O Slavii

Slavia má nové majitele!

Podle serveru Neovlivni.cz i našich informací v redakci má klub nové majitele - mocnou čínskou společnost CEFC China Energy Company Limited a českého miliardáře a majitele Travel Service Jiřího Šimáněho! Čínská společnost by měla vlastnit 60 % klubu, Jiří Šimáně pak zbylých 40 %. Informace byla potvrzena klubem!

Nejstarší český fotbalový klub dosud vlastnil bývalý ministr dopravy za ODS Aleš Řebíček. Slavii sice pomohl z těžkých finančních problémů, posléze ale jeho neuvážená a chybná rozhodnutí dostala slavný český klub do bídy sportovní i znovu finanční, což dokládá probíhající insolvenční řízení. Bratři Řebíčkovi by se měli v brzké době z klubu úplně stáhnout.

Co jsou ale zač noví majitelé? Jiří Šimáně je jistě známým jménem pro každého slávistu. Jako spolumajitel letecké společnosti Travel Service je ve spojení se Slavií po dlouhou dobu coby její sponzor. Nyní se stává i menšinovým vlastníkem klubu.

Hlavním vlastníkem se stává čínská společnost CEFC China Energy Company Limited, pro kterou je spojení se Slavií možností etablovat se na našem kontinentu. Ke Slavii ji přivedl prezident česko-čínské obchodní komory a bývalý ministr obrany Jaroslav Tvrdík, který je mimochodem fanouškem našeho klubu. Zajímavou informací je spojení CEFC s naším uhlavním rivalem - Spartou. CEFC totiž vlastní podíl v Křetínského "mateřské" česko-slovenské finanční skupině J&T. A právě majitel Sparty Křetínský se údajně snažil získat čínského investora pro svůj klub, nicméně se mu to nepodařilo. Vlastnictví obou klubů bude ale striktně odděleno.

Přidáváme také celé znění tiskové zprávy, jak ji přinesl server Neovlivni.cz

Čínská společnost CEFC společně s Fly Sport Investments s.r.o (Fly Sport) Jiřího Šimáně společně investují finanční prostředky do záchrany a rozvoje fotbalového klubu SK Slavia Praha - fotbal a.s. (SK Slavia).

Praha, 4. září 2015 - CEFC vstupuje do tohoto projektu na základě své dlouhodobé strategie společenské odpovědnosti k zemím, ve kterých podniká. Dalším silným impulzem pro toto rozhodnutí byla spolupráce s velkým příznivcem Slávie Jiřím Šimáně, který je partnerem CEFC v tomto i dalších projektech.

"Velmi dobře si uvědomujeme, jak specifická a náročná je investice do fotbalového klubu s tradicí, historií a podporou fanoušků, jakou má SK Slavia Praha," říká Chan Chauto, prezident CEFC a pokračuje: "Chceme ze Slávie vytvořit silný a stabilní fotbalový klub a vrátit ji tam, kam právem patří - na vrchol."

CEFC bude ve společnosti SK Slavia Praha - fotbal a.s. vlastnit 59,97% akcií, Jiří Šimáně a jeho společnost Fly Sport Investments s.r.o. 39,98% akcií. Prvním krokem spolupráce bude zajištění finanční stability klubu. Pro CEFC je prioritou, aby se klub a hráči mohli naplno věnovat sportovní činnosti a utkávat se již jenom se sportovními soupeři.

V českém fotbalu CEFC plánuje podporu jak na klubové úrovni, tak má zájem být partnerem národní reprezentace i mladých fotbalistů. Společnost CEFC také představí projekt nadace, která bude mít za cíl podporu projektů v oblasti sportu, kultury nebo zdravotnictví.

O CEFC:
Společnost CEFC China Energy Company Limited je největší soukromou společnosti v Šanghaji a šestou největší privátní firmou v Číně. Působí především v oblasti financí, energetiky a průmyslu. Svoje zastoupení má například v USA, Velké Británii, Kanadě, Mexiku, Rusku, UAE, Indonésii, Singapuru, Jižní Koreji nebo Japonsku. CEFC byla zařazena do TOP 500 firem světa. Opakovaně byla zařazena mezi TOP 10 nejvlivnějších společností ČLR. Od roku 2013 rozdělila do charitativních a kulturních aktivit přes 2 miliardy korun a poslední 4 roky byla oceněna jako jeden z TOP 10 největších charitativních dárců Číny. CEFC se rozhodla expandovat do Evropy a Českou republiku si vybrala jako hlavní sídlo svých evropských aktivit.

Komentáře (571)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé