Ženský fotbal

Slávistky porazily Hlučín

Fotbalistky Slavie v dalším ligovém kole porazily Hlučín 3:0 díky brankám Pěničkové, Divišové a Mészárosové. Juniorka svého soupeře přehrála 4:0 a díky zaváhání Plzně má nadále šanci na druhé místo. Prohlédněte si 29 fotek ze zápasu A týmu a také 19 fotografií ze zápasu juniorek.

Zápasový report:
Slávistky byly od začátku utkání lepším celkem, ale tentokrát jim vázlo zakončení. Vytvořili jsme si opravdu hodně šancí, ale mezi tyče jsme se nedokázali trefit. Šance si třeba vytvořila Voňková a Pěničková. Po pěkné střele Benýrové naopak brankářka vyrážela na roh. Soupeř se v prvním poločase prakticky k naší bráně nedostal. Dvě vyložené šance zahodila Tomášková, po centrech Divišové na zadní tyči nedokázala trefit hlavou prázdnou branku. Po přiťuknutí Budošové naopak střílela Přibyslavská, brankářka včas vyrazila na roh. Celkem jsme během prvního poločasu na branku vystřelili jen dvakrát, mimo branku však dvanáctkrát! Kvůli velkému vedru a dusnu se v prvním poločase na chvíli též přerušilo utkání na doplnění tekutin.

Druhý poločas jsme konečně začali také více střílet mezi tyče. Převaha byla vytrvalá, i když díky velkému vedru to bylo náročné pro všechny. Hlučín navíc pozorně bránil, takže před vápnem byl přehuštěný prostor. Pak jsme se přeci jen dokázali prosadit a přidali celkem tři branky. Hosté si vytvořili dva rohy a po jednom hlavičkovali nad branku, což byla jejich jediná příležitost. Na utkání také dorazilo několik fanoušků z Ultras Slavia, takže po utkání proběhla i děkovačka.

Přehled branek:
62. minuta - Po centru Divišové brankářka prodlužovala za sebe, ale jen k Pěničkové, která zblízka zavěsila hlavou. 1:0.
71. minuta - Gól přímo z rohu předvedla Divišová, slávistky brankářku mátly pohybem. 2:0.
81. minuta - Zblokovaný míč se dostal k Mészárosové, která následně pěkně vystřelila k tyči. 3:0.

Slavia - Hlučín 3:0 (0:0)
Slavia: Zbořilová - Přibyslavská (77. Bottová), Králová, Pincová, Benýrová - Divišová, Pěničková, Budošová (85. Nováková), Tomášková - Tesková (77. Mészárosová), Voňková (60. Holečková)
Hlučín: Krömrová - Steffková, Blahová, Kaňová K. (89. Šoborová), Sýkorová - Antalíková (85. Mrozek), Hlavenková, Schwarzerová, Špacírová - Stanjurová (46. Káňová V.), Miklušová)
Branky: 62. Pěničková, 71. Divišová, 81. Mészárosová
Střely na branku: 9:0, mimo branku: 18:1, rohy: 10:2
ŽK: 68. Zbořilová - 62. Steffková
Rozhodčí: Šafránková - Kramlová, Hasíková
Diváci: 70


Juniorky:
Juniorky se do svého soupeře zakously od úvodních minut a vytvořili jsme si opravdu hodně šancí. Jen břevno trefila Bělohlávková, stejně tak Kuklová či Čmakalová. Velkou šanci si vypracovala Burešová, ale brankářka její pokus nohou vyrazila. Radovat se mohla ve 12. minutě, kdy Nováková vyslala do brejku Týlovou, která předložila míč volné Burešové a ta bez problémů zblízka prostřelila brankářku. Nejkrásnější okamžik přišel ve 24. minutě, kdy po přiťuknutí Dvořákové se parádně trefila Kuklová přímo do šibenice. O šest minut později Kuklová střílela, Burešová míč zblokovala a následně zamířila k tyči a překonala hostující brankářku. Mezi tyče jsme dokázali během první půle vystřelit celkem jedenáctkrát. Holky ve velkém vedru předvedly povedený výkon a Hlučín může být rád, že dostal pouze tři branky.

Ve druhém poločase se hrálo v poklidnějším tempu, navíc při dnešním počasí síly rychle ubývaly. Ve 45. minutě jsme přesto přidali další branku, Čmakalová se dostala ke střele, míč se odrazil k Plzákové, která z hranice vápna nekompromisně zamířila pod břevno. Příliš velkých šancí jsme si už poté nevytvořili, ale převaha slávistek pokračovala, o čemž svědčí i statistika o počtu střel na branku. Deset minut před koncem jsme na hřišti mohli vidět Pavla Kuku ve svých nejlepších fotbalových letech v podání Komárkové, když se střela Burešové odrazila od brankářky před prázdnou bránu, kde byla právě Komárková a ze dvou metrů skákavý míč neumístila v poklidu mezi tyče, ale vysoko nad bránu. Po utkání holky absolvovaly děkovačku i společné focení s fanoušky.

Slavia - Hlučín 4:0 (3:0)
Slavia: Šolcová - Marková, Stanková, Čmakalová (69. Beránková), Dvořáková - Týlová, Bělohlávková (41. Mádlíková), Nováková, Kuklová (60. Ondrášková), Plzáková (49. Komárková) - Burešová
Branky: 12. a 30. Burešová, 24. Kuklová, 45. Plzáková
Střely na branku: 17:0, mimo branku: 12:0, rohy: 10:0

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)