Ženský fotbal

Slávistky vyhrály v Plzni

Fotbalistky Slavie si týden před derby se Spartou poradily s Plzní a vyhrály 6:0. Dvakrát se prosadila Kožárová, po jedné brance Svitková, Divišová, Chlastáková a Dlouhá. Dorostenky v Plzní vyhrály 4:1.

Úvodní šanci zápasu měla v 9. minutě po vysunutí od Svitkové Divišová, která zkoušela prostřelit domácí gólmanku Radovou mezi nohama, ta ale stihla dát nohy k sobě a vyrazit míč na roh. Z následného rohu Svitkové si odražený míč na hranici vápna našla opět Divišová, její rána skončila na břevnu, odražený balon si jako první doběhla Kožárová a doklepla ho do sítě, bohužel pro Slavii ale z ofsajdu. Slávistické útočnici ještě ani pořádně nedozněla v uších slova pomezní rozhodčí Hasíkové "Nekruť hlavou, bylas tam," když už se znovu zapojila do hry, přebrala přihrávku od Benýrové a střelou na zadní tyč otevřela skóre utkání - 0:1. Další gól přišel vzápětí v 11. minutě - Kožárová tentokrát v roli přihrávající nabila Divišové a ta ranou pod břevno z hranice vápna zvýšila náskok sešívaných - 0:2. Slavia v úvodu tlačila své soupeřky, v 16. minutě Kožárová utekla obraně a šla sama na brankářku, její zakončení po zemi ale minulo branku. Za dvě minutě Malinová po levém křídle zatáhla míč do vápna, kde předložila do dobré šance Kožárové, ta však opět v zakončení selhala. V 21. minutě prostrčila Pěničková za obranu na Malinovou, ta vypálila mimo. V té samé minutě ještě Tomášková na pravé straně dobře zabojovala a dokázala posunout míč Svitkové, s jejímž zakončením si Radová poradila. V 29. minutě se po faulu Chocholouškové na Divišovou kopala penalta. Míč si postavila nejzkušenější hráčka Slavie Pěničková, o 18 let mladší Radová na ní ale vyzrála a míč vyrazila, před dotírající Kožárovou poté včas odkopla domácí kapitánka Ondrášková. Skóre se opět měnilo po krásné akci ve 39. minutě. Divišová posunula na pravé straně na Tomáškovou, ta míč z prvního doteku nacentrovala do vápna na Pěničkovou, která přistrčila míč Svitkové a ta tvrdou ranou propálila Radovou - 0:3. Bývalá plzeňačka Svitková byla při chuti, ve 44. minutě z přímého kopu z více jak 20 metrů míč dobře cpala k tyči, Radová ale předvedla skvělou robinsonádu a zabránila tak čtvrtému gólu ve své síti. Ten přišel minutu před koncem prvního poločasu, po centru Svitkové se ve vápně prosadila Kožárová.

Trenér Mišovec si do druhé půle připravil dvojí střídání a právě nově příchozí Chlastáková se po minutě na hřišti hned drala do zakončení, ale neuspěla. V 50. minutě už to bylo lepší, po pěkně kombinaci Kožárové, Divišové a zakončující Chlastákové už to bylo 0:5. O deset minut později našla Necidová svým centrem Pěničkovou, která se položila do hlavičky a rozvlnila síť za Radovou, z pohledu pomezní rozhodčí Šmolíkové se však jednalo o ofsajd. Slávistický lodivod Mišovec své svěřenkyně o poločase nabádal k častější střelbě, za své si to v 64. minutě vzala Chlastáková, ale pálila mimo. V 76. minutě Necidová vyslala dlouhým balonem za obranu Kožárovou, ta jen těsně minula levou tyč plzeňské branky. Ke slovu do dostala i střídající Dlouhá, míč se k ní dostal po sklepnutí od Kožárové, Radová ale byla na místě. Své první branky za A-tým se Dlouhá dočkala v 79. minutě, Divišová na pravé straně zamotala hlavu svým strážkyním, následně předložila před bránu, kde Dlouhá dobře zavírala zadní tyč a ve skluzu upravila už na 0:6. Slávistky měly celý zápas územní převahu, do několika náznaků šancí Viktoriánek se dokázaly dostat snad jen Ivaničová s Adélou Radovou. Slavii čeká příští kolo derby se Spartou, takže ve druhém poločase dostaly šanci i další hráčky, na stoperu například začala druhý poločas Juračková, následně po příchodu Němečkové šla na stopera ona a Juračková se posunula na pravou obranu. Zahrávání rohových kopů se po vystřídání tradičních exekutorek Svitkové a Pěničkové ujala Šušolová. Poslední příležitost v zápase měla v poslední minutě Kožárová, po přihrávce od Bartovičové postupovala sama na Michaelu Radovou, ale nedala.
Report - Grindery

Plzeň - Slavia 0:6 (0:4)
Slavia: Votíková - Tomášková (80. Šušolová), Necidová, Budošová (46. Juračková), Benýrová - Divišová, Svitková (46. Chlastáková), Bartovičová, Pěničková (75. Němečková), Malinová (63. Dlouhá) - Kožárová
Branky: 10. a 44. Kožárová, 11. Divišová, 39. Svitková, 50. Chlastáková, 79. Dlouhá


Dorostenky:
Zápas začal velkou šancí Pakostové, která šla sama na branku, bohužel situaci dobře nevyřešila a místo střely nahrávala na obsazenou Vydrovou. Hned z následné akce jsme málem inkasovali, ale Šlajsovou naštěstí Horáková vychytala. Hra následně přinesla řadu nepřesností, míč více pod kontrolou měla domácí Plzeň. A zaslouženě se dostala do vedení, v 16. minutě po standardní situaci míč propadl vápnem až k Mrázové, která zblízka skórovala. Odpovědět jsme mohli v 25. minutě, Čiperová získala míč a šli jsme do přečíslení, střela Pakostové však mezi tyčemi neskončila. Do poločasu ještě dvakrát zahrozila Plzeň, nejdříve střelu Jiskrové brankářka vyrazila, dorážka Šidvicové naštěstí skončila mimo. Pak se Jiskrová ještě jednou dostala před Horákovou, naštěstí její mířidla nebyla vyladěná a střela skončila mimo terč.

Druhý poločas musel být pro přítomné diváky menším šokem, nastoupila totiž nová Slavie. Holky začaly být aktivně, napadaly, získávaly míče a rychle ohrozily plzeňskou branku. První pokus Šulekové z jasné pozice ještě Junková chytla, ale vyrovnání přišlo hned ve 43. minutě. Přes Houzarovou se míč dostal k Šulekové, která se již nemýlila a pod tělem brankářky skórovala. Netrvalo to dlouho a dostali jsme se do vedení, po rohu Pakostové se hlavou prosadila Houzarová. Slavia byla na koni, byla vidět, dominovala, chtěla přidat další branky. Do šancí se dostala Šuleková či Houzarová. Domácí Plzeň zahrozila v 59. minutě, střela Mrázové z dálky skončila na břevně a do zajímavé pozice se dostala Kloudová, naštěstí koncovka byla slabá. Rozhodující direkt přišel v 73. minutě, Čiperová vysunula Houzarová, po jejím zakončení byl před brankou závar, až naštěstí míč do sítě protlačila Šuleková. Po chvilce zahrála Adámková standardní situaci a Houzarová, netradičně opět hlavou, šikovně přelobovala brankářku. Dorostenky si připsaly důležité tři body a prakticky si již zajistily účast v nadstavbové části.

Plzeň - Slavia 1:4 (1:0)
Slavia: Horáková (41. Horáčková) - Mrkvičková (68. Šebrlová), Bohatová (69. Komárková), Hájková, Blažejová (41. Šanderová) - Houzarová, Čiperová, Hrtánková, Šuleková - Pakostová (79. Kulichová), Vydrová (41. Adámková)
Branky: 16. Mrázová - 43. a 73. Šuleková, 46. a 75. Houzarová

Komentáře (5)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky vyhrály v Plzni

    Ladislav (přítel SN)     před 9 lety 31.10.2015 22:20 |  
    0 0

    To není moc šťastné hrát 5 dní před Ruskem nejdůležitější zápas ligy, tedy derby se Spartou, nebyla náhodou snaha si tento zápas před LM odložit ?

    • Re: Slávistky vyhrály v Plzni

      steev (přítel SN)     před 9 lety 01.11.2015 12:16 |  
      0 0

      Já to Láďo vidim tak, že holky porazej chátru a v návalu euforie smáznou Zvezdu rozdílem třídy. Máš ale pravdu že to nesešlo moc ideálně. To jsou ty starosti týmů (týmu) co hraje ligu Mistrů :)

    • Re: Slávistky vyhrály v Plzni

      Richi (admin)     před 9 lety 01.11.2015 15:16 |  
      0 0

      Byla snaha hrát ve čtvrtek 5.11. večer, ale se Spartou jsme se nedomluvili a svaz nám to nepovolil bez souhlasu soupeře.

      • Re: Slávistky vyhrály v Plzni

        Sokrates55 (přítel SN)     před 9 lety 01.11.2015 17:37 |  
        0 0

        Dobrý večer přeji.
        Holkám budu držet palce, protože nechají na hřišti v každém zápase všechny své síly.
        Sparta se nedomluvila, protože ani nechtěla. Ale já našim holkám věřím.
        Sokrates55

        • Re: Slávistky vyhrály v Plzni

          Ladislav (přítel SN)     před 9 lety 01.11.2015 19:59 |  
          0 0

          Tak jsem si říkal, že by si ty naše holky taky jednou zasloužily, aby byly v TV, kouknu do programu ČT Sport na 12.11. a zároveň hraje repre "21" kvalifikaci s Belgií.