Ženský fotbal

Slávistky uspěly na Slovácku

Fotbalistky Slavie získaly tři důležité body za výhru 2:1 na hřišti nepříjemného Slovácka. Obě branky vstřelila Divišová, domácí v závěru snížili, na vyrovnání naštěstí už nezbýval čas. Juniorky zaznamenaly velký debakl, když prohrály 0:4.

Slávistky nastoupily na hřišti nepříjemného Slovácka a od začátku bylo zřejmé, že nás čeká těžká bitva. V úvodních minutách jsme zbytečně moc ztráceli míče, takže jsme se nedostávali k přímému ohrožení branky. Jen ve 3. minutě po standardní situaci hlavičkovala Pincová. První střelu mezi tyče vyslala ve 12. minutě Budošová, ale šla přímo na brankářku. Slávistky si postupně začaly vytvářet další příležitosti, ale problémem bylo, že střely většinou končily těsně mimo branku. V 18. minutě se po rohu dostala do zakončení Krůzová, její prudká střela skončila kousek nad břevnem. V 26. minutě jsme se dostali do rychlého přečíslení, ale bohužel jsme dobře se vyvíjející akci nevyužili. O minutu později Danielová střílela těsně nad branku z deseti metrů. První pořádnou šanci si Slovácko vytvořilo v 35. minutě, kdy se ke střele z dvaceti metrů dostala Cahynová, branku však minula. V závěru poločasu se Nepokojová dostala k nadějné střele z úhlu, ale brankářka vyrazila na roh.

Ve druhém poločase jsme se zlepšili a začali konečně střílet i na branku. Gólovku si v 59. minutě vytvořila Pěničková, kdy se prokličkovala do vápna, ale bohužel trefila pouze brankářku. Radost ale přišla o minutu později, kdy po centru Nepokojové se k míči dostala Divišová a prudkou střelou pod břevno propálila brankářku. A za dalších sedm minut přišla pojistka, Slovácko zahrávalo standardní situaci, ztratilo však míč, od atakující Voňkové se dostal k volné Divišové, která šla z vlastní poloviny sama na branku a v koncovce se nemýlila. Slovácko v poslední čtvrthodině zvýšilo úsilí a holky se dostaly pod tlak i díky tomu, že nedokázaly podržet míč. A vlastní chybou jsme povolili domácím snížit, v 83. minutě střelu z úhlu Krömrová vyrazila a dobíhající Matoušková neměla problém doklepnout. Slovácko cítilo šanci a závěr tak byl nervózní, naštěstí jsme nápor domácích ustáli, i když došlo k několika závarům před naší brankou. V poslední minutě navíc mohla rozhodnout Divišová, když se po přihrávce Voňkové ocitla sama před brankářkou, tentokrát však neuspěla.

Slávistky získaly důležité tři body, nyní je čeká derby se Spartou, které pravděpodobně rozhodne o titulu. Slávistky potřebují vyhrát, na Spartu totiž ztrácejí stále jeden bod.

Slovácko - Slavia 1:2 (0:0)
Slavia:
Krömrová - Králová, Odehnalová, Pincová, Benýrová - Divišová, Pěničková, Budošová, Krůzová (77. Tomášková) - Danielová (61. Voňková), Nepokojová (90. Bendová)
Branky: 60. a 67. Divišová - 83. Matoušková
Střely na branku: 2 - 7, mimo branku: 2 - 7, rohy: 2 - 6


Juniorky:
Slávistky nastoupily do zápasu bez několika stabilních hráček, proto dostaly příležitost žákyně. Slovácko bylo favoritem a na hřišti to bylo patrné. Od začátku si domácí hráčky vytvořily územní převahu, ale přesto jsme první poločas dokázali být vyrovnaným týmem. Ve 4. minutě první šanci Šulové vychytala Jindráková. Do šancí se však týmy celkově moc nedostávaly, ale v 26. minutě Kovářová využila zaváhání obrany a křížnou střelou překonala brankářku. Slávistky mohly hned poté vyrovnat, když Komárková vyslala Necidovou, ta byla u míče dříve než brankářka, ale její přihrávku na nabíhající Žornovou obrana v poslední chvíli vypíchla. V poslední minutě Jindráková dobře vyrazila přihrávku směřující na volnou útočnici.

Druhý poločas byl ze strany slávistek katastrofální, předvedly množství individuálních chyb, hrály bez pohybu i nasazení. A nabuzené Slovácko nás začalo pořádně drtit. Ve 47. minutě Jindráková vychytala Matouškovou, ale poté jsme v rozmezí sedmi minut třikrát kapitulovali. 55. minuta - Po rohu se k míči dostala Lečbychová a od tyče propálila vše před sebou. 56. minuta - Míč prošel k Matouškové a prostřelila vyběhnutou Jindrákovou. 62. minuta - Matoušková utekla obraně a přihrála volné Lečbychové, která doklepla do prázdné branky. A mohlo být hůř, zbývající minuty jsme si na hřišti protrpěli. Obrana dnes pořádala den otevřených dveří, proto v 67. minutě byla sama před Jindrákovou Kovářová, ale naše brankářka uspěla. První střelu mezi tyče jsme zaznamenali v 68. minutě, kdy se do úniku dostala Bažoutová, u míče byla dříve jak brankářka, ale trefila její nohy. Poté se ke střele z úhlu dostala Komárková, ale mířila jen do brankářky. V poslední minutě se za obranu dostala Matoušková, ale znova již neuspěla proti Jindrákové. Podruhé za sebou jsme tak na hřišti Slovácka prohrály 0:4, dnes jsme si tento debakl zasloužili, výkon byl prostě špatný.

Slovácko - Slavia 4:0 (1:0)
Slavia:
Jindráková - Marková, Vlčková, Beránková, Bažoutová - Lébrová (53. Stanková), Komárková, Košvancová (41. Klesnilová), Rzycká (61. Jedličková) - Žornová, Necidová
Branky: 55. a 62. Lečbychová, 26. Kovářová, 56. Matoušková
Střely na branku: 8 - 2, mimo branku: 4 - 2, rohy: 9 - 3


Přípravka:
Holkám se tento zápas povedl, i když se pro ně nevyvíjel moc dobře. Slávistky se dostaly do vedení, ale soupeři se podařilo vyrovnat. Tak skončil i první poločas 1:1. Ve druhém poločase zaspala naše obrana a soupeř se dostal do vedení 2:1. Holky se snažily a odměnou jim bylo vyrovnání na 2:2. Pak se hrál fotbal ve středu hřiště a soupeř občas zahrozil z brejku, když už to vypadalo, že utkání skončí remízou, tak se holkám podařilo vstřelit dvš branky a v posledních pěti minutách si svoje vítězství pohlídaly. Holky si zaslouží hlavně velkou pochvalu za druhý poločas, když bojovaly úplně všechny a bylo to na hřišti i vidět.

Slavia - Šeberov 4:2 (1:1)
Slavia:
Hilbertová S. - Becková, Bernardová, Kroa, Hilbertová J., Stodolová, Šebrlová, Kotrhonzlová, Hrtánková, Hladíková, Hroňková, Votavová, Kochanová, Pešková
Branky Slavie: Hrtánková, Kotrhonzlová, Šebrlová, Hladíková

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)