Ženský fotbal

Slávistky porazily maďarského mistra Ferencvárosi

Po výhře 7:4 nad Ferencvárosi TC zůstávají slávistky v zimní přípravě i nadále stoprocentní, když z pěti přípravných utkání vyhrály všech pět. Hattrickem se dnes blýskla Svitková. Fotografie ze zápasu žen. Dorostenky své utkání proti Ferencvárosi nezvládly a prohrály 0:4. 

Slávistky si k dalšímu zápasu v zimní přípravě pozvaly soupeře z Budapeště - maďarského mistra Ferencvárosi TC. V letošním ročníku Ligy mistrů Ferencvárosi nepřešlo přes kvalifikační fázi, když se v kvalifikační skupině muselo sklonit před nizozemským Twente. Včera hrály Maďarky přípravné utkání na Strahově proti Spartě, které podlehly 1:3. Do zápasu proti Slavii šel tým Ferencvárosi  s velmi mladou sestavou, nejstarší hráčce bylo 26 let.

Reportáž Slavia - Ferencvárosi 7:4 (4:2)

Podívejte se na reportáž Pavly Benýrové ze zápasu Slavia - Ferencovárosi, který slávistky vyhrály vysoko 7:4. K mikrofonu se po zápase dostala Blanka Pěničková a Tereza Kožárová.

Zveřejnil(a) SK Slavia Praha ženy dne 7. únor 2016


Skóre dnešního zápasu otevřela už ve třetí minutě ve vápně zcela nehlídaná Divišová, která prostřelila gólmanku Samuovou mezi nohy. Slavia měla už od začátku více ze hry, v další šanci po kolmici za obranu od Tomáškové byla Kožárová, slávistická útočnice ale minula vzdálenější tyč hostující branky. Druhý gól přišel v 15. minutě, roh Pěničkové na přední tyči tečovala do branky důrazná Kožárová. Ani ne po půlhodině už to bylo 3:0, Kožárová tentokrát v roli přihrávající vyslala do šance Chlastákovou, její střelu ještě brankářka Samuová vyrazila, ale jen k nohám Svitkové, která už měla snadnou práci míč dorazit do branky. Poté se ke slovu dostaly i hostující hráčky, aktivní Ghaňanka Addová vybojovala standardní situaci ze zajímavé pozice, míč si postavila Zágorová a zakroutila ho pravačkou přesně k tyči - 3:1. Stav utkání se opět měnil ve 40. minutě, nově příchozí Houzarová šikovně prostrčila na Divišovou, ta se z pravé strany řítila k brance, až ji hostující obrana musela zastavit jen za cenu faulu. Nařízené penalty se ujala Svitková, míč poslala k pravé tyči, brankářka sice vystihla směr, ale ani to jí na zneškodnění přesně umístěné rány nestačilo - 4:1. Hned o minutu později hráčky Ferencvárosi kontrovaly další brankou, opět u toho byla Zágorová, která svou gólovou střelu umístila k levé tyči po pravé ruce Sladké. V součtu se včerejší brankou proti Spartě už to byla třetí branka ve dvou zápasech pro maďarskou reprezentantku Bernadett Zágorovu.

Šest minut po přestávce Chlastáková vybojovala standardní situaci. Míč od Pěničkové brankářka jen vyrazila právě ke Chlastákové, která přízemní ranou propálila vše, co jí stálo v cestě - 5:2. Už na čtyřgólový rozdíl zvyšovala v 59. minutě svou druhou brankou v zápase Kožárová, její ránu ještě za záda své brankářky tečovala stoperka Vicaiová. Po hodině hry zkompletovala Svitková svůj hattrick, když postupovala sama na branku, obešla i brankářku a nakonec tak zakončovala do prázdné branky - 7:2. Snížení přišlo v 62. minutě, výhodu pokutového kopu dostaly i soupeřky, Mosdócziová poslala Sladkou na opačnou stranu - 7:3. Poslední gól přišel 11 minut před koncem, Mosdócziová vyslala za obranu Bulatovićovou a útočnice z Černé Hory se nemýlila a uklidila míč po zemi v levé tyči - 7:4.

Slavia Praha - Ferencvárosi TC 7:4 (4:2)
Branky: 3. Divišová, 15., 59. Kožárová, 26., 40. z pen., 60. Svitková, 51. Chlastáková - 34., 41. Zágor, 62. Mosdóczi, 79. Bulatović
Slavia: Sladká - Tomášková, Pěničková (K), Necidová (46. Matějková), Dlouhá - Divišová, Čiperová (35. Houzarová), Bartovičová, Svitková, Chlastáková (67. Šušolová) - Kožárová
Ferencvárosi: Samu - Mosdóczi, Vicai, Zlidnis, Szabó - Krascsenics, Fenyvesi, Bognár, Zágor - Addo - Bulatović.
Na střídání: Nemeth, Vari, Madarassy, Horvath, Csigi.


Dorostenky
Po zápase A-týmů následoval souboj dorostenek. I juniorky Ferencvárosi včera změřily síly s pražskou Spartou, sparťanky na Strahově zvítězily 2:0. V dnešním duelu se Slavií se ale soupeřkám z Budapeště dařilo o poznání lépe, skóre zápasu otevřela v šesté minutě Kissová střelou k levé tyči. Další gól přišel v desáté minutě, po faulu Jášové se Maďarky dostaly ke standardní situaci z dobré vzdálenosti. Zakončení z přímého kopu sice skončilo na břevně, odražený míč si však nejrychleji našla Kapcsánová a upravila už na 2:0. Následně se ke slovu dostaly i slávistky, nejprve z pravé strany přihrávala Pakostová do středu hřiště na Šulekovou, jejíž zakončení brankářka chytila. V další šanci Šuleková pro změnu nahrávala Vydrové, ta pálila mimo.  Tlak Slavie ještě uzavřel roh Pakostové, po němž hlavičkovala mimo tři tyče Jášová.

Druhý poločas začal opět v režii Ferencvárosi, tři minuty po pauze po právé straně pronikala maďarská reprezentantka do 17 let Stella Kiss, ve vápně se snažila předložit míč svým spoluhráčkám, stoperka Adámková si ale její přihrávku nešťastně srazila do vlastní sítě. Čtvrtý gól přišel za další dvě minuty, když Horáková lovila míč ze sítě po dalekonosném obloučku. Korigovat stav mohly slávistky v 52. minutě, po faulu na slovenskou útočnici Bobockou se kopala penalta. Míč si postavila Pakostová, gólmanka však vystihla směr a její pokus zneškodnila. Utkání tak skončilo jednoznačnou výhrou 4:0 pro Maďarky. Střídání během zápasu probíhala hokejově.

Slavia Praha WU18 - Ferencvárosi TC WU18 0:4 (0:2)
Slavia 1. poločas: Horáková - Blažejová, Jášová, Hrtánková, Mrkvičková (K) - Pakostová, Čiperová, Kopčová, Vydrová - Hilbertová, Šuleková
Slavia 2. poločas: Horáková - Blažejová, Bohatová, Adámková, Šanderová - Lacková, Pakostová, Krůtová, Šuleková - Bobocká, Komárková

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)