Fortuna liga

Jihlava - Slavia 1:0

Slávisté předvedli v Jihlavě tragikomický výkon, poslední tým soutěže je naprosto zaslouženě porazil. Slavia prohrála popáté v řadě a sestupová 15. příčka je za Slavií už jen o pět bodů.

Jihlava - Slavia 1:0 (1:0)
Branka:
 26. Kukol 

Slavia: Hrubeš - Dobrotka, Kodr, Bílek, Juhar - Baéz (80. Diop), Zmrhal - Prošek (46. Piták), Boudjemaa (63. Petr), Černý - Balaj

Trenér Miroslav Beránek se musel obejít bez kapitána Martina Latky, kterého trápí stehenní sval, a bez nejlepšího střelce Milana Škody, který má problémy s třísly. Na pravém kraji obrany nechal Martina Dobrotku na úkor Milana Nitrianského, do stoperské dvojice se vedle Bílka postavil Marek Kodr. Jaromír Zmrhal hrál vedle Alda Baéze a pozici podhrotového hráče tak zaujal Damien Boudjemaa, který měl na křídlech Václava Proška s Milanem Černým a na hrotu před sebou Bekima Balaje. Hned v první minutě zaznamenal Balaj první střelecký pokus Slavie, ten byl zblokovaný na roh. V páté minutě chybovala domácí obrana, míč do vyložené pozice tak dostal Prošek, který však jakoby trošku zaspal a na kulatý nesmysl těsně nedosáhl. Po rohu Boudjemaay hlavičkoval nebezpečně Bílek, ale domácí obrana jeho pokus opět zablokovala a v chumlu hráčů slávisté úspěšní nebyli. Po 20 minutách se hra vyrovnala a brzy přišel kolaps slávistické obrany. Z  Bílka si lehce zaběhl Mešanovič, šel sám na Hrubeše, ale ten jej skvěle vychytal. Odražený míč se však dostal ke Kukolovi, který lehce obelstil Baéze a poslal míč podél několika bránících hráčů k bližší tyči - 1:0. Jak to tak bývá, inkasovaná branka slávistům zrovna nepomohla a brzy mohla přijít druhá pohroma, po levé straně Slavie utekl všem Tlustý, měl čas přesně nacentrovat a Kučera svou hlavičku poslal do tyče, Hrubeš pak mohl být rád, že se míč od jeho zad neodrazil do brány. Slavia byla naprosto mimo hru, další míč za obranu mířil na Harbu, před ním stihl míč na poslední chvíli odehrát Hrubeš. Jak ubíhal čas první půle, bylo zřejmé, že slávisté budou rádi, když do poločasu neinkasují další branky. Dostali se totiž do absolutního rozkladu a na hřišti nebyl jediný hráč, který by byl schopný tým usměrnit. Jak byli prvních dvacet minut mírně lepším týmem, tak nyní zaostávali za domácími naprosto ve všem. Ve 42. minutě udělal další nepochopitelnou chybu Bílek, podskočil jednoduchý míč, ale Mešanovič zakončit z malého vápna nedokázal.  A o minutu později sudí Marek odpustil Slavii pokutový kop, když ve vápně viditelně hrál rukou Dobrotka. Jakousi pološanci Slavie do poločasu vytvořil Zmrhal, který poslal zleva střílený centr do vápna, tam na něj ale Prošek nedosáhl. Slávisté tak mohli být rádi, že poločas skončil jen 1:0, poslední tým ligy je během posledních 25 minut první půle naprosto zesměšnil.

Do druhé půle nastoupil Piták místo Proška, ale první šanci si opět připravili domácí, Harba se uvolnil a prudce střílel těsně nad. Výkon Slavie se nijak nezlepšil, domácí hru bez problémů kontrolovali a i když nebyli zrovna v držení míče, slávisty nepouštěli k ničemu nebezpečnému. V 60. minutě domácí jednoduše zakombinovali na hranici vápna a střelu Mešanoviče, který byl ve vyložené pozici, na poslední chvíli srazil na roh Bílek. Zničehonic se v 67. minutě dostal do tutovky Balaj, ke kterému propadl centr Zmrhala, ale vystřelil jen přímo doprostřed brány, kde byl připravený Hanuš. Ale to byl jen ojedinělý výstřelek v celkově mizerném výkonu Slavie a do další šance se zase dostali domácí, závar po rohovém kopu míčem v síti tentokrát neskončil. Na druhé straně zlikvidoval hlavičku Pitáka Hanuš. To ale bylo ze strany Slavie vše, pátá porážka v řadě byla naprosto zasloužená.

Komentáře (381)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé