Můj příběh

Výjezd do Ostravy - zatýkání

Včerejší fotbalový vlakový výjezd do Ostravy skončil pro většinu fanoušků špatně, nikdo z fanoušků cestující vlakem neviděl zápas, já jako steward byl bezdůvodně zadržen a skončil na záchytce, když jsem se snažil řešit problém ostatních fanklubáků.

Kdo si přečetl články o slávistických fanoušcích, tak si musí říkat, jaká jsme velká zvěř. Nejdřív se píše o demolici autobusu, pak ale škody činí pouze deset tisíc. Neobhajuji lidi, co ty škody napáchali, je to určitě špatně, ale je mi líto většiny, kteří byli zadrženi kvůli policejní obstrukci. Ale pojďme od začátku.

Cesta vlakem probíhala v pohodě a neudály se žádné komplikace, což potvrdili i policisté. V Ostravě na nás čekají dva autobusy, do kterých nasedáme. Já jako steward, který jsem zajišťoval lidi cestující s fanklubem, jsem měl na sobě vestu kvůli identifikaci. Sedím úplně vepředu, kde jsou i lidé z antikonfliktního týmu. Po chvilce zastavujeme, ale vpředu nikdo netuší, co se děje. Najednou vidíme, že vyvádí fanouška Slavie. Někteří se domáhají jít ven z busu, ale nejsou puštěni. Jelikož vyvedli fanouška fanklubu, tak jako steward jsem cítil za něj zodpovědnost a chtěl jsem to jít ven řešit. Po domluvě s antikonfliktním týmem mě pouštějí, mám přeci vestu. Venku mě zastavuje policista a říká, abych se ihned vrátil do autobusu. Snažím se mu vysvětlit, že zajišťuji pro fanoušky dopravu, že jsem steward, že chci vědět co se s nimi děje, což jsem se domníval, že ze své pozice mám nárok. Ale přichází šok.

Je rozhodnuto a jsem zadržen. Důvod? Neuposlechnutí výzvy policisty k nastoupení do autobusu. Před zraky všech mě odvádí k policejnímu autu a dostávám želízka. Nasedáme do auta a už mě odvážejí - na záchytku. Důvod je jasný, nic jsem neudělal a jen tak zadržet mě nemůžou, pokud mě odvezou na záchytku a něco nadýchám, tak si mě tam mohou nechat. A je jasné, že každý kdo jel na zápas vlakem, tak musí něco nadýchat, jsou si jistí.

Přijíždíme na záchytku. Chci si zavolat, ale nemám prý žádné právo, nijak se hájit (nejsem přece zadržen). Celou dobu jsem se jim snažil říct, kdo jsem a že jsem byl i s policií v kontaktu při zajišťování všech záležitostí kolem výjezdu, jak je to u každého výjezdu. Nic je však nezajímá, mám prostě smůlu. Na záchytce mi logicky naměří alkohol, ale ta hodnota není tak závratná, kdy bych nebyl při smyslech a nedokázal v pohodě komunikovat.

Začínám se smiřovat s tím, že tam zůstanu a nic nezmůžu. Začínám předávat cennosti, když si uvědomím, že mám u sebe zpáteční jízdenku. Tak policistům říkám, že se nebudou moci lidé dostat zpět. To jim začíná vrtat hlavou a tak mi dovolují zavolat. Volám mluvčímu Slavie a mým hlavním cílem je zajištění předání jízdenky. Po domluvě za mnou přijedou známí, aby jízdenku převzali. V tu chvíli mi na mobil volá člověk z kriminálky, se kterým jsem celou dobu komunikoval výjezd. Využívám situace a beru telefon. A světe div se, po chvilce jsem propuštěn a pán z kriminálky mě sám odváží ke stadionu.

U stadionu už policie se mnou komunikuje, už nejsem někdo anonymní. A zjišťuji, jaké problémy dál vznikají. Autobus, ve kterém jsem byl, byl zadržen a všichni lidé musí podávat výpovědi. Jedna paní z fanklubu staršího věku je mezi nimi. S dalšími několika kluky jedou na policejní služebnu, kdo u autobusu nadýchal více alkoholu, dostává želízka. Tato skupinka se ze služebny dostává až ve třičtvrtě na osm a jsou rovnou odvezeni na nádraží. Jiní, kteří dávali výpovědi, ale měli více napito, musí na záchytku a zbytek výpovědi dají až ráno. V médiích jsou ze všech zadržených uděláni výtržníci, přičemž vzniklé problémy udělalo jen pár jedinců. První zadržení lidé se ke stadionu dostávají o poločase, ti ale byli na služebně blízko stadionu. Drtivá většina však má smůlu a zápas neuvidí. Zbytek lidí, kteří cestovali vlakem, čeká u vstupu a nehodlá jít na zápas na protest zadržení všech fanoušků. Dostává se ke mně další informace - v autobuse byly dva bubny a připravená plachta na choreografii, kvůli tomu jsou zavoláni pyrotechnici. Věci tak fandové mohou dostat zpět až po osmé hodině, kdy plánovaný vlak na zpáteční cestu bude již pryč. Shodou náhod pyrotechnici žádnou výbušninu mezi zadrženými věcmi nenachází :-).

U stadionu je mi taky sděleno, že autobus na cestu k vlaku už nám nebude připraven a pokud chceme stihnout vlak, tak musíme vyrazit před koncem zápasu. Ale většina nehodlá jet, chce počkat na zbytek nesmyslně zadržených fanoušků. Jelikož já však druhý den musím nutně do práce, tak předávám zpáteční jízdenku dalším lidem. Zpět tedy jedu autem s mluvčím Slavie - díky Ondro!

Ostatní fanoušci jsou před koncem zápasu nuceni opustit prostor před stadionem kvůli hrozícím střetům. Lidé tak odchází na nádraží, kde setrvají až na noční vlak, který jede před půlnocí. Nikdo totiž nechce jet dřív, čeká se na zbytek, aby se jelo opět hromadně, když je zakoupena společná jízdenka a jen tak ji nelze předávat. Jen pár lidí se nechtěně do vlaku dostane již v osm.

Včerejší den byl tedy hodně nezvyklý a rejpalům v diskusích chci jen říct - nevěřte všemu co se píše a říká, realita je úplně jiná a dost tvrdá. A určitě se zde objeví hodně svědeckých výpovědí o policejní obstrukci a buzeraci. Já zveřejnil svůj zážitek.

Komentáře (36)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Výjezd do Ostravy - zatýkání

    Botelho     před 14 lety 30.03.2010 10:42 |  
    0 0

    V kolik jste dorazili zpět do Prahy? Vrátili jste se všichni? Díky

  2. Re: Výjezd do Ostravy - zatýkání

    Viking     před 14 lety 30.03.2010 10:57 |  
    0 0

    ACAB

  3. Re: Výjezd do Ostravy - zatýkání

    strizlik     před 14 lety 30.03.2010 11:19 |  
    0 0

    Díky moc za tenhle článek. Z médií se člověk pravdu nedozví.

    • Re: Výjezd do Ostravy - zatýkání

      urs (přítel SN)     před 14 lety 30.03.2010 12:13 |  
      0 0

      správný postřeh, mě teda už nějakou dobu asi nikdo z TV neobalamutí, myslim si o nich své :-
      no a když už jsem u tohoto všemocného média, pak mam dojem, že úroveň bosáků, čapounů, karochů, vlášků a kozohorců etc. jde rapidně dolů, kdy místo komentování děje na hřišti soustřeďují veškerou snahu na události kolem ani nevim čeho všeho, jen na ten probíhající fočus jaxi zapomínaj a ty jejich neustále se opakující vejžblechty o sraltě raději řešim tlačítkem MUTE.. :-(

      díky za report richi..

      urs

  4. Re: Výjezd do Ostravy - zatýkání

    LordEdmund     před 14 lety 30.03.2010 11:20 |  
    0 0

    Takže smutnej výjezd po všech stránkach:-(. Policajti si léči svoje komplexy na nevinných lidech v tomto připadě slavistech, ale třeba baníkovci zažívají to samé v Praze. Okna v busech rozbíjí jen néjakej chudák zamindrákovanej puberťák. to normální človék nedělá ani kdyź je nalitej. Pokazil všem výlet a zasloužil by nakopat od téch co tam jeli zbytečně a nemohli kluky podpořit při fotbalu.

  5. alkohol

    rudahvjezda     před 14 lety 30.03.2010 11:21 |  
    0 0

    sorry, ale absolutně souhlasím s tím, že kdo nadýchal nebyl vpuštěn na stadion. nechápu, co je na tom divnýho...
    neomlouvám chování policie, ale zarazil mne ten tón, že "samozřejmě jsem nadejchal, ale zas tak hrozný to nebylo, tak nechápu, proč mi nedaj pokoj"...

    • Re: alkohol

      Jakubisko     před 14 lety 30.03.2010 11:25 |  
      0 0

      a četl si to vůbec, tywoe? richi tam píše o tom, že ho zavřeli na záchytku, když nadejchal, ne že ho nepustili na stadion...morální experte

      • Re: alkohol

        Jiri1     před 14 lety 30.03.2010 11:42 |  
        0 0

        Zdravim, vite to se musi zazit, kdyz jedete na fotbal, vystoupite ., naky hovado treba jen bouchne do zaparkovaneho auta, nebo jeste hur , znelibite se treba mestskemu policistovi a je to tady. Kontroloa dokladu, proc, , vyzval jsem Vas, vzapeti se treba dostavi hlidka policie CR a protoze nechcete dychat , nic jste neudelal skoncite v poutech v aute , kde Vas urazeji a treba take provokuji. Na policii sice zadate sepsani protokolu a odvoz na krev , neco malo sepisou a vasi zadost o prijezd inspekce ci nadrizeneho ignoruji. Za par mesicu se jdete vyzpovidat na prestupkovou komisi v horsim pripade Vam treba napari vytrznictvi, pisemne stiznosti Vam nepomohou , chybi to podstatne svedci, bez tech si ani neskrtnete , navic jste povazovan v dalsim zivote za neduveryhodnou osobu a Vase stiznost, zpusob vyrizeni a jeji vysetreni je , no rekneme vzlastni........ A abych nezapomel , u komise se divi , vzdyt jste je neurazel vulgarne , vzdyt to mohli vyresit s domluvou, za par mesicu se ale dovite , ze policiste , kteri se k Vam chovali nejhure uvedli ze jste jim nadaval do policejnich hovad atd. V te chvili Vam nezbyva nez blahorecit znameho,ktery pracuje na MV, ze Vam doporucil, aby jste z jednani komise radeji po sve vypovedi odesel. Cili me doporuceni je jasne, jezdit individualne , vyhybat se konfliktum s policii a predevsim i tak nejezdit sam. A propo ten , kdo to zavinil nebyl nijak postizen. A Vam Richi bych chtel jen podekovat , ze jste se na to jeste nevysral a delate to dal, mimochodem vycislena skoda se pry pohybuje okolo 10 az 15 tisic Kc.

      • Re: alkohol

        rudahvjezda     před 14 lety 30.03.2010 19:28 |  
        0 0

        S dalšími několika kluky jedou na policejní služebnu, kdo u autobusu nadýchal více alkoholu, dostává želízka.
        reagoval jsem na tohle. to je v pořádku.

        • Re: alkohol

          EdCable     před 14 lety 30.03.2010 22:39 |  
          0 0

          Kdo nadychal vice alkoholu, dostava zelizka. Proc teda fizlove nemaji pohotovost kazdy patek a sobotu pred hospodami???

        • Re: alkohol

          Jakubisko     před 14 lety 31.03.2010 10:03 |  
          0 0

          to je v pořádku?? a ty mě tu chceš ještě přesvědčovat, že jsi při smyslech? je v pořádku, že dostaneš želízka za to, že máš víc než 0,5 promile legální drogy?? co kdyby tě příště zatkli a odvezli v poutech na služebnu za to, že sis dal ráno kafe?

    • Re: alkohol

      Botelho     před 14 lety 30.03.2010 11:33 |  
      0 0

      A proč by nenadejchal? Hlavně, že se to jmenuje Gambrinus liga...Nemám slov

    • Re: alkohol

      Socrates (přítel SN)     před 14 lety 30.03.2010 11:33 |  
      0 0

      Jasně, alkohol a fandění, to nejde dohromady, viď ? Kdo to kdy viděl, aby člověk, když se chystá na nějakej sportovní mač, navštívil předtím nějaký restaurační zařízení a dal si třeba pivo nebo dvě ... nebo když cestuje čtyři hodiny na zápas, aby udělal to samý ... hanba takovejm a nikam je nepouštět !!!!! *51*

      • Re: alkohol

        Jakubisko     před 14 lety 30.03.2010 11:36 |  
        0 0

        hnát je klackem! :o))

        • Re: alkohol

          Jiri1     před 14 lety 30.03.2010 11:43 |  
          0 0

          Navic v ůlize se cepuje alkoholicke pivo prave sponzora.

          • Re: alkohol

            PUMAKING     před 14 lety 30.03.2010 13:09 |  
            0 0

            no Richi a kluci měli by jste se nad sebou zamyslet :-) Chlastat, když jedete na výjezd za fotbalem - to jsem ještě neviděl :-) no fuj

            • Re: alkohol

              rudahvjezda     před 14 lety 30.03.2010 19:26 |  
              0 0

              pokud nejsi schopen jít na fotbal střízliv, pak je to skutečně důvod k zamyšlení...

              • Re: alkohol

                Jakubisko     před 14 lety 30.03.2010 19:56 |  
                0 0

                rudahvjezdo, i kdybych měl v sobě dvě lahve absinthu, pořád bych byl zřejmě víc při smyslech, než ty za střízliva.

                • Re: alkohol

                  rudahvjezda     před 14 lety 30.03.2010 21:06 |  
                  0 0

                  v čem konkrétně nejsem při smyslech? jsem divný, že mi vadí lidi, kteří přes zákaz na stadionu kouří a kteří přijdou do hlediště jen nadávat případně se přiopilí motat a sršet agresivitou? neříkám, že to byl případ "vyvedených". nicméně přijde mi zcela normální lidi pod vlivem na hromadné akce nepouštět.

                  • Re: alkohol

                    Jakubisko     před 14 lety 30.03.2010 21:57 |  
                    0 0

                    je rozdíl, jestli je někdo úplně na mrdky, nebo jestli má v sobě pár piv, kvůli kterejm ho pak nepustěj na stadion. pokud se někdo neudrží na nohou a má v očích smrt, tak je samozřejmě i v jeho zájmu se jít někam vyspat. ale opravdu pochybuju že v podobným stavu byli všichni zadržení. :P a tebou zmíněná agresivita nemusí být vůbec podmíněná alkoholem.

                  • Re: alkohol

                    Richi (admin)     před 14 lety 30.03.2010 22:03 |  
                    0 0

                    Ale zadržli nás policisté, na ulici alkohol v krvy můžu mít, to není trestné, pokud vím... chudáci lidi, co pili, seděli v buse, stejně nic neviděli kdo co udělal a skončí na záchytce, přestože nic neudělal a platí velké prachy za záchytku ... a pokud by některé fanoušky nepustili na stadion? To už je jiná věc, to už je pak na každém, zda je natolik způsobilej, aby tam mohl jít či ne. A propo, všude na stadionu teče pivo proudem, prostě mi to přijde všechno nesmyslné ty zákazy. Jen chápu, že nevpustit značně podnapilého je správné.

  6. Re: Výjezd do Ostravy - zatýkání

    whitesnake01     před 14 lety 30.03.2010 11:46 |  
    0 0

    policajti magori, nemaji te co strkat na zachytku, kazdopadne je to chyba hlavne toho kdo ten autubus rozflakal, to je prece debilita prvniho stupne. Ti ostatni za to sice nemohli, ale prece nemuze jen tak nicit verejny majetek, ty vyslechy byly podle me v poradku... vinik se musi najit a skodu uhradit

    • Re: Výjezd do Ostravy - zatýkání

      Jakubisko     před 14 lety 30.03.2010 11:52 |  
      0 0

      nojo, jenže našel by se jedině tak, kdyby ho ostatní naprášili...a to je poněkud delikátní záležitost :)

  7. Re: Výjezd do Ostravy - zatýkání

    Dobi     před 14 lety 30.03.2010 13:39 |  
    0 0

    Stručně řečeno - jsem otřesen!!! Ne, pár blbečkama, kteří se vždy najdou. Pár zápasu jsem pro fanklub taky jako steward odjezdil, nejraději vzpomínám na malý autobus do Amsterdamu a partu v něm, kdy jsme prolezli Amsterdam a vyjeli i do Naardenu. Ale i Žilina se povedla! Tam byl jediný opilec, který řval na celý bus a když jsem vykládal o Trenčíně, tak asi 10x řval - a řekni, co to je tam nahoře? Tomáš Dvorský mi jistě potvrdí. Pak se ještě projevil v Považské Bystrici a šíleně mlátil do okna na policajty a letně oblečené Sloveny. Většinu zápasu prospal a zpět byl klid.
    To už s sebou nese riziko výjezdu. Ale toto určitě byla cílená akce, mluvili o tom jednostranně i v TV.... Prostě cílená akce Langrstapa, vždyť je to, myslím, stále ještě jeden policejní kraj s Olomoucí, Severomoravský... Cestu otrávili i Srbové před Bělehradem, ale ti prý byli aspoň korektní.... A ten alkohol? Nevšiml jsem si, že by byla v Česku kdy prohibice... Nebyla za Rakous, nebyla za tatíčka Masaryčka, chlastalo se přiměřeně i za Ädy , co válka dala (pivolín)a Kléma si také přihnul, takže proč lid ne... Prostě cílená akce této demokratury... Richiho znám, že zájezdy žije (to míním jako pochvalu) a že ví, co si lze dovolit a kde může narazit... Chytnou mezinárodně hledaného zločince a státní zástupkyně ho pustí, tak zřejmě chodí pro body najisto.
    Mám možná podobný zážitek starý snad 35 let. Tehdy jsme jezdili i za hokejem (na II.lize!!) a kotýlek bylo vždy 10-50 kluků. A vždy celkem pohoda (ani jsme si nic nedovolili). Před vájezdem malé soustředěníčko (kdo chtěl) v tribuně v hospoědě, po příjezdu (kdo chtěl) procházka městem a kamarádšoft s místními (vzpomíná se obrovsky na Třinec!!!!, to bylo ale při fotbale), pak jedno pivko a na stadión. A pak na vlak... Až jednou v Písku, šli jsme přes město na městské nádraží (určitě se nehulákalo, bylo nás asi 20 i s vlajkami) a obklíčili nás přesilou policajti a nejaktivnější byl ten, kterému pleť ukazovala "kocábovský" původ. Velitel byl ale solidní, asi 30 minut výslechu a poučení, 10 Kč pokuty (to je asi jako by dneska bylo 100 Kč) a ještě jsme vlak stihli... A to se snad vracíme do let normalizace???? Dobi

  8. Re: Výjezd do Ostravy - zatýkání

    Gordon (host)     před 14 lety 30.03.2010 14:25 |  
    0 0

    Kazdy kdo byl na vyjezde tak asi vi jak to chodi a co tam je za perzekuci ze strany policie... Bohuzel proti tomuhle molochu neni zadna obrana,jedinci, kteri by s policii vyjednavali a mohli neco resit. Vetsinou maji neco nakazane a ty jejich tupe mozky to ridi. To vite, dvacetiletej kluk s odznakem a obuskem- to je pak tragedie. Jedine co muzete, je natocit prubeh zasahu a tim zdokumentovat chvani policie, to potom i s cisly strazniku predat na inspekci. Dale je tu moznost odmitnout vypoved. Vyzva straznika musi zacinat jmenem zakona, jinak vyzva nema oficialni charakter. Mno a richi bude si fanklub ofiko stezovat?

    Mohu jen dekovat tomu ze jsem s Vami nejel, jelikoz se mi zatim nepovedlo dojed do ostravy ve stavu strizlivem... :D

  9. Re: Výjezd do Ostravy - zatýkání

    Stahler     před 14 lety 30.03.2010 15:13 |  
    0 0

    Jsem jeden z těch co seděl v buse kde seděl i Richi,takže vím jak vše bylo a musím potvdit Richiho slova,lépe bych to asi nenapsal.Postup policie byl naprosto šílený,neskončilo to jen nesmyslným vyvedením Richiho,bylo toho více.Kdyby policisté vyvedli těch několik málo lidí co udělalo škody na buse a ostatní nebuzerovali bylo by vše v rozumných mezích a jelo by se dál.Bohužel po rozbití bočního skla se stálo a dlouhé minuty nikdo nevěděl co se děje.Pak nás pouštěli po jednom neuvěřitelně pomalu na focení obličeje s občankou u hlavy,kdo nadýchal dostal želízka a byl odváděn potupně většinou dvěma policisty hlavou skloněnou,kdo nenadýchal šel na policejní stanici,většina na tu poblíž stadionu,(výjimečně jsem ve vlaku kupodivu měl jen trochu piva tak jsem nic nenadýchal jinak bych byl na záchytce možná taky).Po nějaké době skupinka na stanici byla po jednom,v jednom případě otec se synem po dvou u výslechu a jsem přesvědčený že nikdo neřekl ani ň,což je solidární.Ke stadionu jsme dorazili na začátek druhé půle,fandilo se za sektorem hostí...Na Bazalech jsem byl asi sedmkrát,osmkrát ale tohle jsem tedy ještě nezažil a doufám že již nezažiji.Kdyby zatýkali vyníky,ok,ale zatýkat lidi co se snaží situaci řešit jako právě Richi je opravdu dementní nápad,naopak by policie měla být za takové lidi moc vděčná!Po cestě zpět drtivá většina lidí zalezla do hospody a čekala na zadržené,já s kamarády bohužel museli bezpodmínečně do práce takže jsme čekat nemohli,být to o víkendu nebyl by to problém,ale debilní pondělí a úterý k tomu...Mám info že většina lidí jela zpět vlakem ve 23:35 ale neodjeli všichni,někteří zadržení tam zůstali přes noc,přesný počet nevím.

    • Re: Výjezd do Ostravy - zatýkání

      Stahler     před 14 lety 30.03.2010 15:44 |  
      0 0

      Za případné pravopisné chyby se omlouvám,neměl jsem čas to po sobě číst.
      Ještě se chci zeptat jak to bylo s lístkama?Pokud se ty peníze na ně určené neutratily za lístky a zbyly tak bych rád svoji část věnoval na podporu těm nevinně zadrženým.

      • Re: Výjezd do Ostravy - zatýkání

        Jiri1     před 14 lety 30.03.2010 16:28 |  
        0 0

        Zdravim, proste vyuzili situace, co si budeme namlouvat, ti policiste jsou odnekud a vetsina z nich ve veku , kdy se jeste aktivne fandi, navic spicky jsou spjaty s vedenim klubu v miste a lze to brat jako malou pomstu za Spartansky podzim na Letne, kdy Ostrava ani jeji fandove neuspeli se svymi stiznostmi a tresnimi oznamenimi.

        • Re: Výjezd do Ostravy - zatýkání

          Gordon (host)     před 14 lety 30.03.2010 17:33 |  
          0 0

          Jednou jsem resil foceni obcanskych prukazu policii, a polde pravnicky to policie nesmi.... ikdyz kazdy si to dokaze nejak zduvodnit ze...

          • Re: Výjezd do Ostravy - zatýkání

            Jiri1     před 14 lety 30.03.2010 17:42 |  
            0 0

            Jenze zkus jim to nekde vykladat, co smi a co ne.

  10. Re: Výjezd do Ostravy - zatýkání

    Zoufalec     před 14 lety 31.03.2010 10:50 |  
    0 0

    Richarde, díky za velmi dobře a pravdivě napsaný článek.

    Já byl bohužel mezi cca pěti, kteří nadýchali a proto byli eskortováni na záchytnou stanici (mimochodem nocleh za 2000 Kč) a propuštěn byl asi po 13 hodinách, byť jsme měl být propuštěn po 10. A za co vlastně, že jsem opustil autobus, protože jsem viděl, jak si přítelkyni fotí police s občankou u hlavy. Logicky mne zajímalo proč. Ale tím sem se dopustil neuposlechnutí výzvy a už sem jel. Přítelkyně o mě neměla zprávu do 8 hodin do rána a společně na mě a ostatní čekala před záchytkou.

    Domů jsme se dostali druhý den v šest večer.

    VELKÝ DÍK patří ultrasákům i ostatním fanouškům za sbírku, ze které jsem mohli jíst a pokrýt náklady na pobyt a zpáteční cestu. Díky!!!

  11. Re: Výjezd do Ostravy - zatýkání

    Ubongo     před 14 lety 01.04.2010 12:32 |  
    0 0

    Na fotbal v Ostrave jsem nejel, ale se zachytkou mam podobnou zkusenost. Urcite stoji za to si na postup Policie oficialne stezovat, ja jsem alespon dostal prilezitost s temi policisty, co tak svevolne jednali, mluvit jako rovny s rovnym, coz mi pri mem nesmyslnem zatykani a odvozu na zachytku skutecne neslo.

  12. Re: Výjezd do Ostravy - zatýkání

    Quido     před 14 lety 02.04.2010 10:27 |  
    0 0

    Jsem jedním z hrstky fans, kteří byli v ochozech. Když jsem přicházel ke stadionu, byl už tam "bezproblémový" autobus. O bojkotu jsem se dozvěděl až uvnitř od policajta, který dovezl Richiho. Ale určitě bych se k bojkotu nepřipojil. Větší efekt by určitě mělo v ochozech skandovat např. "Pusťte naše bratry" nebo něco podobnýho. Vlastní policejní zásah proti osazenstvu "problémového atutobusu si netroufám komentovat, ale ... To jste to nemohli vydržet na stadion a neposkytnout tak policii záminku? K Dobimu - cestu do Bělehradu nám Srbové otrávili, ale policie byla korektní. To je pravda, ale korektní byla, protože jsme se chovali jak ukázněné děti na školním výletě a záminku jim neposkytli.