Ženský fotbal

Slávistky přehrály Brno

Fotbalistky Slavie bez problémů porazily doposud čtvrté Brno 3:0, když branky vstřelily Budošová, Králová a Krůzová. Naopak juniorky i svůj poslední zápas prohrály, tentokrát 0:2. V neděli je na programu derby žákyň. Přípravka svůj zápas vyhrála 6:2. Prohlédněte si 29 fotografií ze zápasu A týmu.

A tým:
Fotbalistky Slavie měly před utkáním jednoznačný cíl - získat tři body a do nadstavbové části stále šlapat Spartě na paty. A průběh utkání tomu odpovídal. Hned v úvodu můžu říct, že Brno ani jednou nevystřelilo na branku ani mimo branku, obrana pracovala spolehlivě, utkání tak bylo jednoznačně v naší režii. Ale moravský celek zodpovědně bránil, takže jsme měli problémy se dostat do výhodného zakončení. Poprvé to z dálky zkusila Budošová a hned trefila tyč, předtím průniky Tomášková a Divišové po lajně a následné centry nenašly adresátky. Ve 12. minutě se po standardní situaci dostala k odraženému míči Pincová, ale v těžké pozici branku netrefila. Výraznou šanci jsme si vypracovali ve 21. minutě, kdy po centru Králové k tyči hlavičkovala Tomášková, ale Lorencová v brance parádně vyrazila na roh. Blízko skórování byla po rohu také Budošová, ale v poslední chvíli jí před brankou odskočil míč. V další šanci naopak po zklepnutí Budošové pálila z deseti metrů nad branku Danielová. Gólová radost tak přišla až ve 35. minutě, kdy po rohu Divišové hlavičkovala Pincová, její pokus nejdříve vyrazila pohotová Lorencová, na dorážku Budošové už ale neměla nárok. Jednogólovým vedením skončil i poločas.

Druhý poločas probíhal ve stejném stylu, tedy slávistky většinou míč na kopačkách, občasné výpady brňanek naše obrana zneškodnila daleko od branky. A velice brzy jsme přidali pojistku, v 52. minutě Nepokojová zahrála roh, na který si naskočila Králová, z brankové čáry však obrana vyrazila, Králová přesto akci dohrála, dostala se k míči a následně doklepla do branky a připsala si tak první letošní branku. Slávistky byly lepší a chtěly přidat další branky, ale v útoku hrající Danielová dnes měla smůlu, v další šanci opět neuspěla. V 67. minutě z úhlu trefila tyč Holečková, později hlavou netrefila branku Nepokojová. Výsledek završila v 76. minutě Krůzová, když Voňková krásně do lajny uvolnila Nepokojovou, proti které se vydala brankářka, naše útočnice byla u míče dříve, vystřelila na zadní tyč, kam si doběhla právě Krůzová a doklepla do prázdné branky.

Dnešním dnem skončila základní hrací část, ve které jsme pouze dvakrát prohráli, bohužel pokaždé se Spartou. V nadstavbové části se utkáme se Spartou, Slováckem a Brnem, s každým dvakrát. Poté bude znám mistr ligy. Slávistky tak na první místo ztrácí stále bod, pokud pražská "S" vyhrají všechny ostatní zápasy, musí slávistky ve vzájemném zápase získat minimálně čtyři body.

Slavia - Brno 3:0 (1:0)
Slavia:
Taušová - Králová, Odehnalová, Pincová, Benýrová - Divišová (73. Krůzová), Pěničková, Budošová, Tomášková (65. Holečková) - Danielová (58. Voňková), Nepokojová (80. Bendová)
Branky: 35. Budošová, 52. Králová, 76. Krůzová
Střely na branku: 11 - 0, mimo branku: 12 - 0, rohy: 10 - 2


Juniorka:
Slávistické juniorky v předchozím zápase ztratily šance na titul, to by se musel stát neuvěřitelný zázrak (ztráta Sparty s Pardubicemi, které nezískaly ani bod). Tým je hodně rozpadlý, oproti podzimu dnes nenastoupily hráčky s nejvíce minuty, a to Plzáková, Marková, Stanková, Dvořáková a Kozlíková. Další hráčky musely nastoupit i přes nachlazení či se zlomenou rukou. Prostě jaro nám přichystalo nečekané problémy, bohužel tyto ztráty nelze zacelit, ať chceme či ne. I proto se dnes se sestavou dosti improvizovalo a byl cíl zakončit hlavní část sezony výhrou. Bohužel úvod se vůbec nevydařil, když jsme již v 5. minutě inkasovaly branku od Junákové. Slávistky se tak dostaly do dalšího zmaru a dlouho se z toho nedokázaly vzpamatovat. Brno díky tomu mohlo myslet na defenzivu. První velkou šanci jsme si vypracovali ve 28. minutě, kdy po centru Komárkové z voleje zakončovala Necidová, bohužel netrefila branku. O tři minuty později po prodloužení Vlčkové šla sama na branku Komárková, ale ani ona mezi tyče nezamířila. V poslední minutě prověřila Junáková z úhlu naší brankářku Krömrovou.

Ve druhém poločase jsme si vytvořili řadu stoprocentních šancí, ale to co by nám tam padlo na podzim, tak teď na jaře je pro nás branka zakletá. Ve 43. minutě Kulichová krásně za obranu vysunula Žornovou, která v tváří tvář trefila jen brankářku. V 51. minutě Žornová uvolnila Prouzová, ale i ona sama před brankářou neuspěla. V další šanci pokus Žornové ze standardní situace vyrazila dobře chytající Hádlíková. Varování pro naší obranu přišlo v 63. minutě, kdy se Stefanová s míčem obtočila za naší obranu, ale vyslala jen slabou střelu, se kterou si Krömrová poradila. S přibývajícím časem už to s námi vypadalo špatně a na zvrat už jsme neměli. Do hry se dostala poprvé v sezoně Čáslavská, premiérově i žákyně Jedličková. A právě i ona vstřelila branku, bohužel do vlastní sitě. V poslední minutě Florková utekla po lajně, její centru se dostal před branku, kde nastal zmatek a právě od Jedličkové, která chtěla odkopnout míč z brankové čáry, se míč svezl do sítě.

Slávistky si připsaly druhou prohru na jaře a sezona tak skončila velice smolně. Před týdnem jsme hráli o titul a nakonec jsme museli zkousnout dvě porážky. Je jen škoda, že jsme jaro nemohli odehrát v nejsilnější sestavě. I přesto patří holkám poděkování za celou sezonu, jelikož vybojovaly druhé místo, což je dosavadní nejlepší výsledek juniorského týmu. A je třeba umět zkousnout i kruté poražky, tak jako letos na jaře a posílit se tak do dalších bojů. Do týmu se postupně zapracovávají žákyně a tým v příští sezoně určitě oživí. Tato sezona dnes skončila, ve zbývajících zápasech v nadstavbové části se bude hrát o malý pohár mezi námi, Spartou, Slováckem a Brnem. Bude se jednat o značně těžké zápasy, i proto to bude dobrý test pro mladé hráčky.

Slavia - Brno 0:2 (0:1)
Slavia:
Krömrová - Tučková, Beránková, Kulichová, Rzycká - Komárková, Prouzová, Košvancová (64. Jedličková), Divišová (44. Čáslavská) - Vlčková (41. Žornová), Necidová
Branky: 5. Junáková, 80. Jedličková vlastní
Střely na branku: 3 - 3, mimo branku: 3 - 3, rohy: 3 - 3


Starší žákyně:
Holky nastoupily proti sparťankám, ale bohužel se jim letos vůbec nedaří. Bohužel se to potvrdilo i dnes, kdy byla Sparta jasně lepší, vytvořila si řadu šancí a zaslouženě vyhrála, i když výsledek je nakonec docela krutý. Hosté si od úvodu vytvořili územní převahu a poprvé zahrozili v 9. minutě, ale brankářka Beníšková nás podržela. O tři minuty později však nestačila na křižnou střelu Tauberové. Hned poté zaznamenala první střelu Vlčková, ale ze standardní situace mířila nad branku. Přestože se holky snažily, nedokázaly v rozehrávce zachovat klidnou hlavu, proto jsem se zbavovali míčů, což pro sparťanky bylo jednoduché eliminovat. I řadu osobních soubojů jsme bohužel prohrávali. Sparťanky si v prvním poločase vytvořily další šance, neuspěla však Tauberová či Krejčiříková. Deset minut před poločasem po rohu hlavičkovala na přední tyči osamocená Fojtíková.

Ve druhém poločase se holky přeci jen o něco zlepšily, dokázaly více podržet míč, přesto se složitě dostávaly k šestnáctce. Snížit jsme mohli ve 43. minutě, kdy po rychlé akci Vlčková vyslala do úniku Lébrovou, ale její střelu z hranice vápna brankářka chytla. Z první akce ve druhém poločase bohužel sparťanky přidaly třetí branku, kdy střílela osamocená Krejčiříková. A o pět minut později jsme si smolně dali vlastní gól, když se po standardní situaci odrazil míč od Břížďalové. Sedm minut před koncem navíc Vlčková trefila břevno. Zbytek zápasu se již jen dohrával, přičemž hostující celek ještě dvakrát zahrozil, ale Beníšková byla v brance pozorná.

Slavia - Sparta 0:4 (0:2)
Slavia:
Beníšková - Jedličková, Vlčková, Bažoutová, Němečková - Lébrová, Klesnilová, Břížďalová, Jášová - Šrámková (27. Večerová, 53. Jandusová), Jeřábková (23. Havelková)
Branky: 12. Tauberová, 25. Fojtíková, 51. Krejčiříková, 56. vlastní Břížďalová
Střely na branku: 2 - 7, mimo branku: 1 - 6, rohy: 0 - 6


Mladší žákyně:
Mladší žákyně nastoupily ke svému prvnímu jarnímu utkání a ihned je čekalo derby s odvěkým rivalem. Vstup do utkání se děvčatům vydařil a ve středu hřiště eliminovala útočné snažení soupeřek a hra tak byla po celou první půli vyrovnaná. Velkou gólovou šanci si vypracovala Slavia v 15. minutě, kdy Fomínová tvrdou střelou trefila tyč a Houzarová z dorážky jen boční síť. Také snaha Sparty vyzněla naprázdno, a tak se do druhé půle šlo za bezbrankového stavu. V druhém poločasu šly v 37. minutě do vedení soupeřky po střele z dálky, která skončila u levé tyče branky. Slávistické žákyně odpověděly vzápětí, kdy v 38. minutě vybídla Fomínová Novotnou a ta před brankou nezaváhala a vyrovnala stav na 1:1. V následné minutě po samostatném průniku skvěle zakončila Fomínová a slávistky vedly 2:1. Stav vydržel až do 46. minuty, kdy po přímém kopu obrana nedokázala odkopnou míč od vlastní brány a Sparta dorážkou vyrovnala. V těchto okamžicích se také spustilo nevídané povzbuzování rodičovského kotle a derby získalo náboj, jaký mu po právu patří. Ve 49. minutě slávistky prohrávaly 2:3, když opět nezvládly obranu standardní situace a inkasovaly potřetí po rohu z tečované střely. V 54. minutě byla nejlepší ofenzivní hráčka Slavie Fomínová faulována tak, že pro zranění kolena nedohrála a byla převezena na vyšetření do nemocnice. Zákrok byl potrestán žlutou kartou. V tu dobu už sešívané dívky hrály na riziko, obranu zredukovaly na dvě hráčky a všechny síly vrhly do útoku. Několikrát ohrozily branku, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Naopak v poslední minutě inkasovaly a konečný stav zápasu tak byl stanoven na 2:4. Přes porážku byl dnešní výkon mladších žákyň jeden z nejlepších v sezóně a zaslouženě absolvovaly i diváckou děkovačku.

Slavia - Sparta 2:4 (0:0)
Slavia:
Trčková, Horáková - Michutová, Jášová, Macková, Schlitzová, Knollová, Jeřábková, Houzarová, Fomínová, Novotná, Hrobská, Jandusová, Hrubá, Urbánková, Adámková
Branky Slavie: Novotná, Fomínová


Přípravka:
Holkám z přípravky se povedl i druhý jarní mistrovský zápas když porazily kluky 6:2. V prvním poločase to bylo dobývání branky Unionu, kde jsme měli plno šancí, ale první gól se holkám podařilo vstřelit z přímého kopu, který se povedl Šulekové. Pak Union sice vyrovnal, ale holkám se povedlo v posledních vteřinách prvního poločasu vstřelit ještě jeden gól, a tak poločas končil 2:1 pro Slavii. V druhém poločase holky přidaly a podařilo se jim přidat ještě čtyři branky. Union už jen dokázal na konci zápasu upravit výsledek na konečných 2:6. Holkám patří velká poklona za velice dobře zvládnutý zápas.

PSK Union - SK Slavia Praha 2:6 (1:2)
Slavia:
Hilbertová S. - Bernardová, Becková, Hilbertová J., Hrtánková, Kotrhonzová, Pivoňková, Šebrlová,Šuleková, Novotná, Hroňková, Kochanová, Votavová, Pešková
Branky: 3x Šuleková,1x Hrtánková, Hilbetrová J, Šebrlová

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky přehrály Brno

    Socrates (přítel SN)     před 14 lety 17.04.2010 21:34 |  
    0 0

    Tak u Jedle to byl takovej vlastňák nevlastňák ... co jsem viděl, tak prostě nestačila vykopnout míč, kterej stejně směřoval do brány, ne ?