O Slavii

Hostování hráčů - aktuální seznam

Včera skončilo letní přestupové okno a tím pádem je definitivní i výčet hráčů Slavie, kteří jsou na hostování. V článku si můžete přečíst i odpovědi na otázky týkající se hostování kmenových hráčů.

Hráči, kteří mají ve Slavii smlouvu, budou hrát na podzim v těchto klubech:

Bazal Josef            Žižkov
Tusjak Luboš       Táborsko
Verner Miroslav   Vlašim
Čepelák Marek     Vlašim
Vondráček Jiří       Vlašim
Červenka Marek   Sokolov
Prosek Jan             Štěchovice
Šimeček Viktor      Zápy
Sodoma Jiří           Admira
Liška František     Admira
Hurka Martin        Kolín
Kolařík Petr           Vyšehrad
Neves Fernando   Příbram
Koreš Štěpán        Č.Budějovice
Vošahlík Jan          Č.Budějovice
Škutka Dávid        Košice

Dohody o hostování mohou mít různé podoby. "Každý jednotlivý případ se domlouvá individuálně s druhou smluvní stranou. To se týká dohody, kdo platí hráčovu mzdu, zda Slavia anebo druhý klub, jednou z možných podob dohody je i případ, kdy je předem stanovený počet zápasů které hráč musí odehrát," řekl k této problematice sportovní ředitel Slavie Karol Kisel.

Jiný případ jsou hráči, kterým skončila ve Slavii smlouva, ale jsou kmenovými hráči Slavie. "Hráči, kterým skončila smlouva, můžou přestoupit do zahraničí bez náhrady. V rámci České republiky jsou však normy FAČR pořád nastavené tak, že hráč patří klubu, ve kterém naposled působil, a tento klub musí souhlasit s přestupem nebo hostováním do jiného klubu v rámci ČR. Jsou pořád určené i tabulkové ceny, možná je však i dohoda klubů, což je v praxi častější kvůli vysoko nastavené tabulkové ceně, kterou většina klubů z nižších soutěží není schopna zaplatit," vysvětluje Kisel.

Slavia má spoustu odchovanců, kteří nyní působí v nižších soutěžích, a u kterých tedy musí s hostováním souhlasit. "Takových hráčů má Slavia několik desítek. Pokud hráč nemá pro Slavii perspektivu a nedostal nabídku nové smlouvy, není zájem ho v klubu umělě držet a v případě zájmu jiného klubu se snažíme dospět k dohodě o přestupu nebo hostování, která závisí na jednání obou stran."

Komentáře (4)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hostování hráčů - aktuální seznam

    Barra     před 10 lety 23.09.2014 23:20 |  
    0 0

    Diky Jane za tento prehled a vysvetleni. Spolu s rubrikou, kterou zacal Klimi, nam to da prehled kde kdo hostuje, a jak se dari. Je mi celkem lito tech desitek ostatnich Slavistu, kteri stale patri k nam a presto se musi snazit najit uplatneni v nizsich ligach. A kdo vi, kolik byvalych talentu mezi nimi je, kterym mozna prave chybelo to trochu stesti, aby prorazili. Jak rikal Gerard Houllier dnes na aktualne.cz, musi ten, kdo chce se ve fotbale prosadit, v mladi obetovat sest, sedm let sveho zivota. A ne kazdemu se to podari, at uz vlastni vinou, nebo z rodinych duvodu, kvuli studium, mozna i zraneni, atd.

    Myslel jsem jinak, ze Matus Conka sel do Trnavy na hostovani, vidim ale, ze se jednalo o definitivni prestup. Jinak se David Skutka dale trapi, a s nim i Kosice. David Depetris je na tom lepe. Koukam, ze ted hostuje v Mexiku, tedy "temer doma", a ze potrebuje na gol ani ne 1,3 zapasu. Nechapu, ze se v Olomouci nechytil, i kdyz, 3 branky a 2 assists behem neco vice nez 9 zapasu neni ten nejhorsi vysledek.

    Nikdy jsem se netajil tim, te mam latino-americke hrace rad, u nas malokdy zklamou. Aldo Baez ma ted sve slabsi obdobi, ale vrati se do formy, kterou mel na zacatku sezony. Stejne tak se mi libil Depetris, a co si budeme rikat, John Masquera v sobotu dokazal, ze na ceskou ligu urcite ma.

    • Re: Hostování hráčů - aktuální seznam

      jane (admin)     před 10 lety 24.09.2014 06:58 |  
      0 0

      Ohledně mladých hráčů je to pořád dokola - od jejich 15, 16 let se mluví o jejich talentu, jaké z nich budou superhvězdy, a pak z nich 90 % zapadne, 8 % si zahraje prvni ligu a jen 2 % kopou prvni ligu ve Slavii. Asi o tom rozhoduje víc faktorů, počínaje hráčem samotným, jeho pílí, přes štěstí na trenéry v době, kdy se láme jejich kariéra při přechodu do dospělého fotbalu, a konče např. smůlou na zranění. Myslím si, že tam je klíčový rok, rok a půl, a když se v tomto období neprosadí, tak už se do ligy nepodívají. Tady je seznam hráčů, kteří jsou na hostováních, ale po zkušenostech z minulosti si myslím, že do áčka Slavie se podivaji tak dva nebo tri hraci a zbytek zapadne.

      • Re: Hostování hráčů - aktuální seznam

        spino     před 10 lety 24.09.2014 09:41 |  
        0 0

        Zde je unikátní případ Jardy Zmrhala, který nastupuje pravidelně pod jakýmkoliv trenérem v jakékoliv formě. A je zajímavé, že teprve až letos začal být přínosný pro tým.

        • Re: Hostování hráčů - aktuální seznam

          Falk     před 10 lety 25.09.2014 06:19 |  
          0 0

          Jarda je velká kapitola a tak obrovské štěstí už nikdo ve Slavii mít nikdy nebude