Domácí pohár

Chrudim - Slavia 1:3

Slavia vstoupila do domácího poháru ve 2. kole soubojem s domácí Chrudimí. Nelehké utkání sešívaní zvládli, když ve druhé půli rozhodli ve svůj prospěch! V dalším kole se utkají s lepším z dvojice Žižkov - Jihlava.

Chrudim - Slavia 1:3 (1:1)

Branky: 43. Dobrotka vlastní - 21. Prošek, 54. Dobrotka, 65. Piták

Sestava: Rakovan - Dostál, Dobrotka, Kodr, Juhar - Gecov, Hrubý (46. Balaj) - Prošek (66. Zmrhal), Boudjemaa, Piták - Petr (74. Nitrianský)

Trenér Beránek vyslal do zápasu v podstatě samé náhradníky, když ze základní sestavy z ligového utkání s Libercem nastoupil od začátku pouze Juhar.

Slavia v úvodu držela míč více na svých kopačkách a dostala se i k první zajímavé příležitosti. Po Boudjemaaově rohu se k zakončení dostal nehlídaný Petr, ale brankář nepříliš prudký pokus kryl. Na druhé straně se naopak narvaný stadion dožadoval penalty po tom, co Kodr údajně zahrál ve skluzu rukou. Měl ji ale u těla a penalta se nepískala. Po následném rohovém kopu bylo sešívaným úzko, protože domácí dostali míč do sítě. Nicméně sudí Bílek nepřehlédl zápasnický faul na Pitáka a branku tak neuznal. Do vedení se nakonec dostali sešívaní, když Piták vyslal do samostatného úniku Proška a ten tváří v tvář domácímu gólmanu nezaváhal! Sudí Bílek penaltu nepískal ani na druhé straně po pádu Petra. Chrudim nehrála vůbec špatně a po 35 minutách hry mohla vyrovnat, ale její hráč pálil z úhlu naštěstí těsně vedle Rakovanovy tyče! Na druhé straně byl hodně vidět Václav Prošek. Ten nejdřív netrefil bránu po Boudjemaaově vyražené ráně a o minutu později jen o centimetry minul chrudimskou svatyni točenou střelou. Domácí se nakonec vstřelené branky v první půli dočkali, když se dvě minuty před jejím koncem nešťastně trefil odrazem do vlastní sítě Dobrotka - 1:1.

Slavia vstoupila do druhého poločasu aktivně a po Pitákově centru se v zajímavé pozici ocitl Petr, bohužel trefil pouze boční síť. Na vedoucí branku nečekali sešívaní dlouho, po rohovém kopu se z odraženého míče prosadil tentokráte do správné branky Dobrotka! Zvýšit mohl po dalším centru Pitáka Boudjemaa, ale jeho hlavičku domácí brankář zastavil na brankové čáře! Ani Chrudim se nevzdala a vyrovnání měl na noze Mastík, ze vzdálenosti penalty ale jen nechal vyniknout Rakovana! Platilo tak otřepané nedáš - dostaneš! Petr unikl po kraji, nacentroval na Pitáka a ten se hlavou nemýlil! V závěru se blýskl individuální akcí i uzdravený Damien Boudjemaa, gól z toho ale nakonec nebyl, a tak utkání skončilo vítězstvím Slavie v poměru 3:1!

Komentáře (253)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé