B-Tým

Juniorka: Slavia - Pardubice 2:0

Slávistická juniorka doma porazila poslední Pardubice 2:0 a vede tabulku o dva body před Brnem, které pouze remizovalo.

Slavia - Pardubice 2:0 (1:0

Branky: 20. Šimeček, 60. Kolařík

Sestava Slavie: Hrubeš - Čepelák, Kolařík, Souček, Tusjak - Šimeček, Verner - Zámečník (78. Jankto), Vondráček Peterka (13. Mensah) - Eschmann (46. Liška)

Report připravil klimi, který byl na zápase osobně přítomen.

Sešívaní od prvních minut přehrávali svého soupeře a hosty nepouštěli vůbec k ničemu. Ve 3. minutě přišla první vážnější šance před bránou hostí. Tusjak z levé strany našel na malém vápně Eschmanna, který však míč hlavou netrefil ideálně, pouze ho prodloužil za sebe, Zámečník na něj bohužel nedosáhl. V 6. minutě opět velice aktivní Tusjak připravil další šanci Peterkovi, ten však bránu z nadějné pozice netrefil. I u další akce byl náš levý bek, zatáhl míč až do vápna, přihrávkou pod sebe hledal Zámečníka, který míč chytře pouštěl na Vernera, který krásnou ranou z první zpoza vápna prověřil brankáře hostí, který střelu vytáhl na roh. Ve 13. minutě musel ze hry bohužel odstoupit zraněný Peterka, kterého nahradil Mensah. Zajímavou střelou ze střední vzdálenost se v 16. minutě prezentoval Viktor Šimeček, pálil svojí slabší levačkou, brankář soupeře střelu opět vyrazil na roh. Ve 20. minutě se však už Sešívaní radovali. Šimeček se postavil k rozehrávce přímého kopu a krásnou ranou přes zeď překonal brankáře. Ve 28. minutě zahrával Šimeček další přímý kop, tentokrát od pomezní čáry. Svým centrem našel hlavu Vondráčka, ten ovšem bránu netrefil. Další dvě přihrávky do vápna směřovaly do zajímavé pozice na Eschmanna, toho však v obou případech zradilo zpracování. Ve 35. minutě přišlo jediné ohrožení branky ze strany hostů, šance to však byla veliká.  Po faulu u pomezní čáry směřoval míč na zadní tyč, kde ho jeden z hráčů hostí usměrnil na branku, Karel Hrubeš však vytáhl skvělý zákrok. A jelikož se po akci Zámečníka neprosadil ani Vondráček s Eschmannem, šlo se do šaten za stavu 1:0 pro Slavii.

Do druhé půle nahradil Liška Eschmanna. V 54. minutě Zámečník pronikl do vápna, svojí akci zakončil střelou, ovšem brankář hostí opět vyrazil na roh. V 57. minutě se naskytla našim juniorům velká šance. Souček dobře vyvezl míč, nahrál Čepelákovi, který svůj centr přetáhl až na Tusjaka, který vracel míč před bránu. Ve skrumáži se nejlépe zorientoval Souček, který dal míč opět do strany na Lišku, který na zadní tyči hledal opět Tusjaka, který však ve vyložené minul. V 60. minutě přišel uklidňující gól na 2:0. Verner rozehrával přímý kop od pomezní čáry, svůj centr směřoval na zadní tyč, kde ho Kolařík jen lehce tečoval mimo dosah brankáře - 2:0. V 62. minutě Mensah připravil velkou šanci Vondráčkovi, jeho zakončení opět vyrazil na rohový kop dobře chytající brankář hostí. K rozehrávce rohu se postavil Verner, jeho centr směřoval na Lišku, jeho povedenou hlavičku z těžké pozice však brankář hostí chytil. Další přímý kop rozehrával tentokrát Šimeček, jeho centr směřoval na Lišku, bohužel těsně před ním odvrátil míč obránce na roh. Jedna z nejhezčích akcí zápasu přišla v 77. minutě. Mensah si na levé straně pěkně narazil s Liškou, svou přihrávkou poté hledal na vápně Vondráčka, který místo zakončení ještě přihrával před prázdnou bránu Zámečníkovi, brankář hostí však skvělým skokem zabránil gólu. Po této akci Zámečníka vystřídal Jakub Jankto. A byl to právě Jankto, kdo byl u zrodu další šance Slavie. Rohový kop obrana hostů odvrátila, Jankto míč hlavou vracel do vápna, Kolařík míč pěkně sklepnul na Lišku, jeho povedená střela však měla opačnou faleš a jen těsně minula branku Pardubic. Poslední šanci zápasu měl Souček po nakrátko rozehraném rohovém kopu dvojice Šimeček-Mensah. Bohužel neproměnil, konečné skóre tedy bylo 2:0.

Komentáře (18)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Juniorka: Slavia - Pardubice 2:0

    Travinho     před 10 lety 26.05.2014 20:01 |  
    0 0

    Dneska mě juniorka svým výkonem hlavně v první půli zklamala. Druhý poločas už byl docela ok, ale proti takovému soupeři by se mělo vyhrávat větším rozdílem. Jinak přidám mé názory k jednotlivcům i k jejich možnému budoucímu přínosu.
    Hrubeš - Ok, v létě bych jej určitě posunul buď do áčka nebo někam na hostování.
    Čepelák - Poměrně mě překvapil, ale přece jen proti lepším soupeřům byl v ofenzivě slabší. I tak bych jej v áčku viděl na místě Dostála.
    Kolařík - Dal pěknou branku, ale v první půli mu soupeř několikrát zavařil. Hráč s jeho rychlostními parametry na ligu podle mě nemá...
    Souček - Výborný výkon, vzadu bezchybný, dobře podporoval i útok, myslím si že až se vyhraje může být stoper pro áčko.
    Tusjak - Pro mě velké zklamání. Hráč jeho kalibru musí proti soupeři na úrovni Krajské soutěže předvést mnohem více průniků po křídle, zdá se mi i jako by ztrácel rychlost.
    Šimeček - Měl zajímavé myšlenky a krásně trefil přímák, ale musí se více zapojovat do hry, letos jsem snad neviděl zápas kde by byl lepší než Verner. Přitom potenciál v něm nepochybně je, ale forma jaksi chybí.
    Verner - Radost pohledět, občas se nevyvaroval taktických nedostatků při bránění, které mu i vytýkal Petrouš, ale jinak výtečné standartky, neustále hlava nahoře, dobrý pohyb po hřišti, důraz. Pro mě je to jasný adept pro áčko.
    Zámečník - Na jaře asi nejhorší výkon co jsem viděl. Nicméně i tak nebyl úplně nejhorší, taky bych ho v přípravě zkusil v áčku. Jako velký klad u něj vidím, že chce hrát, jen je třeba zapracovat na zbrklosti.
    Vondráček - Má docela přehled, nehrál zle, ale podle mě mu na velký fotbal chybí rychlost, nemyslím si, že by v budoucnu mohl mít přínos pro áčko, ale třeba se pletu.
    Mensah - V první půli byl hrůzostrašný, s míčem hledal jen Eschmanna, vše řešil individuálně. Ve druhé půlce se přece jen zlepšil, nicméně i tak si kladu otázku jak mohl patřit v Ghanské lize k nejlepším? Protože na naše poměry je to hráč na úrovni divize. Myšlení při hře nemá ani na úrovni Juhara.
    Eschmann - Že to bylo naposledy? Prosím...Má sice fantastický výskok, ale jinak? Možná by mohl být solidní desetibojař, ale určitě ne fotbalista. Liška je podle mě výkonostně o několik tříd výš.
    Liška - Hře hodně pomohl, narozdíl od Eschmanna se nabízel do správných prostorů a několikrát velmi nebezpečně zakončil, jeden z nejlepších. Jen u něj taky postrádám rychlost. Určitě by mu prospělo hostování v dospělém mužstvu, na áčko zatím nemá, ale určitě může mít...

    • Re: Juniorka: Slavia - Pardubice 2:0

      klimi     před 10 lety 26.05.2014 20:24 |  
      0 0

      Tak já budu oponovat, abychom měli nad čím distkutovat:

      Čepelák dnes famózní, dozadu skvělý, technika mu také nechybí, rychlost a důraz už vůbec ne, jasný adept pro Áčko.
      Tusjak v první půli hrozil opravdu hodně, však byl také u všech našich akcí, poté sice moc vidět nebyl, ale to bych také přičítal tomu, že před ním hrál zmatený Mensah.
      Šimeček dnes lepší než Verner. Nevím, co s Mírou dneska bylo, ale skoro vůbec se nenabízel, když už chtěl míč vyvézt, tak míč ztratil, jeho slabší výkon, naopak Šimi dnes hrál dobře, takhle jeho hra se mi líbila, všechny akce zakládal on.

      Naopak souhlasím:
      Mensah, Eschmann úplně mimo, s tím souhlasím, ti tu nemají co dělat.
      Liška s míčem dobrý, ale je to takový nemastný neslaný, něco tomu pořád chybí.

      Souhrn: Nemyslím si, že by Čepelák byl horší než Dostál, Verner nebo Šimeček horší než Gecov, Hrubeš horší než Černý

      • Re: Juniorka: Slavia - Pardubice 2:0

        klimi     před 10 lety 26.05.2014 20:25 |  
        0 0

        PS: Moje horší hodnocení Vernera spíše plyne z toho, že od něj čekám lepší výkon :))

      • Re: Juniorka: Slavia - Pardubice 2:0

        Travinho     před 10 lety 26.05.2014 20:47 |  
        0 0

        Tak to já si myslím, že Marcel je přece jen o třídu výše než kluci a hlavně je to úplně jiný typ hráče, nicméně Vernera s Šimečkem si dovedu v áčku představit právě vedle Gecova, vedle Roberta by to asi neuhráli dozadu...
        Čepelák byl dnes dobrý, ale spíš si myslím, že to bylo slabším soupeřem, jinak je podle mě na krajního beka docela pomalý.
        U Tusjaka je pravda, že jsem neviděl prvních 15 minut a i pak několikrát zahrozil, ale od hráče jeho kalibru bych čekal, že proti takovému soupeři bude hrát defakto levé křídlo, ale je pravda, že mít před sebou Mensaha je za trest.
        Mně teda přišlo, že kontaktů s míčem měl mnohem více Verner, mnohem víc si zabíhal i do křídla a minimálně kazil, navíc odvedl spoustu černé práce směrem dozadu. Viktor dozadu nehrál vlastně vůbec, ani nemusel, a dopředu byl často schovaný za hráčem. Přímák byl krásný, i několik hezkých myšlenek, ale jde spíš o nedostatečné zapojování do hry.

        • Re: Juniorka: Slavia - Pardubice 2:0

          klimi     před 10 lety 26.05.2014 23:06 |  
          0 0

          Já si celkově hru Áčka představuji bez Gecova, pro mě je styl hry na vidláckýho DZ, který umí jen bránit a faulovat naprosto k ničemu.

          • Re: Juniorka: Slavia - Pardubice 2:0

            Travinho     před 10 lety 27.05.2014 06:47 |  
            0 0

            V tom případě si povězme kolik faulů udělal Marcel v posledních dejme tomu pěti utkáních? Podle mě úplné minimum... Pokud bychom měli ve středu jakoukoliv dvojice bez Gecova, tak je to bohužel skoro jistota, že to bude hořet dozadu...

            • Re: Juniorka: Slavia - Pardubice 2:0

              Pepino44     před 10 lety 27.05.2014 10:00 |  
              0 0

              No tak dvojice Hrubý-Verner by byla přímo ukázková. To by potom bylo vidět jak by Marcel scházel. Míra Verner je výborný hráč,ale schází mu takových 10-15 cm výšky. V tomto má Travinho pravdu.

              • Re: Juniorka: Slavia - Pardubice 2:0

                gurman99     před 10 lety 27.05.2014 14:47 |  
                0 0

                Myslím,že v tomto nemáš pravdu.
                Neříkám,že Verny je nějaký čahoun (174cm) mimochodem pořád o dva centimetry víc než Vácha.(při podobném herním stylu)
                Ale o čem chci mluvit : oba dva Míra i Robert spolu hrají asi 14let a už od dorostu Robert hraje více dopředu a Verny mu takzvaně kryje záda a dělá tu černou práci.A fungovalo to spolehlivě.
                A Vernyho hlavičky? Super výběr místa a docela velký výskok znamená,že prohraje z deseti soubojů max.tři. Jeden čas jsem se na to zaměřil.
                Závěr: Tenhle tandem by měl budoucnost.
                Samozřejmě Gecov je ,ať tady říká kdo chce co chce,pořád super třída hráč s obrovskýma zkušenostma a přehledem.V tom mu oba mlaďasové nemohou konkurovat.To,že se mu momentálně nedaří je jiná věc.
                Ale ty hvězdičky se to naučí.....jen dostat šanci !
                Robert ji dostal a chytil ji za pačesy,i když mu momentálně trochu dochází dech.
                A pro ostatní snad ta šance přijde taky.Vždyť kdo se může pochlubit tolika odchovanci v soutěži!!!!?

                • Re: Juniorka: Slavia - Pardubice 2:0

                  Travinho     před 10 lety 28.05.2014 08:38 |  
                  0 0

                  Marcelovi se momentálně nedaří? Podle mě je to v druhé polovině jara náš jednoznačně nejlepší hráč. Vůbec si nedovedu představit střed naší zálohy bez něj...

                  • Re: Juniorka: Slavia - Pardubice 2:0

                    gurman99     před 10 lety 28.05.2014 20:51 |  
                    0 0

                    měl jsem na mysli proti době jeho nej slávy................jinak píšu - super hráč

      • Re: Juniorka: Slavia - Pardubice 2:0

        Pepino44     před 10 lety 27.05.2014 09:53 |  
        0 0

        Tak bych nesouhlasil s tím,že byl Šimeček lepší než Verner,je pravda,že akce spíše zakládal Šimeček,ale to bylo také tím,že Šmejkal Míru neustále naháněl dozadu. To mi v tomto zápase připadalo dost zbytečné,protože obrana to měla celkem pod palcem a Pardubky zase tak nebezpečné nebyly. Celkem zklamán z výkonu Tusjaka,dobře začal,prvních možná 10 min.jezdil,potom zapadl do šedi.Proti takovému soupeři si mohl dovolit o hodně více. Ti dva černí kluci jsou pro Slávii zbyteční. Podle mne je Čepelák asi opravdu připravován na pravého beka,kde v poslední době již několik zápasů hraje místo stopera. Jinak jsem byl výkonem celého mančaftu dost zklamán,přišlo mi to tak nějak na půl plynu. Doufám,že v Liberci nasaděj všechny mlaďase,kteří nenastoupí v Ostravě za "A". Titul je na dobré cestě.

        • Re: Juniorka: Slavia - Pardubice 2:0

          gurman99     před 10 lety 27.05.2014 14:54 |  
          0 0

          Všimli jste si,Juniorka hraje lepší fotbal bez doplnění z Ačka?

          • Re: Juniorka: Slavia - Pardubice 2:0

            Travinho     před 10 lety 27.05.2014 17:12 |  
            0 0

            Včera doplněná nebyla a že by to byl nějaký lahůdkový fotbal se říct nedá. Ne, že by se na to nedalo koukat, ale ten soupeř byl hrůzostrašný...

            • Re: Juniorka: Slavia - Pardubice 2:0

              gurman99     před 10 lety 27.05.2014 19:35 |  
              0 0

              trocha nesouhlasu
              Tusjak, Mensah + Eschmann a jelikož oba posledně jmenovaní hráli od začátku,dá se říci,že hráli skoro v 8.Ještě že přišel o půli Liška
              Ale jinak souhlas,včera to nebyl ten nejlepší zápas,umí to kluci líp.

              • Re: Juniorka: Slavia - Pardubice 2:0

                Travinho     před 10 lety 27.05.2014 22:06 |  
                0 0

                To musím souhlasit, kdyby tam místo Mensaha byl zdravý Peterka a místo Eschmanna od začátku Liška, tak to skončí zřejmě větším rozdílem...

          • Re: Juniorka: Slavia - Pardubice 2:0

            Pepino44     před 10 lety 28.05.2014 09:27 |  
            0 0

            Tak že by hrála juniorka bez doplnění hráči Ačka jsem si nevšiml. I když,ono záleží kým doplněná. Rozhodně se nedá říci,že juniorka doplněná Proškem a Zmrhalem (Jihlava) hrála horší fotbal než juniorka nedoplněná. Jak jsem napsal,záleží na to,kým je doplněná.

            • Re: Juniorka: Slavia - Pardubice 2:0

              gurman99     před 10 lety 28.05.2014 16:35 |  
              0 0

              Naposledy nedoplněná třeba s Brnem

    • Re: Juniorka: Slavia - Pardubice 2:0

      PetCC     před 10 lety 27.05.2014 15:33 |  
      0 0

      "Druhý poločas už byl docela ok, ale proti takovému soupeři by se mělo vyhrávat větším rozdílem" - si asi tu stovku nechávají na poslední zápas :-)