Archiv

Slavia B - Hradec Králové B.

První jarní zápas se slávistickému béčku vůbec nevydařil. Nejenže prohrálo 1:2, ale hráči navíc podali ostudný výkon. Svůj názor k utkání vyjádřil trenér B týmu ing. Luděk Klusáček.

Nedá se říct, že by jedno z mužstev bylo výrazně lepší. Hradec však lépe bránil a Slavii skoro úplně znemožnil kombinační hru po zemi. Naši hráči nebyli schopní si přihrát i na krátkou vzdálenost, ztráceli míče, nedokázali soupeře obejít. Poté, co domácí zjistili, že tudy cesta nevede, začali nakopávat dlouhé míče na naše útočníky. Většinou se jednalo o dlouhé pasy, které spolehlivě sbírala obrana hostů. Je s podivem, že Kozák, který má skoro dva metry, má velmi malý výskok a vyhrával minimum hlavičkových soubojů.

Slavie prohrávala od 21. minuty, kdy zákrok Sankoviče potrestal rozhodčí penaltou, kterou Jan Brendl bez problémů proměnil. Až do druhého poločasu se nic zajímavého nedělo, hra se dost kouskovala a většinou se odehrávala ve středu hřiště, střelecké pokusy s jistotou kryli oba brankáři. Od 62. minuty měla Slavia převahu jednoho hráče, po dvou žlutých kartách musel pod sprchy Barbarič. Pěkná byla akce Svobody, který nahrál do vyložené šance Bošanskému, ten se však s míčem zamotal a gól jsme vstřelili až v 74. minutě, kdy se z dálky trefil Filip Stiburek. To bylo jediné, co z početní převahy dokázali slávisté vytěžit. Nesmyslnou žlutou kartu dostal Šuškavčevič, který strčil do hráče, který chvíli předtím fauloval Sankoviče. Brankář Slavík zlikvidoval několik dobrých šancí, ale té jedné nezabránil a Hradec v samém závěru přidal gól.

Sestava Slavie: Slavík - Jelínek, Šuškavčevič, Sankovič, Mejzlík (86. Kreuz) - Svoboda, Stiburek, Hottek, Kounovský (58. Petr Musil) - Kozák, Bošanský

Gól Slavie: Stiburek


Rozhovor s ing. Luďkem Klusáčkem

Našel jste něco pozitivního na hře vašich svěřenců v dnešním utkání?

Hráči dokázali trošku změnit přístup k zápasu v druhém poločase, to byl asi klad. První půle byla velmi špatná.

Jednalo se o herní výpadek, nebo je to standardní výkon béčka?

Myslím, že to byl jeden z těch slabších výkonů, které jsme za dobu mého působení předvedli.

Co chybělo Slavii, aby hrála lépe?

V prvním poločase hlavně nasazení a aktivní hra dopředu, všechny akce byly dost zdlouhavé. V druhé polovině utkání se vše trochu zlepšilo, ale byla znát nervozita, z které plynuly zkažené přihrávky.

Co si myslíte o nařízené penaltě? Podle mého názoru zastavil Sankovič hradeckého hráče čistě.

Asi byla, ale jednalo se o úplně zbytečný faul.

B tým má vychovávat hráče pro áčko, ale dnes všichni hráli velmi špatně. Na čem budete hlavně pracovat, aby se vaši svěřenci zlepšili?

Výkonnost mladých hráčů je třeba posuzovat z dlouhodobějšího hlediska, myslím, že tu jsou talentovaní hráči, ale dnešní utkání nebylo dobré.

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia B - Hradec Králové B.

    (host)     před 22 lety 17.03.2002 20:15 |  
    0 0

    lidi nechapu jedno jediny hodit do jednoho pytle vsechny hrace zamest rici vsichni byli spatni neni fer a a ni to tak nebylo jestli jste se divali tak druha pule byla daleko lepsi nez prvni a hraci hosty prehravali nechci byt hnusny ale jestli jste treba novinarem a ja reknu ze novinari jsou vsichni spatni urazi vas to, prosim o trochu objektivity a nezlhcovat si praci popisem takovym, ze byli dobry nebo spatny NENI TO FER