Ženský fotbal

Slávistky vezou tři body z Teplic

Fotbalistky Slavie si připsaly tři body za výhru 7:0 nad Teplicemi. Dvě branky vstřelila Danielová a Divišová, po jedné přidaly Bendová a Pěničková, jednu branku si dali domácí sami. Juniorky svého soupeře porazily 6:0. Starší žákyně ve svém posledním podzimním zápase vyhráli 4:0 nad Mělníkem a mladší si připsaly výhru 7:1.

A tým:
Slávistky nastoupily proti Teplicím, které dokázaly před týdnem remizovat na Spartě. Na malé umělce jsme v prvním poločase viděli spíše boj. Holky se složitě dostávaly do šancí, ale také měly problém s kombinací, řada přihrávek byla nepřesná. Přesto jsme první poločas byli lepší. Hned v úvodu se za obranu dostala Holečková, na její centr však Krůzová nedosáhla. O chvíli později rychle po převzetí míče střílela z šestnáctky Divišová, ale jen do náruče připravené brankářky. V 15. minutě po standardní situaci Pěničkové brankářka střelu vyrazila na roh. Slávistky se stále nedokázaly dostat do herní pohody, ale branky jsme se přeci jen dočkali. Ve 39. minutě Pěničková přihrála mezi beky na Divišovou, která z první narazila Danielové, jenž ze třinácti metrů střelou od tyče skórovala.

Ve druhém poločase jsme předvedli mnohem kvalitnější výkon a hlavně jsme se prosadili střelecky. Ve 48. minutě Pincová vysunula Holečkovou, která obešla brankářku, ale dostala se do úhlu, tak podél brankové čáry přihrávala a Danielová ve skluzu dotlačila míč do sítě. O chvíli později po standardní situaci Divišové si Sýkorová dala vlastní branku. V 58. minutě Holečková se dostala přihrávku, míč rychle předala naběhnuté Bendové, která křížnou střelou nedala brankářce šanci. Slávistky si vytvářely velké množství šancí, střelu Benýrové vyrážely z brankové čáry, Holečková naopak nedokázala míč protlačit do branky. V 66. minutě po pěkném vysunutí Pincové Divišová obešla brankářku, ale její střelu dokázala v poslední chvíli vykopnout z brankové čáry Janochová. V dalších příležitostech neuspěla Dvořáková ani hlavou Pěničková. Poslední branky padly v závěru, kdy jsme dohrávali v deseti. Odehnalová nemohla pokračovat ve hře a již jsme měli vystřídáno. V 82. minutě Pěničková nedala penaltu, ale Divišová pohotově dorazila. O dvě minuty později Bendová přiťukla Pěničkové, která střelou z hranice vápna umístila střelu k tyči. Minutu poté jsme zahrávali standardní situaci, kdy se prosadila Divišová. Za týden čeká slávistky derby, které se bude hrát v Edenu.

Teplice - Slavia 0:7 (0:1)
Slavia:
Krömrová - Kulichová, Odehnalová, Pincová, Benýrová - Holečková (68. Mészárosová), Danielová (56. Bendová), Pěničková, Krůzová (68. Dvořáková) - Divišová, Budošová (18. Králová)
Branky: 39. a 48. Danielová, 82. a 85. Divišová, 53. Sýkorová vlastní, 58. Bendová, 84. Pěničková
ŽK: 9. Janečková, 46. Brázdová, 53. Polívková, 90. Kodešová - 20. Danielová, 46. Kulichová
Střely na branku: 1 - 16, mimo branku: 1 - 5, rohy: 0 - 4, fauly: 21 - 10, ofsajdy: 1 - 8


Juniorka:
Juniorka Teplic do zápasu nastoupila pouze s deseti hráčky, protože se jim v předchozím utkání jedna zranila. Ale i početní výhoda nám dlouho nepomohla. Přestože slávistky měly vydatnou převahu, tak v koncovce jsme se nedokázali prosadit a řadu šancí jsme nedotáhli či střely končily mimo branku. Měli jsme i velké množství rohů, celkem deset, ale ani z nich jsme se neprosadili. Šanci si vypracovala Ondrášková po rohu či Necidová po přihrávce Markové, o chvíli později slávistická útočnice hlavičkovala mimo branku. Od 24. minuty hrály Teplic již jen o devíti. Ale vstřelit branku se nedařilo, domácím stačilo odkopávat míč a pozorně bránit. Holkám dělalo problém se kombinační hrou dostat před branku. Ve 29. minutě byl v domácím vápně závar, ale Bělohlávková ani Plzáková míč mezi tyče neprotlačily. Radost přišla až ve 34. minutě, kdy centr Plzákové brankářka vyrazila, ale pohotová Ježdíková doklepla. O čtyři minuty později byla ve vápně faulována Košvancová a penaltu bez problémů proměnila Žornová. V poslední minutě brankářka předvedla parádní zákrok po střele Žornové.

Druhý poločas unavení domácí vysunuli svou obranu a hráli na ofsajdové pasti, což se jim dařilo. Holky se častokrát dostávaly do pasti, nedokázaly si s tím poradit. Přesto jsme se k brance dostali. Jednou střílela Bělohlávková, ale dorážející Plzáková branku netrefila, Necidová zas neproměnila brejk či Stanková střílela nad branku. Když marnost byla veliká a ze hry se branku nepodařilo vstřelit, byla ve vápně faulována Žornová a v 63. minutě penaltu proměnila brankářka Jindráková. O minutu později po přihrávce Žornové unikla Necidová a tentokrát svůj brejk proměnila. Přidali jsme i další branky, po centru Divišové skórovala Stanková a i další brejk Necidová využila.

Teplice - Slavia 0:6 (0:2)
Slavia:
Jindráková - Ježdíková, Ondrášková, Dvořáková (41. Stanková), Marková (41. Rzycká) - Košvancová, Prouzová (53.Divišová), Bělohlávková (54. Komárková), Plzáková - Necidová, Žornová
Branky: 64. a 73. Necidová, 34. Ježdíková, 38. Žornová (pen.), 63. Jindráková (pen.), 70. Stanková
Střely na branku: 0 - 13, mimo branku: 0 - 17, rohy: 0 - 13, fauly: 5 - 6, ofsajdy: 1 - 8


Starší žákyně:
Starší žákyně přivítaly v předehrávaném prvním jarním kole Mělník. Soupeř je v tabulce sice daleko za námi, ovšem výsledky z minulých kol napovídali, že bychom jej neměli podcenit.

Od první minuty jsme mělnická děvčata přehrávali. Hra byla sice kouskovaná odkopy bránících háček, takže se více vhazovalo, než hrálo. Nedařilo se nám roztáhnout hru a dostat se do kombinace, ovšem soupeř byl bezzubý. Postupně jsme se dostávali blíže k bráně soupeře a vypracovali si několik nadějných příležitostí. V 5. minutě přihrála Eliška Jášů Žaňdě Vlčkové a ta střelou ze střední vzdálenosti otevřela skóre utkání. I nadále jsme měli jasnou územní převahu, soupeř byl zatažený hluboce na své půlce a pouze se bránil. Snaha o křídelní hru se zlepšovala, až se po samostatném úniku podél lajny v 33. minutě prosadila Eliška Jášů.

I vzhledem k jasné převaze jsme do druhé půle stáhli hru na tři obránce vzadu a po několika střídáních se na hřiště dostaly i dívky, které během podzimní části tolik příležitostí nedostaly. Obraz hry byl stále stejný, nic moc krása, ale s přehledem kontrolované utkání. Po několika zahozených šancích a tlaku, který jsme si vytvořili kolem soupeřovy brány, skórovala v 47. minutě krásně z voleje po rohu Terky Jedličkové Lucka Bažoutová. A po pěkné akci v poslední minutě na konečných 4:0 po přihrávce Svobodové uzavřela opět Zaňďa Vlčková.

Po zápase se konalo malé rozloučení s podzimní sezónou, po které holky s menším náskokem drží druhé místo v tabulce, které by po posledním kole znamenalo účast v celorepublikovém finále. Zajímavostí z krátké rozlučky je, že ačkoliv cola tekla proudem a nálada byla výborná, neozýval se v kabině klasický jekot nejmenované hráčky z Mníšku. Posléze se ukázalo, že díky plné puse vydává z místa v rohu kabiny pouze zvuky, které jsme identifikovali jako "spokojené mručení". Toto mluví za vše, takže holky díky, výsledky i výkony v konci podzimní části byly výborné a již teď se všichni těšíme na jaro.
Report - Jan Vetyška

Slavia - Mělník 4:0 (2:0)
Slavia:
Procházková - Jedličková, Němečková, Bažoutová, Kotrhonzová (36. Šrámková) - Lébrová (60. Molhancová), Klesnilová, Břížďalová (58. Večerová), Jášová (41. Svobodová) - Havelková (36. Vorlová), Vlčková
Branky: 5. a 70. Vlčková, 33. Jášová, 47. Bažoutová


Mladší žákyně:
Utkání mladších žákyň se hrálo za slunečného, téměř jarního počasí. Již od začátku se domácí hráčky zakously do svého soupeře a hned v první minutě po prvním rohu Anežky Hadašové otevřela skóre hlavou Aneta Hrubá. I nadále slávistky svíraly soupeřky a jedna šance stíhala druhou, ale další gól vsítila až ve 21. minutě Andrea Fomínová, která krásně přešla přes dvě hráčky a pohodlně zakončila. Poločas tak skončil 2:0. Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu a hrálo se prakticky na jednu branku. Ve 33. minutě napřáhla k dalekonosné střele Johana Jeřábková a zavěsila míč do pravé šibenice - 3:0. O dvě minuty později po nahrávce Anežky Hadašové skórovala Lucka Houzarová. A za další dvě minuty přidala svoji druhou branku v utkání Andrea Fomínová - 5:0. Pak si děvčata vybrala slabší chvilku, kdy polevila ve svém snažení a soupeřky je ve 39. minutě potrestaly vstřelením čestného gólu. Ve 43. minutě pak vystřelila z dálky Leona Kotrhonzová a po teči bránících hráček míč skončil v síti. Konečný výsledek ve 48. minutě stanovila svoji střelou Míša Dufková a mladé slávistky porazily své soupeřky z Mělníka 7:1 a patří jim poděkování nejen za dnešní výkon, ale i za poctivě odehranou podzimní část sezóny.
Report - Jaroslav Hrubý

Slavia - Mělník 7:1 (2:0)
Slavia:
Trčková (Horáková) - Schlitzová, Kotrhonzová, Jeřábková, Hrubá, Hadašová, Dufková, Čechová, Houzarová, Fomínová, Jášová, Michutová, Novotná
Branky Slavie: 21. a 37. Fomínová, 1. Hrubá, 33. Jeřábková, 35. Houzarová, 43. Kotrhonzová, 48. Dufková

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)