Hráči Slavie

Petr Trapp přestoupil do Plzně

Zpátky, odkud do Slavie přišel. Přesně tam, tedy do Plzně, se po dvou letech vrací záložník či obránce Petr Trapp.

Petr Trapp přišel do Slavie v zimní přestávce sezóny 2008/09, kdy se již dal očekávat brzký přestup Mickaëla Tavarese. Karel Jarolím si Trappa vybral jako jeho náhradu. V první půlsezóně toho však i kvůli zdravotním potížím neodehrál tolik, jak si asi sám představoval, nastoupil jen do osmi utkání. V létě pak oslavil se Slavií mistrovský titul.

Na podzim minulé sezóny se Trappova situace ve Slavii zkomplikovala příchodem Ragueda, tou dobou také padl argument, že Trapp vlastně není úplně defenzivním záložníkem. Spekulovalo se o jeho odchodu do Sparty, ale hráč nakonec ve Slavii zůstal. Do sestavy se však na podzim dostával jen sporadicky, nastoupil do čtyř ligových a třech pohárových utkání.

Na jaře téže sezóny se však jeho situace změnila, i díky nasazování do stoperské dvojice toho odehrál po Davidu Hubáčkovi nejvíce ze všech hráčů Slavie. Sešívaným se však nedařilo a sezóna skončila historickým nezdarem, Slavia se neprosadila ani v Ondrášovka Cupu.

Na podzim probíhající sezóny bylo kolem Petra Trappa pěkně rušno. Ze začátku tomu však nic nenasvědčovalo, Trapp se zabydlel ve stoperské dvojici a nastupoval pravidelně. Se zvětšujícími se finančními problémy však Trapp vypadl ze sestavy, zde snad hrálo roli i nějaké zranění. Proslýchá se, že během podzimu měl Trapp rovněž možnost odejít do Žiliny, ale nepřistoupil na tamním klubem navrhované podmínky smlouvy. A byl to právě Trapp a jeho agent Ondrej Chovanec, kteří následně byli hlavními protagonisty v aféře s opožděnými výplatami ve Slavii. Situace dospěla až do bodu, kdy Trapp podal klubu výpověď. Slavia se na konci dvouměsíční výpovědní lhůty chtěla obrátit na arbitrážní komisi a mezitím poslala hráče trénovat do béčka. Nyní se zdá, že dohodou o přestupu do Plzně by mohly spory mezi hráčem a Slavií utichnout.

Komentáře (15)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Petr Trapp přestoupil do Plzně

    opicemag     před 13 lety 05.01.2011 18:38 |  
    0 0

    Trap patřil určitě k těm lepším, co ve Slavii jsou. Leč za stavu, kam to dospělo, ho nešlo udržet.
    Co mě ale vážně popouzí je, že všichni, co by měli ke Slavii něco říct, mlčí. Jediný, kdo mluví, je Platil, ale on není zodpovědný za to, co se stalo a navíc mi přijde, že buď toho sám moc neví, nebo mluvit nesmí. Proč mlčí lidé jako Doležal a Rosen, odpovědní za tuto situaci. Hlavně Rosen, tváří se jako majitel, ale v podstatě neřekl ani slovo. Čeho se bojí. Nebo co vůbec chtějí (tedy Rosen, Doležal se již asi napakoval a je spokejný)?
    Rosen by se k tomu měl postavit jako chlap a vysvětlit to. Ale evidentně nechce nebo má strach. Jedno lepší než druhé.

    • Re: Petr Trapp přestoupil do Plzně

      FrancoisMerlin     před 13 lety 05.01.2011 19:55 |  
      0 0

      Trapp byl jistě nejlepší defenzivní hráč, co jsme měli v týmu. Chybět nám bude hodně, protože ostatní defenzivní hráči jsou náchylní k chybám a alespoň každý v zápase jednu vyrobí. Koubský dá alespoň gól,ale taky jeden zaviní. Ale kdo je tam ještě Čelůstka možna odchází, Kaufman překvapivě zraněn, Hubáček nestačí už ani pomalym hráčům, neprověřenej ale nadějnej Mareš a Palko, Vomáčka pomalý a faulující. Tzn. obrana je tristní, abychom náhodou na jaře tentokráte nevyhořeli na obraně.
      Sestava Hubáček(Janda), Koubský, Vomáčka, Mareš u mě důvěru opravdu nemá!
      Odchodem Ragueda budeme postrádat pravého(ryzího) DZ. Může tam hrát Dembelé, který má podle mne obrovské výkyvy v jednotlivých zápasech a LJ - zkušenost skloubená s leností.
      Klad vidim v útočné záloze pokud se nerozprodá, tedy M. Černý Kisel, Hloušek, Janda -> ale pokud MČ odejde a Hloušek se rozehraje ke konci dubna, tak záloha opět nebude nic moc.
      Útok je kapitola sama o sobě a pokud k nám nepřijdou ty 2 zmiňovaní útočníci, tak to s našema šancema na záchranu vidim opravdu bledě.
      Naumova a Vlčka si vyškrtněme. Vyhnal, Zákostelský, Hora, Hůrka, Gulaev podle statistik, které předváděly v mužském fotbale nás zatim nevytrhnou.

      K tomu trenér úrovně Roberta Žáka a manažer úrovně Jaroslava Tvrdíka.
      V této sezoně nás může zachránit pouze to, že ostatní týmy budou ještě tragičtější a sestoupí oni -> Ústí je bez peněz před krachem, Starka má exekuce, Pros už Brnu taky pustil pořádně žilou a Baník taky ńeni v dobré fin. situaci. Rozhodne nejspíš zákulisi a nějaká tu pencli by jsme mohli kopat.

      • Re: Petr Trapp přestoupil do Plzně

        Khadgar     před 13 lety 05.01.2011 20:44 |  
        0 0

        Chce se mi říct...jó, kdyby aspoň úrovně Roberta Žáka

    • Re: Petr Trapp přestoupil do Plzně

      laurus     před 13 lety 05.01.2011 20:18 |  
      0 0

      Nevím co chceš slyšet. Vždyť už se to tady přežvejkalo desetkrát. Ening byl docela vstřícnej majitel. Dal jakoby půjčku do Slávie 800 mega a když viděl, že je to nesplatitelný, tak 400 klubu věnoval (kapitalizoval polovinu této pohledávky). Slávii se pak podařilo část této pohledávky splatit, ale pak došlo k pochybnému navýšení hodnoty akciovky o 1000 mega (u toho Doležal s Rosenem byli). Tím se vlastnický podíl Eningu den ze dne scvrknul, oni se vcelku pochopitelně naprdli a chtějí vrátit zbytek dluhu a o Slávii nechtějí do smrti slyšet. Do toho přišel Tiraspol, několik nešťastnejch přestupů, blbě postavený smlouvy a už to jelo. Nepodezírám kohokoli z vedení včetně Jarolíma, že by udělal cokoli o čem by si nemyslel, že je to v dané chvíli pro Slávii to nejlepší. Že jsme tam kde jsme je děsný, ale nemá smysl teď kohokoli, včetně Rosena hystericky předvolávat na kobereček. Platil dělá co může a my mu můžeme jen fandit, aby se to povedlo. Petroušovi pomoz pánbůh.
      Trapp byl jeden z nejlepších, ale co je nám to platný...

      • Re: Petr Trapp přestoupil do Plzně

        Khadgar     před 13 lety 05.01.2011 20:45 |  
        0 0

        Tak on nás vlastnil i nějaký Ening, jo? Tím se možná leccos objasňuje... :)))

        • Re: Petr Trapp přestoupil do Plzně

          laurus     před 13 lety 05.01.2011 21:05 |  
          0 0

          Promiň, to je trapnej překlep.

          • Re: Petr Trapp přestoupil do Plzně

            Gordon (host)     před 13 lety 06.01.2011 05:15 |  
            0 0

            Ja si stejne myslim ze v tom budou hrat roli nejake ty pozemky pod sportovnim arealem... na to uz se tresou vsichni developeri

            zase muselo byt jasny dolezalovi s rosenem, ze se ten enic asi nakrkne a neco se bude dit. Potom to neni tak davno , kdyz prohlasovali jak je prave ze vysoka bonusova slozka a zakladni plat neni skoro nic a konecne, kdyz teda nevysel tiraspol, nebyl problem tio nejaky zpusobem stopnout, ci to zacit resit.

        • Re: Petr Trapp přestoupil do Plzně

          VitK     před 13 lety 06.01.2011 11:21 |  
          0 0

          Čas všechny rány obrousí. Pak se dá i napsat, že ENIC byl vstřícný majitel. Kdo má trochu lepší paměť vzpomene, že ENIC koupil Slavii za tehdy neuvěřitelných 120 mil Kč. Za to sliboval investice do mužstva a postavit stadion. Investice spočívaly v tom, že Slavii půjčoval, aby ji udržel při životě, nikoliv, aby z ní vybudoval špičkový tým. Asi největším paradoxem bylo, že pokaždé, když mělo mužstvo šanci probojovat se do LM, bylo před kvalifikací oslabeno. Posily nejdříve přicházely, když bylo opravdu zle (jaro 2002), pak už vůbec ne. Už jsme asi zapomněli na rozhádanou kabinu, arbitráže, finanční krizi, posměšky. Jediným výstupem pánů z ENIC vždy bylo, že jsou spokojeni se situací a prací pana Lešky. Doporučil bych také nezapomenout, že se tak ENIC nechoval jenom ke Slavii. AEK Atény díky péči majitele málem zanikl. Trochu jsem si zagoogloval a objevil docela zajímavou rekapitulaci z roku 2003:

          http://slaviaman.wz.cz/2009/03/ENIC-majitel-SK-Slavia-Praha-2003.html

          Tou dobou už asi málokdo chápal, o co ENICu jde. Většina, včetně mě, si asi myslela, že o pozemky, na kterých stadion nebude, zato byty, kanceláře, nákupní středisko. Pak se ale stadion postavil. Současné situaci nerozumím už vůbec. Jsem ale přesvědčen, že té současné hře ENIC rozhodně neplní roli toho poctivého, kterého zlotřilí noví majitelé okradli.

          • Re: Petr Trapp přestoupil do Plzně

            piero (přítel SN)     před 13 lety 06.01.2011 12:55 |  
            0 0

            Já bych tě Vítku rád doplnil.
            Proč Leška při výstavbě stadionu prohlašoval, že stadion nebude zapsán jako majetek Slavie a aby jí při případném bankrotu nestáhl s sebou?
            Proč odešel Doležal na právní oddělení ČMFS, když byl spolumajitel a Jarolím z postu trenéra stejně odcházel?
            Proč byla v Anglii založena společnost Slávie Prag limited ?
            Proč sídlí na stejné adrese jako E-side, vlastník stadionu ?
            Proč jsou prodáváni mladí hráči a zůstávají neprodatelní, když Platil deklaroval, že klub bude vsázet na mladé ?
            Proč nejsou peníze na účtu na Suchého tedy v době po provedeném auditu panem Platilem ?
            Proč na posílení kádru nebudeme nikoho kupovat, přijdou jen ( přijde jen ) někdo na hostování?
            Proč byl do Edenu připuštěn klokan?
            Proč byl přijat na místo trenéra "tělocvikář" bez potřebné praxe?
            Proč bylo cca před něco více než 2 lety na ofiko stránkách v diskusi zmíněno jméno nového majitele pana Vika?
            Těch proč může být ještě mnohem více, ale jednoznačně z toho vyplývá, že dění ve Slavii není chaotické, není ani tak jednoduché jak jej vidí pan JIŘÍ1, ale probíhá ve zcela konrétním duchu a podle jasného scénáře. My můžeme jen doufat, že výsledek bude dobrý nejen pro majitele, ale hlavně pro klub a tedy i pro fanoušky.

            • Re: Petr Trapp přestoupil do Plzně

              Jiri1     před 13 lety 06.01.2011 14:01 |  
              0 0

              Zdravim, ale ja si vubec nemyslim,ze je to jednoduche ,o tom svedci nejen me prispevky , ale i rozpory v tech prispevcich, k tomu scenari, taky mam ten dojem, ale spis by mi zajmalo , kdo za vsim stoji a kam to speje i Ja odmitam teorii, ze se penize vratili majitelum, kteri nasim bossum pujcili prachy na koupi klubu a tim tam vznikla dira vedouci k dnesnimu stavu, spis dnes dochazime k zaveru , ze jde o neci snahu polozit slavny klub a prevzit jeho pozice

              • Re: Petr Trapp přestoupil do Plzně

                SKS70     před 13 lety 06.01.2011 14:18 |  
                0 0

                Dobrý den,

                mám tomu rozumnět, že se chce, aby se Slavia položila definitivně bez náhrady anebo tak, že "stará - zadlužená" Sla půjde do kopru a vznikne "nová - diamantově čistá a zdravá"?

                • Re: Petr Trapp přestoupil do Plzně

                  Jiri1     před 13 lety 06.01.2011 14:50 |  
                  0 0

                  Zdravim jo to kdybych vedel, podle mne je prave ten scenar , jak tady nekdo napsal prubezne uzpusobovan situaci a chcete li to narovimu, soucana aktiva tj slovy pana Generalniho hraci nam nestaci ani na cely na dluh, protoze te je vyssi nez 119 melounu a pokud jsou z nich dnes vyzobavana posledni zrnka . No a vzhledem k situaci samorejme sponzori jdou jinam a to nejen do Sparty, zli jazykove trvdi, ze vlastne Pelta privezl penize prave od byvalych sponzoru Slvie, kteri dnes spolupracuji s Jabloncem. A Slavie shani i po novem roce penize na mzdy jen a jen prodejem hracu, treba Trapp to je docela zajimavy tema , existuji spekulace , ze se dluh jen odpocital od dluzne castky Slavie no a ak , kdz to shrnu stav se zatim nelepsi, a tak se priprvuji dalsi varianty. vcetne te upadkove, ale nic cisteho a pruzracneho zatim nehledejte.

                  • Re: Petr Trapp přestoupil do Plzně

                    Gordon (host)     před 13 lety 06.01.2011 17:53 |  
                    0 0

                    psal jsem to uz drive, jeden z predstavenstva rikal ze se tedko museji zbavit vseho majetneho ve slavii- co to znamena? hadejte dvakrat...

  2. Re: Petr Trapp přestoupil do Plzně

    tantalos     před 13 lety 05.01.2011 22:24 |  
    0 0

    Ačkoli byl Trapp jeden z naších lepších hráčů, jeho nákup za 15 M byl předražený. Je to typ dříče s dobrou fyzičkou, který hodně oběhal, ale dělal zbytečně moc faulů, a tím umožňoval soupeři zahrávat standardky. Dlouhou přihrávku pořádně nedal, i když DZ dneska by měl být mnohem konstruktivnější.

  3. Re: Petr Trapp přestoupil do Plzně

    Orlik66     před 13 lety 06.01.2011 00:26 |  
    0 0

    Pro snížení nas.anosti vtípek z Valašska:

    Valašský archeolog v roce 3 000 zkúmá náhrobní kameně z konca 2. tisíciletí. Vyluští nápis: Spi sladce. Dedukuje: Ejhle, diabetik. Pak rozluští nápis: Zde odpočívá náš nejdražší. Dedukuje: Ejhle, fotbalista.