Fortuna liga

Slovácko - Slavia 1:2

Slavia veze tři body ze Slovácka, přestože byla 70 minut o třídu horším týmem. Pak ale brankami Škody a Balaje zápas otočila a vedení udržela až do závěrečného hvizdu.

Slovácko - Slavia 1:2 (1:0)
Branky:
 33. Trávník - 73. Škoda, 77. Balaj

Slavia: Hrubeš - Mikula, Latka, Bílek, Juhar - Dobrotka (71. Piták), Gecov (46. Baéz) - Černý, Škoda, Petr (40. Zmrhal) - Balaj

Trenér Miroslav Beránek postavil do branky Karla Hrubeše, což však vzhledem k předchozím prohlášením nelze brát jako velké překvapení. Obrana i oba defenzivní záložníci nastoupili podle očekávání, o vstřelené branky se měla starat především čtveřice Černý, Škoda, Petr a Balaj.

Úvod zápasu se odvíjel podle očekávání, domácí měli míč častěji na svých kopačkách. Nebezpečně vypadající obranný zákrok si hned po dvou minutách připsal Škoda a mohl být rád, že nedostal žlutou kartu. Poté propadla pravá strana obrany Slavie, Mikula se vysunul napadat, ale do díry za ním vběhl Šimko a hledal ve vápně Trávníka nebo Doška, první míč na dlouhou nohu netrefil a druhý byl tak překvapený, že míč neusměrnil směrem na bránu. Obrana Slavie však v prvních minutách nepůsobila vůbec jistým dojmem. To jen potvrdil faulem ve vápně Juhar, sudí Kovařík však Slavii pomohl a penaltu nepískl. Na druhé straně se dostal středem hřiště do zajímavé pozice Černý, ale ani nevystřelil. A hned o pár vteřin později se ve vápně dostal k míči Balaj, ale se střelou čekal příliš dlouho a ta tak byla zablokována. Ve 23. minutě přišla největší šance dosavadního průběhu zápasu, Juhar utekl po levé straně a centrem našel ve vápně úplně volného Škodu, který ve vyložené šanci trefil hlavou tyč. Na druhé straně sklepl míč Došek pro nepokrytého Valentu, který naštěstí míč dobře netrefil. Ve 33. minutě hodně selhala obrana Slavie, Mikula trestuhodně podcenil hlavičkový souboj s Kerbrem, který míč hlavou připravil pro Trávníka, který se nemýlil - 1:0. Ještě do poločasu mohlo být hůř, Mikula opět nebyl dostatečně blízko Kerbra, který se dostal ke střele, tentokrát skvěle zasáhl Hrubeš. V poslední minutě první půle ještě fatálně chyboval na hranici vápna Gecov a střílel Valenta, naštěstí vedle. První půle však naplno ukázala, že Slavia má před sebou ještě hodně dlouhou cestu. Rozdíl v herním projevu oproti jaru totiž nebyl moc výrazný.

Do druhé půle přišel do hry místo Gecova Baéz. A byl to právě argentinský záložník, který se dostal jako první ve druhé půli ke střele, mířil ale vysoko nad. Jenže brzy se hra vrátila do stejných kolejí jako v první půli, Došek střílel z hranice vápna, Hrubeš dobrým zákrokem vyrazil. Slavia byla i s Baézem na hřišti hodně zalezlá vzadu a jen čekala, co Slovácko vymyslí. I přesto se ale dostali sešívaní do zajímavé pozice, Juhar z hloubi pole poslal míč za obranu na Škodu, ten však ve vyložené pozici nezpracoval míč. Na druhé straně mělo Slovácko opět kopat penaltu po zatažení Baéze za Valentův dres, Kovařík však ani tentokrát nepískal. Slovácko si však se Slavií dělalo doslova, co chtělo. Kerbr akrobaticky bránu minul a Šumulikoského střelu z dálky Hrubeš pěkně chytil. Slavia byla směrem dopředu naprosto neškodná a když přišel v 71. minutě na hřišti Piták místo Dobrotky, měla na kontě stále jen jednu jedinou střelu na bránu. To se ale brzy změnilo, po Zmrhalově průniku a centru na Balaje, který poslal Košút na roh, přišla gólová hlavička Škody - 1:1! Slavia neuvěřitelně ožila a za pár minut přišla krásná přihrávka Pitáka na Balaje a Slavia zčistajasna vedla - 1:2! Domácí nasadili k závěrečnému náporu a posílali míče do vápna jeden za druhým. Po jednom takovém centru Hrubeš klíčovým zákrokem vypíchl Divišovu zpětnou přihrávku. Brejk Baéze s Balajem neskončil zakončením slávistů, v poslední minutě pak Bílek obrannou hlavičkou trefil břevno Hrubešovy branky, ale vzápětí sudí Kovařík odpískal konec zápasu a slávisté se mohli radovat ze tří bodů.

Komentáře (357)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé