Ženský fotbal

Slávistky postoupily do semifinále poháru

Fotbalistky Slavie postoupily do semifinále Poháru KFŽ, když porazily Brno vysoko 9:1. Hattrick vstřelila Svitková, dvakrát se prosadila Divišová a Necidová, která nastoupila netradičně v útoku. Semifinále se hraje za šest dní doma proti Slovácku.

Druholigová Zbrojovka Brno vstoupila do poháru ve třetím kole, na půdě Nových Sadů, hrajících MSLŽ, zvítězila před 55 diváky jasně 5:0. Slavia ve třetím kole vyhrála v listopadu loňského roku nad Bruntálem dokonce 12:0. Pro oba postupující týmy se zároveň jednalo o jejich poslední mistrovský zápas v roce 2015, takže stejně jako minulý rok končil, ten nový začíná - Pohárem KFŽ.

Diváci si na úvodní hvizd museli počkat o chvíli déle, trojice sudích totiž oblékla stejné dresy jako slávistky - modré. Rozhodčí se tak museli převléct do žlutých úborů. Slávistky nastoupily netradičně v útoku s Kožárovou i Necidovou zároveň, stoperské posty obsadily Šušolová s Němečkovou. První branka padla ve 12. minutě po střele Svitkové k pravé tyči, zády k bráně jí míč dobře přiťukla Kožárová. Slavia roli favorita potvrzovala už od začátku, v 16. minutě si Tomášková na pravé straně vyměnila míč se Svitkovou, odcentrovala do vápna, kde Divišová hlavou zvýšila na 0:2. Další gól přišel po akci Divišové, která vymotala hlavu hned několika obránkyním naráz a předložila na malé vápno Necidové, která už měla snadnou pozici - 0:3. Zbrojovačky se jen bránily, kolena měla od umělé trávy brzy sedřená do krve. Po ostrém skluzu Liškové zezadu na Němečkovou musela hlavní rozhodčí Soukupová tasit žlutou kartu. První poločas uzavřela čtvrtým gólem Dlouhá, když se k ní dostal míč po rohu Svitkové.

Dvě minuty po pauze se míč přes Necidovou a Svitkovou dostal až k Divišové, která zakončovala ke vzdálenější tyči - 0:5 Další pěknou rychlou kombinační akci předvedla opět tato trojice, balon se středem hřiště po ose Necidová - Divišová dostal až k zakončující Svitkové - 0:6. Na brněnskou obranu se valil útok za útokem, Divišová přenesla z pravé strany doleva na Necidovou, ta předložila Svitkové, která střelou přesně k pravé tyči završila svůj hattrick - 0:7. Po faulu na Kožárovou měly slávistky výhodu pokutového kopu, brankářka Janštová však pokus Divišové dokázala vyrazit. Po hodině hry se na hřiště dostala Čiperová a slávistky následně přeskupily řady. Na stopera se vedle Šušolové posunula Kožárová, na levou obranu šla Němečková, nově příchozí Čiperová zaujala místo ve středu zálohy. Chvíli po Čiperové se do hry dostala i náhradní gólmanka Horáčková. Nová stoperka Kožárová za faul na Liškovou hned vyfasovala žlutou kartu. V 76. minutě udeřilo Brno ze své první střely na bránu. Chrenková po pravé straně zatáhla míč dopředu, utekla přitom Kožárové, která už měla žlutou kartu a tak nemohla zatáhnout za záchranou brzdu, následná přihrávka Chrenkové prošla vápnem až ke kapitánce Souškové, která k radosti domácích fanoušků střelou ke vzdálenější tyči dokázala rozvlnit síť - 1:7. Osmý gól pro Slavii přišel opět po kombinaci Divišové, Svitkové a zakončující Necidové. Na konečných 9:1 pro hosty upravila hlavou na přední tyči Šušolová, která byla při rohu Divišové zcela nepokrytá. Semifinále poháru je na programu příští týden, Slavia na domácí půdě hostí Slovácko.

Hodnocení trenéra Antona Mišovce: "První letošní čtvrtfinále nám vyšlo. Je to pohár sice Pohár KFŽ, ale rozdíl mezi soupeři byl velký. Ve druhé půli jsme se dostali ke své hře, předvedli jsme několik pěkných kombinačních akcí, které skončily gólem. Zkusili jsme různé alternativy pro hráčky, změnu postavení. Z mého pohledu to byl velmi vydařený pohárový zápas. Měli jsme absence hráček, ať už kvůli reprezentaci U19, nemocem či zraněním, ale týmově jsme to dnes velmi dobře zvládli. Chtěl bych pochválit celý tým, hlavně za předvedenou hru ve druhém poločase a hezké góly."

Brno - Slavia 1:9 (0:4)
Brno: Janštová – Kratochvílová, Hádlíková, Žáková (46. Chrenková), Králíková (60. Schwarzová) - Kotlánová, Honková, Matýsková, Špičková, Soušková - Lišková
Slavia: Sladká (64. Horáčková) - Tomášková, Němečková, Šušolová, Dlouhá (60. Čiperová) - Divišová, Bartovičová, Svitková, Chlastáková - Necidová, Kožárová
Branky: 76. Soušková - 12., 56. a 58. Svitková, 16. a 47. Divišová, 21. a 78. Necidová, 42. Dlouhá, 89. Šušolová

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)