Ženský fotbal

Slávistky porazily Liberec

Fotbalistky Slavie v předposledním zápase porazili Liberec 4:0 a nadále si drží druhou příčku. Dvě branky vstřelila Tesková, po jedné Mészárosová a Benýrová. Pouze poločas odehrály juniorky, soupeř nebyl schopen utkání dohrát kvůli nedostačujícímu počtu hráček. Prohlédněte si 19 fotografií ze zápasu.

Zápasový report:
Fotbalistky Slavie si od začátku vytvořily územní převahu a dostávaly se do šancí, které jsme nedokázali využít. V 6. minutě unikla Holečková po levé straně, její střela brankářka Taušová vyrazila k Divišové, jenž však nestačila přesně usměrnit mezi tyče. Ve 14. minutě si na roh Divišové parádně naskočila Pincová (foto č. 11), míč už směřoval do branky, ale na brankové čáře trefila do nohy stojící Voňkovou. Parádní kousek předvedla Králová ve 26. minutě, když z 25 metrů napálila břevno. Pak jsme se konečně prosadili střelecky, ale další šance zůstaly nevyužity. Tesková hlavičkovala z malého vápna nad bránu a Voňková střílela z hranice vápna, Taušová kryla. Jedinou šancí domácích byla standardní situace ve 43. minutě, kdy Svobodová chtěla překvapit Zbořilovou střelou k tyči, slávistická reprezentační brankářka však včas zareagovala.

Druhý poločas začal dobře, hned v první minutě skončil centrovaný míč Benýrové na tyčce a dorážka Divišové nad brankou. Přidali jsme pak třetí branku, to však bylo z naší strany prakticky vše. Měli jsme převahu, stříleli jsme na bránu, ale pokusy nebyly natolik nebezpečné, abychom mohli přidat další branky. Za zmínku stojí střela Bottové, která s námahou Taušová vyrážela. Výkon ve druhém poločase však byl špatný. Kvůli drobnému zranění musela střídat brankářka Zbořilová.

Nadále si držíme druhé místo. Definitivně se rozhodne v příštím kole, kdy se bude hrát ve stejný čas. Slávistky hostí nepříjemnou Plzeň a Slovácko hostí Liberec. O týden později čeká slávistky finále Poháru ČMFS se Spartou v Humpolci.

Brankové situace:
27. minuta - Po standardní situaci Divišové ve vápně Pěničkové sklepla k Mészárosové, která střelou na vzdálenější tyč nedala brankářce šanci. 0:1.
40. minuta - Benýrová poslala do vápna pěkný centr, míč lehce tečovala Tesková a překonala tak Taušovou. 0:2.
49. minuta - Divišová unikla po pravé straně, vrátila zpět Pincové, její střela však byla zblokována, míč se však dostal k Benýrové, která v pohodě doklepla do prázdné branky. 0:3.
79. minuta - Pěničková zahrála standardní situaci, Budošová lehce prodloužila a Tesková na vzdálenější tyči zblízka doklepla. 0:4.

Liberec - Slavia 0:4 (0:2)
Slavia: Zbořilová (65. Vranová) - Mézsárosová, Králová, Pincová, Benýrová - Divišová, Budošová (85. Šeranová), Pěničková, Holečková (83. Bottová) - Voňková (83. Tomášková), Tesková
Branky: 27. Mészárosová, 40. a 79. Tesková, 49. Benýrová
Střely na branku: 1:12, mimo branku: 1:9, rohy: 3:4


Juniorky:
Liberecký celek podruhé za sebou nebyl schopen odehrát utkání. Dnes do zápasu soupeř nastoupil pouze s devíti hráčkami! Od začátku měly slávistky jasnou převahu a bylo otázkou času, kolik padne branek. Dali jsme jich šest, ale plno dalších vyložených šancí zahodili. Kvůli podezření, že Liberec nebude chtít dohrát utkání, došlo již během prvního poločasu ke střídání, aby si zahrály i ostatní holky. A jelikož v průběhu poločasu odstoupila jedna hráčka Liberce a v závěru druhá, bylo otázkou, zda se po přestávce bude pokračovat. Liberecká strana nakonec oznámila, že i další hráčka není schopna pokračovat. Jelikož počet tak klesl na šest, musela rozhodčí utkání ukončit. Druhý poločas se stejně jako před týdnem na Spartě neodehrál. Je to ostuda. Každopádně juniorky za týden čeká klíčové utkání, díky prohře Plzni se Spartou mají šanci vybojovat druhé místo! Nadále si tak drží pozici nejlepšího týmu jara.

Liberec - Slavia 0:6 - nedohráno
Slavia: Voňková - Beránková, Mádlíková, Čmakalová, Dvořáková - Týlová, Ondrášková, Nováková (35. Komárková), Kuklová, Plzáková - Burešová (32. Marková)
Branky: 13., 28., 33. a 35. Nováková, 10. Burešová, 17. Týlová

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)