Archiv

Slavia B - Bohemians B 1:2

Slávistická juniorka podlehla v dalším přípravném zápase rezervě Bohemians 1:2.

Slavia B - Bohemians 1:2 (0:1)

Branky: 87. Zelinka - 13. a 58. Augustín

Sestava Slavie: Diviš - Kobler, Studík, Čmovš, Starý - Černý (46. Koreš), Javorek, Šimeček (46. Zahálka), Kovařík - Zelinka (46. Petr Hošek), Tafat (65. Zelinka)

Trenér Miroslav Janů neměl v zápase proti diviznímu soupeři mnoho možností, jak poskládat sestavu, na střídání měl k dispozici jen tři hráče do pole. První půle nebyla ze strany slávistického béčka špatná, byla vidět snaha hrát aktivně, ale soupeř vedl od 13. minuty, kdy se ve vápně otočil okolo obránce Augustín a vstřelil první gól. V obraně vše nefungovalo ideálně, o tři minuty později zůstali ve vápně dva osamocení hráči soupeře, ale nepokrytý Brhlík po přihrávce Engelmanna bránu netrefil. Slávisté zahrávali několik rohů, ale při žádném z nich výrazně bránu neohrozili, ve 28. minutě Kovařík vyslal pěknou střelu, kterou lapil gólman Miski.Na druhé straně Diviš kryl hlavičku Engelmanna.

Do druhé půle proběhla tři střídání a výkon Slavie se zhoršil, Bohemians získali převahu a vytvářeli si i více šancí. V 58. minutě po přihrávce Polodny poslal míč podél Diviše do brány Augustín, který tak vstřelil svůj druhý gól. Slavia měla v posledních pěti minutách zápasu dvě šance. V té první Kovařík rozehrál od postranní lajny blízko rohového praporku standardní situaci, balón před bránou se dostal na hlavu Zahálky, který zblízka mířil vedle. Slávisté alespoň snížili ve 43. minutě, Kovaříkovu střelu ze standardky dorážel do brány Zelinka.

"Prohráli jsme podruhé za sebou a samozřejmě i když je to pořád příprava, pořád se nám objevují stejné chyby, a to hra dozadu a neproměňování šancí, proti diviznímu týmu jsme měli být lepší v obou činnostech. Myslel jsem si, že se to zlepší, ale obranná činnost byla hlavně ve druhé půli špatná. Nehraje nám stoperská dvojice, teď nemáme pravého beka, takže tam dneska hrál Kobler, kdy jsme zjistili, že tam hrát nemůže. Máme starosti se sestavením obrany, Kindel a Bauer mají svalová zranění, není kde brát hráče," řekl k zápasu trenér Miroslav Janů. U několika hráčů se stále jedná o hostování, Radek Gulajev a Ondřej Honka jsou na testech v Dunajské Stredě.

Dnes si zahráli všichni hráči nominovaní k zápasu kromě gólmana Berkovce. "Každý zápas se snažíme všechny hráče dostat do hry, ale stále nás ještě něco limituje, Javorek není po zranění v plné formě, Černého pobolívá koleno, takže hraje jen poločas na umělce," dodal Janů.

V pondělí končí přestupní termín pro profesionální hráče, takže pohyb v kádru juniorky se částečně vyjasní. "Řada věcí se bude řešit až do pondělí, pohyb v kádru je závislý i na prvním týmu, kde určité změny nastaly až v poslední době," řekl na téma přestupů či hostování sportovní ředitel Michal Šrámek. Komunikujeme s některými kluby, jednáme, uvidíme, například u Tafata nejsme limitovaní pondělním termínem, protože přichází z neprofesionální soutěže, takže tam je přestupní termín až do 6. dubna," dodal Šrámek.

V béčku jsou zkušení hráči, kteří už hráli vyšší soutěž nebo se objevili v áčku, například Jiří Studík nebo Milan Černý. "Tyto hráči vzhledem k jejich zdravotnímu stavu se nacházejí v B týmu, zatím je na prvním místě jejich zdravotní stav, nemyslím si, že dojde k nějakému přesunu v zimním přestupním období," uvedl Šrámek.

Komentáře (11)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia B - Bohemians B 1:2

    quelhar (admin)     před 15 lety 14.02.2009 15:42 |  
    0 0

    Cerneho poboliva koleno :o( Nevim, nevim, zatim to s jeho pusobenim v tom spickovem fotbalu moc nevypada a bojim se, ze problemy s koleny bude mit uz naporad...

    • Re: Slavia B - Bohemians B 1:2

      mart     před 15 lety 14.02.2009 16:29 |  
      0 0

      jj, taky se mi to moc nelibi. Na druhou stranu je ale fotbal na umelce uplne jinej sport, nez fotbal na trave...... , teda snad.mart

      • Re: Slavia B - Bohemians B 1:2

        quelhar (admin)     před 15 lety 14.02.2009 16:36 |  
        0 0

        To asi jo. Ted je otazka, jestli to neni tak, ze ho poboliva koleno porad a na umelce je to tak spatne, ze musi v puli stridat. Kdyby ho to koleno bolelo stale, tak by to bylo zle.

        • Re: Slavia B - Bohemians B 1:2

          Sokrates55 (přítel SN)     před 15 lety 14.02.2009 17:03 |  
          0 0

          Taky jsem z toho špatnej, snad se to vydá tím dobrým směrem. Byla by to škoda. Ale minule se mi zdál úplně v pohodě proti Střížkovu, dělal tam z nich panáky. Věřím, že to bude opravdu tou umělkou, že to prostě nechce riskovat. Sokrates55

  2. Re: Slavia B - Bohemians B 1:2

    zz     před 15 lety 14.02.2009 19:28 |  
    0 0

    Proč nehrál Held? Kobler nemůže hrát na beku, na to nemá techniku ani finální přihrávku. jeho přednosti jsou hlavně v kondicí, síle, důrazu v osobních soubojích, dobrý hlavičkář. Kindel s Bauerem stále zraněni, to je velké škoda. Ze širokého kádru je úzký kádr. Někteří hráči patrně odejdou na hostování do vyšší soutěže, je to rozumné řešení. Brno takto poslalo na rok Schneidera do Jihlavy a v přípravě byl na jeho výkonu vidět pokrok. Podobně Smutný, který hrál na Kladně. Nemá smysl, aby někteří hráči ztráceli čas v ČFL. B tým má nahráno, takže se nemusí jara bát. Je možné vyzkoušet některé hráče z A dorostu. Hodně se mi líbí Balcar, snad mu vydrží zdraví. Loni se vytáhli Kindel a Hošek a splnilo to účel. Nebál bych se toho. Chápu, že na krajích obrany není zrovna velký výběr, ale v případě velké marodky nezbude než sáhnout do dorostu. I A tým má na tomto postu zraněné hráče. Nemá smysl naříkat. B tým je v jiné pozici než loni, má nahráno, takže jaro bude v klidu. Věřím, že se vyhnou zdravotní problémy hlavně Míňovi Černému. Pro něj je důležité odehrát jaro bez zranění a nabrat herní kondici, praxi a hlavně sebevědomí. To samé Studík. Hostování by pro ně nemělo smysl. Výsledek s Bohemkou je druhořadý, je to jen příprava.

    • Re: Slavia B - Bohemians B 1:2

      Bulldock (přítel SN)     před 15 lety 14.02.2009 20:01 |  
      0 0

      Taky jsem čekal, že pudou adepti na áčko hostovat, ale maj snad větší marodku než první tým:( To jsem zvědavej, jak se to vyvrbí.

      • Re: Slavia B - Bohemians B 1:2

        zz     před 15 lety 14.02.2009 20:30 |  
        0 0

        No ještě aby nezačali marodit v dorostu, to už by byla kalamita :)

    • Re: Slavia B - Bohemians B 1:2

      (host)     před 15 lety 15.02.2009 09:32 |  
      0 0

      Held ma nejake problemy se smlouvou, proto nehraje. Jane

      • Re: Slavia B - Bohemians B 1:2

        MarHud     před 15 lety 15.02.2009 15:27 |  
        0 0

        _?