), ze jeste Saarovi nezvoni v uchu... ale ten rozhodci, mne to neprislo az tak zly, i kdyz napr. behem jedne minuty si vymyslel roh pro Manchester a na druhy strane ho sam odvolal, no..

          • Re: České Budějovice B - Slavia B 1:0

            (host)     před 16 lety 23.05.2008 00:14 |  
            0 0

            Já to Martre vidím úplně stejně. Ta letošní tragédie mě vzala natolik, že jsem se musel taky opít. Je to přece smůla, když člověk nevidí ani jeden ligový zápas a nemůže pak moudře analyzovat tu obludnou propast, do které se řítíme. Já slabodušejší jsem se doposad radoval, že jsme vyhráli ligu, hráli LM a postavili stadion, a ona je přitom tragedie nadosah. Až vystízlivým, také se podívám pravdě do očí. A v srpnu snad dokonce i na stadion, protože budu na pár týdnů doma.

            Vít K.

      • Re: České Budějovice B - Slavia B 1:0

        (host)     před 16 lety 22.05.2008 20:03 |  
        0 0

        Sokratesi, nepochopil jste můj komentář, navíc z něj vyvozujete závěry, které jsem neučinil a dezinpretujete moje slova.

        Můj komentář se týká juniorky, vůbec nezpochybňuji letošní úspěchy, nepíšu nic o tom, že Rosen s Doležalem táhnou Slávii ke dnu. Pouze zdůrazňuji fakt, že v zimě byly peníze na posílení B týmu a místo toho se utratily milióny za některé zbytečné nákupy pro A tým, což bylo kontraproduktivní.

        Pokud uvádím Jablonec, tak jako příklad dobrého doplnění týmu zvenčí. Nikde nepíši o tom, že bude Jablonec hrát o titul. I bez výrazných posil z A týmu hraje Jablonec v klidném středu tabulky a vychovává hráče pro A tým. To samé B tým Sparty. Trenér Kmoch odvedl skvělou práci, mají jasnou koncepci, každý hráč má dva roky na to, aby se prosadil. Mají jasně stanovené cíle, tým je dobře složený z mladých odchovanců, mladých talentovaných hráčů zvenčí jako Holek a z cizinců jako Barreyro. Vám je možná jedno, jakou soutěž bude hrát B tým příští rok. Mně ale ne. Je velký rozdíl mezi divizí a ČFL. Přechod hráčů do ligy by byl mnohem náročnější, v případě nouze by nebylo možné sáhnout do B týmu, přechod z divize do ligy by jim mohl dělat velké problémy a někteří hráči by místo divize šli hrát výše a nemuseli by prodloužit smlouvu ve Slávii. Není to k bagatelizování, jak se snažíte naznačit.

        Obvinil jste mě ze zahořklosti, nenávist, zla. Každý člověk s jiným názorem nemusí být hned zahořklý. Disidenti měli jiný názor než vláda jedné strany, přesto je nelze označit za zahořklé lidi. A takto bychom v historii našli hodně příkladů. Je normální, že někteří fanoušci jako já, Tantalos, Jane máme na určité věci jiný názor. Je lepší vyjádřit zde svůj názor než pískat na hráče jako v zápase s Jabloncem.

        B tým něco stojí a i on musí mít výsledky a plnit svoji úlohu, kterou je výchova hráčů pro A tým nebo jejich zpeněžení prodejem. Není možné ignorovat B tým, je to krátkozraké. Dneska slavíme titul, ale nikde není psáno, že znovu postoupíme do LM, že znovu obhájíme titul. A bez peněz žádné velké posily neseženete, navíc je český trh vybrakovaný. I proto je práce s odchovanci nesmírně důležitá do budoucna. Tak silnou generaci jako byli Janda, Suchý, Švec, Necid, Dočkal, Vácha, Černý a další momentálně nemáme. A pokud přijdou horší časy, musíte mít kam sáhnout. Proto jsem v zimě apeloval na doplnění B týmu před zbytečným nákupem některých drahých posil, které stejně nehrají. Nákup hráčů je investice, a proto je třeba zvažovat všechna rizika a přínosy do budoucna. Je to stejné jako u jiné investice. Rozumný investor neutratí všechny peníze za akcie, ale diverzifikuje svou investici do různých položek, od likvidních až po méně likvidní, od riskantních až po nejméně riskantní. Stejně tak výplatu neutratíte za tři dny, ale víte,že měsíc má 30 dní.

        • Re: České Budějovice B - Slavia B 1:0

          (host)     před 16 lety 22.05.2008 20:45 |  
          0 0

          Cok tomu říci. Čekal jsem, že toto asi napíšete. Když já vyjádřím jiný názor než Vy, tak mě zhodnotíte, že jsem to nepochopil. Asi se nepochopíme nikdy. Nevím kdo jste, Tantalose znám. O bagatelizaci také mluvíte Vy, nic takového jsem nenaznačoval. Tu větu co jste napsal, tam není nic o tom, že by Rosen či Doležal Slávii táhli ke dnu. Vy jste přímo napsal, že se Rosen a Doležal mají pravdě podívat do očí ......
          Jinak jste mě nepřesvědčil o tom, že zahořklý a zlý nejste - viz Vaše příspěvky. A Ty poučky na konci, hm to jste mě opravdu dostal. Pokud jsem se mohl přesvědčit, Rosen a Doležal na zadní kolečka a vytvoření rezerv myslí dostatečně vážně, a bylo by dobré abyste viděl, že pokud chceme něco stavět, tak i silná image klubu včetně titulu, stadionu, silného A týmu bude cestou pro posílení "B" týmu, dorosteneckých mužstev a silných ročníků našich žákovských družstev, protože oSlávii teď bude opravdu zájem. A když už jsme u těch základen. Vite o kolik více máme žáčků a žáků v přípravkách, žákovských mužstvech a všech dorosteneckých družstvech než třeba Vámi zmiňovaný Jablonec, Teplice, Olomouc, a dokonce i Ostrava, nebo dokonce Sparta? Zjistěte si ta čísla. Budete docela příjemně překvapen.A to vše se zaplatí a nebojte se , na tyto naděje bude peníz i na víc než na měsíc. Sokrates 55

          • Re: České Budějovice B - Slavia B 1:0

            (host)     před 16 lety 22.05.2008 21:17 |  
            0 0

            Sokratesi, nemusím Vás přesvědčovat o tom, jestli jsem zlý nebo zahořklý. To je Váš subjektivní pocit. Já můžu mít o Vás jiný názor, ale nebudu ho nikomu vnucovat. Důležité je, za koho mě považují přátelé, lidi z nejbližšího okolí. Kdybych byl zlý, určitě bych se nevěnoval adopcím na dálku a dalším věcem. Ale nebudu Vám vyvracet názor. Naše rodina si zachovala slušnost a čest za komunismu, nebáli jsem se otevřeně vyjádřit svůj názor, nebojím se to i v demokracii. Nebyli jsme poslušným stádem, proto mi nedělá problém upozornit na některé věci.

            Pokud jde o Váš komentář, přečtěte si ještě jednou, co jste napsal Tantalosovi. Nechám to na Vás. Já píši o něčem jiném a Vy mícháte vše dohromady. Stadión, titul, LM... O tom jsem ale nepsal, ani to nezpochybňoval. Já psal pouze o juniorce a o riziku sestupu, kterému se dalo zabránit. Peníze na doplnění týmu byly. Kde máte dáno, že bychom bez některé z posil nezískali titul. Proto mohl být titul i doplnění juniorky.

            Je hezké, že máme více hráčů v jednotlivých kategoriích než Sparta a další kluby. Důležitý je ale výsledek jako u každé činnosti. Kolik který klub dokáže vychovat opravdovou kvalitu, kolik hráčů se prosadí do A týmu, do ligy. To je směrodatné. Holandsko má stejnou hráčskou základnu, přesto jsou její hráči mnohem úspěšnější. Oni dokáží vyprodukovat větší kvalitu.

            Pokud jde o Vaše věty o image, stadiónu, titulu. Jen tyto faktory nerozhodují. Brno má nové, kvalitní tréninkové centrum, kvalitní ubytování a program pro mladé hráče. Navíc mladí hráči dostávají šanci v lize a o mladé hráče Brna je zájem. Těch faktorů je mnohem více. Tak jednoduché to není, jak píšete. Ale Vám ke štěstí stačí titul.

            • Re: České Budějovice B - Slavia B 1:0

              (host)     před 16 lety 23.05.2008 06:32 |  
              0 0

              Nevím co k tomu říci.
              To si jako moje rodina a já nezachovali čest za komunismu a já byl podle Vás nějakým poslušným stádem. Vždyť Vy nemáte žádný argument, který by opravdu přinesl v naší debatě nějaký zásadní zvrat. Pořád ustupujete a hledáte nějaká další, úniková témata. Tak když už připustíte, že náš klub Slávia má širší základnu ve všech věkových kategoriích, než Ty kluby které jste před tím dával za příklad jako práce s mládeží, tak přijdete s novým tréninkovým centrem Brna. A jaký má Brno stadion, to už jaksi nezmíníte. Že do tohoto tréninkového střediska v Brně přispělo město Brno více než 30 mil. a krajský úřad 15 mil. to také neřeknete. Že Sparta na přestavbu Strahova, podojila státní kasu taky cca 20.mil. a ještě příspěvek od Magistrátu dalších 10.mil to také neřeknete. Že Slávie se vydala cestou vlastního financování a na bázi developmentských závazků a prioritou byl opravdu stadion v Edenu, to bylo nanejvýš nutné. Vy jste mě poučoval o ekonomice, tak asi sám víte, že jízda na více koních najednou je vždycky osudná. proto Slávia nastavila jako nejvyšší prioritu náš fotbalový stánek. ten je teď hotov (pravda nedodělky se musí dodělat). Ale teď bude mít už volné ruce pro další připravované akce. už nebudeme muset platit ten šílený nájem na Strahově, budeme daleko lepší finanční situaci z odehraných zápasů na domácím stadionu, jestli viděl, jak je nastaven plán zdrojů právě pro lepší podmínky naší, slávistické fotbalové mládeže, tak nemůžete pořád jen negativisticky mrmlat a pomlouvat. Vy jste se s Tantalem pustil do Jarolíma a obvinili jste ho ze spousty nekalých činů. Taky je to Váš subjetivní pocit a píšete ho sem. proč já tedy nemůžu jít jiné přesvědčení a to Vaše nepřijmout. Právě proto, že moje rodina a já jsme za minulého režimu nebyly tím poslušným stádem, protože jsme se dostatečně hlasitě ozvali, tak jsem se ozval i proti Vám. Nebudu už dál naši polemiku v těchto věcech rozvádět. zbytečně bychom se masírovali navzájem a nikam by to zřejmě nevedlo. Jediné co pro dano věc mohu udělat je to, že uznávám, že jsem nepoužil dobře výraz zlý. To mě na sebe mrzí, protože je to neadekvátní k problematice, kde vedeme tuto disputaci. Výraz zahořklý je někde na hraně, ale pořád mám pocit, jako by Vás něco štvalo a mrzelo a tak jsem to cítil. Kritika je nutná, byl a jsem na ni zvyklý, i když jako každý chlap ( s trochou ješitnosti) jsem to kousal někdy taky blbě. Tak já teď už Váš příspěvek vždycky jen přečtu. Toď vše. Pokud takový závěr přijímáte. Sokrates 55

              P.S: "Ad augusta per augusta" (K vysokému cíli pře nesnáze)

    • Re: České Budějovice B - Slavia B 1:0

      (host)     před 16 lety 21.05.2008 23:40 |  
      0 0

      kámo...., zamysli se nad sebou..,. jinak nevim co s tebou čeče :-(
      urs

  6. Re: České Budějovice B - Slavia B 1:0

    quelhar (admin)     před 16 lety 21.05.2008 23:45 |  
    0 0

    K finale LM: Tezko se muzeme divit, ze v nasi lize jsou obcas zarezy jak svina. Kdyz i ve finale LM se takhle okate tlaci jeden tym, tak to uz je co rict.

    • Re: České Budějovice B - Slavia B 1:0

      GeorgK (přítel SN)     před 16 lety 22.05.2008 07:59 |  
      0 0

      že, jo taky jsem si toho všiml. Ten Abramovič tam poslal tomu černoprdelníkovi fůru jablek :-D

      • Re: České Budějovice B - Slavia B 1:0

        mart     před 16 lety 22.05.2008 09:51 |  
        0 0

        jj,... poslal furu jablek,... blbec. Pri tom kazdy vi, ze slovaci jsou spis na slivky (teda destilovany), nebo borovicku. :)

    • Re: České Budějovice B - Slavia B 1:0

      mart     před 16 lety 22.05.2008 09:02 |  
      0 0

      Zdravim Quelhara. Tentokrat uz bez ironie se priklanim k nazoru, ze slovensky rozhodci by asi skutecne nemel piskat takhle dulezity zapas. Nefandim ani jednomu z klubu, ktere byly ve finale, ale to co predvedl pan Michel byla prinejmensim necitlivost, ....pri nejhorsim slabomyslnost. Docela bych pochopil, kdyby mu nekdo z fandu modrych rozbil hubu, a to presto, ze zasadne neschvaluju nasili.
      Zajimava zprava (tady jde take o nasili) prisla vcera take od soudu z Liverpoolu. Tak Pan Barton si par mesicu nezahraje. Tady myslim spravedlnost nebyla slepa. Podvakrate se mu podarilo uniknout zamrizovanemu oknu s odrenejma usima, ... ale nakonec to prece jen dostal.mart

      • Re: České Budějovice B - Slavia B 1:0

        quelhar (admin)     před 16 lety 22.05.2008 09:44 |  
        0 0

        Ah, opravdu jsi to myslel ironicky. Tedy se omlouvam za tu reakci vyse, neni na tebe ale na ostatni :o)

        • Re: České Budějovice B - Slavia B 1:0

          mart     před 16 lety 22.05.2008 09:48 |  
          0 0

          :D, :D

  7. Re: České Budějovice B - Slavia B 1:0

    Bulldock (přítel SN)     před 16 lety 22.05.2008 11:29 |  
    0 0

    Dobré ráno vespolek! Finále LM jsem nedokoukal, a nejzáživnější část jsem prospal. Jinak to ale nebyl nic moc fotbal, přepínal jsem to s druhou ligou:-) A co bych řekl k béčku. V létě odcházel trenér Kozel a prakticky většina kádru, která byla pospolu více let. Bylo logické, že to bude skřípat, zvlášť když hráči jako švec, Suchý, Janda, Dočkal, Vácha a Gecov jsou výjimeční mezi vrstevníky. Cose nepovedlo, je doplnění kádru na potřebnou úroveň a je jedno zda to bude z nižších kategorií nebo zvenčí. Tady bych řekl, že se mělo více pracovat už v zimě, ale není nic ztraceno. Pan Janů tomu určitě prospěl a pokud u B-týmu zůstane, bude to základ lepší koncepce a součinnosti s Ačkem. . vzhledem k jeho předchozímu působení s KJ, aspoň tomu věřím. Sestup by byl určitě nepříjemný, ale ne tragický. . tak jako tak hlavní funkce bčka letos není realizovaná. . dodat hráče zralého na 1. tým. Věřme, že se podaří 3. ligu udržet, ale potom bude v létě čas na další hráčské příchody. Bčko se musí do budoucna zlepšit, ale rozhodně to není konec světa nebo ambic Ačka. . Sparta dlouho držela bčko ve 2. lize a stejně jí pak všichni odchovanci utíkali po lize a toho, že nás předběhne Jablonec nebo Budějice, toho se vážně nebojím:-)

    • Re: České Budějovice B - Slavia B 1:0

      (host)     před 16 lety 22.05.2008 12:09 |  
      0 0

      Základní nepochopení problému:-((((

      • Re: České Budějovice B - Slavia B 1:0

        Bulldock (přítel SN)     před 16 lety 22.05.2008 13:49 |  
        0 0

        Tak Vám děkuji za ten poučný, anonymní názor.

  8. Pekny clanek na iDnesu......

    (host)     před 16 lety 22.05.2008 12:58 |  
    0 0

    Idnes "objevil", ze se na stadion v Edenu nevejdou "TEZKOODENCI" ceske Policie, ... a vicemene navrhuje stadion zbourat. :),
    Docela hezke jsou i nazory ctenaru, ... v kostce ...."...to je ale opravdu skoda, ze nam na Slavii nebudou radit tezkoodenci".
    Slabsi je jenom reakce pana Jakubce, ktery pry nic, on muzikant :(.