Ženský fotbal

Slávistky vyhrály nad Bohemkou 7:0

Fotbalistky si připsaly další vysokou výhru, tentokrát venku porazily Bohemians 7:0. V zápase jsme netradičně proměnili tři pokutové kopy. Tři branky ze hry navíc dala Necidová. Dorostenky se trápí a prohrály v Brně 0:2.

Po úvodním oťukávání si postupem času začala hostující Slavia vytvářet brankové příležitosti, ale skóre otevřela až po čtvrt hodině hry Necidová, ke které vyrazila střelu Malíková a slávistická útočnice vrátila z prvního doteku míč do sítě. Na dva nula zvyšovala z pokutového kopu Pěničková, který byl nařízen po faulu Malíkové na Divišovou. Malíková srazila Divišovou i o několik minut později, když hostující záložnice předkládala míč před prázdnou branku, ale ještě než Svitková vstřelila branku, nařídila rozhodčí Zadinová další pokutový kop. Ten proměnila právě Svitková a Slavia vedla o tři branky. V dalších šancích držela domácí svými zákroky Malíková, před pauzou ještě Divišová mířila jen do břevna domácí branky.

Po přestávce přišel další pokutový kop pro Slavii. Svitková vystihla rozehru domácích, obešla Malíkovou, ta jí ale stáhla za nohu, uviděla druhou žlutou kartu a musela do sprch. Na rozehrání pokutového kopu si Tomášková musela počkat několik minut, než domácí celek vystřídal a našel vhodný dres pro Bezchlebovou, která se postavila do branky. Na pokus Tomáškové však byla Bezchlebová krátká a Slavia vedla 4:0. Po hodině hry byl vykázán z dosti nervózní lavičky domácích asistent trenéra Mráz. Slavia pokračovala v aktivní hře a početní převahu dokázala přetavit v další branky. Pátou branku hostujícího celku vstřelila Necidová, zanedlouho se střelou k přední tyči trefila Chlastáková. Po dlouhé době se také dostaly domácí hráčky na polovinu Slavie, ale na konci kombinační akce byla nepřesná střela Kromkové. Na druhé straně dovršila hattrick Necidová, která si po rohovém kopu počkala na zadní tyči a poslala míč do sítě. Domácí hráčky měly v závěru ještě jednu rodící se příležitost, ale Tomášková se včas vrátila a Havlovou obrala o míč. V netradičním utkání toho tedy bylo mnoho k vidění. Sedm branek, hattrick, tři pokutové kopy, červená karta a vykázaný asistent trenéra domácích.
Report: www.zfotbal.cz

"Utkání jsme zvládli velmi dobře, týmovým výkonem. Rozhodli jsme už v prvním poločase svou aktivní hrou. Soupeře jsme nepustili do žádné šance a v zápase jsme ovládli hru, ještě jsme nějaké šance neproměnili. Každé vítězství je důležité pro naší psychiku, pokoru a správnou cestu našeho týmového výkonu. Je to ta nejlepší pozvánka na derby, které hrajeme v sobotu 22.11. ve 14 hodin na umělce v Edenu. Přijďte nás povzbudit. Děkujeme za podporu všem slávistům," řekl trenér Anton Mišovec.

Bohemians - Slavia 0:7 (0:3)
Slavia: Sladká (46. Votíková) - Tomášková, Budošová (68. Holečková), Pincová, Benýrová (62. Juračková) - Svitková (76. Lébrová), Chlastáková, Bartovičová, Pěničková, Divišová (46. Malinová) - Necidová
Branky: 14., 62. a 77. Necidová, 14. Pěničková pen., 27. Svitková pen., 56. Tomášková pen., 64. Chlastáková
ŽK: 19. Malíková, 64. Havlová, 77. Juráková - 32. Necidová, 33. Benýrová, 74. Svitková
ČK: 52. Malíková


Dorostenky:
Do zápasu vstoupilo lépe Brno, které si hned na začátku vytvořilo šanci, ale Kotlánová naštěstí mířila do středu branky. Na druhé straně to z dálky zkoušela Čiperová, ale i ona svou střelu neumístila k tyči. Z následné akce šla vpřed Ducháčková, branku však přestřelila. V 11. minutě se Brno dostalo do vedení, Horáková šikovně vykopla míč Ducháčkové, ale ten se dostal přímo ke Krištofové, která v pohodě dorážela do prázdné branky. Odpověď se pokusila Vyskočilová, když dostala dobrou přihrávku od Dlouhé, jenže z hranice vápna se netrefila mezi tyče. A přišel další trest, ve 20. minutě se po centru z pravé strany prosadila Kotlánová, když míč šikovně tečovala. Korigovat stav utkání se pokusila Čiperová, ale domácí Slouková pohotově vyrazila na roh. Ve druhém poločase byl k vidění bojovný zápas, kdy hře chyběla větší přesnost v předfinální fázi. Proto se oba celky k velkým možnostem nedostávali. Brno však bylo nebezpečnější, takže ve druhé půli chytající Horáčkovou prověřila třeba Ducháčková. Branka již žádná nepadla a slávistkám se začíná komplikovat boj o první čtyřku.

Brno - Slavia 2:0 (2:0)
Slavia: Horáková (41. Horáčková) - Dlouhá, Blažejová, Němečková, Mrkvičková (41. Šefernová) - Novotná (79. Sovány), Čiperová, Mrázová, Sehnálková, Pakostová (69. Krátká) - Vyskočilová
Branky: 11. Krištofová, 20. Kotlánová

Komentáře (3)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky vyhrály nad Bohemkou 7:0

    spino     před 9 lety 16.11.2014 13:45 |  
    0 0

    Nevíte prosím, copak je s Kožárovou?

    • Re: Slávistky vyhrály nad Bohemkou 7:0

      (host)     před 9 lety 16.11.2014 17:31 |  
      0 0

      Zranění s kotníkem. Richi

      • Re: Slávistky vyhrály nad Bohemkou 7:0

        spino     před 9 lety 16.11.2014 19:21 |  
        0 0

        Dík.