Ženský fotbal

Slávistky skončily v lize druhé!

Fotbalistky Slavie uhájily druhé místo, když na domácím hřišti porazily Plzeň 3:0 brankami Budošové, Pěničkové a Tomáškové, přičemž Slovácko nedokázalo vstřelit dostatečný počet branek. Juniorky ve velkém dramatu nedokázaly porazit juniorku Plzně a pouze remizovaly 0:0. I konečné třetí místo je úspěchem. Prohlédněte si 21 fotografií.

Zápasový report:
Fotbalistky Slavie čekal nepříjemný celek Plzně, který jsme na podzim porazili gólem z 94. minuty. Navíc jsme na dálku bojovali se Slováckem o druhé místo. Celkově jsme však první poločas předvedli velice slabý výkon, soupeř však také. Byl to spíše boj bez šancí. Během prvního poločasu jsme vystřelili pouze jednou na branku, a to ve 32. minutě, kdy po centru Benýrová kapitánka Pěničková sklepla k Divišové a její střelu brankářka Odlasová srazila na roh. Pak ještě Pěničková hlavičkovala v nadějné pozici nad bránu. Více jsme slávistické fanoušky, kterých přišlo poměrně dost, nepotěšili.

Druhý poločas byl z naší strany mnohem lepší, konečně jsme si vytvářeli šance a po necelé hodině hry dokonce vstřelili i první branku. Pak jsme soupeře zatlačili a začali i další příležitosti zahazovat. V 66. minutě po přiťuknutí Teskové střílela Přibyslavská, brankářka vyrazila na roh. V 70. minutě utekla po straně Holečková, přízemní centr však Tesková před prázdnou brankou usměrnila pouze do tyče. V závěru jsme zahodili další dvě velké šance, v 82. minutě Tomášková přestřelila z brejkové situace, o pár minut později Voňková po přihrávce Tomáškové trefila jen brankářku. Zápas nedohrála kvůli nenadálé nevolnosti Divišová a musela být odvezena do nemocnice. V podvečer už však byla propuštěna.

Výhra nám i přes neuspokojivý výkon v prvním poločase zajistila druhé místo, jelikož třetí Slovácko vstřelilo pouze sedm branek. V náš prospěch tedy nakonec hrálo celkové skóre. Pohár a medaile by slávistky měly převzít za týden na finále Poháru ČMFS, které se hraje v Humpolci od 16:00, soupeřem nám bude Sparta.

Brankové situace:
58. minuta - Přibyslavská přihrála Divišové, která poslala centr do vápna, míč prošel až k Budošové a zblízka hlavou v pohodě skórovala. 1:0.
72. minuta - Voňková parádně uvolnila mezi obranu Pěničkovou, která prostřelila brankářku Odlasovou. 2:0.
90. minuta - Budošová vyslala do brejku Tomáškovou, která parádně z úhlu vystřelila přímo do šibenice. 3:0.

Slavia - Plzeň 3:0 (0:0)
Slavia:
Zbořilová - Mészárosová (46. Přibyslavská), Králová, Pincová, Benýrová - Divišová (79. Tomášková), Pěničková, Budošová, Holečková - Voňková, Tesková
Branky: 58. Budošová, 72. Pěničková, 90. Tomášková
ŽK: 64. Budošová - 27. Mikysková, 83. Myslíková
Diváci: 100
Rozhodčí: Hasíková - Šafránková, Ferenčíková
Střely na branku: 8:0, mimo branku: 4:0, rohy: 6:2, fauly: 6:14


Juniorky:
Velice dramatický průběh mělo utkání juniorek. Aby naše holky skončily druhé, potřebovaly porazit Plzeň, která na jaře hraje ve velmi dobré formě. V Uhříněvsi jsme tak viděli taktickou bitvu, slávistky se snažily útočit, hosté pozorně bránili. Během prvního poločasu jsme si vytvořili jednu velkou šanci, když Čmakalová parádně uvolnila mezi obranou Novákovou, která si však míč moc předkopla a brankářka tak byla u míče dříve. Plzeň se před naší branku dostala jednou, ale Šolcová pohotově vyrazila.

Druhý poločas jsme odehráli parádně, soupeře jsme zatlačili a byli nebezpeční, navíc jsme hráli dostatečně důrazně. Plzeňanky se i kvůli tomu častěji dopouštěly faulů a pak často i zdržovaly. Hned po změně stran ve 41. minutě byla ve stoprocentní šanci Nováková, když ji Burešová dobře uvolnila prostor, ale v zakončení trefila pouze brankářku. V 62. minutě pak Komárková skvěle vypíchla míč obránkyni, šla z úhlu sama, následně přihrála před bránu volné Markové, ta se však pořádně netrefila do míče. Chvílemi jsme si vytvořili velký tlak, ten jsme však nedokázali využít. Plzeň se pak už jen bránila a naší branku neohrožovala. Kýženou branku jsme nakonec nevstřelili, takže juniorky skončily na třetím místě. Přesto je to parádní úspěch, oproti loňské sezoně jsme se hodně zlepšili a navíc na jaře pouze dvakrát remizovali a získali jako jediný tým skalp Sparty. Velké dík patří slávistickým ultras, kteří naše holky hodně podpořili. Byli hodně slyšet jak v prvním zápase, tak i v zápase juniorek.

Nepochopitelně se však po zápase nepředávaly poháry a medaile pro oba celky. Svaz se totiž rozhodl, že se vše předá na ligovém aktivu funkcionářům! Je to nesmyslné rozhodnutí, zvlášť když se o pořadí na druhém a třetím místě rozhodovalo mezi oběma celky. Přitom před rokem se pohár po zápase předával... Co víc dodat ...

Slavia - Plzeň 0:0
Slavia:
Šolcová - Marková, Stanková, Čmakalová, Dvořáková - Týlová, Kuklová (63. Tomášková), Bělohlávková, Nováková, Plzáková (50. Komárková) - Burešová (53. Beránková)
Střely na branku: 2:1, mimo branku: 3:1, rohy: 2:5, fauly: 11:18

Komentáře (8)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky skončily v lize druhé!

    (host)     před 16 lety 16.06.2008 06:39 |  
    0 0

    Gratulace slávistkám,trenérům,funkcionářm-a svaz ať jde pěkně do pr... e !!
    Nevím co chtějí řešit na aktivu,když medaile si vybojovaly holky na hřišti a ne u zeleného stolu !!
    Zase pěknej podraz,je vidět,že jim vůbec na ženským fotbale nezáleží- hlavně že ty kraváťaci tam byli !!

    • Re: Slávistky skončily v lize druhé!

      (host)     před 16 lety 16.06.2008 12:26 |  
      0 0

      Ale byli tam taky ti raubiri co je fotbal vubec nezajimal :)))

      Aksa

      • Re: Slávistky skončily v lize druhé!

        (host)     před 16 lety 16.06.2008 12:31 |  
        0 0

        Co k tomu napsat, diky holky, v podminkach nesrovnatelne horsich nez ma tym nasich konkurentek se Sralty i jine kluby /dnes uz bohuzel/, jste opet odvedli velmi slusnou praci hodnou naseho jmena, myslite , ze si toho treba nekdo vsimne a prispeje treba nakou korunou na Vasi cinnost. Rozpocet 450 tisic je opravdu pro smich a holky si casto nektere veci plati zcela sami. Jiri

      • Re: Slávistky skončily v lize druhé!

        (host)     před 16 lety 16.06.2008 14:20 |  
        0 0

        taky se ti vypatlanci pak pekne ukazali po skonceni zapasu:D
        troubi

        • Re: Slávistky skončily v lize druhé!

          (host)     před 16 lety 17.06.2008 19:52 |  
          0 0

          tak mají jít za lepším ze srábie do SPARTY!.. POKAKANEJ JIŘÍČKU

        • Re: Slávistky skončily v lize druhé!

          (host)     před 16 lety 17.06.2008 19:55 |  
          0 0

          tak mají jít za lepším ze srábie do SPARTY!.. POKAKANEJ JIŘÍČKU

  2. Koment

    Haala (přítel SN)     před 16 lety 16.06.2008 14:51 |  
    0 0

    To už zase Richi zpřístupnil vkládání komentářů pod články o ženských nebo je to jen nějakej renonc ?
    Jinak... už se nemůžu dočkat zápasu v Humplu, rezervoval jsem si na to sobotní odpoledne :) Tak snad holky přidaj další trofej kromě tý za druhý místo v lize...

  3. Re: Slávistky skončily v lize druhé!

    (host)     před 16 lety 16.06.2008 17:01 |  
    0 0

    Blahopreju jak Acku tak i juniorce,ktera bojovala a to 2.misto by si za ten vykon zaslouzila,ale skoda i 3.misto je pekny...:-)