Ženský fotbal

Slávistky v derby prohrály

Fotbalistky Slavie v prvním letošním zápase prohrály se Spartou 1:4. Jedinou branku vstřelila Kožárová.

Slavia poprvé v sezoně nastoupila prakticky v nejsilnější sestavě. Jenže úvod zápasu patřil domácí Spartě, která se rychlou hrou snažila dostat k naší brance. Jenže do vedení jsme soupeře dostali naší chybou, Necidová neodkopla míč, důrazná Ringelová jej získala a šla sama na branku a bez problému Sladkou prostřelila. Paradoxně nás rychlý inkasovaný gól nakopl, chvíli poté se do šance dostala Chlastáková, ale její střela za vápnem šla mimo tyče. Po rohu hlavičkovala Budošová také mimo branku a v 15. minutě orazítkovala břevno Bartovičová. Sparta zahrozila ještě jednou, ale po centru Lucie Martínkové odvracela na roh Benýrová. Slavia se snažila, tlačila se do vyrovnání, ale další větší šance nepřicházely. Sparta byla v útoku nebezpečná, ale do zakončení jsme je také nepustili. Ve 42. minutě Benýrová vyslala do úniku Kožárovou, která byla u míče dříve než chybně vybíhající Vršatová a následně v pohodě uklidila míč do sítě.

Druhý poločas byl bohužel ovlivněn přísnou penaltou na popud pomezní rozhodčí Trešlové, dříve Šecové. Tato rozhodčí byla naposledy při památném utkání Slavie na Slovácku, kdy nás zařízla (více zde a zde). Lucie Martínková se nemýlila, dostala Spartu do vedení, bohužel holky cítily velkou křivdu a ovlivnilo to jejich koncentraci. Ještě jsme sice měli jednu šanci na vyrovnání, když Bartovičová pěkným pasem našla na levé straně Chlastákovou, ale ideální dobu na zakončení prováhala. Z následného rohu skončil míč na ruce Lucie Martínkové, ale protesty holek nebyly vyslyšeny. V poslední půlhodině už hrála jen Sparta, které vše hrálo do karet. Střelu Ireny Martínkové ještě Sladká vyrazila, ale v 69. minutě ve vápně faulovala a druhou penaltu proměnila Krejčiříková. Další pokus Ringelové skončil po zásahu Sladké na rohu, z něhož se hlavou prosadila nehlídaná Lucie Martínková. Zápas jsme prohráli vysokým rozdílem, ale odvet nás čeká ještě dost.

Sparta - Slavia 4:1 (1:1)
Sparta: Vršatová - Dlasková, Bertholdová, Vyštejnová, Odehnalová - Bartoňová (76. Jones), I.Martínková, Krejčiříková, Szewieczková (61. Matoušková) - Ringelová (89. Křivská), L.Martínková
Slavia: Sladká - Tomášková, Necidová (70. Pěničková), Budošová, Benýrová - Divišová, Bartovičová, Pincová, Svitková, Chlastáková (90. Houzarová) - Kožárová
Branky: 52. (pen.) a 72. L.Martínková, 7. Ringelová, 69. (pen.) Krejčiříková - 42. Kožárová
ŽK: 74. Ringelová - 63. Kožárová, 68. Sladká

Komentáře (15)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky v derby prohrály

    spino     před 9 lety 06.09.2015 14:36 |  
    0 0

    Jak byste zhodnotili první penaltový faul? Podle mě to sparťanka neuvěřitelně přihrála a o faul nešlo. Bohužel nařízená penalta ovlivnila celé utkání. :(

  2. Re: Slávistky v derby prohrály

    Alanor (admin)     před 9 lety 06.09.2015 14:49 |  
    0 0

    Byl jsem osobně přítomen tady je můj report:

    Hned na začátku holky bohužel poslaly Spartu zadarmo do vedení. Necidová zaváhala v roli posledního a po trochu šťastném odrazu se sparťanka dostala do samostatného úniku a proměnila. Můj názor je, že naše brankářka mohla být z brány dříve venku, ale gól na ni těžko házet.

    Pak Slavia postupně získala převahu a v prvním poločase byla aktivnějším týmem. Po pěkné střele jsme trefili břevno těsně nad šibenicí... Sparta moc aktivní nebyla, výjimkou byla další chyba Necidové, po které šly sparťanky 2 na 1, ale naštěstí to zadrbaly. Trenér Mišovec posléze logicky změnil stoperskou dvojici a Necidovou vysunul do zálohy, kde se ale i dál víceméně trápila. Bohužel hodně nepovedený zápas pro ni. Každopádně naše převaha nakonec vedla k vyrovnání. Brankářka Vršatová vystartovala úplně mimo, Kožárová si ji obhodila a parádně zakončila přes dobíhající hráčky Sparty - 1:1!

    Celý zápas rozhodla sporná situace z 51. minuty. V rohu vápna, kde nehrozilo žádné velké nebezpečí, došlo k nešťastnému či nešikovnému střetu, tuším, Budušové. Rozhodčí po váhání nakonec pískla celkem přísnou penaltu. Lidi se dost bouřily, že to byl zářez. Já bych to tak úplně neviděl, podle mě se to písknout dalo, i když to bylo celkem přísné... Uvidíme podle videa, až bude. Každopádně Martínková s přehledem proměnila.

    Naše holky už bohužel nenavázaly na výkon z první půle. Asi i pod dojmem nespravedlnosti se nedokázaly soustředit a nic si nevypracovaly. Sparťanky taky hrály víceméně údržbu. Pak přišel ještě kiks, kdy si stoperka dávala přednost se Sladkou a míče se tak zmocnila sparťanka, kterou Sladká jasně zfaulovala. Penaltu tentokrát málem chytla, ale smolně se odrazila od tyče do naší sítě. Po chvíli jsme ještě dostali gól z rohu a bylo vymalováno.

  3. Re: Slávistky v derby prohrály

    Maeden (přítel SN)     před 9 lety 06.09.2015 16:42 |  
    0 0

    OT: Milan v základu repre a Lafata na lávce. Vrba zřejmě přehodnotil nesmyslný taktický záměr, že by měl dělat prostor pro neškodného rudého "kanonýra"...
    Čech - Kadeřábek, Suchý, Procházka, Limberský - Darida, Pavelka - Dočkal, Kolář, Šural - Škoda.

  4. Re: Slávistky v derby prohrály

    janko (přítel SN)     před 9 lety 06.09.2015 19:19 |  
    0 0

    OT: dle ihned.cz miri Tvrdik do dozorci rady Slavie.

    • Re: Slávistky v derby prohrály

      quelhar (admin)     před 9 lety 06.09.2015 19:30 |  
      0 0

      Docela pochopitelné, kdo jiný by tam měl hájit zájmy Číňanů než ten, který je přivedl.

      • Re: Slávistky v derby prohrály

        MVSKSVCFIM (přítel SN)     před 9 lety 06.09.2015 19:35 |  
        0 0

        A to je dobrá zpráva, nebo špatná zpráva, nebo jaká je to vlastně zpráva? V politice se moc neorientuju, takže vůbec nevím co je to za člověka.

        • Re: Slávistky v derby prohrály

          JS (přítel SN)     před 9 lety 06.09.2015 19:39 |  
          0 0

          :D ... noo, luftjarda, co má na triku ČSA. Ale na druhou stranu schopnej člověk, tu Česko-Čínskou komoru si zařídil hezky.

          • Re: Slávistky v derby prohrály

            janko (přítel SN)     před 9 lety 06.09.2015 19:44 |  
            0 0

            No pokud je pravda, ze to ze dali Kretinskemu kosem je jeho prace pac je taky slavista tak mu budis cest a slava...

        • Re: Slávistky v derby prohrály

          Heretic (přítel SN)     před 9 lety 06.09.2015 20:24 |  
          0 0

          Je to bývalý člen KSČ, voják, také byl ministrem obrany za ČSSD. V ČSA se mu nedařilo, ale to asi nikomu. Jednou do mě na Andělu vrazil až jsem málem upadl, má totiž přes dva metry. :-))) Ale je zjevně velmi vlivný a tím že skutečně investor přišel díky němu, tak i schopný.

    • Re: Slávistky v derby prohrály

      spino     před 9 lety 06.09.2015 19:46 |  
      0 0

      Slávista to je, všechna čest, jen ho prosím nikdo neposlouchejte. Neznám jeho schopnosti v byznysu, ale jako volební manažer ČSSD to bylo naprosté fiasko.

      • Re: Slávistky v derby prohrály

        vlk30 (přítel SN)     před 9 lety 06.09.2015 20:12 |  
        0 0

        Když byl v CSA tak se sponzorovala Slavie.Pokud se jinak pamatuji nakoupila se letadla přišla krize a CSA šlo málem do kopru,naopak je zajímavé ,že Simáněho Travel servis to vše ustál a ještě se rozvíjel.Tudíž jeho schopnosti jsou asi rozporuplné.Každopádně je bezesporu velkým fandou Slavie a jestli se Simáněm vyfoukli panu kabelkovi Cínany, tak je to majstrštyk.Když bude v dozorčí radě tak to nebude zas takový problém.Duležitý jsou zřejmě i jeho kontakty.