Archiv

Slavia B - Varnsdorf 3:2

Slávistické béčko si dnes připsalo cenné tři body, když na Strahově porazilo druhý tým tabulky Varnsdorf 3:2. Dvě branky a asistenci si připsal Goce Toleski.

Z hráčů áčka se v základní sestavě objevili James Dens, Vitali Trubila a Libor Tafat. Překvapením bylo zařazení Koreše na pravou stranu zálohy. Začátek zápasu byl opatrný, žádný z týmů se nehnal přehnaně dopředu. Emoce na tribunách pak ovšem z ničeho nic zvedla akce Toleskiho, který dostal míč za obranu v situaci zavánějící ofsajdem, při kličce golmanovi byl faulován a následovala penalta. Tu ovšem Vaněk neproměnil, kopl ji po zemi na levou stranu, kde ji chytil brankář Varnsdorfu. Poté se hra opět na dlouhou dobu uklidnila, než se ve 26. minutě naskytla soupeři možnost standardní situace z 19 metrů. Střelu po zemi Hanuš neudržel a zblízka jej překonal Ginzel - 0:1. O dvě minuty později mohl vyrovnat Tafat, ale hlavičkou po centru Koreše mířil nad. Ve 42. minutě pak předvedli slávisté rychlý přechod do útoku, míč se dostal na levé straně k Trubilovi, který se vřítil do vápna, kde jej zastavil soupeř pouze za pomoci faulu. Sudí tak nařídil v prvním poločase již druhou penaltu proti Varnsdorfu. Míč si vzal Toleski a poslal jej po zemi k pravé tyči. Golman sice vystihl směr, ale na míč nedosáhl - 1:1. Za nerozhodného stavu se také hráči rozešli do kabin.

Do druhé půle nahradil Zákostelského Gulajev, který hrál na pravé straně zálohy a Koreš se posunul z pravé strany do středu zálohy. Slávisté začali mít více ze hry a přišly také šance. Nejprve se ještě hráči zastřelovali - Trubilova rána byla zblokována a Gulajev s Toleskim mířili z rohů vápna vedle. V 59. minutě vystřídal Trubilu Kolařík, který se posunul do středu zálohy a Koreš začal hrát na svém klasickém místě na levé straně zálohy. Převaha sešívaných v poli vyústila ve dva nádherné góly. Nejprve si v 64. minutě na levé straně pohrál Tafat se dvěma obránci a od brankové čáry našel centrem na vzdálenější tyči úplně volného Toleskiho, který zblízka hlavou neměl problém poslat míč do poloprázdné branky - 2:1. Jen o minutu později se slávistům povedla podobná akce na pravé straně. Toleski obešel obránce, od brankové čáry poslal opět míč na vzdálenější tyč a nehlídaný Koreš hlavou zblízka lehce skóroval - 3:1. Slavia svého soupeře pak nepouštěla na dostřel, než přišla v 77. minutě přihrávka středem, kde Jordák lehce obešel Zierise a pod padajícím Hanušem poslal míč do brány - 3:2. V hektickém závěru se Varnsdorf pokusil prosadit nakopávanými míči, ale obrana je bezchybně odvracela a naopak často posílala ofenzivní hráče Slavie do přečíslení. Několik nadějných akcí ale zůstalo trestuhodně neproměněných, o což se postarali svou váhavostí postupně Vaněk, Tafat a Toleski. Ten nakonec mohl završit hattrick, když se z hranice vápna pokusil technicky přehodit golmana, který ovšem špičkami prstů dokázal míč ztlumit. O tři body už ale Slavia nepřišla.
Report - quelhar

"Vstup do utkání jsme měli dobrý, hráli jsme kombinačně, pak jsme bohužel neproměnili penaltu. Bylo důležité, že se nám podařilo do přestávky vyrovnat. V druhém poločase jsme hráli fotbal podle mých představ, akce na jeden, dva doteky a dali dvě krásné branky. Myslel jsem, že nás to uklidní, ale stal se opak. Trubila musel kvůli svalovému zranění odstoupit, po chybě v záloze pak padl kontaktní gól. V závěru jsme mohli nastřílet několik gólů, ale akce jsme nedotáhli. S výsledkem jsem spokojený, ale stále byly v naší hře pasáže, kdy to nebylo ono," řekl k zápasu Miroslav Janů pro slavia.cz.

Slavia B - Varnsdorf 3:2 (1:1)
Slavia B:
Hanuš - Dens, Zieris, Čmovš, Starý - Koreš, Vaněk, Zákostelský (46. Gulajev), Trubila (59. Kolařík) - Tafat, Toleski (90. Vyhnal)
Branky: 43. (pen.) a 64. Toleski, 66. Koreš - 27. Ginzel, 77. Jordák

Komentáře (16)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia B - Varnsdorf 3:2

    quelhar (admin)     před 15 lety 27.09.2009 14:09 |  
    0 0

    Jeste pridam k reportu par osobnich poznatku, ktere do clanku nepatri. 1) S Varnsdorfem prijelo asi 60 fanousku, kteri po ofsajdove situaci a nasledne penalte z 13 minuty castovali rozhodci a slavisty nadavkami, coz jim vydrzelo s prestavkami az do konce. Ac se nejspis skutecne jednalo o ofsajd a byla to jedina vetsi chyba rozhodcich, vinik prohry byl podle nich jednoznacny - rozhodci a predevsim asistent pobliz hlavni tribuny. Ti si neco vyslechli. Fans Varnsdorfu - radsi nekomentovat. 2) Varnsdorf trenuje byvaly trener Bohemky Busta, to jsem ani nevedel. 3) Prvni inkasovany gol jde podle me jednoznacne na vrub Hanusovi, strela z primaku nebyla nijak tezka, aby ji nezkrotil a kdyz si nebyl jisty, ze ji chyti, mohl ji vyrazit na roh. Takto ji neudrzel a souper zblizka lehce skoroval. Druhy gol byl ztraceny mic v zaloze a pak se Zieris nechal az prilis lehce obejit. 4) Vykon ve druhem polocase byl skutecne velmi dobry, aktivni byli vsichni zaloznici a goly byly opravdu paradni. Prevevsim bych vyzdvihl Tafatovu akci a centr na Toleskiho, to byla parada. 5) Tabulka je hodne vyrovnana a kazde vitezstvi je hodne znat. Na prvni Hlavice ztracime ted jen 4 body a presto budeme nejspis na devatem miste.

    • Re: Slavia B - Varnsdorf 3:2

      Ravik     před 15 lety 27.09.2009 14:18 |  
      0 0

      Dobrá práce. Co Trubila? Byl aktivní? Má na áčko?

      • Re: Slavia B - Varnsdorf 3:2

        quelhar (admin)     před 15 lety 27.09.2009 14:34 |  
        0 0

        Mam pocit, ze KJ s Trubilou ani na leveho beka nepocita. V priprave hral v zaloze a v becku dnes taky v zaloze. Aktivni byl, docela se mi libil. Ale dneska nikdo nevycnival nad ostatni, byl to dobry kolektivni vykon.

        • Re: Slavia B - Varnsdorf 3:2

          lassiter     před 15 lety 27.09.2009 17:27 |  
          0 0

          Náročný kouč Jarolím už s Trubilou krátce mluvil. "Počítá se mnou do zálohy či obrany. Říkal, že mě spíš vidí na levou obranu." To bylo v létě. To už je skoro jak s tim Trappem. Koupíme ho jako defenzivního záložníka za Tavarese, aby KJ po půl roce zjistil, že to defenzivní záložník není. Škoda že nám ještě neřek, co on vlastně je. Asi náhradník.

          • Re: Slavia B - Varnsdorf 3:2

            martyni (přítel SN)     před 15 lety 27.09.2009 21:52 |  
            0 0

            Nahradnik je ten, kdo nekoho nahradi, kdyz je treba.. takze to neni pripad Trubily.. takze... treninkovy partner?:-)

    • Re: Slavia B - Varnsdorf 3:2

      Kmotr (přítel SN)     před 15 lety 27.09.2009 14:30 |  
      0 0

      Sice se v poslední době neshodnem nad prací KJ ale reporty z Béčka máš vážně dobrý ;-)
      Škoda, že nehrál Trubila v obraně, kde by jsme ho teď potřebovali i v Áčku..

    • Re: Slavia B - Varnsdorf 3:2

      martyni (přítel SN)     před 15 lety 27.09.2009 21:55 |  
      0 0

      Vybornej report, quelhare, diky.

  2. Re: Slavia B - Varnsdorf 3:2

    quelhar (admin)     před 15 lety 27.09.2009 18:04 |  
    0 0

    A k repre U20 - Celustka s Hoskem jsou v zakladu a Pekhart na lavici, misto nej je v utoku dvojice Rabusic - Vosahlik. Uz jsme se o tom Vosahlikovi tady bavili... :o)

    • Re: Slavia B - Varnsdorf 3:2

      denydzlSKS     před 15 lety 27.09.2009 18:28 |  
      0 0

      na honzu hoška jsem velmi zvědavý, jsem hodně překvapenej, že dostal přednost před dreksou, který hraje letos za olomouc docela pravidelně a naopak honza letos nehrál...vošahlík mi taky nepřijde zrovna vyjímečnej uvidíme...na ms20 jsem se těšil víc než na zápasy áčkový repre...

      • Re: Slavia B - Varnsdorf 3:2

        mirecek1111     před 15 lety 27.09.2009 19:21 |  
        0 0

        tak on je hlavně s Mazuchem sehraný. Myslím, že tohle bude ten hlavní důvod. Jinak zase je otázkou, kdyby byl Hošek v Olmiku, jestli by taky nehrál. On zase takové kopyto taky není. Ale jsem rád, že hraje. Jenom mu to prospěje a příště absenci na stoperu nebudeme řešit jako včera..
        Jinak pan Dovalil má nového nápadníka, žel ale asi chlapa :-) pana kameramana :-)) Takový fotbal, kdy je trenér tak často zábírán kamerou jsem ještě neviděl.
        A co se týče Vošáhlíka, to byla asi narážka na mě. Třeba ještě není Tomáš 100% fit, třeba ho pan trenér ještě šetří, já nevím. Ale pořád platí, že v této kategorii je Pekhart v útoku číslo jedna. Pokud je druhý Tomáš " na vojně" :)
        Upřímně jsem vlastně ale rád, že je to tak jak to je. Jsem pragmatit, větší šance jej v zimě získat:) I když kdo ví, co se zase panu trenérovi honí hlavou, když Tomáš před pár dny říkal někde v novinách, že s ním ještě nikdo od nás ani nemluvil..

        • Re: Slavia B - Varnsdorf 3:2

          quelhar (admin)     před 15 lety 27.09.2009 19:27 |  
          0 0

          Nj, Vosahlik to ma proste pod palcem. Zase je nejhorsi z Cechu na place... :o/

    • Re: Slavia B - Varnsdorf 3:2

      quelhar (admin)     před 15 lety 27.09.2009 20:37 |  
      0 0

      Tak druha pule po vstreleni golu strasna, ale Pekhart nakonec predvedl paradni akci a navic promenil pentli. Obrana ale fungovala dobre, vykon Celustky i Hoska se mi docela libil. Tak snad to bude stacit na postup, kdyz Kostarika prohrala s Brazilii 5:0 a postupuji ctyri celky ze tretich mist z 6 skupin. Jsem zvedavy, co kluci predvedou proti Brazilii, protoze s timhle vykonem asi sanci mit nebudou.
      Ta penalta v 93. minute - to byl tezky vysmech sudiho smerem k nasemu tymu...

      • Re: Slavia B - Varnsdorf 3:2

        bongor     před 15 lety 28.09.2009 08:50 |  
        0 0

        Mně se tedy hodně líbilo,jak ti kluci hráli asi tak prvních dvacet minut
        prvního poločasu.Všechno měli,všechny odražený míče a přihrávky
        přesný.Potom to šlo trochu z kopce.Až Pekíno to hodně zvednul.

  3. Re: Slavia B - Varnsdorf 3:2

    slaviator     před 15 lety 27.09.2009 20:53 |  
    0 0

    James je pocitan jako hrac acka a Goce ne...? :-))

    • Re: Slavia B - Varnsdorf 3:2

      quelhar (admin)     před 15 lety 27.09.2009 21:16 |  
      0 0

      O Jamesovi se oficialne nereklo, ze si muze hledat angazma, nebo jo?

      • Re: Slavia B - Varnsdorf 3:2

        slaviator     před 15 lety 27.09.2009 21:39 |  
        0 0

        Jo, jestli to beres takhle, tak promin. Ale aby to nedopadlo tak, ze se Goce nakonec v becku prece jen nerozehral a v zime neplach zadarmo do ... Strizkov/Bohemians, Kladna, ...