Archiv

Slavia B - Dukla B 4:1

Parádní představení ze strany Slavie nabídl zápas rezerv sešívaných a Dukly ve druhém kole divize A. Slávisté v silné sestavě svého soupeře jasně přehráli a zvítězili 4:1, když zazdili další hromadu šancí. Doplněno o reakci trenéra a jeho představení.

Slavia B - Dukla B 4:1 (3:0)
Branky:
14. Kolařík, 34. Paprčiak, 36. Prošek, 65. Kučera - 77. Jíra

Slavia B: Malina - Dostál, Vodrhánek, Zákostelský, Sudek - Prošek (62. Galus), Šimeček, Kolařík, Tusjak - Vondráček (62. Kučera), Paprčiak (73. Cousens)

Trenér Poustka měl k dispozici silný kádr včetně Luboše Tusjaka, který doléčil zranění z přípravy. Záložní řada tak byla v tomto zápase mladá a přitom velice silná. To se záhy začalo projevovat a po oťukávacích minutách převzala Slavia iniciativu a začala soupeře přehrávat. Navíc se rychle prosadila, když centr zprava hlavičkoval Vondráček do břevna, od něj se míč odrazil na brankovou čáru, jeden ze slávistů tam prohrál souboj s obráncem a nedokázal míč dotlačit za čáru, jenže obránce míč odvrátil jen do velkého vápna, kde se prosadil přesnou střelou Kolařík - 1:0. Slávisté nepolevili a v 21. minutě Tusjak prudkou střelou z hranice vápna vyzkoušel hostujícího golmana Sobka, ten uspěl a vyrazil. Z ojedinělé akce vzápětí zahrozil soupeř, ale Malina střelu z hranice vápna vytěsnil na roh. V 31. minutě hlavičkoval Vondráček hlavou po Sudkově centru vedle a hned z následné akce na druhé straně Čapek trefil břevno po akci středem. Za další dvě minuty slavili opět sešívaní - brejk táhl Vondráček, včas uvolnil Paprčiaka, který se tváří v tvář golmanovi nemýlil a poslal míč podél něj do sítě - 2:0. A hned za pár vteřin to bylo 3:0 po pěkné střele Proška z hranice vápna k tyči. Do kabin mohli jít slávisté dokonce s čtyřbrankovým náskokem, Prošek šel z poloviny hřiště sám na brankáře Sobka, který ale tentokrát vyrazil.

I v druhé půli pokračovali slávisté ve výborném výkonu a v 48. minutě obešel Paprčiak obránce a šel sám na golmana, ten ale vyrazil, Tusjak následným lobem olízl břevno. V 61. minutě střílel Vondráček po akci s Proškem, ale i tentokrát měl navrch brankář Dukly, stejně tak tomu bylo i při technické střele Tusjaka o minutu později. Až v 65. minutě se slávisté radovali počtvrté, když se po chybě obrany Dukly zjevil před Sobkem sám střídající Kučera a nezaváhal. V 77. minutě se čestného zásahu dočkali i hosté, po akci zprava zakončil podél Maliny Jíra. Slávisté předvedli ještě několik pohledných akcí, ale ve finální fázi už hráli spíše na krásu.

Trenér Martin Poustka byl po zápase spokojený: "Myslím si, že na divizi to bylo mimořádně ofenzivní utkání z obou stran, bylo výhodou, že i soupeř chtěl hrát směrem dopředu. Divákům se to muselo líbit, bylo to hodně aktivní. Těší mě, že jsme tenhle prestižní zápas, derby, dokázali vyhrát a že se klukům dařilo střelecky. Bylo tam samozřejmě pár chyb, na kterých musíme pracovat, ale směrem dopředu jsem rád, že se do šancí dostáváme a proměňujeme je. Navázali jsme na předchozí vítězství v Kolovči, podali jsme zase týmový výkon, který byl odrazem celé přípravy. Jsem rád, že hráči áčka výborně do týmu zapadli a odvedli stoprocentní výkon."

Protože jej většina fanoušků nezná, požádali jsme jej také o krátké představení. "Ve Slavii pracuji už třetím rokem, pracoval jsem v rámci skautingu s Frantou Ciprem, který mi dal hodně i co se týče trenérské praxe, je to člověk s velkým nadhledem, hodně ho respektuji a uznávám. Také jsem viděl tréninky Karla Jarolíma, to mi samozřejmě také dalo hodně z hlediska praxe. Loni jsem působil u šestnáctky s Pavlem Karochem a pak v béčku s Pavlem Řehákem, kdy jsem byl přítomen u sestupu do divize, za což cítím zodpovědnost. Jsem rád, že jsem dostal šanci nyní působit u tohoto týmu a moji snahou bude neúspěch z loňské sezóny maximálně napravit a připravit alespoň jednoho hráče do áčka každý půlrok."

Komentáře (12)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia B - Dukla B 3:0 v poločase

    naplavnik     před 13 lety 20.08.2011 11:38 |  
    0 0

    koukám, že tomu Paprčiakovi to tam vesele padá docela pravidelně... už abychom se možná pomalu začali učit vyslovovat jeho jméno...

    • Re: Slavia B - Dukla B 3:0 v poločase

      honzah (přítel SN)     před 13 lety 20.08.2011 15:49 |  
      0 0

      SlavIA - NitrIAnský - PaprčIAk - TusIAk - AutogramIÁda - SponzorIÁda - NokIA - FIAT - RozlučkIÁda - VanIAk :-))

      • Re: Slavia B - Dukla B 3:0 v poločase

        honzah (přítel SN)     před 13 lety 20.08.2011 15:51 |  
        0 0

        Mimochodem, Kisljaka jsem zahlédl na soupisce Rubinu Kazaň :-))

  2. Re: Slavia B - Dukla B 4:0 v 2. pol.

    Mickey     před 13 lety 20.08.2011 12:00 |  
    0 0

    Tak a Paja Vyhnal 2 goly sestrelil Strizkov ve 2.lize :D Treba se tam kluk rozehraje a pomuze mu to. :)

    • Re: Slavia B - Dukla B 4:0 v 2. pol.

      honzah (přítel SN)     před 13 lety 20.08.2011 15:52 |  
      0 0

      A já nad ním už lámal hůl. Útočník pro Slavii to asi nebude, ale někam do 1. ligy by to nakonec mohl dotáhnout pevněji.

  3. Re: Slavia B - Dukla B 4:1

    EdCable     před 13 lety 20.08.2011 14:16 |  
    0 0

    Me to spise prijde jako sestava, ktera by snad mela byt v becku normalni a ne "silna". Jasne, Dostal, Zakostelsky a Prosek si cichli k prvni lize, par dalsich trenuje s ackem, ale nevidim tam vyslovene nekoho, kdo by momentalne vypadal na acko a hrat nekde potrebuji.

    Jinak bych mel dotaz ohledne trenera Poustky, jestli o nem nekdo neco poradneho nevi? Trenoval snad drive nasi U16 a Petr Hurych ho zminoval v nedavnem rozhovoru jako naseho hledace mladych talentu, nepletu se? Chtelo by to poradny rozhovor s nim:-))

  4. Re: Slavia B - Dukla B 4:1

    naplavnik     před 13 lety 21.08.2011 09:21 |  
    0 0

    asi zde již toto téma zaznělo, ale v jakém vztahu jsou nyní ke slavii duranski a krasniqi? v bolce byli oba jen na hostování, ne?

    • Re: Slavia B - Dukla B 4:1

      mirecek1111     před 13 lety 21.08.2011 09:46 |  
      0 0

      Duranski už se vrátil, ale jeho výkonost šla asi pěkně prudce dolů, když už nemá jisté místo ani v B týmu. Ale to se stalo více kluků, pamatuju jak před rokem/dvěmi nakoukl do A týmu Mikula a hned se říkalo, že to bude druhý Švec a taky z toho nakonec nic nebylo.
      Tak doufejme, že se to nepřihodí Petrákovi.
      A Krasniqi už je hráč Bolky ne.

      • Re: Slavia B - Dukla B 4:1

        quelhar (admin)     před 13 lety 21.08.2011 10:47 |  
        0 0

        Co mam informace, tak Krasniqi do Boleslavi prestoupil, ale tam uz zrejme neni, protoze neni na soupisce acka, becka ani U19. Rekl bych, ze se ukazalo to, co slo z klubu pri jeho prestupu do Bolky - talent ma, ale jeho pristup k fotbalu je strasny a kdyz na to prisli i v Boleslavi, tak ho poslali o dum dal.
        Co se tyce Duranskiho, tak toho nechteli v becku Boleslavi, pry kvuli zoufale fyzicke kondici. Tak ho z hostovani predcasne vratili k nam. Slavia o nej zrovna dvakrat taky nestoji, takze si hledal angazma tusim na Slovensku, ale zrejme to padlo, tak se vratil k nam. Co s nim bude dal, tezko rict, ale nedivil bych se, kdyby ze Slavie odesel nadobro.
        Kazdopadne vcerejsi zaloha v zapase becka byla vynikajici, rekl bych, ze Kolarik i Simecek jsou na tom o dost lepe.

  5. Re: Slavia B - Dukla B 4:1

    Viking     před 13 lety 23.08.2011 16:46 |  
    0 0

    Trochu bych mírnil euforie - úroveň divize je rok od roku horší, řekl bych přímo tragická. Ukázalo se, jak špatným krokem bylo nechat béčko vyhnít pod Řehákem a spadnout, tahle úroveň klukům, kteří občas nakouknou do áčka (Tusjak, Vondráček, Voráček) nemůže ke zlepšení stačit nemůže...

  6. Re: Slavia B - Dukla B 4:1

    honzah (přítel SN)     před 13 lety 23.08.2011 18:32 |  
    0 0

    Bude od příští sezóny ta soutěž juniorek, anebo se to zase odloží? Máte někdo nějaké nové info?