Ženský fotbal

Slávistky vyhrály turnaj v Budapešti

Fotbalistky Slavie se v rámci úvodní fáze letní přípravy zúčastnily kvalitně obsazeného turnaje v Maďarsku, kde nakonec skončily na prvním místě. Omlazený kádr předvedl povedené výkony, které jsou příslibem do další práce. Připravujeme fotografie a video.

Kvůli zranění se turnaje nemohly zúčastnit stabilní hráčky Budošová, Tomášková, Svitková. Bartovičová je na dvouměsíčním angažmá ve Švédsku, Cahynová bude působit na univerzitě v USA, Odehnalová trénuje se Spartou. Do přípravy nenastoupily Pincová a Kožárová, které se rozhodují o svém dalším angažmá. Z juniorky se do týmu přesunuly Lačná a Lébrová, ale zatím ještě nebyly k dispozici. Z nových tváří se představila brankářka Barbora Votíková (Plzeň), obránkyně Sára Juračková (Plzeň) a záložnice JItka Chlastáková (Sparta/Bohemians). I proto byly povolány šikovné dorostenky Němečková, Vyskočilová a Houzarová.

Na turnaji se představil rakouský, maďarský, slovinský a český mistr. Tři dny, tři plnohodnotné zápasy. Holky čekal náročný turnaj, kterého se zhostily na jedničku. "Chtěl bych všem poděkovat za reprezentaci Slavie v zahraničí. Holky i v malém počtu odvedly maximum, po týdnu přípravy si sáhly na dno svých sil. Nové holky rychle do týmu zapadly, stejně tak mě potěšily dorostenky. Turnaj byl velmi dobře připravený a byla to skvělá prověrka do přípravy a pro otestování nově tvořeného týmu," řekl trenér Anton Mišovec. Nejlepší střelkyní turnaje se stala Simona Necidová.

Sestava:
Brankářky: Nedvědová, Sladká, Votíková
Obránkyně: Benýrová, Juračková, Malinová, Necidová, Němečková
Záložnice: Holečková, Pěničková, Chlastáková, Jášová, Houzarová, Sehnálková
Útočnice: Divišová, Vyskočilová

1. zápas ve skupině:
Slavia - Ferencváros 4:2 (0:0)
Branky:
48. Jášová, 76., 79. a 81. Necidová - 55. Horvath, 67. Stojanovič

První poločas byl oboustranně vyrovnaný, holky se v nové sestavě seznamovaly. Zajímavější byl druhý poločas, kdy jsme se rychle dostali do vedení. Po průniku Chlastákové a přihrávce pod sebe se střelou k tyči prosadila Jášová. O chvíli později se za obranu dostala Divišová, ale gólmanka její pokus vyrazila. Po dalekonosné střele Horvath bylo vyrovnáno. Dokonce jsme prohrávali, když se z rohu prosadila Stojanovič. Do útoku se poté posunula Necidová a hattrickem během pěti minut otočila utkání. Dvakrát se prosadila hlavou po rohu, jeden po průniku Divišové a následném zakončení do prázdné branky. Do konce zápasu mohla Necidová přidat další dvě branky, ale bohužel již nebyla úspěšná. Po skončení zápasů ve skupině vždy následují penalty. Za Slavii proměnila Benýrová, Pěničková a Divišová, neúspěšná byla Chlastáková a Necidová. V brance se předvedla Votíková, jednu penaltu chytila a dvakrát hráčky Ferencvárosi branku minuly. V penaltách jsme si tedy připsali výhru 3:2.

2. zápas ve skupině:
Slavia - Neulengbach 1:2 (1:1)
Branky:
40. Holečková - 43. Dujmenovič, 75. Tasch

V prvním poločase měl soupeř několik šancí, ale mezi tyče nezakončil. Velkou příležitost měla Divišová, když šla sama na brankářku, ale její střelu zpomalila a obrana dokázala vykopnout z brankové čáry. Ve 40. minutě se po lajně uvolnila Divišová, střelu z úhlu brankářka dorazila a dobíhající Holečková pohotově doklepla. Vedení jsme dlouho neudrželi, po skrumáži před brankou vyrovnala Dujmenovič. Ve druhém poločase bylo znát, že postupně dochází síly, přesto holky makaly až do konce. Břevno trefila Chlastáková a po střele Benýrové už míč možná byl za brankovou čárou, ale rozhodčí nechal pokračovat. V 75. minutě po ztrátě míče soupeř odcentroval a nehlídaná Tach neměla problém se zakončením. Utkání se nám již nepodařilo zvrátit. V následných penaltách jsme vyhráli 5:4, když se prosadila Benýrová, Pěničková, Divišová, Malinová a Chlastáková.

Finále: Slavia - St.Pölten 2:1 (2:0)
Branky:
10. Pěničková, 25. vl. Marysová - 73. Billa

Finálový zápas jsme začali skvěle, hned v 10. minutě šla sama na branku Divišová, ale byla faulována a obránkyně dostala červenou kartu. Z následného přímého kopu se prosadila Pěničková. Holky hrály skvěle, tlačili svého soupeře, jen lepší finální řešení chybělo. V 25. minutě Chlastáková vybojovala před brankou míč, poslala přízemní centr na volnou Divišovou, ale Matysová si jej srazila do vlastní branky. Ve druhém poločase bylo patrné, jak dochází síly. Během několika minut si Pölten vytvořil několik šancí. V 75. minutě soupeř snížil, když se za obranu dostala hráčka Billa a prostřelila naší brankářku. V závěru Rakušanky více riskovaly, ale šanci si nevytvořily, naopak jsme nedotáhli několik nebezpečných brejkových situací.

Komentáře (10)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky vyhrály turnaj v Budapešti

    Socrates (přítel SN)     před 10 lety 21.07.2014 09:42 |  
    0 0

    Dobrá práce!

  2. Re: Slávistky vyhrály turnaj v Budapešti

    Dobi     před 10 lety 21.07.2014 12:43 |  
    0 0

    Super! Kde jsou časy, kdy jsme zoufale hledali Freundschaft s EnDeračkami a kontakty s Italkami byly v hledáčku StB...

    • Re: Slávistky vyhrály turnaj v Budapešti

      edenian     před 10 lety 21.07.2014 14:17 |  
      0 0

      Berbr delal i do zensky kopany, jo? Jsem myslel, ze jen do Damkovy :-)

  3. Re: Slávistky vyhrály turnaj v Budapešti

    Radus22     před 10 lety 21.07.2014 18:06 |  
    0 0

    Tak Jiří Vrba nás zase napíná :-)
    Brzo zahřmí prý :-)

    • Re: Slávistky vyhrály turnaj v Budapešti

      ortevor     před 10 lety 21.07.2014 18:27 |  
      0 0

      diky za odkaz....Hrubes jak tam reflexivne chytil tu hlavicku, pripomnel mi Carodeje...i kdyby Berky nebyl na prvni kolo v poradku, tak vzadu budeme mit jistotu 100%ne :)

    • Re: Slávistky vyhrály turnaj v Budapešti

      Koky (přítel SN)     před 10 lety 21.07.2014 18:59 |  
      0 0

      Nevím, jestli se to tu během léta neřešilo, ale zaráží mě ta skutečnost, že oba slovenské týmy a nakonec i Sigma poskytují stručné reportáže z přípravných zápasů.
      Nevíte někdo, proč něco podobného nedokáže zařídit i Slavia?

      • Re: Slávistky vyhrály turnaj v Budapešti

        Edwardtheiron     před 10 lety 21.07.2014 19:19 |  
        0 0

        To je jedna z mnoha nepochopitelných věcí, které ve Slavii jsou...:-)

      • Re: Slávistky vyhrály turnaj v Budapešti

        ortevor     před 10 lety 21.07.2014 20:52 |  
        0 0

        taky nechapu...navic kdysi to tak byvalo, kdyz jeste ty Netscherovy reportaze byly vzdycky na oficialkach ke stazeni...

        nebo treba reportaze ze zapasu juniorky atd, kdyz stejne uz se to vsechno povinne nahrava na video

  4. Re: Slávistky vyhrály turnaj v Budapešti

    Edwardtheiron     před 10 lety 21.07.2014 18:40 |  
    0 0

    O diskuzi níže jsem dal odkaz na přefocený rozhovor s Martinem Latkou v dnešním Sportu.