O Slavii

T. Řepka? Lepší, když nastoupí, zní ze Slavie

Před pondělním derby zní ze slávistické šatny shodný názor, že Sparta v utkání bude pod větším tlakem. Navzdory rozdílnému postavení v tabulce ale nevládne mezi slávisty poraženecká nálada, ba naopak.

Je to dlouholeté klišé, že derby nemá favorita, ale o tom, jestli je to pravda, se budeme moct přesvědčit v pondělí. Soupeře dělí v tabulce 21 bodů a na trávníku by to teoreticky mělo být znát. "Na hřišti se ale začíná za stavu 0:0, budeme chtít Spartu překvapit, i když je jasným favoritem. Doufám, že potvrdíme, že jsme na jaře hodně silný tým. Sparta je v situaci, kdy si nemůže dovolit žádnou ztrátu, vím, jak to tam chodí a určitě to pro hráče není lehké. Od nás nikdo nic nečeká, toho bychom mohli využít," myslí si kapitán Karol Kisel. Podobný názor má i trenér Michal Petrouš. "Šance jsou vždycky stejné, uspět můžeme, pod větším tlakem bude Sparta, honí titul, nesmí si dovolit klopýtnout, i když my také nejsme v jednoduché situaci."

Všechny určitě zajímá taktika, se kterou Slavie na Letnou pojede. "Budeme hrát otevřeně, nechceme zalézt na svojí půlku, to by byla naše smrt. Musíme ohrožovat soupeře, abysme ho znejistěli. To, že hrajeme na remízu může třeba vypadat po zápase, buď proto, že jsme to psychicky nezvládli, anebo že náš Sparta přehrála na naší půlce," říká Vaniak. Do zápasu určitě nezasáhne vykartovaný Ondřej Čelůstka. "Jeho absence nás oslabí, po bohu Davida Hubáčka šel nahoru. Nastoupí za béčko, aby nevyšel ze zápasového rytmu. V obraně budeme muset hráče přeskupit, ale žádný nový hráč v ní nenastoupí. Uvidíme, jak bude vypadat Pospěch, ležel čtyři dny s teplotou." Petrouš nebude šetřit pro další zápasy o záchranu hráče, kterým hrozí v derby vykartování. "Postavíme tu nejsilnější sestavu, na žluté karty nebudeme brát ohled."

Všechny asi bude zajímat verdikt disciplinární komise, která rozhodne o případné stopce pro Tomáše Řepku. "Je lídr Sparty, pokud nastoupí, bude to šou pro diváky, pro novináře. Budu rád, když nastoupí, když dostane trest, nedá se nic dělat. Možná se pak Sparta stmelí, bez něj možná budou pokornější," řekl Vaniak. Podobný názor má i Kisel. "Byl bych rád, kdyby hrál, je to dobré pro diváky, když všichni hráči můžou hrát." Kouč Petrouš nevidí situaci tak jednoznačně. "Tomáš má velký respekt hráčů i rozhodčích, na druhou stranu věk se nedá zastavit a co se týká pohybu a rychlosti, platilo by to na něj." K tomu bychom měli přičíst i jistou psychickou labilitu.

Poslední derby čeká hned dva hráče, Martina Vaniaka a Karola Kisela. "Bude to pro mě specifický zápas, moc se těším, všechno na Spartě znám, byl jsem tam čtyři roky. Je to pro mě zápas roku, byl to i jeden z důvodů, proč jsem se vracel. Byl bych moc šťastný, kdyby se nám povedlo na Letné uspět, zejména kvůli rozdílu, jaký mezi Spartou a Slavií nyní je. Beru to osobně jako svoje poslední derby, rád bych dal gól, to se mi ještě v derby nepodařilo," řekl Kisel. Vaniak má ještě jinou motivaci do utkání. "Hrajeme pořád o záchranu, budu rád, až budeme mít 30, 32 bodů a ja budu moct s klidným srdcem odejít ze hřiště a přenechat to někomu jinému. Kdybychom teď vyhráli, měli bysme 28 bodů, pak vyhrát se Synotem a pak bych odešel."

Svoje první trenérské derby zažije Michal Petrouš. "Zatím jsem ještě v klidu, možná to na mě přijde, možná ne. Když jsem jako hráč hrál proti Spartě, byl to vrchol sezóny, to samé asi bude i v trenérské roli." Když byl dotázán na svou bilanci proti Spartě ve slávistickém dresu, zaváhal. "Já vlastně nevím, jestli jsem proti Spartě hrál. Vím určitě, že jsem byl na lavičce za Jarabinského, vyhráli jsme 1:0 na Letné." Nu, a nyní bude opět na Spartě na lavičce, jak vtipně podotkl jeden z novinářů. Jenom v jiné roli.

Komentáře (25)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: T. Řepka? Lepší, když nastoupí, zní ze Slavie

    lassiter     před 13 lety 07.04.2011 15:23 |  
    0 0

    "co se týká pohybu a rychlosti, platilo by to na něj" Asi by to na něj platilo, otázka je, kdo z našich rychlíků je rychlejší než on. Hora to určitě není, Koreš byl neodvážný i proti Chlebounovi, natož proti Řepkovi. Doufám, že dá Petrouš větší příležitost MČ. Divim se, že to toho Vaňouse furt baví říkat, kdy už odejde a dá příležitost dalším :-) beztak to vždycky dopadne jinak.

  2. Re: T. Řepka? Lepší, když nastoupí, zní ze Slavie

    quelhar (admin)     před 13 lety 07.04.2011 15:44 |  
    0 0

    Pondělní ligové derby mezi Spartou a Slavií bude řídit Pavel Královec, z českých sudích nejvýše postavený na mezinárodní listině. Jeho asistenty budou Patrik Filípek a Antonín Kordula.


    Ma cenu se na to vubec divat?

    • Re: T. Řepka? Lepší, když nastoupí, zní ze Slavie

      lassiter     před 13 lety 07.04.2011 16:11 |  
      0 0

      pavlík, no tak to jistěže má cenu se dívat, bude vzrůšo

    • Re: T. Řepka? Lepší, když nastoupí, zní ze Slavie

      bongor     před 13 lety 07.04.2011 18:03 |  
      0 0

      No to tedy bude zase divadýlko-Krávovec mi vadí mnohem víc než
      Řepas.Je to zajímavý,ale ve spartě mě se.ou mnohem víc jiný
      hráči než Řepka,toho beru spíš jako takovýho exota.

    • Re: T. Řepka? Lepší, když nastoupí, zní ze Slavie

      Fallen (přítel SN)     před 13 lety 07.04.2011 18:03 |  
      0 0

      Tak to je fakt výsměch. Mohl tam být nějaký větší sparťan?

  3. Re: T. Řepka? Lepší, když nastoupí, zní ze Slavie

    slaviator     před 13 lety 07.04.2011 16:36 |  
    0 0

    Disciplinární komise na svém zasedání řešila přestupky z utkání Jablonec – Sparta, zabývala se i záležitostmi v kauze Pejič.
    S trestem odešel klub, který nezajistil, aby byl vystaven průkaz se správným názvem klubu a hlavní rozhodčí, který odpovídá z titulu své funkce za to, zda souhlasí údaje v zápise o utkání s údaji na registračním průkazu.

    1) DK ČMFS na základě zápisu o utkání a zprávy delegáta svazu zahájila disciplinární řízení s hráčem Tomášem Řepkou a hráči zastavila s okamžitou platností závodní činnost do vyřešení případu. Hráče si předvolala na příští zasedání DK.

    Mluvčí disciplinární komise Jaroslav Kolář: „Komise postupovala naprosto stejně jako v obdobných případech, kdy delegát napíše, že hráč měl být vyloučen. Hráč bude mít možnost se na nejbližším zasedání ke svému jednání vyjádřit a před komisí se obhajovat.“

    • Re: T. Řepka? Lepší, když nastoupí, zní ze Slavie

      quelhar (admin)     před 13 lety 07.04.2011 16:39 |  
      0 0

      12) Disciplinární komise projednala podnět klubu 1. FC Slovácko na zahájení řízení se Zbyňkem Pospěchem ze Slavie Praha kvůli jeho zákroku vůči brankáři Jiřímu Lindrovi z FC Hradec Králové a po shlédnutí záběrů neshledala v tomto zákroku disciplinární přestupek.


      Proc se proboha do nas sere Slovacko? Ze by chteli pro Pospecha trest na vic nez jeden zapas, aby v zapase s nima stal?

      • Re: T. Řepka? Lepší, když nastoupí, zní ze Slavie

        slaviator     před 13 lety 07.04.2011 16:46 |  
        0 0

        :-))

        jinak ono to nebude asi jen přímo Slovácko, co jsem slyšel, tak třeba ten průšvih s manželkou "přihodil" médiím jistý právník z jisté hráčské agentury, jejímž majitelem je bratrenec generálního sportovního manažera jistého prvoligového fotbalového celku...

        • Re: T. Řepka? Lepší, když nastoupí, zní ze Slavie

          bongor     před 13 lety 07.04.2011 18:07 |  
          0 0

          Tohle všechno potvrzuje můj názor,že naše liga je jedno velký svinstvo.Fakt nechutný.

          • Re: T. Řepka? Lepší, když nastoupí, zní ze Slavie

            slaviator     před 13 lety 07.04.2011 19:48 |  
            0 0

            No, ale ostatní ligy svinstvo nejsou? Však v jinejch ligách, kde jde o úplně jiný prachy než u nás, to je kolikrát ještě divočejší. Vem si sázkařskou aféru v Německu, korupční aféru v Itálii. A dal bych ruku do ohně za to, kdyby něco podobného bylo i v PL, v Primera División, v Ligue 1, v ruský Superlize...

            • Re: T. Řepka? Lepší, když nastoupí, zní ze Slavie

              slaviator     před 13 lety 07.04.2011 19:48 |  
              0 0

              teda ruský Premier league, či jak se nyní jmenujou

            • Re: T. Řepka? Lepší, když nastoupí, zní ze Slavie

              bongor     před 13 lety 07.04.2011 20:09 |  
              0 0

              Ostatní ligy mě jsou ukradený,i když sleduju anglickou a španělskou.Ale zato mě zajímá,co se děje tady.A dát Královce na derby,to je výsměch Slavii a potažmo i Plzni.Říkají?"Jen se vztekejte,stejně tady povládne balšaja něrušimaja sralta:"

      • Re: T. Řepka? Lepší, když nastoupí, zní ze Slavie

        lassiter     před 13 lety 07.04.2011 17:01 |  
        0 0

        si dělaj prdel ne :-))

      • Re: T. Řepka? Lepší, když nastoupí, zní ze Slavie

        Khadgar     před 13 lety 07.04.2011 18:28 |  
        0 0

        To mi připomíná, před pár měsíci se objevilo: "disc. komise řešila podnět čtenáře ohledně výroků Klapky(?) o korupci v Kazachstánu...". Samozřejmě to neřešili, ale z jakého důvodu? Může obyčejný člověk mimo fotbal podat platný podnět disciplinárce, tzn. takový, kterým se bude muset zabývat? Bych jim něco poslal :)

        • Re: T. Řepka? Lepší, když nastoupí, zní ze Slavie

          slaviator     před 13 lety 07.04.2011 19:46 |  
          0 0

          Přesně o něčem podobným jsem se bavil před pár dny s jedním člověkem z DK, mluvili jsme spolu celkem otevřeně o věcech kolem fotbalu a říkám mu, poslyš, a proč za simulování byl potrestanej v historii jen jeden hráč, a to Jarda Černý od "nás" ze Slavie, a to dokonce i navzdory tomu, že to faul opravdu byl a že komise rozhodčích to posoudila jako správně posouzený zákrok rozhodčího. To jako od té doby nikdo ty tři roky nesimuloval? A bylo mi řečeno, že prostě nepřišel žádný podnět. Stačí, abys byl registrovanej coby člen ČMFS v nějaký Horní Dolní a můžeš dávat podněty horem dolem. Ale jinak ne. Když jsem se ho zeptal, jak to je teda s tou pravomocí zahájit disciplinární řízení na vlastní podnět, tak mi bylo řečeno, že to není tak snadný prohlídnout si všechny zápasy. Prosím, to v dnešní době, kdy všechny ligové zápasy jsou kompletně na netu a kdy jasnou simulaci vypíchnou i v Dohránu. Chci tím říct, že DK jsou alibisti. Určitě nemohli řešit nic na podnět čtenáře, pokud ten čtenář nebyl fotbalista alespoň z 1.B třídy, ale řešili to v tom případě na vlastní podnět..

          • Re: T. Řepka? Lepší, když nastoupí, zní ze Slavie

            Khadgar     před 13 lety 07.04.2011 20:44 |  
            0 0

            To jsem potřeboval vědět - jestli to může být kdokoliv nebo jenom člen ČMFS. V tom případě by se dalo udělat hodně zábavy :) Jak píšeš, nahraný je všechno, často ukážou rozporuplný momenty i přímo v TV a stejně se tím nikdo nezabývá. Kdybys jim dal po každým kole několik oprávněných podnětů, tak by to minimálně mohlo vyvolat větší zájem o činnost DK.

            Jen tak mimochodem, ta aférka o provokacích a nechutných urážkách v Jablonci na Řepku, to je taky slušná hovadina. Ještě jsem nezažil stadion, kde by se neuráželo (stupně hrubosti zastoupeny všechny), nemluvě o nižších soutěžích, kde je slyšet naprosto všechno.

            • Re: T. Řepka? Lepší, když nastoupí, zní ze Slavie

              slaviator     před 13 lety 07.04.2011 22:20 |  
              0 0

              Přesně tak s tím Jabloncem. Mě osobně to přijde pouze jako hloupá výmluva, ale i kdyby tomu tak jak Řepka tvrdí, tak je profík a měl by se ovládnout...

    • Re: T. Řepka? Lepší, když nastoupí, zní ze Slavie

      slaviator     před 13 lety 07.04.2011 16:39 |  
      0 0

      12) Disciplinární komise projednala podnět klubu 1. FC Slovácko na zahájení řízení se Zbyňkem Pospěchem ze Slavie Praha kvůli jeho zákroku vůči brankáři Jiřímu Lindrovi z FC Hradec Králové a po shlédnutí záběrů neshledala v tomto zákroku disciplinární přestupek.

  4. Re: T. Řepka? Lepší, když nastoupí, zní ze Slavie

    edenian     před 13 lety 07.04.2011 16:41 |  
    0 0

    Kocovine se u nas rika ctyri dny s teplotou? Pekny.

  5. Královec píská derby - výsměch všemu!

    Dobi     před 13 lety 07.04.2011 22:00 |  
    0 0

    Začnu dějinami. Český král železný a zlatý, Přemysl Otakar II., který zradou zahynul v roce 1278 v bitvě na Moravském poli u Suchých Krut (Marchfeld, nikoliv Mährenfeld, tedy v polích nikoliv na Moravě, ale u řeky Moravy), založil i východní výspu západní kultury, město, které neslo jméno vlastně po něm -Královec, něměecky Königsberg. Město se stalo metropolí Východního Pruska a tak fungovalo až do roku 1945, kdy se stalo jednou z kořistí a zdrojem reparací za miliardové škody nacistů na území bývalého Sovětského svazu. Z původní krásy Královce nic nezbylo a stala se z něj metropole ruské enklávy mezi Litvou a sv.Polskem, Kaliningrad. A jediný, který nese jméno tohoto kdysi slavného města, je více než kontroverzní plzeňský sudí, netající se vztahem k letenskému klubu. Že by úlitba za problémy v Jablonci? Každopádně facka všem, kteří věří aspoň v promile čistoty v tzv. českém fotbale... Na Toaletnou nechodím od dob, kdy Tuneldědek otevíral černou stavbu... A nejdu ani v pondělí... Ale spravedlnost není slepá! Nepřeji nikomu nic zlého, zvláště nenávratné pochody, jakou je amputace, která prý postihla syna primátora Béma. Příliš velký trest za klukovinu zlaté mládeže! Ale viděli jste jeho fotku se sparťanskou šálou? I Vykutálený tatíček byl sparťan a bolševikovi dohodil za pakatel Spartakiádní (kdysi Masarykův stadión), kde dnes mají sportovní centrum, které je asi moc nestálo.. Boží mlynáři, co Ty na toto vše???

    • Re: Královec píská derby - výsměch všemu!

      bongor     před 13 lety 07.04.2011 23:24 |  
      0 0

      No tak na tom magistrátě se to jen hemží bolševikama,známá věc.Možná,že i na přední místa kandidátek se nasazuje podle klubové příslušnosti,já už se opravdu ničemu,ale ničemu nedivím.
      Pryč jsou doby Benešů a Honzů Masaryků.kteří dobře věděli,který klub je skutečně národní,tedy český.Tak ať se tím obrovským stadionem zadusej.A ten Kaliningrad ať spolkne píšťalku.

      • Re: Královec píská derby - výsměch všemu!

        edenian     před 13 lety 07.04.2011 23:33 |  
        0 0

        koho zajimaj skutecne narodni, tedy cesky kluby? Me teda zajima klub vrsovicky.

    • Re: Královec píská derby - výsměch všemu!

      Nax     před 13 lety 08.04.2011 11:10 |  
      0 0

      Ahoj. Premysl Otakar neprohral zradou, jen potkal lepsiho vojevudce. Strategie a taktika PO byla jiz v te dobe zastarala, a mnoha potyckami a bytkami trenovani protivnici byli proste lepsi.
      A Spartu, aspon je kluky rudy zmastit, at je druhej den vsechno boli:-)

  6. Re: T. Řepka? Lepší, když nastoupí, zní ze Slavie

    travel (přítel SN)     před 13 lety 08.04.2011 08:06 |  
    0 0

    Na isport je dopis od slávistů Haškovi! Neví někdo kompetentní o tom něco víc?

  7. Re: T. Řepka? Lepší, když nastoupí, zní ze Slavie

    Viking     před 13 lety 08.04.2011 10:29 |  
    0 0

    Řep-ka je čuráááák, nanánanánana!