Názory

Nová sezóna je tu. Co čekat?

Již pozítří vyběhnou slávisté k prvnímu ligovému zápasu na hřišti Slovácka. Slavia se přes léto výrazně obměnila. Je tedy na místě optimismus a víra, že se věci obrací k lepšímu?

Nový realizační tým, průvan v kádru, který odvál zhruba polovinu hráčů, kteří jsou podepsaní pod největší ostudou Slavie v její novodobé éře. K tomu krach jednání se zahraničním investorem a nový generální partner klubu. Není toho málo, čím prošel klub během necelých dvou měsíců letní přestávky. Množství změn v kombinaci s opravdu tristní situací před těmito změnami by mohlo svádět k optimismu, v některých případech až tak velkému, že atakuje myšlenky na pohárová umístění. Z mého pohledu je však stále na místě opatrnost a jistá ostražitost.

Pravdou je, že jistá šance na účast v evropských pohárech tu je. Už proto, že do Evropy půjde tentokrát pět českých klubů, tedy téměř třetina celé ligy. Při očekávaném vývoji ligy i domácího poháru je opět pravděpodobné, že vstupenkou do pohárů se stane pátá příčka v lize. Připomeňme, že v minulém ročníku fotbalové ligy stačilo k pátému místu v lize 46 bodů, tedy zisk jen těsně nad 1,5 bodu na zápas. Na pohárovou příčku tak může ve skrytu duše pomýšlet dobrých deset ligových týmů a mezi nimi klidně může být i Slavia.

Je tu však poměrně velké množství faktorů, které hovoří proti Slavii a které mohou nejen velmi rychle ukončit jakékoli myšlenky na Evropu, ale poslat Slavii opět do tuhého boje o samotné ligové přežití. Předně tu je fakt, že tým - a především jeho základní sestava - je úplně nový. Hráči navíc přicházeli do Slavie postupně v průběhu přestupního období a neměli prakticky možnost se v přípravě sehrát. Slavia navíc nevylučuje, že další hráči ještě do týmu přijdou. Především v první části podzimu tak lze očekávat, že hra bude skřípat a to především směrem dopředu. Zatímco defenzivní principy lze naučit hráče během několika dnů či týdnů - a zkušení hráči jako Latka a Bílek jistě nebudou mít s jejich aplikací v praxi problémy - kvalita hry směrem dopředu se obvykle zlepšuje daleko pomaleji. Přitom právě ofenziva byla v minulé sezóně velkým kamenem úrazu sešívaných. Nemyslím si, že by nyní Slavia oplývala hráči s takovou individuální kvalitou, že by byli schopni okamžitě střílet větší počet branek. Je třeba se připravit na to, že na začátku ligové soutěže to může být s ofenzivou Slavie podobně špatné jako v minulé sezóně.

Optimistickým úvahám rovněž příliš nenahrává los soutěže, protože právě v první části podzimu se Slavia utká s mnoha týmy, které kvalitou patří do středu tabulky a tedy vzájemné zápasy s nimi budou velice důležité pro případný úspěch či neúspěch Slavie v celé sezóně. Připomeňme, že Slavii během prvních šesti kol čekají zápasy mj. na hřišti Slovácka (loni 6.), doma s Libercem (loni 4.), v Teplicích (loni 5.) a v Mladé Boleslavi (loni 3.). Pokud by Slavia chtěla ve skrytu duše pomýšlet na Evropu, bylo by potřeba z těchto zápasů získat co nejvíce bodů. Vzhledem k výše zmíněnému faktoru nesehranosti to však není příliš pravděpodobné.

Naopak se může snadno stát, že v těchto zápasech Slavia získá jen minimum bodů a bude tak po šesti kolech v ligovém suterénu. V takovém případě by přišla na řadu další otázka - je tento tým psychicky dostatečně odolný, aby při takovém vývoji neupadl do herní deprese, která by znamenala kritické ztráty bodů i v závěru podzimu v zápasech proti papírově slabším soupeřům? Zde ve prospěch Slavie hovoří to, že jarní tým byl rozprášen, což z mého pohledu zmenšuje pravděpodobnost takového vývoje. Právě hráči, kteří už mají něco za sebou, jako Latka nebo Bílek, by se měli postarat o to, aby Slavia - pokud taková situace nastane - nepanikařila. Na druhou stranu je kádr Slavie stále poměrně mladý a bude záležet i na dalších posilách, zda v tomto úsilí těm nejzkušenějším pomohou.

Dalším faktorem, který může ovlivnit výkony hráčů na trávníku, je stále nejasná situace ohledně případného investora. Ruský investor, který kolem Edenu kroužil prakticky rok a výrazně ovlivnil dění ve Slavii především v zimě a na jaře, je - alespoň se tak nyní zdá - definitivně pryč, spekulace ohledně majetkové struktury Slavie tím však nekončí. Naopak, nyní se v podobných zprávách ohledně červenobílého klubu zmiňuje jméno Františka Chvalovského, který se měl postarat o to, že do Slavie přišel Miroslav Beránek. Z mého pohledu obecně klubu neprospívají neustále spekulace o tom, že vlastník jedná o prodeji nebo vstupu investora. Nutně to do klubu přináší jistou míru nejistoty, což je to poslední, co Slavia potřebuje.

Na závěr: Jsem dalek toho, abych doporučoval, co od následující sezóny čekat. Osobně myslím, že se Slavia tentokrát snad vyhne boji o sestup, ale od pohárových příček zřejmě bude mít tuto sezónu ještě pár bodů odstup. Chápu jak fanoušky s pozitivním myšlením, tak ty, kteří od sezóny nečekají vůbec nic dobrého. Rád bych si myslel, že tentokrát už opravdu jsou pádné důvody k mírnému optimismu. Ale poučen z předchozích nezdarů zůstávám ve stavu opatrnosti a ostražitosti.

Komentáře (98)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

    Eluin (přítel SN)     před 10 lety 24.07.2014 11:51 |  
    0 0

    Ano, nová Slavia je velká neznámá. Viděl bych to na střed tabulky, ale je pravda, že to páté místo vzhledem k vyrovnanosti ligy je velkým lákadlem.
    Podle mého názoru hodně napoví právě zmiňovaných prvních 5 ligových kol, pokud se z nich vytěží 9 bodů (a více), tak to bude vynikající.

  2. Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

    Markus     před 10 lety 24.07.2014 11:58 |  
    0 0

    Kisel o ruských investorech: Nešťastné období, vyznívá to jako podvod
    http://fotbal.idnes.cz/karol-kisel-o-jednani-slavie-s-ruskymi-investory-fbi-/fotbal.aspx?c=A140723_183901_fotbal_pes

    Čím to je, že mě to nepřekvapuje, přesně na toto jsem tu upozorňoval, když se u ruském investorovi začalo mluvit. Konkrétně s tímto : "Když něco slíbíte a dokonce si na to dáte ruku, ale stejně z toho nakonec sejde... Takhle je to špatně." , to je v Rusku, ale třeba i Indii naprosto normální. I papírová smlouva je cár papíru, co se dohodne s jedním zástupcem, je při personálních změnách potřeba dohadovat okamžitě znovu, protože jinak co platilo platit přestává. My jsme kdysi při vstupu na ruský trh využívali znalosti přímo našich lidí z českého velvyslanectví v Moskvě, proč se vedení klubu neporadil s někým kdo se tam vyzná podobně?

    • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

      vyseptala_analni_sbijecka     před 10 lety 24.07.2014 12:17 |  
      0 0

      buďme rádi, že to s těma bolševikama nevyšlo!

      • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

        Markus     před 10 lety 24.07.2014 12:31 |  
        0 0

        Dej pokoj s bolševikama, o těch to vůbec není. Spíše špinavé invazivní obchodování. Já se nedivím Řebíčkovi, že se nedohodli ohledně podílu, protože oni zpravidla chtějí ve výsledku mnohem větší podíl ve společném podnikání než chtěli původně. Taky je potřeba jasný, přesdvědčivý, dlouhodobý plán co se bude dělat, kdo to bude dělat, jakým prostředky. Osobní jednání, naprosto kritická věc, vše se řeší osobně, jakmile u něčeho člověk není, vymýšlí mu za zády křivárny. Ta jednání je třeba vést vždy na nejvyšší úrovni, Karolko neměl šanci, za nás mohl jednat jedině Řebíček, ostatní rusáci nejspíše ignorovali. Závěrem ještě jednou k tomu na co si stěžuje Kisel, když se řekne YES, znamená to pouze MOŽNÁ, to je prostě východní standard.

        • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

          vyseptala_analni_sbijecka     před 10 lety 24.07.2014 12:39 |  
          0 0

          pro mne je bolševik odjakživa synonymem pro Rusáka... :-) jinak souhlas s tim, co si napsal.

          • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

            Markus     před 10 lety 24.07.2014 12:52 |  
            0 0

            Podle mě se v Rusku bolševismu extrémně dařilo, protože tam byla spousta snadno "ohebných" lidí, kterým systém neposkytl natolik dobré vzdělání a zkušenosti, aby se stali odolnějšími a hájili si více svou vlastní individualitu. Zároveň tam vždy bylo (za cara, komunismu i nyní) mnoho bezpáteřních lumpů, co pro své cíle využívali ostatní. Snadnost takového počínání, prakticky neomezené území geograficky, se jídlem roste chuť. Život tam bude vždy divoký a jakákoliv spolupráce s nimi také. Ale určitě se to zlepšuje, naděje tam je, jen to nesmí zase přerušit (jako v roce 1917) nějaká revoluce, mockrát jsem přemýšlel, jak by to dopadlo, kdyby se tehdejší březnová Ruská republika udržela.

            • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

              knl66 (přítel SN)     před 10 lety 24.07.2014 14:49 |  
              0 0

              Pánové, myslím, že tohle je sportovní stránka a ne politická, politologická nebo sociologická či historická. Navíc 25 let po revoluci ve vých.Evropě mluvit o současném bolševismu... no nevím, mně osobně to přijde už jako mimo mísu a hledání problémů tam, kde nejsou. Ale každý máme svůj názor.
              Moje zkušenost s RU je opačná, podání ruky a čestné slovo je svaté a dá se na to spolehnout. Ale taky jsem nedělal obchody za stamiliony.

              • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

                knl66 (přítel SN)     před 10 lety 24.07.2014 14:55 |  
                0 0

                Navíc jsme v tomhle "sporu" slyšeli jen jednu stranu a neznáme celou pravdu, jak ta jednání probíhala a jaké byly podmínky. Třeba je všechno jinak, kdo ví. :)

              • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

                Markus     před 10 lety 24.07.2014 14:57 |  
                0 0

                Jak píšete, každý máme svůj názor a zkušenosti. Doporučuji proaktivně kontrolovat, zda je vše v pořádku a opravdu bacha na ty personální změny. Ideální je mít v mezi nimi svého člověka, který na to místně dohlíží, ostatně proto si tam raději zakládají západní firmy své dceřinky a dosazují tam (často české) manažery, funguje to lépe, než když se spolupracuje se společností, pod jejíž skořápku není vidět. Každopádně hodně štěstí a trpělivost! :)

              • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

                Rado     před 10 lety 24.07.2014 16:10 |  
                0 0

                Nehledě na to, že v Rusku už dávno není komunismus...

    • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

      Barra     před 10 lety 24.07.2014 12:44 |  
      0 0

      Ne kazdemu se tady libilo, kdyz jsem psal o tom, ze se ruskemu investorovi jedna o chladnokrevny obchod, o ' business project'. Nemelo to nic spolecneho s uctou nebo laskou k Slavii, hlavni cil nebyl Slavii opet dostat na vrchol. S jednanim s Ruskem nemam zkusenosti, u nas jednani o prechodu majoritniho podilu do ruk Ajaxu probehl korektne. Ale az priliz pozde vyslo najevo, ze Ajax je na prvnim miste, a ze z Beerschotu se stal jen dvorni dodavatel talentu do Amsterdamu. A tvrde jsme na to doplatili.

      • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

        Fulham     před 10 lety 24.07.2014 13:00 |  
        0 0

        Ahoj Barro - již delší dobu se Tě chci zeptat,co by se dělo ,kdyby třeba v poháru narazil Beerschot na Ajax....

        • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

          Barra     před 10 lety 24.07.2014 13:24 |  
          0 0

          Ahoj Fulhame - byl by problem. Sice nehrozilo ihned, ze by kluby na sebe narazily, protoze Ajax tehdy hral opakovane Champions League a Beerschot byl jen klub, ktery se motal ve stredu tabulky, ale presto. V extremnim pripade, kdyby se Beerschot kvalifikoval pro ucast v Uefa poharu (kam by eventualne Ajax take mohl spadnout pri neuspechu v Champions League), musel by se, alespon predpokladam, Beerschot vzdat ucasti ve prospe h klubu, ktery by koncil ihned za nim v lize. Toto Uefa pravidlo bylo jinak prave zavedeno v kauze Enic, ktery mel majoritu ve Slavii a take v AEK Atheny, pri cemz se oba kluby v 2000 kvalifikovali pro Uefa pohar.

          • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

            Fulham     před 10 lety 24.07.2014 14:23 |  
            0 0

            Já myslel třeba za rok dva , až B. vyhraje Belgický pohár a potká se s Ajaxem v EL.....přivítání....:-)

            • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

              Barra     před 10 lety 24.07.2014 14:42 |  
              0 0

              Jo, ted to chapu -:)

              S tim poharem bychom se mohli rychleji dostat do Evropy, jinak jsme ted v ctvrte lize, takze jestli vse pujde optimalne, tak bude KFCO Beerschot Wilrijk slavit postup do prvni ligy v 2017 -D.

              Budme ale realiste, radeji si rikam, ze i v 2020 by bylo co slavit. Jinak mame o neco silnejsi muzstvo nez konkurenti. Diky vernosti fandu se minulou sezonu vybralo pres 1,2 mil EUR na vstupnem, celkovy rozpocet byl sice jen tretinovy, toho co ma Slavie, ale dava to moznosti ktere jine kluby ihned nemaji. Takze budoucnost je opet celkem ruzova, s mladezi se opet zacalo minulou sezonu z nuly, presto je vice zajemcu nez volnych mist.

              Ajaxu mame k vyrizovani stary dluh s uroky. I k tomu ale jednou prijde. Pomsta je pokrm, ktery se ji za studena... Ale to, ze Jaromir Bosak se na MS zminil o Beerschotu, delalo velkou radost. Bylo to takova ucta ke klubu, ktery kdysi byl vzor vychovy mladych fotbalistu.

              • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

                Fulham     před 10 lety 24.07.2014 14:52 |  
                0 0

                Pomsta je pokrm.....to zní peprně...:-)))

                • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

                  Barra     před 10 lety 24.07.2014 15:11 |  
                  0 0

                  Preklad prislovi "la vengeance est un plat qui se mange froid", jak se rika u nas.

                  Pro ty kluky to byla cesta k velkemu fotbalu, pro klub to neprineslo nic dobreho. Jak jsem kdysi psal, jen ta ctverice, ktera odesla do Ajaxu, byla nasledne transferovana za 1,6 miliardy Kc, Beerschot vyprodukoval dalsi talenty se kterych se da slozit jedenactka, ktera mela pred 2 lety trzni hodnotu kolem 2 miliard korun. Aby Beerschot se zachranil pred zanikem, potreboval klub financni injekci ve vysi 5 milionu EUR - co to je v porovnani s castkou kterou Ajax na svem podilu v Beerschotu vydelal. Ajax neotevrel dvere, kdyz jsme zaklepali. Meli jit o pujcku, anebo alespon bankovni garanci. Odstupem casu mozna lepe tak, nikomu nic nedluzime, hraje se krasny fotbal, casto na hristich kde se vlevo pasou kravy a vpravo ovce. Poucili jsme se jako klub, nas cas opet prijde.

                  • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

                    sasky     před 10 lety 24.07.2014 21:42 |  
                    0 0

                    Barro, to je příběh hodný zfilmování ;) Opravdu se mi líbí :)

              • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

                Eluin (přítel SN)     před 10 lety 24.07.2014 17:58 |  
                0 0

                Jen jestli pan Bosák také občas nezabrousí na toto fórum :). Nedivil bych se.

  3. Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

    Barra     před 10 lety 24.07.2014 12:19 |  
    0 0

    Pekna prace, Quelhare, perfektni analyza.

    Nemyslim si, ze patrim mezi prehnane optimisty, ani ne mezi pesimisty. Presto si myslim, ze Slavie by se mela bez velkych a silnych slov, kde padaji prehnane cile, postupne do (nej)vyssich pater ligy. Kadr mame dobry, kdyby k Balajovi prisel jeste dalsi zabijak a konkurence pro Juhara, tak nemam obavu.

    Spravne rikas, ze na pate misto staci kolem 46 bodu, bylo tomu tak za posledni sezony. Dovolim si nase muzstvo porovnat s tim, ktre mel Petr Rada k dispozici. Podle me jsme jednoznacne silnejsi, nez tehdy. A jaky byl vyvoj sezony 2012-13? Z prvnich 4 zapasu 3 remizy (Jablonec, Banik, Olomouc), 1 prohra (MB), tedy hubenych 3 na 12. A pak jsme se sice rozjeli, aby listopadove zapasy byly zase hrozne - v poradi za sebou prohra s Plzni, v Budejovicich, v HK, doma s Banikem, a pak prvni zapas jarniho kola i v Olomouci. Vysledek 0 bodu na 15. Presto jsme sezonu zakoncili po zisku 9 bodu na 9 s Petrousem s 42 body. Ne tak moc za tou latkou 46 bodu, ktere bezne staci na Evropu.

    Ne ze by Evropa byla "must", melo by ale platit, jak spravne rekl Beranek, "Slavie vzhuru"!

    Ja verim, ze se na konci sezony budeme tocit mezi 45 a 50 body. Malo kdo tak kvalitne posilil, a az si muzstvo sedne, bude hej. Beranek take ale hned prvni den apeloval na fanousky. Mejme trpelivost, vynechejme negativnich reakci kolem hristi, kdyz se nebude ihned darit. Ja nebudu panikovat, i kdybychom z prvnich 4 zapasu nazbirali jen 'hubene' 3 body, jako to bylo pod Radou. Ceny se rozdavaji az v finishi.

    • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

      davy     před 10 lety 24.07.2014 12:55 |  
      0 0

      Tuším, že v prvním kole sezóny 2012/13 jsme po mohutném dotahování z 0:3 na 3:3 remizovali s Jihlavou, ne s Jabloncem.

      • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

        Barra     před 10 lety 24.07.2014 12:58 |  
        0 0

        Samozrejme, diky za opravu, byl to blby preklep. Kdo by zapomnel na tento infarktovy zapas, kde jsme nakonec remizovali diky 2 golum Vosahlika.

        • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

          davy     před 10 lety 24.07.2014 13:02 |  
          0 0

          Není zač, jinak se zbytkem příspěvku souhlasím.

        • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

          Kornovo     před 10 lety 24.07.2014 18:55 |  
          0 0

          otresne zjisteni, ze nejlepsim zapasem vosahlika ve slavii byl jeho debut a to jeste stridal :)

  4. Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

    Maeden (přítel SN)     před 10 lety 24.07.2014 12:36 |  
    0 0

    Souhlasím, taky to vidím na střed. Kritický bude začátek, očekávám málo branek. Defenzívu máme kvalitní až na LB. Pak bude důležité, jak rychle se sehraje ofenzíva.
    Doufám, že konečně někdo bude kopat kvalitní standardky (Míňa, Boudjemaa), máme hráče, kteří se umí prosadit - Latka, Dobrotka, Škoda, Balaj, snad i Bílek. Ve Slavii se ale už léta přímák ze 40 m rozehrává nakrátko na stopery, aby se obrana soupeře nemusela bát, přímáky 27-40 m kopané Juharem znamenaly nebezpečí hlavně pro fotografy vedle brány a kratší vzdálenosti uměl jakž takž Lička, který na jaře nehrál, Necid to kopal strašně. Rohy se kopou zásadně bochánkem brankářovi nebo na prvního hráče soupeře (ať už přímo nebo po rozehrávce nakrátko). Změnit to by mohla být do začátku dobrá zbraň, dokud nebudeme mít souhru vepředu.

  5. Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

    lassiter     před 10 lety 24.07.2014 12:56 |  
    0 0

    Já tedy od začátku očekávám rachot, ra ta ta ta ta.

    Jediné, co mi bude vadit, bude připosraný fotbal s nákopy ze zoufalství do nikam (hlavně, aby byl míč pryč ode mě), s bráněním kdesi od půlky (každá obrana v české lize je v koncích, když se na ní tlačí) a bez špetky sebeobětování (pánové pracují devadesát minut za týden, což snad není tolik).

    • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

      Barra     před 10 lety 24.07.2014 13:01 |  
      0 0

      Tak myslim, ze panove pracuji vic nez 90 minut za tyden, zase neprehanej. A cistka mezi hraci ukazala, ze nehrozi ze by nekdo mohl riskovat zapasy odchodit.

      • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

        lassiter     před 10 lety 24.07.2014 13:06 |  
        0 0

        Ano, ale kvůli pěkným tréninkům je nikdo neplatí.

        • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

          Barra     před 10 lety 24.07.2014 13:45 |  
          0 0

          Bez treninku a pripravy se samozrejme neda hrat. Je to stejne, jako by nekdo tvrdil ze Petra Kvitova si za jednu hodinu vydelava 60 mil kc, coz je take nesmysl.

          • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

            lassiter     před 10 lety 24.07.2014 14:14 |  
            0 0

            Ano, to já samozřejmě vím.

    • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

      Markus     před 10 lety 24.07.2014 13:01 |  
      0 0

      Tohle doufám v našem týmu už neuvidíme. Klub nakonec ukázal ochotu radikálně tým přeskládat a hráči co teď v létě přišli by měli výrazně vést ostatní na hřišti k boji na plno.

  6. Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

    travel (přítel SN)     před 10 lety 24.07.2014 12:57 |  
    0 0

    Souhlasím s tím,vidím to podobně.Jen bych to doplnil o rozhodčí.Pokud bude dále platit zákaz pískat v nás prospěch i ty nejjasnější penalty (a nejen to),pak těžko můžem pomýšlet na lepší umístění,než ve středu tabulky.I tohle byl jeden z důvodů,proč jsem v tipovačce dal Slavii na 9. místo.

    • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

      quelhar (admin)     před 10 lety 24.07.2014 13:34 |  
      0 0

      Jo, to jsem tam chtel puvodne take napsat, ale nakonec jsem si to rozmyslel. Nepopiratelnym faktem je, ze loni predevsim na podzim nas sudi dost poskodili a velkou merou prispeli k tomu, kde jsme se v tabulce pohybovali. Uvidime, jak to bude tentokrat.

  7. Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

    Viking     před 10 lety 24.07.2014 13:09 |  
    0 0

    Nechat v klubu řádit Rusáky s jejich poskoky dřív, než vlastní akcie je debilita nejvyššího řádu. KISEL VEN!!!

    Jak teď pláče, že na ně udělali podvod, úplně stejně se oni zachovali vůči Koubkovi.

    • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

      Barra     před 10 lety 24.07.2014 13:27 |  
      0 0

      Nezlob se, ale podle me nemas pravdu. Rozhodnuti pustit Rusy do klubu nebylo logicky Kiselovo, ale od Rebicka.

    • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

      honza1947     před 10 lety 24.07.2014 13:32 |  
      0 0

      Tys byl u toho, že to tak dobře víš, včetně toho, kdo za co může a nejlépe že může za vše Kisel?

    • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

      Rado     před 10 lety 24.07.2014 16:15 |  
      0 0

      Za to ale nemohl Kisel, zase ho nedémonizuj... to bylo rozhodnutí a zodpovědnost majitele, nikoliv jeho zaměstnanců.

  8. Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

    Sokrates55 (přítel SN)     před 10 lety 24.07.2014 13:11 |  
    0 0

    Dobrý den přeji Vám všem.
    Předně chci poděkovat Quelharovi (jako vždy) k velmi dobře a reálně zpracované úvaze, která asi odpovídá i mému názoru.
    Prostě na velké vyskakování to zatím nebude, ale bude to snad lepší, než ta loňská tragikomedie.
    Také souhlasím s Tvým názorem Quelhare o spekulacích s investorem. Říkám to i proto, že já sám jsem v některých svých zprávách tomu dával naději (myslím ta zimní a jarní jednání s inestorem, doufal jsem, že sliby budou plněny) a tak jsem možná sám přispěl k tomu, že jsme se živili nadějí a pak z toho bylo jedno velké nic. Pořád jsem doufal, že ta holandská část tohoto možného trojspřežení bude seriozní, bohužel to dopadlo tak, jak to dopadlo. Za to se moc omlouvám a mrzí mně to i vůči Vám všem.
    Připadám si hloupě. Ale i to je součást života našeho.......
    Doufám, že Slávii budete fandit a sejde se Vás na první match do Edenu co nejvíce. Já budu teď na dovolené, ale snad zachytím všechny zprávičky i nějaké TV. Snad se nám vstup do ligy povede.
    Pokud to hned nepůjde, tak věřím, že Míra Beránek je zkušený matador a s takovou situací si poradí.
    Přeji nám všem sezonu, kdy té slavistické radosti bude v našich srdcích o trochu více a vrátí se nám víra v naše červenobílé barvy.
    Sokrates55

    • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

      Barra     před 10 lety 24.07.2014 14:12 |  
      0 0

      Dobry den, Sokrate. Nevim, za co by ses mel omlouvat. Co se tyka JWvan Dopa, ten byl myslim jen privolan aby Slavii 'rentgenoval' pro zajemce, ktery si ho najal. Osobne van Dopa neznam, muzu jen vychazet z informaci na webu. Zda se mi ale byt cestny muz, odbornik ktery uz neco jak ve fotbale tak v businessu dokazal, dale clovek s pozornosti pro slabsi, hendikapovane. Myslim, ze on jako ta holandska cast trojsprezeni, jak tomu pekne rikas, nemel vliv na umysly potencionalniho investora. Karol Kisel pouziva celkem silne slova, nevim co se presne stalo, ale budme radi ze Rebicek nepristoupil a ze jsme nepadli do ruk ruskeho medveda. Ted mam nadeji, ze Slavie pujde vzhuru, jak rika Beranek, a ze lepsi casy zase prijdou. Uzij si svoji dovolenou!

  9. Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

    slamacek (přítel SN)     před 10 lety 24.07.2014 13:17 |  
    0 0

    mam tri scenare. podle jednoho muzem ziskat i jen treba 9 bodu. podle druheho 20 a nejoptimistictejsi je spocitan na 33. klicove bude zrejme 7 kolo kdy privitame Brno. do te doby predpokladam zisk jen 4 bodu.
    bude to o nervy sezona

    • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

      lassiter     před 10 lety 24.07.2014 14:02 |  
      0 0

      to jako za celou sezonu?

      • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

        slamacek (přítel SN)     před 10 lety 24.07.2014 14:13 |  
        0 0

        omlouvam se. jen podzim

  10. Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

    jane (admin)     před 10 lety 24.07.2014 13:33 |  
    0 0

    Pro mě osobně je nesmírně důležitá osoba Míry Beránka, kdyby tady byl jiný trenér, tak jsou moje očekávaní o 50 % nižší a pocity mnohem horší. Dle informací, které se ke mně dostaly, se s hráči moc nemazlí, což je rozhodně potřeba. Můžeme tedy snad doufat, že hráči si uvědomí, za jaky klub hrajou a ze by tomu melo odpovidat i nasazeni a dalsi aktivity mimo hřiště. Verim tomu, ze v letosni sezone se nebudeme dozvidat, kdo se kde z acka opijel po odchozenem zapase.

    Před začátkem sezóny jsou očekávání různá, až první zápasy ukážou, jak na tom tým je, já jsem ale zatím optimista - věřím Beránkovi, že tým něco naučí. Za sebe tedy tipuji konečné 7. místo, nicméně s ideou, že domácí pohár bude náš :)

    • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

      quelhar (admin)     před 10 lety 24.07.2014 13:42 |  
      0 0

      Natipuj celou ligu pod clankem niz :o)

      Jinak jsem rad, ze prosakuje info o tom, jak je trener na hrace pes. Ostatne o tom svedci to, ze hraci z jarni casti ligy jsou z velke vetsiny pryc nebo aspon mimo zakladni sestavu. Snad se to opravdu bude zlepsovat. Mezi sedmym a patym mistem uz neni tak velky rozdil :o)

    • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

      Thorklaer (přítel SN)     před 10 lety 24.07.2014 14:31 |  
      0 0

      souhlasím, zatím to na mě působí stejně.

      A musím říct, že nějaké chlastání bez souhlasu trenéra mi přijde na této úrovni zcela nepřijatelné a dle toho bych i nastavil pokutový řád.

      • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

        lassiter     před 10 lety 24.07.2014 15:00 |  
        0 0

        chlastání bez souhlasu trenéra, to je dobré :-)

        • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

          Thorklaer (přítel SN)     před 10 lety 24.07.2014 15:33 |  
          0 0

          no, nevím, v tomhle je podle mě hráč na jiné úrovni než běžný zaměstnanec. U fotbalisty je životospráva zcela zásadní a nějaké vylejvání vnímám jako zcela nepřijatelné. To, že na to v Čechách pořád koukáme benevolentněji, je dle mě chyba. Alkohol k profesionálnímu sportu nepatří.

  11. Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

    Philliip     před 10 lety 24.07.2014 13:45 |  
    0 0

    S článkem se dá souhlasit. Současná Slavia je docela velký otazník. Když bude fungovat chemie uvnitř klubu, mužstvo se sehraje a najde se fungující herní styl, tak můžeme zabojovat o pohárové umístění. Ale stejně tak to může spadnout do podobných kolejí jako za poslední roky. Z mého pohledu bude naprosto klíčová útočná fáze. Měli bychom být schopní mít ve většině utkáních herně navrch a udržet častěji míč na kopačkách. Hráč s míčem by měl mít vždy možnost dát někomu přihrávku. Rád bych viděl větší podporu hrotového útočníka ve vápně a kolem něho. Ale tohle všechno si bude teprve muset sednout, protože sestava bude téměř úplně nová. Hlavně bych se nyní nezaměřoval na krátkodobé cíle. Bylo by hezké odstartovat 3 výhrami po sobě, ale myslím si, že právě začátek sezony bude nejtěžší. Když bude Slavia hrát pěkný fotbal, hráči každý zápas odjezdí naplno a mladí hráči budou růst zápas od zápasu, tak mi je jedno, když to bude stačit "jen" na nějaké 8 místo. Hlavně, aby bylo vidět, že Slavia jde správným směrem.

  12. Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

    klimi     před 10 lety 24.07.2014 14:31 |  
    0 0

    Díky bohu za to, že přišli Rusové, neboť snad jen díky ním se k týmu dostal Míra Beránek a spol., a dal lemplům útrum. Trochu nadsazené a drsné, ale pravdivé.

    Obměna týmu byla obrovská, jsem rád, že se do Áčka dostali moji dva velcí oblíbenci z kádru juniorky-Salašovič s Hrubešem. Druhý jmenovaný snad bude dokonce i v základní sestavě.

    Nevím, co čekat, absolutně ne, ten tým může obrovsky překvapit, ale já se spíš bojím opačného.

    Opět jdeme do sezóny bez levého obránce, tomu tahu vůbec nerozumím.

    No každopádně se jako každý rok těším :)))

    • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

      edenian     před 10 lety 24.07.2014 14:42 |  
      0 0

      ... diky bohu, ze neprisli Rusove, diky tomu se k tymu dostal MB ...

      • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

        klimi     před 10 lety 24.07.2014 14:57 |  
        0 0

        Pochopitelně jsem to myslel trochu jinak, než to vyznívá z mého příspěvku, každý snad pochopí, jak to myslím :)))

    • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

      Haala (přítel SN)     před 10 lety 24.07.2014 15:00 |  
      0 0

      Já jsem zase velmi rád za Honzu Mikulu...Věřím, že si vybojuje místo, na úkor Milana by to nemusel mít tak těžké...

  13. Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

    birkin     před 10 lety 24.07.2014 14:50 |  
    0 0

    Ja jsem asi vetsi optimista, nez jak na me pusobi clanek. Oproti lonsku vidim radu plusu. Mame zkusenyho a velmi kvalitniho trenera, ktery prosel svet. Bonusem je, ze je to slavisticky srdcar (umocnuje to jeste vetsi srdcar u becka:-)). Mame na nas ligu dva nadstandartni stopery. Prisel golovy utocnik s potencialem k dalsimu zlepsovani. prisel jeden z nejlepsich hracu Slovensky ligy a je jasny, ze videa z youtube je treba brat s nadhledem, ale i pod vlivem komentaru slovaku a znalcu slovenskyho fotbalu jsem z Baeze temer nadsen (jen ty karty by mohl zlepsit). Pokud nebude smula v tom, ze se nekteri z uvedenych zrani, myslim, ze sny o poharech nemusi byt mimo realitu.

    • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

      knl66 (přítel SN)     před 10 lety 24.07.2014 15:00 |  
      0 0

      Souhlasím s tebou, taky jsem optimista. Jen myslím, že pro poháry jsme ještě nedozráli a pokud se do nich dostaneme, daleko se nedostaneme. Ale pokud se na naši hru bude dát dívat a bude mít hlavu a patu, zaplaťPB za to! A snad se posily osvědčí a nezraní. Nemůžu se dočkat, ať už to začne! Slovácko - Slavia 0:2!

  14. Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

    tantalos     před 10 lety 24.07.2014 15:04 |  
    0 0

    Samozřejmě musíme být opatrní, až ostražití, ostatně fandíme Slavii už nějaký rok a známe své Pappenheimské. Nicméně vidím výrazný nárůst pozitivních faktorů.
    Podle mne jde především o:
    1. Dobří holubi: Beránek, Řehák, Míňa Černý a snad i Máca. Ještě nedávno byl kovaný slávista v mančaftu výjimka a stavělo se lidech zvenčí. Naopak Kisela vidím jako rizikový faktor, doufám ale, že MB bude mít dost autority, aby Kiselovy případné nové pitomé nápady zarazil.
    2. Nové akvizice nepřicházejí na rozehrání po dlouhé pauze, zdá se, že tentokrát se nakupuje spíš tak, aby se posílil kádr, než aby se vyšlo vstříc tomu či onomu hráčskému agentovi.
    3. Zdá se, že se situace kolem vlastnictví přece jen posouvá pozitivním směrem - ale možná je to zatím jen zdání.
    Velice důležité bude, jak se AŘ a management vůbec vypořádá s mafií kolem Berbra, Damkové, rozhodčích vůbec a Urquellu. Je tragické, že ministrem vnitra se stal další Plzeňák, takže Berbrovi by teď určitě prošlo i sestřelení malajsijského letadla.

    • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

      Barra     před 10 lety 24.07.2014 15:17 |  
      0 0

      Nevim, jestli bys takhle psal, kdyby prislo o zivoz 193 Cechu. Nepripada mi to vubec vtipne.

      • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

        tantalos     před 10 lety 24.07.2014 15:34 |  
        0 0

        Nežijete v Čechách, Barro. Já ano.

        • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

          Barra     před 10 lety 24.07.2014 15:38 |  
          0 0

          Nemyslim, ze to s tim ma neco spolecneho. Mate velmi divny zpusob humoru.

          • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

            tantalos     před 10 lety 24.07.2014 15:48 |  
            0 0

            Tady nejde o humor - ani v nejmenším. Tady jde jen o velmi ostře formulovaný názor na ochotu českých úřadů zabývat se korupcí v českém fotbalu.
            A pokud jde o postižení viníků sestřelení - piořád mi vrtá v hlavě jedna jednoduchá otázka z každé detektivky. Cui prodest?

            • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

              Barra     před 10 lety 24.07.2014 16:01 |  
              0 0

              Absolutne nevidim souvislost s katastrofou, kde zahynulo temer 300 nevinnych lidi, mezi nimi 80 deti a 3 kojenci, s korupci v ceskem fotbale.

              • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

                tantalos     před 10 lety 24.07.2014 16:17 |  
                0 0

                Co když souvislost tkví v tom, že opravdoví viníci zločinu nebývají potrestáni?

                • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

                  Barra     před 10 lety 24.07.2014 16:32 |  
                  0 0

                  Podivej se Tantale, co si o tvem vyroku myslim, jsem rekl, nemam k tomu co k dodani.

                • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

                  Rado     před 10 lety 24.07.2014 16:33 |  
                  0 0

                  Ano, tak jsem to pochopil i já...

                • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

                  ortevor     před 10 lety 24.07.2014 17:01 |  
                  0 0

                  to, jak to Tantalos napsal a pouzil, sice nebylo moc politicky korektni, ale velmi jasne a vystizne..bohuzel, pro oba pripady...
                  jako srovnani to bylo politicky nekorektni, ale velmi velmi vystizne..

                • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

                  Falk     před 10 lety 24.07.2014 22:45 |  
                  0 0

                  Ten příměr s pádem letadla je nechutný ,vyřčený ve špatnou chvili a ostudný,tantalosi omluv se a neblábol nesmysly ,my se tady bavíme o sportu ,né o životních tragediich,to je hodně mimo misu

              • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

                Rado     před 10 lety 24.07.2014 16:31 |  
                0 0

                Tantalos to použil jako příměr, souvislost mezi tím není žádná, možná jen nepřímá - oboje se nekterym zaintetesovaným lidem nechce moc vyšetřovat...Na druhou stranu je pravda, že ve světle 300 mrtvých nevinných lídí ten příměr není moc etické..

      • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

        Thorklaer (přítel SN)     před 10 lety 24.07.2014 15:56 |  
        0 0

        to byl zřejmě pokus o vtip... bohužel dost nemístný.

        • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

          Dobi     před 10 lety 24.07.2014 22:30 |  
          0 0

          Nebylo řečeno, že šlo o konkrétní tragédii s 300 nevinnými mrtvými. Tantalos napsal, že by Berbrovi prošlo i sestřelení malajsijského letadla. Já to chápu tak, že ten, mno, senochrup, JE SCHOPEN VŠEHO! Pro mne to byl jen a jen příměr a stavím se za Tantala.. Například jsme říkávali - "sranda muší bejt, i kdyby fotra věšeli". Přestal jsem, když se objevil človíček, kterému tátu skutečně pověsili.. Nebo je stejně necitlivé říkat - padali jak Němci do krytu. Moji příbuzní zažili bombardování Drážďan, což bylo tragédií pro 35 tisíc civilů, z toho 3500 totálně nasazených Čechů a Slováků. Takže si odmysleme úmysl a berme vše jako přirovnání, zvláště když nevíme, jaký politický hnus z kterékoliv strany za tou tragédií u Doněcku stojí...

          • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

            Barra     před 10 lety 25.07.2014 08:26 |  
            0 0

            Dobry den, Dobi. Vratim se k teto "kauze" jen, protoze si vas vazim. Myslim, ze aluze na "ono" sestrelene letadlo byla celkem jasna, moc letadel malajsijske airlines asi posledni dobu neztratila sestrelenim.

            V mych ocich, ale je to muj osobni nazor, je trapne a nevkusne vubec davat sestreleni letadla s temer 300 obeti do souvislosti s Berbrem, s komentarem ze 'i to by mu proslo'. Chapu, ze se incident stal daleko od Ceska, ze nastesti nebyl zadny Cech na palube. Proto jsem se take ptal, jestli by Tantalos reagoval stejne, kdyby prislo o zivot 193 Cechu. Ne, troufnu si rict. Nemelo by ale podle me hrat zadnou roli, jestli na palube byli Belgicane, Holandane ci Cesi. Kdyz uz, tak alespon z respektu k 83 nevinnych deti, kteri prisli o zivot. Berbr a fotbal je jina kauza, ktera nema ani pid souvislosti s takovou tragedii. Ohanet se tim, ze v obou kauzach muze vaznou vysetreni a trestani, je mimo misu.

            Vcera jste tady uvedl vyjadreni zlinskeho delegata Hrubcika, ktery se postavil proti Damkove. Divim se, ze az na Markuse nikdo na to ani nereagoval, i kdyz je to vice nez
            zhave tema. O to vice, ze Berbr dnes mluvi o tom, aby to nekoncilo "sebevrazdou" Hrubcika, co neni daleko od orlicke prehrady, o ktere jste vcera mluvil. Na tyto slova Berbra by se mel vznest protest, ktery by sel slyset az daleko za hranice Ceska. Ze cesky fotbal je nemocny je znamo. Kdyby v pripade Hornika a rozhodcich padl efektivni tresty, jak je to bezne v zahranici (pripady z Nemecka, Belgie), tak by pokouseni bylo o to mensi. Pan Kostal a jeho
            finance, Pelta a cinkle jaro, Berbr - v tech pripadech je pri dokazani viny jen jeden adekvatni trest, a to je dozivotni zakaz cinnosti ve fotbale, samozrejme vedle efektivniho trestu u soudu. O moznostech, jak by se protestni hlas mohl nechat slyset i mimo Cesko, jsem tady uz v minulosti psal. Jestli se fandove ale uspokoji ti, ze budou s plnych plic rvat, ze 'Pelta je
            c..ak' nebo brojit proti fan-karte, se ale moc daleko nedostaneme.

            • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

              Dobi     před 10 lety 25.07.2014 10:07 |  
              0 0

              Zdravím - ono šlo asi jen o pohled. Právě v tom letadle to odnesli hlavně zcela nevinní Nizozemci a v zemích BeNeLuxu to určitě cítili jako dvojnásobnou tragédii s vyšší citlivostí. Podle mne Tantalos to myslel dobře, hlavně chtěl zdůraznit, že Berbr je schopen všeho. Já bych býval místo něj napsal - "prošlo by mu i sestřelení letadla plného nevinných civilistů" - podle mne význam je stejný, jen ta dikce. Každý hold máme srdeční zemi - já jsem třeba přímo v Chorvatsku sledoval zahajovací zápas BRA-HR a ten zločin toho Fukušimy či jak se ten lump jmenoval. A i kecy Scolariho, kterému jsem pak těch 7:1 i potupu od Nizozemců ze srdce přál. A se mnou i celé Chorvatsko...
              Svá nevymáchaná ústa opět otevřel i další z..d - Košťál... Diví se někdo, že český fotbal je tam, kde je. K tomu komentátor Pavel Čapek. Může to někam vést?

              • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

                Barra     před 10 lety 25.07.2014 17:08 |  
                0 0

                Rekl bych pozor s Fukushimou... Beerschot dostal pred 3 lety FIFou stanovenou pokutu ve vysi 30,000 svycarskych franku (z toho 10,000 framku efektivne), protoze behem zapasu Beerschot - Lierse skandovalo nekolik fandu 'Kawashima - Fukushima' na brankare Lierse Eiji Kawasima (ted u Standard Liege, brankar narodniho muzstva). Navic se musel klub omluvit jak hraci, tak primo na Ambasade Japonska v Brusselu. Odvolaci komise zmirnila trest na 2.480 franku, bylo rozhodnuto ze se nejednalo o racisticke chovani hracu, ale urazlive chovani. Celou pokutu nakonec uhradili fandove, kteri se provinili.
                http://www.goal.com/en/news/14/asia/2011/09/21/2675672/germinal-beerschot-apologise-to-japans-eiji-kawashima-one

                • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

                  Dobi     před 10 lety 25.07.2014 19:46 |  
                  0 0

                  Aspoň to dokazuje, jaké se staly z některých japončíků šlapky z E55. Co vyváděl proti Chorvatům, to viděl celý svět....

  15. Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

    Rottax (přítel SN)     před 10 lety 24.07.2014 15:51 |  
    0 0

    Tak já jako nenapravitelný optimista věřím,že si tým sedne,co nejdřív a o poháry se klidně může poprat!!

    Trochu se zapomíná,že podobný průvan v kádru proběhl v M.Boleslavi a Jablonci. A když k tomu připočtu,že Liberec ale i Dukla oslabili,tak si nemyslím,že je ten boj o poháry nereálný. Pokud se po podzimu budeme pohybovat v tabulce na 8-10.místě,tak bych to považoval za dobrou výchozí pozici pro jaro. Kádr je to kvalitní a Beránek je pro mě záruka, že nemám se proč bát!!

    • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

      quelhar (admin)     před 10 lety 24.07.2014 16:09 |  
      0 0

      Souhlasím, že pokud chceme hrát o poháry, bude důležité hlavně nenabrat příliš velkou ztrátu během podzimu. Pokud si vše sedne a v zimě tým ještě vhodně doplní, můžeme být na jaře už docela silní. Považoval bych za nadějné a velmi hratelné, kdyby nás po podzimu dělily od páté příčky méně než 4 body.

  16. Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

    petrjir     před 10 lety 24.07.2014 16:00 |  
    0 0

    Tak na aktualizované soupisce na oficialkach jiz nefiguruje Dostal s Vosahlikem. Vypada, ze tu obměnu mysli vážně. Nitriansky asi dostane poslední šanci. Ale ta obrana je dost proridla. Do obrany na kraj máme Nitra, ale na stopera jen Kodr a levy bek zatím žádný. Tak snad se dočkáme.

    • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

      Pajja55     před 10 lety 24.07.2014 16:38 |  
      0 0

      Já jsem celkem optimista. Konečné umístění bude záležet hlavně na tom jak rychle si kádr sedne a sehraje. Třeba v roce 2007 taky přišla celá řada nových tváří, budoval se nový tým a probojovali jsme se z předkol do skupiny LM. Jsem přesvědčen o tom, že je jen otázka času, kdy budeme hrát po panem Beránkem pohledný útočný fotbal. Když vemu v potaz jak byla loňská sezona nesmírně vyrovnaná, tak při troše štěstí bychom o poháry do posledního kola hrát mohli. Zvláště pak, když Liberec není v dobré finanční kondici, MB také přebudovává svůj kádr a Jablonec rovněž. Rozhodně bych Jablonec nenazýval jako ten laciný sportovní bulvár Galacticos. Troufám si tvrdit, že náš kádr nebude o moc slabší.

  17. Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

    MVSKSVCFIM (přítel SN)     před 10 lety 24.07.2014 16:39 |  
    0 0

    Když už se tady nadávalo na dresy, tak mě napadlo, jak dlouho už vlastně vůbec máme dresy od značky Umbro, možná by nebylo od věci přijít i se změnou značky, Nike, Adidas, Puma (BVB, Arsenal), nebo něco netypického, jako Under Armour (Tottenham) nebo Warrior (Liverpool). Umbro mi totiž přijde takové, co se týče novinek, neaktivní a neinovativní.

    • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

      marcocruz (přítel SN)     před 10 lety 24.07.2014 16:43 |  
      0 0

      Umbro je od tý doby co trénoval Jarolím, pač tam byli nějaký příbuzenský vazby či co. Předtím jsme měli Adidas. Nicméně třeba Warrior bych fakt nechtěl, ty dresy hlavne teda venkovní, co má Liverpoool jsou otřesný a i fanouškům se nelíběj. Bylo to kritizovaný jsko nejošklivější dres účastníka PL

      • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

        MVSKSVCFIM (přítel SN)     před 10 lety 24.07.2014 16:52 |  
        0 0

        Tak domácí dres by asi zůstal stejný, tam snad ani změna být nemůže, jaký by vymysleli venkovní dres, to by mě taky zajímalo. Ten černý co máme teď, tak ten měli jednou hráči a další sezónu brankáři... Stejně to bylo i s tím modro/modrým sešívaným, taky ho měli jednou hráči a další sezónu brankáři, to je to, co mi nejvíc vadí...

      • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

        vyseptala_analni_sbijecka     před 10 lety 25.07.2014 10:21 |  
        0 0

        pravda, Umbro snad do Čech tahá otec Marka Jarolíma. jinak já pamatuju 80. léta, kdy měla Slavia dresy Puma. od nich by se mi líbily i teď.

    • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

      quelhar (admin)     před 10 lety 24.07.2014 17:46 |  
      0 0

      Co jsem slyšel z fanshopu, tak spoluprace s Umbrem je tak rikajic zoufala. Zmena znacky by asi nebyla uplne od veci. Ale moc podrobnosti nevim.

      • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

        MVSKSVCFIM (přítel SN)     před 10 lety 24.07.2014 18:06 |  
        0 0

        Domácí dres, který byl na začátku sezóny bez reklam, prostě čistý, byl nádherný, povedl se jim. Pak se to vždy zmrví necitlivě umístěnou reklamou (Chance, Smart Wings, letos Fortuna, Canaria Travel). Venkovní dresy od Umbra se mi snad nikdy nelíbily, snad trochu ty modro/modré sešívané.

      • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

        Nosorozec     před 10 lety 24.07.2014 23:30 |  
        0 0

        Ideální by bylo přejít k Nike.

        • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

          marcocruz (přítel SN)     před 10 lety 25.07.2014 04:48 |  
          0 0

          Jenže u Nike má v čr exkluzivitu pouze Sparta, co se týče designu dresu atd. Zbytek týmů ligy, co má dresy nike, má pouze šablonové dresy. Ale je pravda, že Nike to má nejvypiplanější.

  18. Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

    janko (přítel SN)     před 10 lety 24.07.2014 19:22 |  
    0 0

    to Jane: neplanujete nejaka tricka s motivacnim heslem ''vzhuru Slavia''?

    • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

      jane (admin)     před 10 lety 24.07.2014 19:54 |  
      0 0

      Uvazujeme o trickach My jsme Slavia, motivacni jsou army tricka :) Armada SKS...

  19. Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

    Borris     před 10 lety 24.07.2014 20:29 |  
    0 0

    Koukáte na Liberec? Slyšeli jste jak kotel Libe už několikrát řval Jude Slavie? Co jsme jim zas udělali?

    • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

      afro     před 10 lety 24.07.2014 20:41 |  
      0 0

      Zahlédl jsem v Košickém sektoru vlajku Falangy. Takže v tom má zřejmě prsty bolševik...

    • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

      bongor     před 10 lety 24.07.2014 21:58 |  
      0 0

      To jsem nezaregistroval,ale je to vrchol blbosti.Svědčí to o pořádném úpadku našeho národa a to zdaleka ne jen ve fotbale.

      • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

        Rottax (přítel SN)     před 10 lety 24.07.2014 22:09 |  
        0 0

        Já zase slyšel,jak se naváželi do sparťanů.

      • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

        Rottax (přítel SN)     před 10 lety 24.07.2014 22:09 |  
        0 0

        Já zase slyšel,jak se naváželi do sparťanů.

    • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

      Kornovo     před 10 lety 25.07.2014 07:00 |  
      0 0

      kdyz uz jste na to koukali, tak jak jsou na tom liberecti? asi dobre, kdyz s beckem daji kosicim 4

      • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

        quelhar (admin)     před 10 lety 25.07.2014 08:58 |  
        0 0

        S beckem? To je docela dobry vtip, vzdyt jim hralo to nejlepsi, co maji k dispozici.

        • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

          Navyseals     před 10 lety 25.07.2014 09:00 |  
          0 0

          a první půli byli příšerný

        • Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

          Kornovo     před 10 lety 26.07.2014 07:38 |  
          0 0

          v tom pripade asi solidne oslabili

  20. Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

    dubas     před 10 lety 24.07.2014 20:34 |  
    0 0

    Nic než titul.

  21. Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

    ZahadnaNeznama     před 10 lety 25.07.2014 09:20 |  
    0 0

    Sice máte nového trenéra, realiziční tým, proměněné hráče, ale vedení stále stejné, takže vás vidím se krčit kolem desátého místa.

    Teď to nepíši proto, že bych vám to přála, ale proto, že to takhle dopadne, ryba smrdí od hlavy...

  22. Re: Nová sezóna je tu. Co čekat?

    zeleznik2     před 10 lety 25.07.2014 16:44 |  
    0 0

    Vzhledem k tomu, že nikdo s námi dopředu nepočítá, mohla by to být pro nás klidná sezona, jak vyhlásil Míra jedná se o stabilizační sezonu, takže klidně to deváté místo by nemuselo být zklamáním. Samozřejmě kádr máme velice dobrý, možná lepší než v předchozích dvou sezonách, ale raději budu pesimistou a každé lepší než deváté místo bude pak pro mne milým překvapením. Hlavně se vyvarovat zranění, už teď máme krom dlouhodobých marodů Mičoli a Vyhnala, Boudjemaa a také Petra. Berky a Piták se vrací po zranění, navíc začínáme na Slovácku, snad nejhorší možný soupeř krom Sparty a Plzně. Posily velmi dobré vrací se Berky, naděje vkládám do Mikuli a M.Černého, škoda, že nevyšla posila typu Machovec, protože levá strana obrany, kde bude pravděpodobně hrát Juhar by potřebovala posílit.