O Slavii

Tipsport liga: Výsledky Slavie anulovány

Slavia v Tipsport lize skončila poslední, přesto mělo víkendové účinkování dohru. Organizátoři turnaje se rozhodli anulovat slávistické výsledky, byť v pořadí to nehraje podstatnou roli.

Slavia letos měla odehrát tři zápasy v Tipsport lize během dvou dnů, navíc do stejného termínu vpadl i turnaj Fortuna Víkend šampiónů. Bylo zřejmé, že síly nelze rozložit a pomoci bude muset B tým. Klub se zřejmě i kvůli velkým mrazům rozhodl dát přednost zápasům v hale. Celý tým odehrál alespoň jeden zápas s Bohemians 1905 v Edenu. Na zbývající dva zápasy naskočil B tým.

"Uvědomovali jsme si, jak je Slavia na začátku přípravy vytížená, proto jsme jí jako jediné povolili soupisku 30 hráčů. Z ní v duelech s Příbramí a Plzní nevyběhl na hřiště ani jeden hráč," uvedl ředitel turnaje Jiří Křenek pro deník Sport. Slavia sice mohla několik starších hráčů využít pro tyto zápasy, ale nebylo by to ideální. Tým doplněn s hráči B týmu by zápas odehrál z povinnosti a neměl by význam pro přípravu. I proto varianta odehrání kompletního B týmu byla vhodnější, než to všemožně kombinovat. Je spíš na zvážení, proč Slavia nehrála některé zápasy v jiných termínech. Organizátoři to však vidí jinak a podle nich Slavia nedodržela dohody. "Přitom je jedním z partnerů a pořadatelm nejen základní skupiny, ale i závěrečných kol. A nejprve se přihlásila na náš turnaj, teprve později potvrdila účast na Fortuna Víkendu šampiónů," argumentoval Křenek pro deník Sport.

Slavia měla problémy i loňský ročník, kdy kvůli soustředění v Dubaji musela do posledního zápasu v Tisport lize proti Příbrami nasadit svůj B tým a už tehdy byli organizátoři naštváni. Tehdy však ke kontumaci nedošlo, tentokrát už se rozhodli Slavii potrestat a zápasy anulovala.

Oficiální stanovisko organizačního výboru Tipsport ligy - ze serveru eFotbal.cz:

Organizační výbor turnaje TIPSPORT LIGA 2009 v rámci své kompetence rozhodl jako pořadatel turnaje vyřešit starty mužstva SK Slavia Praha dne 10. 1. 2009 proti 1. FK Příbram a 11. 1.2009 proti Viktoria Plzeň takto:

1) Konstatoval, že oba starty s kádrem hráčů, který k těmto utkáním nastoupil, jsou v jednoznačném rozporu s článkem 8 "Podmínky účasti", platných Propozic turnaje a považuje je za porušení Propozic turnaje.
2) V zájmu regulérnosti celého turnaje se nebudou tato jednotlivá utkání kontumovat, ale pro určení pořadí na 1. - 3. místě ve skupině A budou výsledky všech utkání Slavie anulovány. Tak, aby nebylo narušeno sportovní hledisko a hledisko FAIR PLAY.
3) Pro případný postup mužstva, které se umístí dle kritéria viz. bod 2 na 2. místě ve skupině A,. budou pro výpočet koeficientu potřebného k určení dalšího postupujícího do čtvrtfinále v Praze započteny všechny výsledky tohoto mužstva dosažené na hřišti.

Komentáře (19)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Tipsport liga: Výsledky Slavie anulovány

    Filipos     před 15 lety 12.01.2009 20:26 |  
    0 0

    Tak doufám, že mi vrátí vstupné!

    • Re: Tipsport liga: Výsledky Slavie anulovány

      Bulldock (přítel SN)     před 15 lety 12.01.2009 20:41 |  
      0 0

      Nevermind. Podstatný je, že to kluci odehráli, ne výsledek. Stejně mluvil i Vrba. Ale minimálně by měli zvážit účast v příštím roce.

  2. Re: Tipsport liga: Výsledky Slavie anulovány

    mig52     před 15 lety 12.01.2009 21:07 |  
    0 0

    Bulldock. Nevíš co je se Šventem? A taky s Gočem?

    • Re: Tipsport liga: Výsledky Slavie anulovány

      Fallen (přítel SN)     před 15 lety 12.01.2009 21:10 |  
      0 0

      Prosimtě, je to Goce a ne Goče. A nic s nima neni. Řeklo se, že starší hráči a hráči náchylní na zranění hrát v O2 nebudou... Seděli tam se Šmícou a Ferrym pěkně vedle sebe na židlích...

    • Re: Tipsport liga: Výsledky Slavie anulovány

      Bulldock (přítel SN)     před 15 lety 12.01.2009 21:25 |  
      0 0

      Netušim. Snad odjeli všichni. Dušan byl normálně na testech se všema. O Gocem neni ani slovo, ale ti, co neabsolvovali byli zmíněni. Uvidíme dneska nebo zejtra až O. Zlámal nahodí něco ze Špindlu. Měl teďko honičku o víkendu. .

    • Re: Tipsport liga: Výsledky Slavie anulovány

      slaviator     před 15 lety 12.01.2009 22:47 |  
      0 0

      V diskuzi na slavia.cz psal myslím smichov, že Dušan má příští týden přestoupit do Newcastlu. Tak uvidíme, co je na tom pravdy.

      • Re: Tipsport liga: Výsledky Slavie anulovány

        Bulldock (přítel SN)     před 15 lety 12.01.2009 22:52 |  
        0 0

        NJ a taky psal, že v Bayernu se na běžkách neběhá:-))) Mylsim, že Dugo nejde nikam a momentálně proklíná všechny svatý po vejšlapu.

        • Re: Tipsport liga: Výsledky Slavie anulovány

          slaviator     před 15 lety 12.01.2009 23:45 |  
          0 0

          Věřil bych tomu, že na běžkách se tam neběhá. Vede to tam Klinsmann a ten má trochu jiné metody, vzpomeň na to, co dělal u německého nároďáku:-) Ale je pravda prostě, že obě metody mají své pro i proti, jak běžky, tak i když se jen běhá. Pravda se ukáže pak na trávníku. A nevím, zda máme lepší fyzičku my nebo ten Bayern. I když to není jen o fyzičce, ale i rychlosti a dalších věcech. V těchle věcech se můžeme Evropě vyrovnávat celkem "snadno", jen musíme chtít a musíme se učit od západoevropských odborníků. To není ostuda. Ale to je všude, nejen ve fotbale. Dřív se učili Švýcaři hrát hokej od nás, teď abychom se to učili my u nich pomalu už.. :(

        • Re: Tipsport liga: Výsledky Slavie anulovány

          slaviator     před 15 lety 12.01.2009 23:47 |  
          0 0

          btw, s tím proklánáním svatých bych to tak jistě netvrdil. Jelikož je věřící, tak mu to víra vlastně zakazuje, klít... A přemýšlí spíše, zda to takhle Bůh chce, zda je nutné tyto galeje podstoupit... Tohle vykoupení:-)

          • Re: Tipsport liga: Výsledky Slavie anulovány

            Bulldock (přítel SN)     před 15 lety 12.01.2009 23:56 |  
            0 0

            Běžky jsou dobrý.. Je celkem jedno jaká zátěž. A na sněhu bych se já osobně víc bál zranění při běhu. Právě že je věřící, tak jich zná hodně.. Přinejhoršim si dá večer nějakej ten zdrávas, ael ulevit si musíš. Viděls knoflíkáře, ne? :-)

            • Re: Tipsport liga: Výsledky Slavie anulovány

              slaviator     před 15 lety 13.01.2009 00:06 |  
              0 0

              Viděl.
              Ale nevím no... Mě osobně se asi nejvíce líbí běh v mělké vodě. Když neběžíš někde v moři s kamenitou pláží, ale někde na brouzdališti, nic ti nehrozí, žádné zranění - narozdíl od běžek. Běžet mohou všichni - narozdíl od běžek, na které nejdou ani zdaleka všichni Češi. A je to i myslím více opodstatněné, protože je to tak trochu těžší ty nohy zvedat... Je tam přirození zátěž. Růža dává hokejkám tahat po ledě nějaký dvacetikilový závaží či co. Kopačky by mohly být "znevýhodněny" na cvičišti tím během ve vodě. A také fotbalem v písku, což by tak trochu simulovalo bahno á la staďák na Žižkově. Jako doplněk by to stálo myslím za zvážení. A určitě u toho hráčům neumrznou uši či se na vlasech nevytvoří rampouchy jako při běžkování :)

              • Re: Tipsport liga: Výsledky Slavie anulovány

                miross     před 15 lety 13.01.2009 08:55 |  
                0 0

                Teda zjistil jsem,že na našich stránkách existují vyjímeční talenti. Někteří se zřejmě hodí k současnému trendu "3 v 1". Ušetřili by jsme peníze! Najdou se zde osobnosti, které ovládají v podstatě vše kolem fotbalu. To, že jsou zde trenéři a manažeři v jedné osobě jsem si zvykl, ale že ještě ovládají plány fyzické přípravy? No to snad ne? Sakra proč nevedete nějaké mužstvo? Myslím v Evropě!

                • Re: Tipsport liga: Výsledky Slavie anulovány

                  Troubi     před 15 lety 13.01.2009 10:58 |  
                  0 0

                  taky me to mrzi.chtel jsem jednou v zivote videt slaviatora jak trenersky,manazersky a vselijak jinak sklada na zem napriklad Fergusona nebo Mourinha. Bohuzel jen talent nestaci a skvely Lukas utapi svuj um nekde uplne jinde:(

                • Re: Tipsport liga: Výsledky Slavie anulovány

                  slaviator     před 15 lety 13.01.2009 13:46 |  
                  0 0

                  Je mi 20, neboj, ještě stihnu třikrát vystudovat licenci... Času dost ;)

              • Re: Tipsport liga: Výsledky Slavie anulovány

                EdCable     před 15 lety 13.01.2009 13:01 |  
                0 0

                Neni to trosku zbytecna disputace, kdyz na bezky stejne chodi jenom ti co chteji a ostatni maji moznost spinningu?

  3. Re: Tipsport liga: Výsledky Slavie anulovány

    Fallen (přítel SN)     před 15 lety 12.01.2009 21:08 |  
    0 0

    To je trest!!! uplně se mi rozklepala kolena...

  4. Re: Tipsport liga: Výsledky Slavie anulovány

    mig52     před 15 lety 12.01.2009 22:25 |  
    0 0

    Bulldock, Fallen: Dik za sdělení. Fallen ještě jednou. Prosím, pohlíej mi i příčestí minulé, příští týden jdu na zkoušku z pravopisu, snad to s tvojí pomocí zvládnu.

  5. Re: Tipsport liga: Výsledky Slavie anulovány

    Ravik     před 15 lety 13.01.2009 07:37 |  
    0 0

    Opravdu pozoruhodný začátek přípravy... V pátek testy a hned po nich je ve dvou dnech v plánu porce sedmi zápasů. To musel opravdu naplánovat nějaký vědátor, co má fyziologii v malíku. Co asi hráčům mohly dát ty tři zápasy venku po 14ti denní dovolené?

    Druhá věc je, že nechápu Slavii, že s plánem zápasů Tipsport ligy souhlasila, když věděla, že bude hrát i v hale... A jestli věděla od začátku jak k tomu přistoupí tak se snad ani neměla přihlašovat.

  6. Re: Tipsport liga: Výsledky Slavie anulovány

    martyni (přítel SN)     před 15 lety 13.01.2009 10:26 |  
    0 0

    MOzna bychom tam priste rovnou mohli napsat juniorku. Pro acko je stejne turnaj k nicemu, hraje se moc brzo a je to jen o zraneni. Naopak pro becko ty dva zapasy byly urcite fajn, skoda ze se jim nepovedlo urvat nejakej bod, nemeli k tomu daleko. Naopak malej fotbalek v sazce je zabavny a svym zpusobem i prestizni, lidi si zvykli na nej chodit.