Rozhovory

Hráčky a trenér Slavie k vítězství nad Brøndby

K vítězství 4:1 nad Brøndby Kodaň v úvodním duelu Ligy mistryň se vyjádřili Petra Divišová, Blanka Pěničková a trenér Anton Mišovec. VIDEO z dílny SN a VIDEO z zfotbal.cz.

Petra Divišová, střelkyně dvou branek

Jak jste viděla zápas?

Kdyby mi někdo před zápasem řekl, že vyhrajeme 4:1, tak mu neuvěřím. Soupeřky jsme viděly na videu, rozebíraly jsme, jak hrají a tam mi přišly mnohem lepší. Myslím si, že jsme se na utkání dobře připravily a holky odvedly super výkon.

Myslíte, že by ten zápas dopadl stejně, kdyby nepadla červená karta?

Paradoxně to sice otevřelo hřiště, ale víc gólů jsme nepřidaly a spíš soupeř měl na nohou v závěru branku. Ke konci zápasu jsme fyziciky ztrácely síly.

V čem jste podle vás byly lepší než Kodaň?

My jsme se připravovaly, že budeme mít spíše silnější pravou stranu, tak jsme se snažily využít mojí rychlosti. Trošku jsme posílily obrannou řadu z levé strany, což nám vyšlo. Soupeř se moc do šancí nedostával, my jsme šance proměnily a díky tomu jsme vyhrály.

Jaké šance na postup si po dnešním vítězství dáváte?

Šance jsou vysoké, ale samozřejmě musíme v odvětě odvést stejně dobrý výkon jako dneska.

Co říkáte na dnešní atmosféru?

Byla výborná. Všem děkuju, zázemí super, diváci super, jsem hrozně šťastná.

Blanka Pěničková, kapitánka týmu

Jak jste viděla zápas?

Začátek se bohužel nevyvíjel pro nás pozitivně, ale ukázaly jsme sílu a zápas otočily. Vyšlo nám to dnes lépe než soupeři, ale pořád je to poločas. A nesmíme se nechat tímto výsledkem ukolébat.

Bylo hodně důležité brzké vyrovnání?

Stoprocentně. Téměř vzápětí se nám podařilo vyrovnat a potom i dokonat obrat a o konečném výsledku se nám před zápasem ani nesnilo.

Vyloučení protihráčky tomu také pomohlo, že?

Určitě. Byla to skvělá individuální práce od Kačky Svitkové a jasná červená.

Jak vidíte šance před odvetou?

Samozřejmě bych je chtěla vidět hodně pozitivně, myslíme na to, ale říkám, nesmíme se nechat ukonejšit. Soupeř je strašně silný, nám dnes pomohlo, že většinu zápasu hrály jen o deseti a v Dánsku budou zase hrát v plném počtu. Nesmíme se nechat ukolébat dnešním výsledkem a musíme to odjezdit jako tady.

Stihla jste vidět choreo na vaší počest?

Stihla, trochu se mi draly slzy do očí. Bylo to opravdu milé a strašně divákům děkuji. V Edenu jsou fanoušci nejlepší.

Trenér Anton Mišovec

Vstup do dnešního utkání nebyl ideální, že?

Nám se to stává i v naší lize, že někdy začínáme hrát, až když dostaneme gól. Jsem rád, že jsme v průběhu vlastně jen jedné minuty dokázali vyrovnat a pak to i otočili. Jsme silní v tom, že když dostaneme gól, tak nevěšíme hlavy a snažíme se hrát pořád útočně. Musím hráčky pochválit za jejich přístup a obětavost. Jsem na ně a jejich výkon hrdý.

Utkání se lámalo při vyloučení, to vám určitě také pomohlo.

Tam se Svitková dostávala sama do průniku a jiná šance nebyla než dostat červenou kartu, pro tu stoperku. Špatně to pozičně pokryla. Vyloučením se nám to trošku ulehčilo, ale nebylo to úplně lehké, protože soupeř byl velmi kvalitní, měl dobré držení míče, zvláště jejich pravá strana, která je hodně nadstandardní. My jsme se dopouštěli některých nevynucených chyb, ale zvládli jsme to a vstřelili góly.

Je to hodně nadějný výsledek, jak vidíte šance před odvetou?

Nadějný výsledek to je, ale jsme opravdu jenom v poločase. Hrajeme u soupeřek, které jsou schopné hrát účelný fotbal, třeba i více než Barcelona, se kterou jsme hráli loni, ale my jsme zase trochu více zkušenější, hráčky si více věří a mentálně jsme hodně posílili jako tým. Věřím tomu, že zkušenosti z těžkých přípravných zápasů, které jsme hráli třeba s Bayernem, přeneseme do Ligy mistrů. Ale odveta bude hodně těžká a bude to dost záležet na tom, abychom hráli podobnou hru jako tady doma.

Ve druhé půli opouštěly hřiště dvě zraněné hráčky, jak to s nimi vypadá?

Je tam trošku zranění, hlavně u Pincové. Myslím si, že máme dobrý lékařský tým, který to vyřeší a hráčky se vrátí do hry. V sobotu máme ligu, takže zraněné hráčky asi hrát nebudou, ale máme silnou lavičku a dokážeme je nahradit. Ale do středy bychom byli rádi, aby se daly zdravotně do pořádku a hrály.

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hráčky a trenér Slavie k vítězství nad Brøndby

    Ladislav (přítel SN)     před 9 lety 09.10.2015 03:39 |  
    0 0

    Je moc dobře, že holky mluví o pokoře. Pevně věřím, že to v Kodani zvládnou, ale bude to ještě bolet. Jinek je velká škoda, že na sever nemůže odletět celá Tribuna Sever, aby je podpořila.