Ženský fotbal

Slávistky rozdrtily Pardubice

Fotbalistky Slavie vstoupily vítězně do nové sezony 1. ligy žen, když na domácím hřišti porazily Pardubice vysoko 10:0. Střelecky se také prosadily všechny posily Odehnalová, Nepokojová, Danielová a Bendová. Juniorky vyhrály 7:1, přestože prohrávaly. Prohlédněte si 16 fotografií ze zápasu A týmu a juniorek.

Slávistky do prvního zápasu nastoupily s novými tvářemi v sestavě. Do obrany k Pincové místo nemocné Králové nastoupila Odehnalová, v útoku se představila i druhá hradecká posila Nepokojová. Hned od samotného začátku jsme si vytvořili obrovský tlak, kdy se hra odehrávala prakticky pouze na polovině soupeře. Jenže houževnatě bojující Pardubice nás do vyložených šancí nepouštěly. Do první šance se dostala Budošová, ale míč jí obránkyně v poslední chvíli vypíchla. Uklidnění do slávistických řad přišlo v 11. minutě, po standardní situaci se míč vrátil k Pěničkové, která ho vrátila před bránu, kde Odehnalová hlavou v pádu umístila k tyči. Premiérový start a hned první gól sezony, takže rozhodně dobrý start. Taktika hostů se nezměnila, takže pokračovalo dobývání. Ve 24. minutě po rohu Divišové střílela Budošová a zblízka hlavou dorážela Voňková. V další situaci byla ve velké šanci opět Budošová, tentokrát po pěkném vysunutí Odehnalové. V závěru jsme přidali ještě třetí branku, Benýrová před vápnem našla Divišovou, která se obtočila kolem obránkyně a bez problémů prostřelila brankářku. V poslední minutě mohla hlavou skórovat Pincová, ale těsně minula.

Do druhého poločasu nastoupila poprvé za Slavii i Danielová a hned se blýskla dvěma zajímavýma góly. Soupeři postupně docházely síly, takže bylo jen otázkou času, kolik branek vstřelíme. Nejdříve však Divišová trefila břevno, poté Nepokojová v nadějné pozici trefila brankářku. Pak už to začalo padat. 55. minuta - po centru Odehnalové a přiťuknutí Nepokojové střílela Holečková, 58. minuta - centrovaný míč Divišové na branku lehce tečovala Nepokojová, 65. minuta - standardní situaci rozehrála Divišová a ve vápně parádně nůžkami skórovala Danielová, 67. minuta - roh Divišové a přesná hlavička Pincové, 79. minuta - Divišová prostrčila, Bendová byla důrazná a vybojovala míč zpět, obešla obránkyni a v pohodě prostřelila i brankářku, 85. minuta - krásný brejk, kdy Odehnalová dlouhým pasem vysunula Divišovou, která před brankovou čárou ve skluzu dokázala přihrát před branku, kde skórovala osamocená Bendová, 87. minuta - po rohu Divišové vybojovala zpět míč Danielová a zády k brance opět předvedla nůžky a opět skórovala. A to jsme řadu situací nedotáhli či pokusy skončily těsně vedle branky.

Potěšující na dnešním zápase též bylo to, že i po prostřídání jsme hráli stejně dobře. Navíc čtyři branky daly střídající hráčky a nové posily vstřelily celkem šest branek. Příští týden však jedeme do Plzně, která první poločas vyhrála na Spartě, přestože nakonec prohrála 1:3, takže dnešní výsledek musíme potvrdit i zde.

Slavia - Pardubice 10:0 (3:0)
Slavia: Zbořilová - Tomášková, Odehnalová, Pincová, Benýrová (71. Dvořáková) - Divišová, Pěničková, Budošová (46. Danielová), Holečková - Voňková (82. Krůzová), Nepokojová (64. Bendová)
Pardubice: Cvrčková - Freislerová - Kroutilová, Machatková, Koutná - Kunáková (72. Dostálová), Šmahelová, Krejcarová, Merklová (80. Erdelyiová), Medková (59. Nevečeřalová) - Urbancová (64. Závišková)
Branky: 65. a 87. Danielová, 79. a 85. Bendová, 11. Odehnalová, 24. Voňková, 41. Divišová, 55. Holečková, 58. Nepokojová, 67. Pincová
Střely na branku: 17 - 0, mimo branku: 7 - 0, rohy: 16 - 0, fauly: 7 - 13
ŽK: 64. Machatková

Kádrové změny A týmu do sezony 2009/2010:
Přišly:
Nepokojová Pavlína, Odehnalová Adéla (obě Hradec Králové), Bendová Andrea (Karlovy Vary), Danielová Martina (Slovácko), Krömrová Lenka (Hlučín), Dvořáková Iveta (z juniorky)
Odešly:
Nováková Lucie (přestup do Sparty), Burešová Světlana (hostování Hradec), Bottová Kristína (hostování Hradec), Vranová Kristýna (konec hostování), Vytásková Jana (konec hostování)


Juniorky:
Juniorky nastoupily do zápasu s novou posilou ze Sparty Veronikou Kozlíkovou, ze žákyň se do základní sestavy navíc dostaly Rzycká a Ježdíková. Hned v první minutě vybojovala míč aktivní Ježdíková, ale míč jí v poslední chvíli utekl, ale brankářka ho vyrazila k Bendové, která se snažila dorážet, jenže z brankové čáry Pardubice odkoply. Jenže v páté minutě přišlo překvapení, chybnou rozehrávku vystihla Nevečeřalová a v pohodě skórovala. Brzy se nám však podařilo vyrovnat, ve 12. minutě po centru Ježdíkové zakončovala před brankářkou Bendová. I když jsme měli převahu, tak kombinace se příliš nedařila. Ve 20. minutě hosté byli v další velké šanci, ale Nevečeřalová z úhlu mířila vedle branky. Klíčovým okamžikem byla 26. a 27. minuta, kdy jsme vstřelili dvě branky. Nejdříve se po rohu Komárkové hlavou prosadila Bendová, následně po střele Kozlíkové se míč vrátil k Ježdíkové, která ho přiťukla Plzákové, pro níž nebyl problém zakončit k tyči. Do konce poločasu jsme přidali ještě další branky. Ve 31. minutě Prouzová utekla po pravé straně, poslala centr na zadní tyč, kde Rzycká v pádu skórovala. Ve 36. minutě Prouzová chtěla střílet, ale míč se dostal k Ježdíkové, která zblízka prostřelila.

Ve druhém poločase jsme sice měli nadále převahu, ale chvílemi se zbytečně přiostřilo. Přesto jsme dokázali dvakrát skórovat, ve 46. minutě po rohu Plzákové hlavou skórovala Necidová. Hned poté ale mohly Pardubice snížit, když unikla Cuberková, ale Krömrová vyrazila na roh. Další branku jsme dlouho nemohli vstřelit, ale hlavně v poslední minutě jsme si vytvořili řadu šancí, neuspěly Necidová ani Plzáková. Až poté Kozlíková přihrála vpravo do běhu Košvancové, která z úhlu nezaváhala.

Slavia - Pardubice 7:1 (5:1)
Slavia: Krömrová - Marková, Stanková, Dvořáková (66. Ondrášková), Rzycká - Komárková (41. Košvancová), Prouzová, Kozlíková, Plzáková - Bendová (41. Necidová), Ježdíková (58. Bělohlávková)
Branky: 12. a 26. Bendová, 27. Plzáková, 31. Rzycká, 36. Ježdíková, 46. Necidová, 90. Košvancová - 5. Nevečeřalová
Střely na branku: 16 - 2, mimo branku: 6 - 2, rohy: 4 - 2

Kádrové změny juniorky do sezony 2009/2010:
Přišly:
Kozlíková Veronika (Sparta), Ježdíková Denisa, Rzycká Klára, Palková Aneta, Divišová Nicole, Čáslavská Monika (všechny ze žákyň)
Odešly:
Dvořáková Iveta (přesun do A týmu), Čmakalová Hana (konec věkové hranice), Vandasová Nicolette, Jíchová Jana (Nusle)

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)