Ženský fotbal

Slávistky titul nezískají

Slávistky skončí v první lize opět jen druhé, v rozhodujícím zápase podlehly Spartě 0:1 a před posledním kolem ztrácejí nedostižitelné 4 body. Juniorky v dramatické přestřelce remizovaly 4:4. Starší žákyně v nedělním zápase rozdrtily Teplice 21:0, mladší vyhrály 8:1.

A tým:
Dnešní derby slibovalo dramatickou podívanou, jelikož po dlouhé době se opět v závěru soutěže hrál zápas o všechno, dá se říci jako play-off, kdy Slavia musela dohánět ztrátu prvního zápasu a vyhrát. Dnes totiž pouze výhra znamenala prakticky jistý titul. Bohužel výhra nad Spartou je pro slávistky těžkým ořížkem, ale v poslední době hrají se Spartou vyrovnané zápasy, mnohdy jsou i lepší, ale to správné štěstíčko tam stále chybí. Dnes se původně očekávala velká návštěva, ale díky účasti hokejistů v semifinále tak většina zvolila právě sledování postupu do finále, přesto byla přijata důsledná bezpečnostní opatření.

V samotném zápase byly ze začátku lepší sparťanky, měly více ze hry a tlačily se k naší brance. První závar před Krömrovou nastal ve 14. minutě, ten jsme ještě zvládli. O minutu později se naše brankářka blýskla, po centru Mocové hlavičkovala Bartoňová, ale na čáře míč chytla. Slávistky se v úvodu prezentovaly pokusy ze standardních situací, ale střely mířící na bránu nikdo netečoval. Samotný závěr byl poměrně dramatický, nejdříve po rohu a následném hlavičkovém prodloužení Heroldové zakončovala Bartoňová, gól však nebyl pro v ofsajdu stojící Mocovou uznán. Dvě minuty před koncem nastala krušná chvilka před sparťanskou brankou, kdy k míči spěchala Divišová, došlo ke střetu s brankářkou Sloupovou, nakonec z toho byl pouze roh. Poločas jsme již dohráli v okolí sparťanské branky.

Druhý poločas jsme hned po hvizdu vytvořili závar ve sparťanské šestnáctce, ale nic z toho nebylo. Ve 49. minutě zahrozila po standardní situaci Pincová, branku však netrefila. Z jediné šance ve druhém poločase Sparta rozhodla zápas o titul, nejdříve se Bartoňová opřela z dálky do míče, trefila břevno a následně dokázala hlavou dorazit Lucie Martínková. Slávistky to vyhecovalo k většímu dobívání sparťanské branky, soupeřky se naopak soustředily na defenzivu. Slávistky byly nebezpečné ze standardních situací, z jedné takové moc nescházelo, aby dorážela Pincová do branky, ale na míč nedosáhla. Derby s přibývajícím časem bylo oboustranně vyhecované, přesto se slávistky snažily alespoň vyrovnat. V 78. minutě po centru Budošová přiťukla k Pěničkové, která z voleje pálila kousek nad břevno. O minutu později z dálky prudce střílela Krůzová. V závěru po centru Králové hlavičkovala Budošová. Slávistkám se Spartu nepodařilo porazit a skončí tak na druhém místě. Letos to však po dlouhé době bylo velké drama, což fotbalu jen prospívá.

Slavia - Sparta 0:1 (0:0)
Slavia:
Krömrová - Králová, Odehnalová, Pincová, Benýrová (89. Bendová) - Divišová, Pěničková, Budošová, Krůzová (81. Tomášková) - Danielová (71. Voňková), Nepokojová (67. Holečková)
Branka: 54. L.Martínková
Střely na branku: 4 - 5, mimo branku: 4 - 1, rohy: 5 - 2


Juniorky:
Juniorky Slavie čekalo čtvrté letošní derby a opět nastoupily s kombinovanou sestavou. Dnes však bylo k vidění neskutečné drama a hlavně neuvěřitelná přestřelka s řadou dalších zahozených šancí. Sparta byla v úvodu lepší, tvořila hru a snažila se na malé umělce vstřelit brzy branku, ale chvíli jí trvalo se s povrchem srovnat. Přesto se ujala vedení, ve 12. minutě přišel z pravé strany centr a nepokrytá Eliška Šturmová z blízka propálila bezmocnou Jindrákovou. Slávistky se však dostaly do zápasu, ve 20. minutě Vlčková z vlastní poloviny zahrála přímý kop, nepokrytá Necidová hlavou prodloužila na naběhnutou Košvancovou, která z úhlu ke vzdálenější tyči překonala bezmocnou Zelníčkovou. A o osm minut později jsme opět využili zaváhání obrany, po vysunutí Vlčkové se přes stoperku prosadila Necidová a míč umístila přesně k pravé tyči. Hrál se svižný fotbal, Žornová v úniku trefila tyč, sparťanky naopak břevno. Dvě minuty před koncem po pasu Komárkové unikla Žornová a svůj brejk využila.

Ve druhém poločase ve 46. minutě po pěkném uvolnění Necidové už mířila k brance Žornová, ale po faulu Zemjánkové se zažlužilo a z následného přímého kopu jsme branku neohrozili. Naopak Sparta mohla snížit, po centru Danihelková trefila břevno. V 55. minutě po standardní situaci Vlčkové hostující obrana opět propadla, Necidová toho využila a skórovala. Slávistky vedly o tři góly, což před zápasem nikdo nečekal. Ale rozhodnuto nebylo, o pět minut později skórovala Danihelková, kdy po centru ve vápně jsme špatně odkoply přímo ke sparťance. Drama pokračovalo, dvakrát se před brankářkou ocitla Adéla Šturmová, ale Jindráková jí vychytala. Svou slabší chvilku si vybrala naše brankářka v 69. minutě, kdy špatný výkop využila k zakončení Danihelková. Rozhodnout mohla poté Žornová, kdy šla sama na bránu, brejk však tentokrát nevyužila. V 73. minutě bylo vyrovnáno, kdy se Bíbrlová dostala za obranu a Jindrákovou prostřelila. Závěr byl vyhecovaný, branka však již nepadla, takže juniorské derby skončilo nejdivočejší přestřelkou v historii.

Slavia - Sparta 4:4 (3:1)
Slavia:
Jindráková - Marková, Vlčková, Beránková, Rzycká (64. Bažoutová) - Prouzová (68. Stanková), Komárková, Košvancová, Lébrová (51. Klesnilová) - Necidová (75. Jedličková), Žornová
Branky: 28. a 55. Necidová, 20. Košvancová, 38. Žornová - 12. E.Šturmová, 60. a 69. Danihelková, 73. Bíbrlová


Starší žákyně:
Holky nastoupily proti nejslabšímu týmu soutěže, který prochází vnitřními problémy. Zápas tak byl od samého úvodu jednoznačnou záležitostí a bylo jen otázkou toho, kolik branek vstřelíme. Slávistky se prosazovaly hlavně středem hřiště, kdy přesnými pasy unikaly obránkyním. V prvním poločase jsme však řadu šancí neproměnili, kdy chyběl klid v zakončení. U prvních branek se nejvíce zviditelňovala Jášová, která vysílala spoluhráčky k brejkům. Poprvé se ve starších žákyních střelecky prosadila Houzarová, mohla však přidat více jak dvě branky. Po celý zápas pak byla vidět i Klesnilová, kdy si společně s Jášovou připsali tři góly a čtyři asistence. V utkání padlo i několik pěkných branek po zajímavých kombinací či centrů.

Teplice - Slavia 0:21 (0:8)
Slavia:
Beníšková - Jedličková (46. Kotrhonzová), Bažoutová, Večerová - Lébrová (36. Jeřábková), Břížďalová, Jášová (51. Šimurdová), Šrámková - Klesnilová - Houzarová (36. Havelková), Vlčková (46. Molhancová)
Branky: 5., 32. a 51. Jášová, 26., 48. a 62. Klesnilová, 7. a 18. Vlčková, 12. a 22. Houzarová, 21. a 66. Břížďalová, 40. a 67. Šrámková, 47. Bažoutová, 50. Jeřábková, 55. vlastní Němcová Nikola, 57. Večerová, 58. Molhancová, 60. Beníšková pen., 64. Havelková


Mladší žákyně:
Mladší žákyňky splnily roli favoritky a připsaly si tři body do tabulky. Hned úvod zápasu byl v naší režii, po pěti minutách byl stav utkání 3:0 a o vítězi tak bylo rozhodnuto. Pak však domácí uzavřeli branku a nedopustili další góly. Takže jsme se snažili první poločas dostat do zakončení a překonat brankářku. Podařilo se to až ve druhém poločase, kdy se postupně prosadily ostatní hráčky. Domácí se dočkali čestného úspěchu, když se domácí prosadili po rohu.

Teplice - Slavia 1:8 (0:3)
Slavia:
Horáková - Hrobská, Macková, Schlitzová, Hadašová, Fomínová, Houzarová, Čechová, Jeřábková, Kotrhonzová, Jášová, Michutová
Branky: 51. Soukupová - 3., 4. a 43. Hadašová, 5. a 49. Fomínová, 38. a 50. Macková, 34. Jášová

Komentáře (2)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky titul nezískají

    jardaj     před 14 lety 24.05.2010 08:35 |  
    0 0

    Na derby jsem bohužel nebyl, ale měl jsem tam svoje zvědy. Problémem ženského fotbalu na úrovni ligy jsou bohužel rozhodčí, dámy podle mě bohužel zaostávají za úrovní hráček. Tím to ale nesvádím vše na rozhodčí, ale jejich úroveň rozhodně nebyla valná! Přestože se titul nepodařil, myslím si, že je třeba před slávistkami smeknout a vyslovit obdiv za to, co letos dokázaly. A tím myslím i vyhlášení Petry Divišové jako nejlepší fotbalistky. A protože jsem pamětník a pamatuji si jak před pěti lety existovalo pouze Áčko a Juniorka, jsem rád, že dnes máme určitý systém výchovy fotbalistek a jak sleduji po svých fotbalových cestách, Slavia má i přehled o holkách co se pohybují v žákovských kategoriích na fotbalových hřištích. Pořád si myslím že je chybou, že nemáme dospělé "Béčko", protože tam by se mohly rozehrát málo vytížené hráčky Áčka a Juniorky, ale to bude třeba v budoucnu. Tak ještě jednou gratuluji a za rok budeme mistry my!

    • respond this topic

      GoldenRoseann27     před 14 lety 30.07.2010 13:41 |  
      0 0

      first-class feature on how to care for research paper services [www.supremeessays.com"] hobby setup. I didn't know you could do this but you learn something new everyday.