Ženský fotbal

Slávistky vyhrály na Slovácku

Fotbalistky Slavie vyhrály na hřišti třetího Slovácka 4:0 a stále ztrácejí na první Spartu jen jeden bod. Branky vstřelily dvakrát Pěničková a jednou Tomášková s Budošovou. Juniorky svůj zápas nezvládly a prohrály vysoko 0:4, čímž se před ně dostala opět Sparta. Prohlédněte si 21 fotografií A týmu. K dispozici také 18 fotografií zápasu juniorek.

A tým:
Slávistky po prohraném pohárovém utkání se Spartou čekal další těžký protivník. Slovácko je na vlastním hřišti silné, což prokázalo i domácí výhrou nad Spartou. Zápas se odehrál za studeného počasí na hlavním stadionu 1.FC Slovácko. Slávistky od samého úvodu ukázaly, že dnes budou lepším týmem. Hned ve 4. minutě po nákopu Odehnalové utekla obraně Nepokojová, její střelu z úhlu brankářka vyrazila na roh. Náznak šance pro domácí se vyskytl ve 12. minutě, kdy po standardní situaci Cahynová hlavičkovala mimo branku. Hra se pak dlouhé minuty odehrála ve středu hřiště s mírnou převahou slávistek. Důležitým okamžikem se stala 31. minutě, kdy se k míči od Odehnalové dostala Tomášková, obešla dvě tři obránkyně a suverénně prostřelila brankářku k tyči. A přicházely další šance, dvakrát zahrozila Divišová, ale její pokusy brankářka zneškodnila. Neúspěšná byla i dorážka Danielové. Ve 43. minutě jsme se prosadili podruhé, po centru Divišové z pravé strany si na zadní tyč naběhla Pěničková a umístila z první k tyči. V poslední minutě měla na domácí straně střelecký pokus Strožová, od nás to zkoušela Budošová.

Druhý poločas měly holky jednoznačný cíl, nepustit Slovácko před naší branku, což se nakonec podařilo. Za celý zápas nemířila ani jedna střela mezi tyče. Moc šancí jsme už také neviděli, přeci jen jsme hlídali výsledek a když navíc v 60. minutě po rohu Nepokojové hlavou přidala třetí branku Budošová, bylo definitivně rozhodnuto. Slávistky v poklidu dohrály zápas a navíc přidaly i čtvrtou branku, v 89. minutě prošla až před branku Pěničková a zkušeně zakončila k tyči.

Slovácko - Slavia 0:4 (0:2)
Slavia: Taušová - Králová, Odehnalová, Pincová, Benýrová - Divišová (50. Voňková), Pěničková, Budošová (82. Bendová), Tomášková (46. Holečková) - Danielová, Nepokojová (89. Kulichová)
Branky: 43. a 89. Pěničková, 31. Tomášková, 60. Budošová
Střely: 0 - 7, mimo branku: 2 - 10, rohy: 2 - 6


Juniorky:
Výbuch. Tak nějak nazvat klíčové utkání sezony. Počty byly jednoduché, pokud chtějí slávistky získat titul, musí v posledních dvou zápasech získat čtyři body. Ale na hřišti silného Slovácka svůj zápas pravdy nezvládly. Bohužel se vše začalo komplikovat hned po překvapivé prohře Sparty domá právě se Slováckem. Od té doby mají holky samou smůlu. Začalo to zraněním jedné z důležitých obránkyň Markové. A velkou komplikací bylo i zranění kolene Kozlíkové, další důležité hráčky. Aby toho nebylo málo, do zápasu nemohla naskočit ani další stabilní hráčka základní jedenáctky stoperka Stanková. K tomu omarodila i brankářka Jindráková. A ke všemu v posledních čtrnácti dnech několik dalších holek ulehlo do postele a některé se do poslední chvíle léčily, aby mohly nastoupit. A Necidová do zápasu nastoupila se zlomenou rukou. Přes všechny nepříjemnosti bylo stále v našich silách získat alespoň bod.

Holky však první poločas vůbec nezvládly. Hned od prvních minut byly viditelně zakřiknuté, chyběla bojovnost a větší odhodlání. A i proto jsme se většinu času bránily. Jelikož holky neběhaly, takže byly většinou obsazené a jedinou možností byl odkop od brány, jenže míč obvykle hned získali domácí a mohli bušit do naší obrany. Přesto se do jedné šance dostala Žornová, ale koncovka byla ukvapená. Trest našeho zmaru přišel ve 25. minutě, kdy byla odpískána ruka těsně před vápnem, když si naše hráčka chránila obličej ve zdi při předchozí standardní situaci. A domácí Kovářová se prosadila po následném závaru, když míč prošel skrz zeď před branku. O dvě minuty později z rohu mohla vyrovnat Bělohlávková, ale hlavou mířila nad branku. V závěru poločasu po zaváhání na naší pravé straně Knapová přiťukla volné Kovářové, která si ve vápně poradila s obránkyní i brankářkou, kterou překonala střelou k tyči. A v posledních sekundách nás podržela Krömrová, když vyrazila nebezpečnou střelu Matouškové z úhlu.

Do druhého poločasu holky přeci jen vlétly s větším odhodláním a bylo z nich hned cítit, že chtějí s výsledkem něco udělat. Jenže finální provedení některých akcí bylo zbrlké. Třeba ve 43. minutě měla tutovku Bělohlávková, ale místo zakončení z první si chtěla míč zpracovat, ale do zakončení se již nedostala, protože zasáhla obrana. A za pár minut nastal další výpadek v defenzivě, Matoušková se dostala až k naší brance, míč poté poskakoval u brankové čáry a obrana ve snaze odkopnout trefila atakující Šulovou. V 55. minutě jsme mohli snížit, když po rohu vyslala pěknou střelu Vlčková, ale Malíková v bráně svůj tým podržela. Navíc se nepodařilo dotáhnout několik úniků Necidové. S přibývajícím časem už bylo jasné, že s výsledkem nic neuděláme. A výbuch celého zápasu byl završen v závěru, kdy holky nedohrály míč směřující za brankovou čáru, hráčky Slovácka ho dostaly před branku, kde se prosadila Knapová.

Zápas byl zakončen prohrou 0:4, domácí na branku vyslaly pět střel, statistiky zápasu byly navíc vyrovnané. Rozhodnul však první poločas, který holky absolutně nezvládly, i když byla velká marodka. A právě druhý poločas ukázal, že se dalo se Slováckem hrát. Bylo však již pozdě a jelikož Sparta vyhrála v Brně vysoko 9:0, má opět titul na dosah. V posledním kole je totiž čekají Pardubice, které nezískaly ani bod.

Slovácko - Slavia 4:0 (2:0)
Slavia: Krömrová - Beránková, Kulichová, Vlčková, Bažoutová (70. Rzycká) - Komárková (51. Divišová), Prouzová, Necidová, Bělohlávková (75. Klesnilová), Plzáková - Žornová (48. Tučková)
Branky: 25. a 38. Kovářová, 48. Šulová, 77. Knapová
Střely: 5 - 4, mimo branku: 3 - 4, rohy: 3 - 3


Starší + mladší žákyně:
Zápas se nakonec neuskutečnil, jelikož tým Teplic nebyl schopen dát hráčky dohromady. Do Teplic jsme vůbec necestovali. O výsledku rozhodne STK, ale pravděpodobně oba týmy získají tři body za kontumační výhru 3:0.


Přípravka:
Holky ze Slavie začaly utkání velmi dobře, hned na začátku zápasu se jim podařilo vstřelit branku, kterou vsítila Hrtánková. Slavia pak měla mírnou převahu a šance se střídaly na obou stranách. Do konce poločasu se stav nezměnil. Ve druhém poločase se nám opět dařilo a dokázali jsme přidat i další góly, nejprve se hlavičkou prosadila Stodolová a zvýšila tak na 2-0, potom byla faulována J. Hilbertová v pokutovém území a nařízenou penaltu sama proměnila. Na konečných 4-0 pak vsítila svůj první gól za Slavii S. Šebrlová. Holky podaly velmi pěkný výkon a hlavně v bráně zachytala velmi dobře naše brankářka S. Hilbertová.

Slavia - Háje SOS 4:0 (1:0)
Slavia:
Hilibertová S. - Becková, Bernardová, Hilbertová J, Hrtánková, Kotrhonzová, Pivoňková, Stodolová, Šebrlová, Novotná, Hroňková, Kochanová
Branky: Hrtánková, Stodolová, Hilbertová, Šebrlová

Komentáře (6)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky vyhrály na Slovácku

    Eluin (přítel SN)     před 14 lety 11.04.2010 16:07 |  
    0 0

    Kdy se hraje derby se Spartou? Bude už jen jedno nebo ještě 2? V tom systému ženského fotbalu nemám moc jasno :-).
    Každopádně pokud Spartu porazíme, tak bychom byli mistři (mistryně :)).

    • Re: Slávistky vyhrály na Slovácku

      quelhar (admin)     před 14 lety 11.04.2010 17:01 |  
      0 0

      Budou jeste dve. Pristi kolo bude posledni v zakladni casti, pak se osmiclenna liga rozdeli na dve skupiny po ctyrech a budou se hrat v tech skupinach jeste dva zapasy kazdy s kazdym. Do konce ligy tak chybi holkam jeste sedm zapasu.

      Oproti tomu liga dorostenek po zakladni casti uz konci a nadstavba se nehraje. Jestli holky na Slovacku dokazou vyhrat, tak budou jeden bod od titulu.

      • Re: Slávistky vyhrály na Slovácku

        Beju     před 14 lety 11.04.2010 17:35 |  
        0 0

        Nadstavba se hraje i u dorostenek, ale nezapocitava se do ligy.

        • Re: Slávistky vyhrály na Slovácku

          quelhar (admin)     před 14 lety 11.04.2010 17:50 |  
          0 0

          Jasne, spatne jsem se vyjadril.

      • Re: Slávistky vyhrály na Slovácku

        Eluin (přítel SN)     před 14 lety 11.04.2010 19:51 |  
        0 0

        Díky.

  2. Škoda, že

    Jachym     před 14 lety 12.04.2010 13:35 |  
    0 0

    stejný výsledek nepřivezli ze Slovácka i muži...