Ženský fotbal

Slávistky vyhrály v Pardubicích

Fotbalistky Slavie přivezly všechny body z Pardubic, kde vyhrály 3:0. Juniorkám se také dařilo a díky zlepšenému druhému poločasu vyhrály 4:0 i díky dvěma gólům Vyskočilové. Prohlédněte si 57 fotografií ze zápasu A týmu a juniorek.
Aktualizace:Starší žákyně v neděli zavítaly také do Pardubic a připsaly si výhru 4:0. Dařilo se i mladším žákyním, které svého protivníka přejely 5:0 i díky hattricku Hrobské. Prohlédněte si 71 fotografií ze zápasu starších a mladších žákyň.

A tým:
Slávistky čekal předposlední celek tabulky a měla to být jednoznačná záležitost, zvlášť když rivalky ze Strahova svého soupeře porazily dvojciferným rozdílem. V optimalizované sestavě došlo k jedné změně, místo zraněné Beštové nastoupila Krůzová. A úvod byl fantastický, hned po výkopu jsme získali roh, ze kterého se Pincová hlavou prosadila do šibenice. A za další dvě minuty jsme se znova radovali, po centru Kulichové hlavičkovala přesně do protipohybu brankářky Divišová. Paradoxně nás toto rychlé vedení spíše ukolébalo, jelikož během prvního poločasu nasazení postupně mizelo. Přesto příležitosti jsme měli, v dobré pozici neuspěla Krůzová ani Divišová. Ve 22. minutě po pěkném vysunutí Pěničkové a centru Holečkové zakončovala Voňková, ale míč ideálně netrefila. Poslední branka padla ve 24. minutě, když po centru Divišové se ve vápně uvolnila Voňková, obešla brankářku a v pohodě skórovala do prázdné branky. Jenže to bylo na dlouhé minuty všechno, sice jsme měli neustálou převahu, ale kvůli malému pohybu jsme se nedostávali do šancí. Až ve 39. minutě Divišová prošla přes několik hráček, zbavila se i brankářky a mohla skórovat do skoro prázdné branky, místo toho chtěla věnovat branku Holečkové, která však přestřelila.

Ve druhém poločase to bylo z naší strany ještě mnohem horší, prakticky nebyla vidět snaha o hru, holky se asi domnívaly, že si Pardubice dají branky samy. Ty s vypětím všech sil bránily a dařilo se jim, i když občas měly štěstí. V 68. minutě jsme měli opravdu smůlu, nejdříve z dálky trefila břevno Odehnalová, hned poté zase tyčku Krůzová. Čtvrt hodiny před koncem se mezi střelkyně mohla zapsat Odehnalové, ale po pěkném centru Tomáškové a následném zpracování střílela z otočky jen do míst, kde stála brankářka. To byly prakticky jediné pozitivní akce ve druhém poločase, což je tým jako je Slavia je šíleně málo. Příští týden nás čeká derby, takže snad předvedeme mnohem lepší výkon!

Pardubice - Slavia 0:3 (0:3)
Slavia:
Krömrová - Kulichová, Králová (69. Vlčková), Pincová, Benýrová (46. Tomášková) - Holečková, Pěničková, Budošová (46. Odehnalová), Krůzová - Divišová, Voňková (46. Nepokojová)
Branky: 1. Pincová, 3. Divišová, 24. Voňková


Juniorky:
Slávistky byly v tomto zápasem favoritem, ale v prvním poločase nepředvedly moc povedený výkon. Sice jsme měli územní převahu, ale hře chyběla větší přesnost, myšlenka a větší důraz v koncovce. V prvním zakončení se ocitla Ježdíková po přiťuknutí Beštové, ale branku netrefila. V 16. minutě mohla skórovat Vlčková, ale sama před bránou netrefila míč po centru. V dalších minutách jsme se prezentovali maximálně střely z dálky, takhle to zkoušela Košvancová, Dvořáková i Mukařovská, která dokonce trefila břevno. V závěru po centru Rzycké před brankou tečovala Vlčková, ale mezi tyče se netrefila.

Po bouři v kabině a hromadném prostřídání se hra ve druhém poločase o dost zlepšila. Sebevědomí si navíc holky zvýšily rychle vstřelenou brankou, ve 45. minutě Němečková středem hřiště našla Košvancovou, od které se míč dostal pravé tyčce, kde se ocitla Lébrová a v pohodě skórovala. O chvíli později mohla přidat branku Vyskočilová, ale po uvolnění se netrefila mezi tyče. V 51. minutě se poprvé ve slávistickém dresu radovala z gólu Beštová, když doklepla míč do sítě po větším závaru. A za další tři minuty se nemýlila Vyskočilová, když prostřelila z vápna brankářku. V jasné pozici poté byla i Klesnilová, ale její přízemní střelu brankářka tentokrát dokázala vyrazit. V 60. minutě jsme završili úspěšnou patnáctiminutovku, Bažoutová poslala do pravé strany přesný pas na Jedličkovou, která šla z úhlu sama na branku a na druhé straně našla Vyskočilovou, která v pohodě zakončovala do prázdné branky. V dalším průběhu mohla ještě skórovat Rzycká a kousek od hattricku byla Vyskočilová.

Pardubice - Slavia 0:4 (0:0)
Slavia:
Palková (41. Nguyenová) - Dvořáková (41. Toťová), Bažoutová, Němečková, Mukařovská - Lébrová (54. Jedličková), Košvancová, Vlčková (41. Klesnilová), Rzycká - Beštová, Ježdíková (41. Vyskočilová)
Branky: 45. Lébrová, 51. Beštová, 54. a 60. Vyskočilová


Starší žákyně:
Do zápasu slávistky vstoupily dobře, hned v úvodu zahrozila Dlouhá, pak si jeden roh vybojovaly Pardubice. Jenže naše holky hrály s chutí a chtěly soupeři dát co nejvíce branek, do vedení jsme se dostali v 9. minutě, kdy Dlouhá prodloužila na nabíhající Vyskočilovou, která skórovala podél brankářky, ale odnesla to drobným zraněním. V 17. minutě po centru Břížďalové si Jášová ve vápně zpracovala míč pravačkou a levačkou umístila přesně k tyči. V 27. minutě Dlouhá uvolnila Břížďalovou, která se dostala do vápna, kde prudce vystřelila, brankářka jen vyrazila a Novotná v pohodě doklepla. V dalších šancích se pak ocitla Jášová, Macková či Novotná.

Ve druhém poločase jsme byli svědky místy až drtivého tlaku, ale zároveň také festivalu zahozených šancí, mnohdy až bylo neuvěřitelné, co jsme nedokázali dát. Jášová přestřelila po rohu, střelu Houzarové brankářka chytla stejně tak dorážku Vyskočilové. A právě Vyskočilová měla na kopačkách mnohokrát další gól, vždy se dokázala efektivně zbavit protihráčky, ale buď střílela nad branku či do brankářky. A dokonce vstřelila další dvě branky, ale pro ofsajd nebyly uznány. Poslední čtvrtá branka padla v 52. minutě, kdy Vyskočilová pěkně uvolnila Jášovou, která však nestihla vystřelit, jelikož byla odstavena domácí obranou, míč se však dostal k Hrobské, která pěkně přehodila vysunutou brankářku. V závěru měla ještě šanci Koutenská a Novotná trefila tyč. Dvě minuty před koncem se mohli radovat domácí, ale se samostatným únikem Zelenáková si poradila brankářka Nedvědová.

Pardubice - Slavia 0:4 (0:3)
Slavia: Neubergová - Kotrhonzová, Němečková, Müllerová - Macková, Jášová, Břížďalová, Jeřábková - Dlouhá, Vyskočilová, Houzarová, střídaly: Nedvědová, Novotná, Koutenská, Kocková, Hrobská, Havelková
Branky: 9. Vyskočilová, 17. Jášová, 26. Novotná, 52. Hrobská


Mladší žákyně:
I mladší žákyně si se svým soupeřem poradily, i když Pardubice dlouho odolávaly a přes poctivou defenzivu jsme se nedokázali prosadit. Když už se to podařilo, ztroskotali jsme na koncovce. Velké šance tak nevyužily Michutová a Adámková. Rozhodující úder jsme zasadili v závěru poločasu po standardních situacích, které shodně zahrávala Hadašová a vždy přesně dorazily Schlitzová a Blažejová.

Ve druhém poločase jsme přidali další branky, ve 47. minutě Čechová krásně uvolnila mezi obranou Hrobskou, která se nadvakrát prosadila. V 52. a 53. minutě přidala dvě branky, v obou případech přihrávala Pakostová do ideální střelecké pozice. Prázdnou branku navíc přestřelila Čechová, takže jsme více branek nedali, i když převahu jsme měli neustále.

Pardubice - Slavia 0:5 (0:2)
Slavia: Horáková - Trčková, Stránská, Schlitzová, Blažejová, Pakostová, Hrobská, Čechová, Šuleková, Adámková, Hadašová, Michutová
Branky: 26. Schlitzová, 28. Blažejová, 47., 52. a 53. Hrobská

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)