Archiv

Béčku začíná jarní část ligy

V neděli vstupuje do jarních bojů v České fotbalové lize slávistická juniorka. Trenér Miroslav Janů má k dispozici pouze dvanáct hráčů do pole, ostatní zkosila zranění. Naposledy si poraněné koleno z reprezentačního srazu přivezl obránce Pavel Čmovš.

Na jarní část ligy se béčko připravovalo od druhého lednového týdne, sehrálo dvanáct zápasů. "Příprava měla pozitiva i negativa, zkomplikovala nám ji zranění, hlavně v obraně jsme měli problémy se zraněnými hráči. Jsem rád, že se nám podařilo domluvit a odehrát zápasy s kvalitními mužstvy, zahráli jsme si i dvě utkání na Tipsport cupu proti prvoligistům. Paradoxně jsme proti týmům z vyšších soutěží předváděli lepší výkony než proti těm z nižších," shrnul přípravu trenér Miroslav Janů. Do týmu přišli noví hráči, z A dorostu Pavel Čmovš a Libor Tafat na roční hostování z Chanovic. "Pavel Čmovš s námi absolvoval přípravu už v létě, ale ještě to nebylo ono, teď už ano. Na podzim držel obranu Honza Hošek, realita je ale taková, že hraje za áčko, což jsem samozřejmě rád. Kdyby každý rok někdo z béčka šel do áčka, bylo by to skvělé."

V neděli vyzve druhá Slavia k souboji čtvrtý Písek, který je jen dva body za Slavií. "Je to hned na úvod těžký soupeř, přes zimu posílil, má v kádru zkušené hráče z druhé ligy," říká k nedělnímu duelu Janů. V kádru Písku je i gólman Miroslav Samoel. Otazníky nad nedělní sestavou slávistický kouč nemá. "Mám k dispozici dvanáct zdravých hráčů do pole, po zúžení kádru přišla zranění a nemám moc z koho vybírat. Šimeček má kotník v sádře, Čmovš si z reprezentačního srazu přivezl zranění kolena. Dnes jde na artroskopii a uvidíme, jestli má zraněné vazy. Novotný má sundanou sádru po zranění achilovky, Kindel začíná vyklusávat a Bauer se Zahálkou trénovat," vypočítává zranění Janů. V utkání proti Písku by měli tým posílit dva hráči áčka. "Měl by přijít Diviš a Jablonský."

Postavení béčka v tabulce vyvolává otázky, jaké jsou ambice týmu pro jarní část sezóny. "Na jaře je před námi hodně zápasů, těžko odhadovat, jak se jaro pro nás bude vyvíjet. Uvidíme, jak vstoupíme do soutěže, hráči by samozřejmě rádi hráli o postup do druhé ligy, ale necháváme tomu volný průběh, nebude to lehké. Ambice hrát druhou ligu má víc týmu z ČFL. Nejsme pod žádným tlakem, buď to přijde nebo ne, uvidíme," uvedl Janů.

Trávník hlavního strahovského hřiště je v dobrém stavu, nedělní zápas s Pískem začíná v 10:15. Vstupné je 50 korun, za 40 korun zaplatí důchodci, studenti a držitelé průkazu ZTP/P.

Odchody z týmu:

Marek Boháč (hostování Viktoria Žižkov), Martin Dostál (hostování Čelákovice), Martin Gabriel (hostování Králův Dvůr), Radek Gulajev (hostování Letohrad), Jan Hanuš (hostování Sparta Krč), Ondřej Honka (hostování Letohrad), Peter Krajčovič (hostování Jaslovské Bohunice), Roman Švamberg (hostování Vlašim), Norbert Kerek (hostování Jílové).

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)