Ženský fotbal

Slávistky postupují v poháru

Fotbalistky Slavie nastoupily do 4. kola Poháru KFŽ na hřišti Liberce a zaslouženou výhrou jdou do čtvrtfinále soutěže. Za týden již startuje 1. liga žen a v prvním utkání jedeme do Teplic. Prohlédněte si 22 fotografií.

Slávistky nastoupily po zimní přípravě do prvního ostrého zápasu, v pohárovém utkání proti Liberci byly jasnými favoritkami a na hřišti to bylo patrné, i když brankově se to ze začátku nedařilo zúročit. Do první příležitosti se dostala Voňková, ale hlavičkovala nad branku, o chvíli později měl první střelu i roh Liberec, obrana však jakékoliv ohrožení naší branky nepřipustila. Ve 13. minutě jsme se dostali do vedení, Budošová přesným pasem našla naběhnutou Divišovou, která si s domácí brankářkou poradila. A brzy mohly padnout další branky, střelou z dálky protáhla brankářku Pěničková, po rohu se k odraženému míči dostala Voňková a tvrdou ranou mířila jen těsně vedle. Nebezpeční jsme byli ze standardních situací, po jednom z rohů domácí obrana vykopávala z brankové čáry po střele Budošové. Možnost měla i Divišová po centru Králové. Po jednom z dalších rohů Beštové se k zakončení dostala Pincová, ale těsně minula. Ve 38. minutě jsme vstřelili druhý gól, ale pro ofsajd nebyl uznán. V závěru mohla svou druhou branku přidat Divišová, ale po pěkném vysunutí od Holečkové proti Dolejšové neuspěla.

Začátek druhého poločasu nám vyšel skvěle, střídající Krůzová využila pas Králové a pravačkou vystřelila přesně k tyči a nedala brankářce šanci. Z výrazných šancí to bylo prakticky vše, hra totiž ztratila spád a holky začaly zbytečně kazit i jednoduché přihrávky, navíc chyběl větší pohyb. Asi i proto jsme to poté zkoušeli z dálky, pěkně střílela Kulichová, tyč orazítkovala Voňková. Slávistky i přes špatnou mezihru utkání v pohodě ovládaly a přestože se Liberec více osměloval, jakékoliv nebezpečí jsme nedopustili. Jednu šanci měla ještě Divišová, ale centrovaný míč tečovala těsně vedle branky. Šest minut před koncem jsme přidali nakonec třetí branku, z hranice vápna přesně k tyči zakončovala Krůzová.

Liberec - Slavia 0:3 (0:1)
Slavia: Krömrová - Kulichová, Králová, Pincová (58. Danielová), Benýrová (58. Tomášková) - Holečková (74. Nepokojová), Pěničková, Budošová, Beštová (46. Krůzová) - Voňková, Divišová
Branky: 13. Divišová, 46. a 84. Krůzová

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)