O Slavii

Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

V mém dalším článku se věnuji zahraničním hráčům, kteří byli v našem klubu na testech od léta 2009 do současnosti. Předně bych chtěl poděkovat Fallenovi a dalším za pomoc se sepsáním jmen všech hráčů, kteří v daném období u nás byli. V seznamu chybí Brazilci Luiz Carvalho a Bruno Tiosi, kteří za nás odehráli pouze jedno utkání na soustředění na Kanárských ostrovech proti týmu U.D Vecindario (3:2) z důvodu, abychom měli dostatečný počet hráčů k zápasu – o těchto hráčích již pak není zmínka.

Christian Kinkela - V létě 2009 byl Slavií testován ofenzivní konžský hráč Christian Kinkela, toho času hráč nováčka francouzské Ligue 1 z Boulogne. Několikanásobný reprezentant své země zamířil ještě před začátkem následující sezóny do druholigového francouzského Ajaccio, kde se okamžitě stal oporou ofenzivních řad a svou produktivitou dopomohl svému týmu k postupu do nejvyšší soutěže. Ve druhé polovině sezóny v nejvyšší soutěži ale přestával nastupovat v základní sestavě a tak se po skončení smlouvy ve svém působišti rozhodl v říjnu 2012 pro přesun do druholigového Sedanu. Nové angažmá se mu ale příliš nepovedlo a po půl roce vzal za vděk přesunu do portugalského Moreirense, kde se však naplno neprosadil. Následoval opět návrat do druhé francouzské ligy, tentokráte do Chateauroux, kde vydržel sezónu. Další dvě sezóny strávil v Paris FC. Před několika dny podepsal, dnes již třiatřicetiletý hráč, smlouvu ve White Star Brusel, hrajícím na špičce druhé belgické ligy.

Anderson Kanú - V létě 2009 přišel na testy do Slavie tehdejší kapitán Criusumi - klubu hrající brazilskou Serii B. Čtyřiadvacetiletý Brazilec, schopný zahrát stopera, či defenzivního záložník, nakonec místo do Slavie zamířil do Boa Esporte, aby nakonec přestoupil do thajského velkoklubu Buriram United, se kterým později vyhrál ligu, pohár i ligový pohár. Po dvou sezónách přestoupil v rámci Thajska do Chonburi FC, kde působí dodnes.

Ricardo Vilar - V červnu 2009 se u nás mihl na testy čtyřiadvacetiletý Brazilec s polskými kořeny. Místo Slavie zamířil do Esporte Clube Democrata v Brazílii. Od té doby vystřídal brankář s velmi efektními zákroky již sedm brazilských klubů. Nutno podotknout, že pouze v nižších soutěžích.

Kang Soo-Il - Společně s Hocinem Raguedem v létě 2009 přišel na testy, tehdy dvaadvacetiletý, Jihokorejec Kang Soo-Il. Na testech neuspěl a vrátil se do své vlasti, do klubu Incheon United. Po sezóně se přemístil Jeju United, kde za tři sezóny nastoupil k 77 utkáním. Následovalo roční hostování v jihokorejském velkoklubu Pohang Steelers, kde patřil k oporám ofenzivních řad a podařilo se mu vstřelit šest branek. Dobré výkony mu přinesly pozvánku do reprezentace a 11. června 2015 tak měl debutovat v zápase proti Spojeným arabským emirátům. Několik hodin před zápasem ale přišla korejskému národnímu týmu zpráva, že Kang byl pozitivně testován na zakázaný methyltestosteron. V současnosti si tak odpykává patnáctizápasový distanc a FIFA navrhuje prodloužení trestu na dva roky.

Sergei Kisliak - Běloruský defenzivně laděný záložník byl ve Slavii na testech v zimě 2010. Do Slavie nezamířil a ještě téže přestupové období podepsal smlouvu v ruském Rubinu Kazaň. Po roce a půl ve svém novém působišti zamířil na hostování do Krasnodaru, kde zprvu pravidelně hrával, postupně ale ze sestavy vypadl a usadil se na lavičku náhradníků. Po návratu z hostování působí až dodnes v kádru Kazaňského klubu na pomezí lavičky a sestavy. Dnes osmadvacetiletému hráči po sezóně končí smlouva.

Ognjen Vranješ - Dnes šestadvacetiletý stoper byl ve Slavii na testech v létě 2010. Bosenský reprezentant se po několika hostováních přesunul do ruského Krasnodaru, kde až do konce svého angažmá nastupoval poměrně pravidelně. V zimní přestávce v sezóně 2012/13 přestoupil do ruského Alania Vladikavkaz. V týmu vítěze ruské nejvyšší soutěže z roku 1995 vydržel jen do listopadu, než se přesunul do Vartaz Elasigspor. Za klub, tehdy hrající v nejvyšší turecké soutěži, nastoupil do 14 zápasů většinou v základní sestavě. Po sezóně skončila odchovanci bosenského Borac Banja Luka u svého zaměstnavatele smlouva. Jako volný hráč se tedy přesunul do Gaziantepsporu, kde patřil k oporám obrany. Před pár dny podepsal smlouvu v Gijónu, tedy klubu pohybujícím se na chvostu španělské La Ligy. Oba zápasy ve svém novém působišti odehrál v základní sestavě.

Lucas Concistre - Argentinského útočníka si na testy v létě 2010 vybral trenér Karel Jarolím. Dnes jednatřicetiletý hráč na sebe v přípravě upozornil v zápase proti Plzni, kde vstřelil dvě branky (3:3). Ve Slavii ale smlouvu nepodepsal a nové angažmá našel až v kyperském Anorthosis Famagusta. V klubu vydržel jen půlrok. Nastoupil do čtyř utkání, pokaždé jako střídající hráč. V zimě se tak rozhodl pro návrat do jižní Ameriky - do chilského klubu CD Ňublense. Ve svém novém působišti se mu dařilo. Ve 32 utkáních vstřelil 11 branek. V zimě 2012 přestoupil do ekvádorského Independiente del Valle. Za půlrok svého angažmá nastoupil do 15 zápasů a dal pět branek. Poté co půlrok následovala změna angažmá - přes argentinské Sarmiento de Junín, Chacarita Juniors, guatemalský Municipal, přestoupil do chilského Santiago Morning, kde se na sezónu usadil a vstřelil 13 branek. Hráč s přezdívkou El Toti dnes působí v druholigovém chilském Everton de Viňa del Mar.

Tomislav Božić - Stoper nebo defenzivní záložník, schopný zahrát i pozici pravého obránce, byl na testech ve Slavii v létě 2010. Rodák z chorvatského města Požega se nakonec vrátil do své vlasti, do klubu Cibalia Vinkovci, kde patřil do základní sestavy. Po sezóně se stěhoval do druholigového HNK Gorica. V zimě 2012 ho úspěšně testovala pražská Dukla. V armádním klubu se usadil na dvě a půl sezóny a patřil mezi základní kameny obrany. Doposud působí v polském klubu Górnik Leczna, kde pravidelně nastupuje.

Moustapha Dabo - Senegalský útočník, se zkušenostmi s francouzským, ale především švýcarským fotbalem, přišel do Slavie společně s Ahmedem Soukounou v létě 2010, kdy jeho kmenovým mužstvem byl katarský Al-Sailiya Club Sport, s tím, že mu v následujících týdnech vyprší smlouva. Ve Slavii s tehdy čtyřiadvacetiletým útočníkem smlouva podepsána nebyla a po několika týdnech odešel do Al Itihad. Ve Spojených arabských emirátech ale vydržel jen půlrok a v lednu 2011 podepsal smlouvu v druholigovém švýcarském Yverdonu. Následovalo období častých změn angažmá - rodák z Dakaru postupně přestoupil do druholigového švýcarského Aarau, lotyšského Spartaks Jurmala, ázerbajdžánského Qabala, druholigového tureckého Kahramanmaras a malajsijského Terengganu, aniž by se někde výrazně prosadil. Nyní působí ve Švýcarsku, kde za poslední rok a půl vystřídal tři kluby - Meyrin FC, Monthey FC a dnes nastupuje za tým z páté ligy FC Vevey Sports 05. Moustapha tak za svých 12 let profesionální kariéry vystřídal 16 klubů v osmi zemích.

Ahmed Soukouna - Toho času dvacetiletý Francouz byl ve Slavii na testech v létě 2010. V našem klubu neuspěl a téměř okamžitě po svém návratu do kmenového Toulouse odešel na testy do Preston North End hrajícím druhou nejvyšší anglickou soutěž - Championship. Ani na severozápadě Anglie, v hrabství Lancashire, o svých kvalitách mladý útočník nepřesvědčil a po skončení smlouvy se tak stal volným hráčem. Sezóny 2010/11 a 2011/12 nakonec strávil převážně v B týmu francouzského Angers. Po vypršení smlouvy se připojil k Béziers hrající ve čtvrté francouzské soutěži a před letošní sezónou se mu se svým týmem povedlo postoupit o ligu výš. V jihofrancouzském klubu působí dodnes.

Franck Madou - Třiadvacetiletý útočník byl ve Slavii na testech v létě 2010, na kterých uspěl a s klubem se dohodl na dvouleté smlouvě s roční opcí. Následně neprošel zdravotní prohlídkou a z přestupu sešlo. Po několika týdnech tak podepsal smlouvu s kyperským APOP Kinyras Peyias, kde vydržel půl roku a poté přestoupil do ukrajinského Zorya Lugansk. Na Ukrajině vydržel bezmála rok, než se stal nezaměstnaným na téměř půl roku. V létě 2012 podepsal smlouvu v druholigovém švýcarském FC Will 1900. Následně co půlrok následovala změna angažmá - bulharský Minyor Pernik, alžírský Sétif, druholigový švýcarský Le Mont LS a třetiligový francouzský Fréjus Saint-Raphäel. Dnes již půlrok hraje za tým z páté francouzské ligy Sainte Genevieve Sports.

Allele Celestine - Nigerijského útočníka si na testy přivedl v zimě 2011 trenér Michal Petrouš, kdy byl urostlý střelec hráčem řeckého Ethnikos Pireus. Hráč na testech nepřesvědčil a tak se vrátil do svého kmenového klubu. V létě poté zamířil do nigerijského Dolphin FC. O dva roky později se připojil k Alashkert Jerevan, kde mu měla pravděpodobně po roce skončit smlouva. O jeho současném působení nejsou informace.

Nika Pilijev - Čtyřiadvacetiletý levý záložník byl ve Slavii na týdenních testech v prosinci 2011 z ruského velkoklubu CSKA Moskva. I přesto, že na testech udělal dobrý dojem a Slavia měla zájem o roční hostování, nakonec z transferu sešlo, čehož využil bratislavský Slovan a rodáka z Tbilisi si na půlrok vypůjčil. Na Slovensku odehrál necelých 260 minut, připsal si branku a dvě asistence. Po návratu do Ruska následoval půlrok v CSKA bez odehrané minuty. V lednu 2013 odešel na půlroční hostování do druholigového ruského Volgaru Astrakhan, kde patřil do širšího kádru. Následovalo období, kdy Nika co půlrok měnil své působiště - nutno říci, že v tuto chvíli už se jednalo o přestupy. Ruský mládežnický exreprezentant působil v gruzínském Dila Gori, ruském FK Sochi, arménském Banants a Ulisses Jerevan - kde se Nika začal konečně prosazovat. Od léta 2015 působil v ruském druholigovém Torpedo Armavir, kde se ale nedostával pravidelně do základní sestavy. Od ledna je nezaměstnaný. Nika, jako kdysi velký talent ruského fotbalu, tak zažil své nejlepší období v sezóně 2009/10, kdy v dresu CSKA mj. po vystřídání Tomáše Necida nastoupil na Old Traford proti Manchesteru United v zápase Ligy mistrů.

Kaarel Kiidron - Blonďatý estonský stoper přišel do Slavie na testy v létě 2013 z Viktorie Žižkov. Na testech neuspěl a vrátil se zpět na Žižkov, kde působil ještě půlrok. V lednu 2014 bylo po vzájemné dohodě hráče s klubem jeho angažmá ukončeno, čímž Kaarel doposud uzavřel své působení na území ČR a vrátil se do své vlasti. V současnosti hraje za JK Tammeka, kde působí i jako sportovní ředitel. Kaarel se mi přiznal, že po svém návratu do Estonska si potřeboval na nějaký čas odpočinout od profesionálního fotbalu. Nyní je zpět a plánuje se stát se svým týmem do roku 2020 estonským mistrem. V Estonsku je v současnosti jednou z hlavních tváří kampaně na vybudování nového sportovního centra pro děti.

Sergio Uyi - Nigerijský mládežnický exreprezentant byl ve Slavii na testech v září 2013, kdy se k týmu připojil jako volný hráč po vypršení svého kontraktu v FC Torino, kde do té doby nastupoval v juniorce. Ve Slavii neuspěl a tak jeho kroky vedly do Litvy, kde v létě 2014 podepsal smlouvu v Dainava Alytus. Ve svém novém působišti pravidelně nastupoval. V zimě 2014, tedy po konci litevské soutěže, se ale jeho klub ostudně krčil na posledním místě tabulky s pouhými devíti body ze 36 utkáních a se záporným skóre -131. V nejvyšší litevské soutěži ale zůstal, protože zájem o jeho služby projevil Kruoja Pakruojis. Hráč, jenž vlastní kromě nigerijského i italský pas a jehož vzorem je legenda nigerijského fotbalu Joseph Yobo, ale následující půlrok strávil spíše na tribuně, než na lavičce a nepřipsal si ani jednu herní minutu. V létě 2015 se rozhodl přestoupit do třetiligového finského týmu Atlantis FC, kde se řadí k oporám klubu, momentálně hrajícím o záchranu.

Alban Bunjaku - Odchovanec Arsenalu přišel do Slavie na testy v září 2013 po konci svého angažmá v Seville, kde pravidelně nastupoval za B tým. V létě 2014 si Alban našel angažmá v anglickém Derby County. Reprezentant Kosova ale nenastoupil k ani jednomu zápasu za A tým a celý rok a půl působil v týmu U21, kde patřil k oporám. Po vzájemné dohodě před čtyřmi dny Albanovo angažmá v Derby skončilo.

Roger da Costa - Dnes devětadvacetiletý Jihoafričan začínal s fotbalem ve Spojených státech. V únoru 2014 byl v našem mužstvu na testech z jihoafrického Moroka Swallows. Ve Slavii nakonec smlouvu nepodepsal a po sezóně urostlému stoperovi skončila v klubu smlouva. Hráč několikrát deklaroval, že by se rád vrátil do Spojených států za rodinou a že je v kontaktu s několika kluby z MSL. K překvapení všech nakonec podepsal dvouletou smlouvu v jihoafrickém týmu Mpumalanga Black Aces. Ve svém novém působišti se ale neprosazoval dle svých představ a tak v srpnu 2015 podepsal roční kontrakt v kyperském Arisu Limassol, kde ale vůbec nenastupuje.

Maicon Douglas Teixeira Goulart Alves - Ofenzivní univerzál, schopný zahrát jak v útoku, tak v záloze, byl ve Slavii na testech v létě 2014. Do té doby bylo jeho posledním angažmá třetiligový celek Guarantinguetá. Po testech ve Slavii se usadil v klubu Rio Branco SP, kde sporadicky nastupoval. Nedávno přestoupil do Sao José. Maicon tak od roku 2013 nepřekročil práh brazilské třetí ligy.

Onyedika Samuel Uche - Na testech v našem týmu byl v dubnu 2015 urostlý nigerijský útočník Uche. Už po několika dnech od svého příchodu do Slavie trenér juniorky Pavel Řehák avizoval, že se jedná o hráče s velmi špatnou fyzickou kondicí. Nakonec odehrál ve Slavii jen pár zápasů v juniorce, kde se mu povedlo vstřelit branku Příbrami. V minulé sezóně nastupoval v Turecku za Antalia Belediespor, kde pravidelně hrával a vstřelil čtyři branky. V letošní sezóně pak hraje za tým z páté turecké ligy Ödemisspor, kde ale zatím nastoupil pouze ke dvěma utkáním. V létě mu končí smlouva.

Komentáře (155)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

    Ulquiorra     před 8 lety 16.02.2016 13:38 |  
    0 0

    Perfektní článek, díky za něj. Tady je vidět, co za kvalitu jsme si nechali utéct...jen z představy, že by tu některý z výše jmenovaných zůstal a zabíral místo nějakému odchovanci, docela mrazí :D

    • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

      birkin     před 8 lety 16.02.2016 13:55 |  
      0 0

      mozna s vyjimkou toho Kanga, ne?

    • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

      stromovous (přítel SN)     před 8 lety 16.02.2016 14:58 |  
      0 0

      Jsi asi zbytečně přísný, zejména Vranješ, ale třeba i Kanú, Kang, Kisliak či Božič nemají v období po našem testování zas tak špatný curicullum vitae a ve Slavii posledních let klidně mohli být přínosem.

  2. Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

    Kontrapunkt     před 8 lety 16.02.2016 15:42 |  
    0 0

    Díky za pečlivě sepsaný přehled. Jen bych doplnil dvě zajímavá jména z nedávné minulosti: jednak SEBASTIAN STRANDVALL, který k nám přišel na testy minulou zimu z finského VPS Vaasa (nakonec zamířil do druholigového SC Austria Lustenau, odkud se v létě 2015 vydal íránského Rah Ahan Yazdan FC). Dále se tu během loňské zimní přípravy mihnul ZORAN MIHAJLOVIĆ, který momentálně hraje za srbský klub Fk Jagodina.

    • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

      lukas8 (admin)     před 8 lety 17.02.2016 01:27 |  
      0 0

      Tý jo, Strandvall mi vypadl v tom souhrnu. Mihajloviće jsem nezakomponoval, protože ten u nás nakonec podepsal smlouvu - ale protože za A tým nikdy nenastoupil, tak chyběl v předchozích dílech.

  3. Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

    warhammer (přítel SN)     před 8 lety 16.02.2016 16:20 |  
    0 0

    Hodně mne překvapilo, že se více neprosadil Franck Madou.
    Pamatuji se, jak jsme z něj byli všichni v Čelákovicích nadšeni a pak to zklamání, když oznámili, že neprošel zdravotními testy. Zdál se mi tehdy stejně silný na míči jako Bony Wilfried, ale celkově ještě fotbalovější. No, spletl jsem se. Bony se stal hvězdou (která teď momentálně nezáří) a Madou spíše paběrkoval.

    • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

      Kara (přítel SN)     před 8 lety 16.02.2016 16:34 |  
      0 0

      Ne, že by tam nebylo pár zajímavých postřehů, ale přijde mi, že to dělal člověk, co tomu moc nerozumí...třeba celý bod 4 je naprostým nepochopením toho, co "červenobílá síla" znamená v kontextu stadionu...

      • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

        smely (přítel SN)     před 8 lety 16.02.2016 16:52 |  
        0 0

        +1 :-)

        • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

          Kara (přítel SN)     před 8 lety 16.02.2016 17:02 |  
          0 0

          Už ten článek stáhli...

      • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

        goop     před 8 lety 16.02.2016 18:18 |  
        0 0

        Souhlasím, něco podobného by sepsal kdokoli po přečtení základní marketingové příručky.

    • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

      samciz (přítel SN)     před 8 lety 16.02.2016 16:41 |  
      0 0

      Mně to přijde hodně dobrý! Možná ten člověk neví moc o Slavii a červenobílé síle (viz Kara), ale marketingu rozumí. Takže až na pár věcí si myslím, že dobrý materiál.

    • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

      kobo (přítel SN)     před 8 lety 16.02.2016 16:58 |  
      0 0

      Co tam bylo zajímavého, už to hlásí: STRÁNKA NENALEZENA

    • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

      spino     před 8 lety 16.02.2016 17:17 |  
      0 0

      Asi to byl takový blábol, že to raději stáhli. :D Mohl by prosím někdo zrekapitulovat, co nám vytýkali?

      • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

        Borec09 (přítel SN)     před 8 lety 16.02.2016 17:45 |  
        0 0

        taky jsem si to chtel precist, uz je to pryc. Pripojuji se ke Spinovi, co tam v kostce bylo?

        • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

          Kurt77     před 8 lety 16.02.2016 18:05 |  
          0 0

          Stihl jsem zkopírovat, než to zmizelo. Nejsem odborník, ale ten, kdo má ve Slavii tuto oblast na starosti, by si to měl bez ješitnosti alespoň přečíst.

          8 marketingových průšvihů fotbalové Slavie
          Autor
          Jaroslav Vidim
          Jaroslav Vidim
          Naše cvičené oko podrobilo marketingové (ne)aktivity Slavie detailnímu rozboru. Přečtěte si, jak snadno předběhnout v počtu fanoušků i Spartu.


          Minulý týden jsme publikovali infografiku oblíbenosti českých fotbalových klubů na sociálních sítích. Dnes se zaměříme na nedostatky marketingové strategie a komunikace fotbalové Slavie a přidáme pár odborných tipů. Na co by se sešívaní měli zaměřit?
          1. Bližší košile než kabát

          Každý obchodník by měl být silný zejména v regionu, ve kterém podniká. Přestěhujte se ale do Vršovic a zaručeně nezaznamenáte jedinou aktivitu, která by připomínala přítomnost červenobílých v této oblasti. Co konkrétně chybí?

          letáky ve schránce
          hostesky na tramvajových zastávkách
          sportovní akce typu „Střel gól a vyhraj vstupenku“
          promoakce v hospodách a podtácky
          maskoti převádějící děti přes přechody
          zacílené kampaně v onlinu podle geo a zájmů (Facebook, PPC…)
          propagace blížících se zápasů
          a naprosto nulový apel na vršovickou příslušnost („My Vršovičáci proti všem ostatním“)

          Ani těm sprejerům nestojí Slavia za počmárání fasády. Nemůžeme sice očekávat, že bude Praha v dohledné době fanouškovsky rozdělená např. jako Londýn, protože fotbal není v českých luzích celospolečenským fenoménem - ovšem o to měkčí půdu pro zasazení svých marketingových aktivit činovníci Slávie mají.

          907
          2. Show must go on

          Co si budeme povídat. Velké týmy nejsou postaveny ani tak na vlastním sportovním výkonu jako spíše na cirkusu okolo. Zápas trvá upachtěných 90 minut. Výjimečně i o fous déle. Pozornost a zájem fanoušků je ale potřeba udržovat po celý týden do dalšího výkopu.

          Televizní studia, sáhodlouhé rozbory, komentáře, glosy, příběhy, novinky ze zákulisí, z tréninků apod. udělají velkou podívanou i z nudných utkání. Není potřeba zakládat vlastní televizní kanál nebo noviny. Stačí se jen zamyslet, KDO jsou její cílové skupiny, KDE se pohybují a JAK na ně působit.
          3. Bez historie jako bychom nebyli

          Slavia je nejstarší fotbalový klub v ČR, historicky patří k jedněm z nejúspěšnějších. Nikde to ale není vidět. Odkaz na tradici a úspěchy jsou faktory, které podněcují klubovou hrdost a pomáhají vytvořit pocit historické nadřazenosti nad protivníkem. V dobách, kdy se výsledkově tolik nedaří, zpravidla dobře tmelí tým, fanoušky a vedení.

          Klub jako je Slavia nutně musí mít reprezentativní až pompézní Síň slávy. Minimálně přímo na stadiónu, ideálně pak i v centru města. Jednoduchý přístup, nízké vstupné a organizované zájezdy ze základních škol vybrousí diamant značky Slavia velmi rychle.
          4. Chybí jasné motto

          Sparta už to dávno ví. Jednoduché, výstižné motto vytváří pocit sounáležitosti víc než cokoliv jiného. „Jeden za všechny, všichni za jednoho“ je skoro tak dobré jako „Železná Sparta“ nebo „Sparťanská krev“.

          Naproti tomu je slávistická „Červenobílá síla“ plytká a nicneříkající. Nevypovídá nic o tom, jaká Slávie je nebo chce být. S tímto mottem se ztotožníte jen těžko.

          908
          5. Vzory táhnou

          Fotbal je sice kolektivní sport, ale popularita týmů je postavena na výjimečných jedincích. Vzorech. Repliky dresů základní jedenáctky sešívaných se sice nebudou prodávat po milionech kusů jako v Barceloně, Slavia se ale nesnaží prodat ani tisíce exemplářů.

          Nevytváří a nepodporuje kult celebrit u svých hráčů. Nenutí hráče komunikovat a zvyšovat jejich popularitu skrz nová média (viz níže). Natož aby je to učila. Např. Milan Škoda, 2. nejlepší střelec české ligy 2014/2015, nemá Twitter účet a na Instagramu je jeho účet uzamčený. Logicky pak jeho profilová hráčská stránka odkazy na zmíněné účty neobsahuje. A to je jen špička ledovce.
          6. Kdo není sociál, je asociál

          Ještě cca před rokem se zdálo, že Edenu chybí jakákoliv strategie komunikace přes sociální sítě a nová média obecně. V poslední době se blýská na lepší časy, ovšem vítězství na tomto poli nad Slováckem či Příbramí nevypovídá nic o kvalitě. Velké kluby ze srovnatelně velkých zemí regionu (Rapid Vídeň, FC Salzburg, Ferencvárosci Budapešť) jsou na tom výrazně lépe.

          Pár základních postřehů k aktivitám Slávistů na nejdůležitějších sociálních sítích:

          Facebook trpí roztříštěností mezi oficiální (cca 63 tisíc fanoušků) a neoficiální stránkou (cca 49 tisíc) a nutí fanoušky rozhodovat se, který zdroj bude sledovat (Sparta s jedním oficiálním účtem a cca 240 tisíci fanoušky ji v tomto ohledu jasně válcuje).

          V Edenu naštěstí už pochopili, že Twitter není ten správný kanál pro zobrazování online reportáží ze zápasů. Zlepšili práci s obrázky i videi. Co ale takhle založit na Twitteru 2 samostatné účty pro CZ a EN (po vzoru Sparty), cílit tweety (zajímají followery informace o ženském fotbale?) a propojit aktivitu účtu s účty hráčů.

          Na Instagramu sešívaní zatím jen paběrkují. Necelých 5 tisíc fanoušků je na klub s tak velkou fanouškovskou základnou žalostně málo (Sparta má vice než 4x tolik). Přitom obsah na https://www.instagram.com/slaviapraha/ není v zásadě vůbec špatný. Stačilo by jen vhodně používat hashtagy, otestovat Instagram Ads a propojit aktivity klubu s činnostmi hráčů.

          Youtube Slavie vypadá poměrně slušně a obsahuje spoustu smysluplných příspěvků publikovaných v rozumných intervalech a více než 4 000 stálých odběratelů. Možná by stálo za zvážení, jestli některému z českých předních Youtuberů nekoluje v žilách červenobílá krev. To by se pak mohly dít věci…

          S Flickrem, Snapchatem, Google Plus a dalšími menšinovými platformami sešívání jedna ruka určitě nejsou. Ovšem vzhledem k tomu, že v Česku tyto sítě využívá minimum lidí, nepředstavuje to zásadní nedostatek.

          7. Exkluzivní značka

          Slávističtí se zkrátka nesnaží vytvořit ze svého klubu exkluzivní značku. Alespoň doteď tomu tak bylo. Ano, není to jednoduché. Chce to čas. Chce to jasnou strategii a bolí to. Ale jde to a musí se chtít. Nechte si poradit od borců, kteří se brandingem živí. Je jich v ČR spousta.
          8. Psychologie fronty

          Fotbal bez diváků nikoho nebaví. Prázdné stadiony nepředstavují sexy prostředí pro trávení víkendového odpoledne. Pokud uvidíte, že na ligu chodí 15 000 lidí, začne vás to zajímat. Když tam chodí tolik lidí, tak to musí být přece super, ne? Takhle lidské myšlení funguje. Postavte před obchod pár lidí do fronty, ostatní se začnou přidávat.

          Milé vedení klubu, postavte tu frontu. Přiveďte na stadion dostatečný počet těchto „figurantů“. V dlouhodobém horizontu se to určitě vyplatí. Způsobů je celá řada, proto jen pár těch nejefektivnějších (hodnoceno subjektivně):

          Práce se vstupným. Rozdávejte vstupenky zdarma.

          Sex prodává. Slavia je ženská a její cílovka jsou chlapi. Musí být proto sexy. Aspoň trochu. Hosteskami rozdávajícími volňásky na zastávkách počínaje, komunikací na sociálních sítích konče.

          Kujte železo, dokud je mladé. Málokdo změní klub svého srdce v průběhu života. Jednou si vyberete a už jste věrní. Zaháčkujte děti, rodiče se přidají. Spolupracujte se školami, dělejte exkurze na stadion, do síně slávy, posílejte hráče (celebrity) na debaty s dětmi. Pořádejte turnaje, rozdávejte dárkové předměty (ideálně levné šály, dresy).

          Safety first. Rodina je základ státu, ale i fotbalu. Když veřejnost pochopí, že se nemusí bát vodit na stadion děti, přijdou tátové i děti. Komunikujte tento aspekt. Tlačte to do lidí horem dolem. Pořád.

          Aší to nekončí. V centru Prahy se neustále pohybuje nezanedbatelný počet fotbalumilovných turistů. Zaměřte se i na ně. Ukažte cizincům, že i tady se hraje fotbal. Zpestřete jim procházky po památkách. Dovezte je na stadion, do Síně slávy, do gift shopu. Až příště budete hrát ve Francii, Norsku nebo Kazachstánu, nebudete pro některé z nich tím bezejmenným týmem odněkud.

          Co oči nevidí, jako by nebylo. Vzbuzený zájem musíte přiživovat. Komunikovat. Připomínat se. Aby náhodou „fanoušek“ nezapomněl, že ten zápas, který chtěl vidět, se hraje už za 2 dny.

          Dlouhodobost je základ každého vztahu. Snažte se získat dlouhodobý kontakt na současné i potenciální fanoušky a pracujte s ním. V online prostředí (e-mailing, FB, Instagram Ads…) i offline („Lístek na nejbližší zápas k vaší permanentce!“). Získat e-mail od fanoušků fotbalového klubu není tak složité, jak by se na první pohled mohlo zdát.

          Zaměřte se víc na analýzu chování a potřeb fanoušků. A běžte jim naproti. Vytvořte jim aplikaci do mobilních zařízení. Vymyslete subscription model. Zjistěte, kde se pohybují a buďte tam.

          A je toho pochopitelně ještě mnohem a mnohem více. To ale můžeme společně probrat po zápase u piva v hospodě. Protože tam odjakživa diskuze na toto téma patří. Fotbalu zdar!
          Témata:
          Sociální sítě
          Online PR

          • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

            Steve2924 (přítel SN)     před 8 lety 16.02.2016 18:46 |  
            0 0

            Prosím ať si to radši nečte.
            Protože autor o Slavii ví tak možná to co pochytil za pár dní před tím než napsal článek jinak by věděl co znamená Červenobílá síla a taky by věděl, že
            „Jeden za všechny, všichni za jednoho“ - tu už bylo ve formě „Jeden za všechny, všichni za Slavii“
            I za poslední rok jsme měli třeb Vzhůru Slavia. Teď "jsme připraveni" a vracíme Slavii do pohárů. Takže "Téma" by taky bylo.
            Mít kampaň „My Vršovičáci proti všem ostatním“ by bylo 1. neuctivé pro 3/4 návštěvníků stadionu, kteří nejsou z Vršovic a často ani ne z Prahy.
            2. blbé protože ve Vršovicích je tak nějak ještě bohemka. Takže autor opět dokazuje, že o fotbale ví ho.. nic-
            Letáky ve schránkách co zvou na fotbal? To jako chceme prodávat hrnce nebo co? Letáky ve schránkách je nejotravnější forma reklamy k tomu se snad SKS nikdy nesníží.

            • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

              Kurt77     před 8 lety 16.02.2016 19:13 |  
              0 0

              Když myslíš, že není co zlepšovat... Fotbalu třeba nerozumí, ale těch 10tis chybějících diváků na stadionu, nemusí být taky nutně kovaní sešívaní...

              • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

                Steve2924 (přítel SN)     před 8 lety 16.02.2016 21:13 |  
                0 0

                Vždycky je co zlepšovat. Ale dělat to musí lidi co znají specifika oboru. Zde specifika chování různých fnas typů. Fotbalový klub nejsou prášky na erekci!

                • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

                  Kara (přítel SN)     před 8 lety 16.02.2016 22:42 |  
                  0 0

                  Tak tak...Slavia má potenciál lovebrandu, ale tím se nestane ani hosteskama na tramvajových ostrůvcích, ani tím, že bude mít najednou víc fans na socsítích...

            • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

              Radek097 (přítel SN)     před 8 lety 16.02.2016 19:38 |  
              0 0

              Rozhodně tam jsou věci, které by se dali (a měli) zlepšit... A možná ''psychologie fronty'' byla využita už před zápasem s Brnem. :-) Fotka ze středy ráno = fronta, ze čtvrtku odpoledne = fronta. :-)

              • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

                vlk30 (přítel SN)     před 8 lety 16.02.2016 19:54 |  
                0 0

                Stoprocentně jsou tam věci ve kterých je pravda,určitě by bylo dobré zaměřit se třeba na školy,alespon v částích Prahy které nejsou od Vršovic až tak vzdálené,ovšem podobné a další nápady tu nejsou poprvé.Věřím,že v této oblasti máme poměrně velké rezervy,jistě je to také podmíněno úspěchy na sportovním poli.

                • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

                  Radek097 (přítel SN)     před 8 lety 16.02.2016 20:19 |  
                  0 0

                  S úspěchy přijdou lidi, to je jasné. Ale zaměřil bych se na body 1) 3) 5) 7).
                  Jsme ''čínský'' klub :-), jak nás někteří omezenci nazývají. Proto bychom toho měli využít a zaměřit se také na ně. Číňané se do Evropy potažmo do Prahy dostanou letecky. Travel Service částečně vlastní majitelé Slavie. Proto by mohli cestující na trase 'Čína -> Praha' dostávat lístky zdarma.(a nebo ne přímo lístky, ale kupóny na zápas SLAVIA vs. XY nebo na 1 z jarních či podzimních zápasů, kde bude sleva třeba 80%) Věřím tomu, že jako klub na tom neproděláme, protože se domnívám, že jen na fotbal nepůjdou (pokud by šli samozřejmě), ale také navštíví Fanshop a nějaký suvenýr si koupí a další, takže peníze se vrátí zpět.

                  PS: Kupóny se mi zdají lepší, protože tím by nepropadlo tolik lístků.

                  • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

                    Radek097 (přítel SN)     před 8 lety 16.02.2016 20:23 |  
                    0 0

                    A vlastně kupón = ukázat lístek z letadla :-)

                  • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

                    mogul     před 8 lety 16.02.2016 22:31 |  
                    0 0

                    Podle mě v dobrém marketingu nejde o to zaměřit se na slevy a lístky zdarma, ale na kvalitu, na to že zákazníkovi dodáváte kvalitní produkt (v tomto případě fotbalový zápas), za který stojí zato si dokonce i připlatit. Je potřeba ještě zlepšovat komunikaci. Pokud se stane, že zavolám několika slávistům tedy potenciálním zákazníkům s tím, jestli nepůjdou na Slavii a oni ani nevědí, který den se zápas hraje, tak je podle mě prostor pro zlepšení. A můj osobní názor je, že by bylo třeba zapracovat na oficiálkách, protože na ně pro mě skoro nemá cenu chodit, narozdíl od SN, kde to žije:-).

                    • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

                      Radek097 (přítel SN)     před 8 lety 16.02.2016 23:09 |  
                      0 0

                      Dle mě se vyplatí dostat Slavii do povědomí cizincům... I když k tomu stačí dobré výkony v Evropě :-)
                      S těmi Slavisty máš pravdu. Na to je asi nejlepší varianta rádio.
                      A ohledně těch oficiálek, co ti tam chybí?

                      • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

                        mogul     před 8 lety 17.02.2016 00:29 |  
                        0 0

                        S těma oficiálkama to je těžký, já myslím, že i přes týden se dá nějaký ten článek/rozhovor udělat, aby lidi měli motivaci tam chodit. Přeci jen teď je tam z 15.2. rozhovor s Bílkem, ale to je jen přepsaný pozápasový rozhovor ze 13.2. A ze 14.2. je tam krátké sdělení, že CEFC bude sponzorovat i futsal.

                  • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

                    bongor     před 8 lety 17.02.2016 06:39 |  
                    0 0

                    Tohle už jsem navrhoval před několika týdny.Číňani jezdí do Prahy stále více a přivážejí si slušné finance,je třeba využít potenciál Slavia-jediný český klub s čínskou účastí.Časem by mohla vzniknout i nějaká čínská odnož OP.Mnoho by mohl dát prodej slávistických suvenýrů,třeba v OD Kotva,který už má i čínské jméno mnoho jich v něm nakupuje a bude stále víc.To se musí využít.

            • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

              Barra     před 8 lety 17.02.2016 10:01 |  
              0 0

              Já si naopak myslím že je tam celá řada dobrých poznámek. Když Slavie jmenovala Tomáše Syrovátka, věděla že má v oblasti marketingu a ve vztahu s fanoušky co dohánět. Jestli chceme být velkoklub tak je nezbytné aby se pracovalo na relaci fanda - klub a aby se k těm 6, 7 tisíc věrných kteří chodí pravidelně na domácí zápasy přidali další. Máme velkou spící skupinu fandů a příznivců kteří z nějakého důvodů nenajdou cestu do Edenu. Fandové z dálky to nemají tak lehké, myslím ale že v miliónové metropoli jako Praha se musí najít více fandů, kteří se dají nalákat na Slavii. Myslím jinak že jedna z priorit by měly být profesionální webstránek klubu, šitý na míru. Teď máme takový nic neříkají massa -produkt, který používají i jiné subjekty. A myslím že i tamní fórum by se minimálně měl rozdělit na příspěvky o Slavii na straně jedné, a ty typu "Noviczky" druhé. Jé to nedůstojné pro klub jako Slavie a upřímně nechápu jak dospělý chlap může bavit tím že pod tímto nickem posílá srdíčka a pusinky ostatním a chová se jako s prominutím nějaký pošuk

          • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

            spino     před 8 lety 16.02.2016 21:47 |  
            0 0

            Dík za zkopírování, už jsem si to přečetl. Dospěl jsem k názoru, že autor nemá o fotbale a Slavii ani páru (nesrovnalosti a nepochopení některých věcí tady už rozebrali jiní), takže ani k tomu nemám co říct. :)

          • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

            homerinho     před 8 lety 17.02.2016 00:12 |  
            0 0

            Většina píše, že je to blábol ale minimálně se dvěma body nelze nesouhlasit:
            1.) Historie - nejstarší klub v ČR, legendy, které patřily svého času mezi nejlepší na světě - podle mě by měla být víc vidět.
            2.) Působení na děti - ne každý má to štěstí, že má tátu slávistu a "chytí" to od něj. Tady mám krásnej příklad. Bratranec má 2 kluky, 6 a 8 let. Nikomu nefandí, fotbal nesleduje. Návštěva u nich vyšla zrovna do generálky na ligu co byla na ČT, tak jsem si to tam zapnul a kluci šli koukat se mnou. Po chvíli vysvětlování proč má pomezní praporek, co je to offside a tak podobně se mě mladší z nich zeptal, jakej tým je v česku nejlepší. Řekl jsem že Slavia, chvíli bylo ticho a pak starší řekl: "aha, já myslel, že Sparta". Řekl jsem si, že ho musim nasměrovat správnou cestou a do večera se mi oba podařilo pro fotbal a hlavně pro Slavii naprosto nadchnout. Bratranec mi to má trochu za zlý, protože je prej bude muset vzít brzo do Prahy na fotbal, jinak mu nedaj pokoj :).

            • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

              bongor     před 8 lety 17.02.2016 06:42 |  
              0 0

              To jsi udělal správně,děti musíme učit o jediném českém klubu,který se nikdy nenamočil v žádném skandálu.

            • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

              spino     před 8 lety 17.02.2016 08:25 |  
              0 0

              1. Myslím, že Slavia pečuje o svou historii a osobnosti jako žádný jiný klub v ČR, ale je pravda, že se to zatím děje především na úrovni fanouškovských sdružení.

              2. Nevěřím, že lidé ve vedení tohle nevědí, ale na to je potřeba čas. Nezapomeňme, že se to všechno začalo rozbíhat teprve před pár měsíci.

              • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

                ElvisPresley     před 8 lety 17.02.2016 08:51 |  
                0 0

                No nevím když klub na svých stránkách ani neuvede počet titulů vítězství v poháru apod. resp. uvedeno to je ale v sekci kontakty.velmi špatně se to hledá nevím kdo to vymyslel

  4. Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

    Eluin (přítel SN)     před 8 lety 16.02.2016 16:55 |  
    0 0

    U většiny hráčů asi není čeho litovat, snad jen Kisliak, ten Fin a Korejec měli nějakou kariéru. Madou mě tehdy hodně mrzel, bůhví, jak by to u nás s nim dopadlo (psalo se o problémech se srdcem, i když Jirka1 to snad tehdy dementoval:)).

  5. Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

    spino     před 8 lety 16.02.2016 17:19 |  
    0 0

    Když už jsme u toho marketingu Slavie, tohle bude dneska zajímavější: https://www.facebook.com/events/1497970133845239/

    Beseda o klubovém marketingu, kam třeba přijde Tomáš Kučera z Motoru ČB, který tam odvádí jistě skvělou práci. Bude na internetu stream, takže se můžete koukat. Já tam budu přítomen, možná přijde řeč i na hokejovou Slavii. ;)

  6. Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

    Travinho     před 8 lety 16.02.2016 17:56 |  
    0 0

    Skvělá práce. Moc chválím autora. Ukazuje to i na to, že práce našich skautů nic moc. Borci, kteří udělali kariéru - Kisliak, Vranješ, Soo nepřišli co pamatuju i z finančních důvodů a už tehdy to byli hráči na úrovni. Ostatní, jež byli neznámými mladíky, také neznámými zůstali.

    • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

      dejva     před 8 lety 17.02.2016 00:32 |  
      0 0

      mam pocit, ze ti vyse zminovani hraci se dostali na zkousku do slavie jen kvuli tomu, ze je sem dotlacili jejich agenti. v dobe zminovane v clanku, ve slavii zadny scouting neexistoval. a kdyz existoval tak zpusobem, ktery tehdy 'legendarne' popsal trener petrous: pan bartonicek (tehdejsi hlavni scout slavie. dnes ve sparte) hleda posily na internetu. dalsi perla 'scoutingu' bylo vyslani trenera poustky do afriky. zaplat priroda, ze tato amaterina nadobro skoncila.

      • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

        Barra     před 8 lety 17.02.2016 09:12 |  
        0 0

        To ale nepouvažuji za špatné. Mít možnost na místě v krátké době vice zápasu je nejlepší způsob jak si vytipovat nějakou možnou posilu. Náklady na letenku a pobyt jsou minimální. Je to určitě lepší způsob něž vycházet z sestřihu který připraví agent nebo sám hráč.

        • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

          Heretic (přítel SN)     před 8 lety 17.02.2016 09:23 |  
          0 0

          Jasně,ale jde o to kdo letí, kam letí, co je to za zápasy, kdo další je také sleduje. Vzhledem k tomu, že nikdo nepřišel, tak to asi prospěšné nebylo.

          • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

            Barra     před 8 lety 17.02.2016 10:05 |  
            0 0

            Přišel Mensah. Kdo kam letěl a kzerou ligu sledoval snad víme. Určitě budou vetší odborníci než Poustka, přesto fotbalu rozumí.

            • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

              honza_sl     před 8 lety 17.02.2016 11:34 |  
              0 0

              Souhlas. Jestli Poustka údajně něco umí fakt dobře, tak je to odhadnout mladé hráče. U Mensaha se uvidí časem, možná je marnej, možná ne. Každopádně souhlasím s Tebou, že poznat to za 3 měsíce nebylo možný.

            • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

              Heretic (přítel SN)     před 8 lety 17.02.2016 12:40 |  
              0 0

              Vidíš, na toho jsem zapomněl, bylo to hrozné jaro. V tomto ročníku Mensah hraje pravidelně, tak z něj třeba ještě něco bude. K Poustkovi je opravdu těžké říci, že fotbalu rozumí. Na základě čeho tak mohu soudit? Myslím tím nejpřísnější měřítka jako jsou úspěchy v trénování mužstva, objevení úspěšných hráčů jako scout atd. V porovnání s Jiřím Plíškem nebo Dušanem Uhrinem, kteří u nás v současnosti jsou, na něj velmi rád zapomenu stejně tak jako na Josepha Mensaha. Doufám, že Slavia s aktuálním kapitálem, bude do 5 let úplně na jiné úrovni.

        • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

          dejva     před 8 lety 17.02.2016 12:32 |  
          0 0

          no obavam se ze cesta pana poustky byla takova hura akce. poslat nekoho na tyden do afriky s tim, aby privedl hrace do zakladni sestavy je velka znouzectnost. za tak kratky cas, by kvalitniho hrace nevybral asi ani pan ricka. odehranych 25 minut v nasem dresu hovori za vse.

          • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

            Barra     před 8 lety 17.02.2016 13:15 |  
            0 0

            Do základní sestavy? Který 19lety hráč z Afriky to ihned zvládnul v ceske lize? Jako že Joseph Mensah měl být ten kdo nás v sezóně kdy jsme v posledním kole zázračně unikli degradaci měl spasit? To snad ne.

            • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

              Heretic (přítel SN)     před 8 lety 17.02.2016 13:32 |  
              0 0

              No právě, tomu se nedá ani uvěřit :)))

            • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

              Travinho     před 8 lety 17.02.2016 13:42 |  
              0 0

              Jenže když je posila z Afriky i nejslabším hráčem juniorky, tak už to zarážející je.

              • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

                Barra     před 8 lety 17.02.2016 13:59 |  
                0 0

                Nikomu neberu jeho názor. Viděl jsem začátky desítkek afrických hráčů. Nemusíte mi věřit že adaptace těchto hráčů nejen na kompletní nový život a prostředí chce trpělivost a svůj čas, že se ale v Evropě hraje také totálně jiný fotbal, na který si tito mladíci musí zvyknout. Věřím že pánové Plíšek a Jinoch dívají vice realisticky.

            • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

              dejva     před 8 lety 17.02.2016 13:53 |  
              0 0

              nevim nejsem znalec hracu z afriky. napada me treba sackey z liberce. ten se jako mladik celkem rychle adaptoval. ale to je jedno. v dobe kdy prisel mensah potrebovala slavia nutne nekoho na levou stranu. ale o tom to neni. cely scouting byl k smichu , stejne jako chod klubu celkove. to nas malem stalo setrvani v prvni lize. cesta, kterou se vydalo dnesni vedeni je podle me spravna. spoluprace s nasim tehdejsim hracem, dnes scoutem na druhem konci sveta adautem, profesionalem v oboru pliskem, ci rickou. vymena zkusenosti s hajdukem. to je cesta. ktera ma smysl. poslat trenera mladeze na par dni nekam do afriky, aby na krivem hristi bez travy, po dvo trech zapasech odhalil talent, muze jen amater a snilek typu rebicka.

              • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

                Barra     před 8 lety 17.02.2016 14:10 |  
                0 0

                Souhlasím s tvým příspěvkem. Rozdíl teď a tehdy jsou jen finanční prostředky, které jsme tehdy absolutně neměli. Jinak co se týká Sackeyho, v prvních měsících dostal šanci po minutách, celkem 300 během jarní části.

                • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

                  dejva     před 8 lety 17.02.2016 14:39 |  
                  0 0

                  ano penize tehdy nebyly. proto jsem psal o znouzectnosti.

                  • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

                    Barra     před 8 lety 17.02.2016 14:54 |  
                    0 0

                    A to slovo jsem neznal, teprve teď mi došlo co jsi měl na mysli -;)

                    • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

                      dejva     před 8 lety 17.02.2016 21:23 |  
                      0 0

                      omlouvam se. kdybych to napsal spravne cesky= 'z nouze ctnost' urcite byste vedel. ;)

  7. Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

    adams89 (přítel SN)     před 8 lety 17.02.2016 00:18 |  
    0 0

    Pamatuju si, že když jsme nepodepsali testovaného útočníka Lucase Concistreho, byl jsem dost zklamaný. Přípravu za nás odehrál slušně a navíc tu tehdy kolovalo sestříhané video jeho krásných branek. No jo, a dneska prý druhá chilská liga :-)

  8. Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

    Ladislav (přítel SN)     před 8 lety 17.02.2016 00:51 |  
    0 0

    Pokud se někdo nedostanete do Edenu na náš zápas s Ostravou (vysílá O2 sport) a budete si zápas platit na isport.cz, tak radši s vetším předstihem. V minulé sezoně po odeslané sms přišel přístupový kód obratem, teď to trvá klidně i 30 minut, chlapcům od Křetínského se asi něco nepovedlo.
    http://www.efotbal.cz/include/tisk.php?clanek=160146

    • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

      Heretic (přítel SN)     před 8 lety 17.02.2016 08:08 |  
      0 0

      Děkuji za upozornění. On je placený i páteční zápas v Jihlavě.

      • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

        lassiter     před 8 lety 17.02.2016 08:45 |  
        0 0

        To je zajímavé, ještě v neděli na isport.cz bylo, že placený je Liberec-Jablonec myslím...

        • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

          lassiter     před 8 lety 17.02.2016 08:46 |  
          0 0

          což je asi kravina, když je to na ČT :-)

      • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

        fredydj (přítel SN)     před 8 lety 17.02.2016 08:59 |  
        0 0

        ani na tipsportu no nejde???

        • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

          MarcoDomi     před 8 lety 17.02.2016 10:51 |  
          0 0

          na tipu to půjde, musíš ale vsadit na ten zápas live sázku v libovolné výši!!!

          • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

            fredydj (přítel SN)     před 8 lety 17.02.2016 13:11 |  
            0 0

            to už to zase změnili????

            • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

              asanin     před 8 lety 17.02.2016 13:49 |  
              0 0

              Na tipsportu ti to půjde pokud si za poslední měsíc vsadil částku alespoň 30 Kč na libovolnou příležitost... Půjde ti to i pokud sis doteď nevsadil a vsadíš si v pátek po přihlášení na tipsport na jakoukoliv příležitost...

              • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

                fredydj (přítel SN)     před 8 lety 17.02.2016 13:52 |  
                0 0

                však jo to vím, to bylo takle vždycky, ale kolega nademnou píše něco o live sázce na sledovaný zápas ....

                • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

                  asanin     před 8 lety 17.02.2016 14:04 |  
                  0 0

                  Nezměnili - kolega nepíše přesné informace... Je to tak, jak píšu já a jak si myslíš ty...

                  • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

                    MarcoDomi     před 8 lety 17.02.2016 16:08 |  
                    0 0

                    Přesně je to tak, že pokud dotyčný zápas vysílá o2 musíš na tipu vsadit live sázku v libovolné výši. Pokud ho nevysílá o2 je to tak jak píše asanin!!!

                    • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

                      fredydj (přítel SN)     před 8 lety 17.02.2016 17:49 |  
                      0 0

                      no uvidíme, do Jihlavy jedu tak to ani řešit nemusim, a jen pro zajímavost, asi do 10. kola jsem nemusel sázet na tipsportu nic a přenosy mi běžely , potom už to po mě chtělo 30Kč/měsíc :)

                    • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

                      asanin     před 8 lety 17.02.2016 21:16 |  
                      0 0

                      Ale kulový nic sázet nemusíš ani pokud je to zápas co vysílá O2... Nepište nesmysly sakra... Sázím tam léta - takže to vím...

                      • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

                        MarcoDomi     před 8 lety 17.02.2016 21:38 |  
                        0 0

                        jak vidno tak o tom víte kulový, račte si to prosím ověřit a zjistíte že mám pravdu!! Je to aktuální novinka.

                        • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

                          asanin     před 8 lety 17.02.2016 21:52 |  
                          0 0

                          V sobotu jsem se díval na Zlín - Sparta a nevsadil jsem si na ten zápas ani korunu... Fakt nepiš blobosti...

                          • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

                            MarcoDomi     před 8 lety 18.02.2016 10:14 |  
                            0 0

                            Taky jsem sledoval zápas Zlín:Sparta a musel jsem to udělat tak jak píši. A nejenom já. na chatu se to tam hodně probíralo. Kdo měl stejný problém jistě mi dá za pravdu.

  9. Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

    Artur (přítel SN)     před 8 lety 17.02.2016 11:45 |  
    0 0

    Nadpis Setkání s panem Jiřím mě vcelku polekal :o) po rozkliknutí přišla úleva, díky za článek ocetníku

    • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

      Ulquiorra     před 8 lety 17.02.2016 11:50 |  
      0 0

      Byl jsem na tom naprosto stejne, uz jsem tam videl nasi jednicku...

    • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

      Navar (přítel SN)     před 8 lety 17.02.2016 11:51 |  
      0 0

      Mám stejný zážitek :-)

    • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

      Borris     před 8 lety 17.02.2016 11:55 |  
      0 0

      Přesně! :-D taky jsem hned šel rozklikávat článek s tím, že Jirka jednička se odhodlal k osobnímu setkání :-D ten už je fakt legendou. Něco jak Olgoj Chorchoj, pořád se o něm mluví, ale nikdo ho nikdy neviděl :-D

      • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

        bongor     před 8 lety 17.02.2016 13:45 |  
        0 0

        Ahoj Borrisi.Já jsem už před několika roky pozval Jirku 1 na pivo,ale jen tak mezi řečí,nic konkretního.Považuji jej za zvláštního pavouka,ale pavouka slávistu a chtěl jsem s ním pokecat.Oni nám fandí i lidé,které my třeba podceňujeme,ale jejich láska ke Slavii je opravdová a pro řešení,aby skončilo jeho psaní do SN jsem nebyl.No stalo se a přiznám se,že z toho nejsem nadšený.Já mám třeba synovce,je trošku pozadu a chodil do pomocné školy,myslím že zbytečně,protože se s ním dá mluvit o všem,hlavně o Slavii.Jeho oblíbená průpovídka je "žlutá,červená,modrá,to je sparta zkurv".....Trošku ty barvy přehazuje,ale jinak má pravdu.

    • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

      afro     před 8 lety 17.02.2016 11:58 |  
      0 0

      A já se tak těšil, beru to jako typické bulvární otitulkování mající jediný cíl, a to zvýšení čtenosti článku. Bych nečekal, že se k tomuhle sníží i slávisté...

      • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

            před 8 lety 17.02.2016 12:10 |  
        0 0

        Hahaha tohle byl nápad jednoho z našich členů, který mě tak uchvátil, že jsem to použil. Samozřejmě se nejedná o bulvarizaci titulku ale malý ftípek, který pochopí jen určitá skupina lidí. Ale dobrý ne? :-D

        • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

          afro     před 8 lety 17.02.2016 12:13 |  
          0 0

          Jasně a pobavilo! :-)

        • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

          smely (přítel SN)     před 8 lety 17.02.2016 12:58 |  
          0 0

          no , ja bych byl s tim vyvolavanim duchu kapku opatrnej, abychom pak nemuseli shanet exorcistu...nicmene v cetnosti zminek o tomto tezko uchopitelnem fenomenu zacinam nabyvat pocit, ze nekomu ty jeho kydy snad i schazeji... :-)

          • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

            stromovous (přítel SN)     před 8 lety 17.02.2016 14:11 |  
            0 0

            Nemůžu říci, že mi "scházejí" nebo že se mi snad "stýská", to ne. Ale to, že se tu zvedla taková vlna hejtu proti panu Jiřímu a že sem už nepřispívá, to mi přijde škoda.

            Ano, občas (nebo možná spíše většinou) nějaký ten příspěvek nedával smysl, občas (nebo spíše většinou) si něco vyfantazíroval a občas někoho urazil. Ale na druhou stranu - no a? Nic z toho IMHO nebyl důvod k tomu, aby tu pár lidí rozjelo, když si trošku zapřeháním, nenávistnou kampaň. :) Nepřiznává se to lehce, ale on jednou za čas napsal i něco zajímavého a jednou za čas měl (a nebo se tak alespoň tvářil) i jiné informace, než většina z nás. I jeho názory byly občas, výjimečně, docela zajímavé a názorová pluralita se v diskusi hodí.

            • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

              smely (přítel SN)     před 8 lety 17.02.2016 14:23 |  
              0 0

              Ted jsem malem zamackl slzu jak Milan Baros...tak abychom si ho tu zase neidealizovali, J1 predevsim napadal zcela bezduvodne ostatni diskutujici, vymyslel si, lhal a urazel predstavitele klubu, vcetne Jiriho Pliska ( o kterem je clanek) a pod. Na primy dotaz nikdy neodpovedel a sva tvrzeni nikdy nicim nepodlozil. Pouze jen stupnoval svoji negativni energii.To, ze nekde v hospode nekdy zaslech neco co melo hlavu a patu byla spise vyjimka. A pokud si dobre vzpominam tak sem prestal prispivat zcela dobrovolne. Nenavistnou kampan tady rozjizdel spise on a vlakna pod jeho prispevky ztracela jakoukoliv souvislost s diskutovanym tematem. Osobne prti tomu cloveku nic nemam, protoze ho osobne neznam, nicmene po jeho pisemnem projevu plnem nesmyslu se mi tedy rozhodne nestyska...

              • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

                stromovous (přítel SN)     před 8 lety 17.02.2016 14:39 |  
                0 0

                Jak sis mohl všimnout v mém příspěvku, tak mě se taky nestýská.

                Ad vlákna pod jeho příspěvky, to je pravda - on prostě neuměl přestat reagovat, a když na jeho blbosti reagovali desítky lidí, tak se to opravdu nepěkně množilo. Bývali jsme tu svědky krmení trolla v učebnicové podobě.

                • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

                  kjandourek (admin)     před 8 lety 17.02.2016 15:48 |  
                  0 0

                  Lidský mozek má tu úžasnou vlastnost, že nepěkné věci vytěsní a do popředí vystrčí jenom to krásné. Tak se není co divit, když si lidé takhle po pár týdnech postesknou, že ten jeho věčně negativní postoj byla vlastně docela sranda... a už zapomínají na to, jak listovali stránkami, hledali mezi vlákny něco rozumného a volali po možnosti příspěvky některých autorů prostě nevidět... :-)

                  • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

                    stromovous (přítel SN)     před 8 lety 17.02.2016 17:19 |  
                    0 0

                    To já nikdy nevolal ale .)

        • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

          sTizz (přítel SN)     před 8 lety 17.02.2016 14:56 |  
          0 0

          aby vam nespadl servr:)

    • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

      postovni (přítel SN)     před 8 lety 17.02.2016 12:54 |  
      0 0

      Já se taky nachytal. Zpětně jsem byl ale rád, za ten obsah.

  10. Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

    afro     před 8 lety 17.02.2016 12:51 |  
    0 0

    Díky za zajímavý souhrn.

    OT Máte někdo srovnání kvality přenosů na isportu a tipsportu? Co případně spíše zvolit na tu Jihlavu?

    • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

      fredydj (přítel SN)     před 8 lety 17.02.2016 13:10 |  
      0 0

      myslim že oboje bylo v pohodě, ale isport měl asi lepší obraz

      • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

        asanin     před 8 lety 17.02.2016 13:53 |  
        0 0

        Na isportu uvidíš obraz ve větším "okýnku"... Tipáč ho má relativně malý a nejde zvětšit (jde zvětšit jen na hokejovou extraligu)... Ale oboje je v pohodě... Tipáč mi přijde i stabilnější při případném přetížení...

        • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

          kobo (přítel SN)     před 8 lety 17.02.2016 14:27 |  
          0 0

          Na isportu jde zvetsit pres celou obrazovku, kvalita je hodne dobra, pak staci jen pres HDMI pustit do TV.

          • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

            afro     před 8 lety 17.02.2016 15:39 |  
            0 0

            Díky všem!

          • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

            Luckyduck (přítel SN)     před 8 lety 17.02.2016 15:47 |  
            0 0

            I na tipáči jde sledovat na celé obrazovce! Má to jednoduché řešení, které před časem radil někdo tady na SN: Nainstalovat prohlížeč Maxthon - ten u každého videa dává možnost otevřít v nezávislém okně a následně i maximalizovat.
            Osobně vyzkoušeno - sleduju tak často fotbalové přenosy (nejen Slavie) od začátku sezony a pro koukání na počítači je ta kvalita dostatečná.

          • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

            Hektor     před 8 lety 17.02.2016 22:24 |  
            0 0

            Když propojíš HDMI kabelem TV s PC, výstup HDMI je z grafické karty a do televize nejde zvuk, nebo se pletu? Já to mám tedy takhle a zvuk mi jde z repro u PC, ale třeba mi tady i někdo poradí, jak to zapojit jinak.

            • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

              postovni (přítel SN)     před 8 lety 18.02.2016 09:41 |  
              0 0

              Taky jsem to dlouhou dobu používal takhle, neb jsem počítačovej analfabet, ale jde to nastavit. Přes hdmi normálně teče i zvuk. Musíš připojit hdmi a pak v počítači nastavit hdmi jako výchozí zařízení pro přehrávání zvuků(místo reproduktorů). Stačí to udělat jednou, příště už si to bude pamatovat. Když je hdmi odpojeno, zvuk jde normálně z repráků PC.

              • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

                Hektor     před 8 lety 18.02.2016 19:45 |  
                0 0

                Dobrá věc se podařila, moc ti děkuji.

        • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

          fredydj (přítel SN)     před 8 lety 17.02.2016 17:47 |  
          0 0

          jde zvetsit, jak píše kolega podemnou :)

  11. Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

    AdJap     před 8 lety 17.02.2016 15:11 |  
    0 0

    Dobrá práce tento článek!

    Btw. už to tady padlo lehce. V pátek to má bejt placenej přenos na ispartu. Nemáte někdo typ na nějakej jinej stream? Dík

    • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

      Knajpar (přítel SN)     před 8 lety 17.02.2016 15:30 |  
      0 0

      ja pouzivam bud ziveprenosy.cz ale tam bude urcite jen odkaz na ispart, ale zkusil bych v patek bud na myp2p nebo batmanstream ... ale ted to tam jeste nevidim, snad v patek nebo do Jihlavy

    • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

      lukas8 (admin)     před 8 lety 17.02.2016 16:10 |  
      0 0

      Díky za pochvalu.
      Zkusit můžeš ziveprenosy.cz, ale jen někdy tam je i jiný odkaz, než na isport. V poslední době se mi ale osvědčila metoda, kdy jsem sledoval na eurofotbal.cz diskuze k preview k danému kolu a vždy tam někdo postne odkaz na nějaký stream a ten je téměř vždy funkční.

      • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

        AdJap     před 8 lety 17.02.2016 16:35 |  
        0 0

        OK. Díky oběma z rady. Na těch diskuzí, pravda, se dá odkaz většinou sehnat.

    • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

      Travinho     před 8 lety 17.02.2016 16:43 |  
      0 0

      A tip na nějaký dobrý podnik v Praze, kde mají o2 sport? díky

      • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

        mabr     před 8 lety 17.02.2016 17:00 |  
        0 0

        Ahoj, pokud chceš na O2sport sledovat Slavii v pátek, tak to bohužel vysílat nebudou :-( Jestliže to ale hledáš kvůli jinému zápasu, tak by to měli mít snad všechny hospody, kde točí Staropramen - ale jistý si tím nejsem.

        • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

          AdJap     před 8 lety 17.02.2016 17:14 |  
          0 0

          Tomu nerozumím. Tak proč tedy potom je to na isportu placený ten přenos? na podzim to bylo tak, že vše bylo zdarma až na přenosy, který vysílalo O2. Za ty se platilo i tam. Nebo ne?

          • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

            mabr     před 8 lety 17.02.2016 17:22 |  
            0 0

            Vycházím z toho, co jsem si našel na netu. Na stránkách O2TV je v programu na pátek na O2 Sport v době zápasu uveden tenis. Pokud to bude jinak, budu jedině rád a nějakou hospodu s O2TV také vyhledám :-)

            • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

              nacelnik (přítel SN)     před 8 lety 17.02.2016 18:05 |  
              0 0

              Na O2 sportu to nebude, už delší dobu na isportu platí, že zápas vysílaný na O2 sportu je zpoplatněn částkou 79,- Kč + v každém kole jeden až dva další zápasy jsou zpoplatněny částkou tuším 29,- Kč, zbylé zápasy jsou volné. V pátek budeme bohužel za těch 29,- Kč. Další variantou sledování je na tipsportu, ale nejde to na celou obrazovku pouze malej výřez, ale někdo výše psal, že po stažení jistého prohlížeče to na konec na celou obrazovku funguje. Jestli bude někde nějaký další stream se ukáže. Poslední a nejlepší varianta je hurá na stadion.

              • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

                Travinho     před 8 lety 17.02.2016 19:58 |  
                0 0

                Je to škoda, myslel jsem, že je to na o2. Původně jsem chtěl jet, ale pátek v 6? To z práce vážně nedávám... Kdo tyto termíny vymýšlel?

          • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

            Koky (přítel SN)     před 8 lety 17.02.2016 18:05 |  
            0 0

            Přenosy Slavia byly už ke konci podzimu placené, i přesto že nebyly na O2, Sport časem zjistil, že Slavia a Sparta mají největší sledovanost, tak pokud nešli na ČT, tak je zpoplatnil

    • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

      homerinho     před 8 lety 17.02.2016 18:39 |  
      0 0

      Ja hledam jakykoliv streamy na fromhot.com. Jeste se mi nestalo, ze bych tam neco nenasel. Akorat ceska liga je tam vetsinou s komentarem v nekterem z balkanskych jazyku, coz me osobne ale prijde skoro lepsi nez poslouchat ty nase experty :)

  12. Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

    mats     před 8 lety 17.02.2016 18:50 |  
    0 0

    Díky za zajímavý čtení. A potěšila mě i zmínka o "kanárských Brazilcích" v úvodu... jejich angažování na ten jeden přátelák (aby bylo vůbec dost hráčů) beru pořád jako něco neuvěřitelnýho a svým způsobem funkcionářský "majstrštyk" :-) Mám z toho pořád pocit, že se jednalo o náhodné turisty, co dostali nabídku, jestli si nechtějí zakopat... :-))

    • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

      Borris     před 8 lety 17.02.2016 20:05 |  
      0 0

      A to si pamatuju že na jednoho z nich v tom zápase byla i penalta :-)

    • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

      lukas8 (admin)     před 8 lety 17.02.2016 20:29 |  
      0 0

      Díky za pochvalu, moc si toho cením. Abych řekl pravdu, tak ty dva Brazilce jsem zmínil právě kvůli tobě, protože sis o ně v minulém článku řekl tím, že jsou pro tebe pojmem větší, než legenda James Dens :D
      Já bych i rád o nich něco napsal, jenže jsem nenašel dané hráče s tím datem narození, které uváděla Slavia. Takže buďto to vážně byli nějací turisté, či nějací místní čutálisti nebo Slavia neměla správné informace o nich :)

      • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

        steev (přítel SN)     před 8 lety 18.02.2016 07:17 |  
        0 0

        Co já bych za to dal zakopat si přátelák za Slavii.Až vyhrajeme ligu mistrů tak budou tihle turisté říkat doma dětem že za nás hráli :)

      • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

        mats     před 8 lety 18.02.2016 19:44 |  
        0 0

        Já to vidím vyloženě "v barvách". Něco podobnýho jako když jsme párkrát sháněli narychlo záskok na hanspaulku, aby nebyla kontumace... ;-) Realizační tým zoufale přemýšlí, jak to udělat, aby bylo dostatek hráčů na přátelák, a najednou někdo uvidí, jak si tam někde parta kluků kope s balonem. Někoho za nima pošlou s dotazem, jestli by si nechtěli zahrát. No a dva z nich na to kývnou... :-) A tady takhle na dálku to vypadalo, že přišli na testy dva Brazilci... :-)

        Jinak ale, samozřejmě, James Dens legendou taky zůstává...O tom není sporu...

  13. Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

    Deba     před 8 lety 17.02.2016 20:44 |  
    0 0

    OT: ma nekdo predstavu o presnym terminu derby? nebo aspon predstavu o tom, kdy s tim terminem vylezou ven? :)

    • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

      Radek097 (přítel SN)     před 8 lety 17.02.2016 21:20 |  
      0 0

      Dva týdny dopředu se dozvíš přesný termín. +/-

    • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

      Hajsi     před 8 lety 17.02.2016 22:37 |  
      0 0

      Jelikož derby bude určitě vysílat O2 sport, která vysílá přenosy v neděli, tak je to jasný.
      Na 90% 20.3.2016 - kolem 15:30

  14. Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

    Fallen (přítel SN)     před 8 lety 17.02.2016 20:45 |  
    0 0

    Jé, jsem slavnej :D Díky za článek.

    OT: Kdo pustil ty český rozhodčí do Říma pískat Real?

    • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

      slamacek (přítel SN)     před 8 lety 18.02.2016 08:25 |  
      0 0

      ze by Dasa? nebo Milan? a nebo Kreta za dobre odvedenou praci ve Zline? ;)

  15. Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

    travel (přítel SN)     před 8 lety 17.02.2016 21:59 |  
    0 0

    Luhový mě potěšil,o Křetínském řekl,že je nejsnáze oškubanou slepicí v historii českého fotbalu.Naopak o p. Šimáněm mluvil s velkým uznáním.

      • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

        travel (přítel SN)     před 8 lety 17.02.2016 22:43 |  
        0 0

        Rádo se stalo Ladislave.

    • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

      bongor     před 8 lety 18.02.2016 06:00 |  
      0 0

      Taky jsem si to s radostí včera přečet,ani jsem sem ale nedal odkaz.Je to naprosto výstižný článek z názorů Luhového,kterého dlouhodobě velmi cením za to,jak dovede říkat pravdu.

      • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

        Alky (přítel SN)     před 8 lety 18.02.2016 07:53 |  
        0 0

        S tím bych tak úplně nesouhlasil. On se nesnaží říkat pravdu, ale za každou cenu pomluvit a šokovat. Opravdu konstruktivní kritiky je v tom pomálu. Navíc téměř nikdy nenavrhuje řešení (nápravu). A když k tomu připočítám jeho fotbalové (trenérské a funkcionářské) "úspěchy", je to jen jeden z dalších remcalů.

        • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

          smely (přítel SN)     před 8 lety 18.02.2016 08:58 |  
          0 0

          no , von je Luhovy takovej distingovanejsi a samsebe vic zerouci Vizek...v podstate shrnul znama fakta, ktera jsou jasna kazdemu, kdo se trochu o kopanou zajima, nic novyho...

      • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

        Barra     před 8 lety 18.02.2016 10:44 |  
        0 0

        Mi tedy takovou radovat s jeho 'pravdou' o DU neudělal. Kritika je tak jednoduchá, sám něco dokázat je už horší. Kdybych já bych si měl vybrat mezi momentálni kariérou Luhovyho nebo našeho Dušana, bych dlouho neváhal. Jinak mám ještě živě v paměti jeho nedávné chytrosti ohledně našich klíčových osob v sportovním vedení a jeho kecy o tom, že průměr nestačí.

        • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

          Betynka58     před 8 lety 18.02.2016 11:53 |  
          0 0

          Zdravím, Barro, taky jsem tak úplně nesouhlasil s těmi Luhového názory, ale podle mne řekl jen ohledně vedení ve Slavii svůj názor, aniž by někoho urážel, na to snad má právo. Někdy mi připadá, že když někdo řekne o naší milované Slavii něco, co se nám neposlouchá zrovna dobře, hned startujeme a podsouváme mu ty nejpodlejší úmysly a záměry Slavii poškodit.

          • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

            Barra     před 8 lety 18.02.2016 12:28 |  
            0 0

            Ahoj Betynko. Myslím že patřím k těm kteří nejsou zaslepení a nemyslí si že v Slavii jé vše perfektní. Nebylo tomu tak v minulosti a stále se dá něco zlepšovat. Z zmíněného článku Luhovyho si jen pamatuji že Dušan Uhrin podle něho teď v Slavii sednul do luxusního fara a že pochybuje že ho bude uměl řídit. Jasně, jé to jeho názor. Stejně tak má právo psát že z jeho pohledu Slavie angažovala spíš podprůměrný s Jinochem, Plíškem a zmíněným DU podprůměr. Co se týká Čuhela, dají se snad najít lepší asistenti, může klidně být také kritický k osobě Vl. Šmicera, pro mne je důležité že si je vybrali DU, respektive Jiří Šimáně. Když ale řekne A, měl by říct také B podle mne. Kdo je oproti DU, Plíšknovi a Jinochovi podle Luhovýho nadprůměrný na českém trhu? Úmyslně říkám českém trhu, Slavie neni podle mě zralá na cizince. To mi vadí na Luhovym. Kritika je jednoduchá, přijít s alternativou horší.

            • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

              Betynka58     před 8 lety 18.02.2016 14:02 |  
              0 0

              Vždyť já jsem taky psal, že se s jeho názory tak úplně neztotožňuji. Mně spíše vadila ta vlna negativních příspěvků, která se tehdy snesla na pana Luhového často i právě proto, že se jednalo o jeho osobu (a tím bych to zobecnil, často je tón některých zdejších příspěvků ovlivněn tím, na koho se reaguje, než vlastním obsahem). Co se týká toho "B", tak tam bych tu potřebu viděl v případě, že dotyčný sám napíše nějaký článek. Pokud to je formou rozhovoru (přiznám se, že si teď nevybavuji, jak to v případě těch slov Luhového bylo), tak odpovídal na danou otázku a potom bych to neviděl jako nezbytně nutné. Doufám teď, že jsem se do toho moc nezamotal a že jsem to napsal jakž takž srozumitelně.

              • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů ?

                Barra     před 8 lety 18.02.2016 14:19 |  
                0 0

                Vždyť já tě také považují za velmi racionálního Slavistu a nepamatuji si že bych se s tebou neshodl. Úvahy Luhovyho byly jinak z jeho pera, neumím na mobilu zkopírovat ten clanek. Dal jsem do google slova Luhovy Slavie Čuhel Plíšek a hned mi ten článek naskočil. Používal jsem jeho slova.

  16. Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

    ElvisPresley     před 8 lety 17.02.2016 22:07 |  
    0 0

    Barro.Jeden nefotbalový dotaz, jak se v Belgii vzpomíná na Expo 58 a úspěch Československé republiky, která obdržela Zlatou hvězdu?

    • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

      Barra     před 8 lety 18.02.2016 10:25 |  
      0 0

      Ahoj Elvisi, zklamou tě, ale vůbec si nepamatuji že by se nějak speciálně na to vzpomínalo. Přece je tomu téměř 60 let, těm kterým bylo v 1958 dvacet let bude teď 80... Belgičané mají jinak Expo stalo dobře v paměti, belgický příspěvek Atomium láká stále dost návštěvniků, je to pro každou školu takový obligátní výlet. V blízkém okolí je také nás národní fotbalový stadión. Heysel tedy žije, ale české pavilóny spíš západly do podvědomí, stejně jako v Praze dlouho chatrala budova české restaurace, tehdy chlouba Československa na Expo.

      • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

        Pepino44     před 8 lety 18.02.2016 11:29 |  
        0 0

        Ahoj Barro, když si připomněl to Atomium, tak jsem si vzpomněl na jeden zážitek, kdy jsem se pod Atomium dostal asi ve 3,30 hod. ráno, rozednívalo se a nade mnou se tyčilo to monstrum ještě v šedi úsvitu. Parkoviště naprosto prázdně a ticho. Šel z toho mráz po zádech, ale přes to to byl krásný zážitek. To Atomium je krásné i když na něj nesvítí sluníčko.

        • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

          Barra     před 8 lety 18.02.2016 13:08 |  
          0 0

          Co jsi pro Boha živého dělal o půl čtvrté ráno pod Atomiem -:)? Teď už by to nešlo, patří to bohužel že známých důvodů k extra hlídáným míst.

          • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

            Pepino44     před 8 lety 18.02.2016 13:12 |  
            0 0

            Jeli jsme do Anglie a na trajekt nám zbýval čas, tak jsme se tam jeli podívat, lepší než někde sedět v autě a jiných možností v této době moc nebylo.

            • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

              Barra     před 8 lety 18.02.2016 13:20 |  
              0 0

              Tak to jo, myslel jsem že po nočním flámu jste netrefili do hotelu -;)

  17. Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

    Betynka58     před 8 lety 18.02.2016 12:04 |  
    0 0

    Dnes ve Sportu se v jednom článku probírají úvahy, že by bylo vhodné zvýšit počet utkání v sezóně (při stejném počtu účastníků) a jako příklady modelů se uvádějí např. ligy v Polsku, Belgii nebo v Nizozemsku. Zajímal by mne váš názor na tuhle dost revoluční změnu, za sebe se přiznám, že to vidím dost skepticky.

    • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

      lassiter     před 8 lety 18.02.2016 12:32 |  
      0 0

      Mně by vyšší počet zápasů určitě nevadil, zimy už nejsou co bývaly :-) Nevím, co píšou ve sportu, ale já bych byl pro snížení počtu účastníků na dvanáct, každý s každým a poté rozdělení na dvě poloviny a v nich opět každý s každým, celkem 32 zápasů, dva sestupující, případně třetí baráž. To samé druhá liga. Ale to je nereálné, protože na snížení počtu týmů nikdo nepřistoupí.

      • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

        el_moscardon     před 8 lety 18.02.2016 12:48 |  
        0 0

        Nepřistoupí, protože je to blbost. Dost dlouho se tímto zabývám, četl jsem si a dělal nějaké průzkumy a vždy mi vyšlo vcelku jasně, že země, kde je méně týmů v lize, mají problém mít ligu atraktivní a především konkurenceschopnou. Za příklad si vezměte klasiku - Skotsko, Švýcarsko, Rakousko, tedy země s vyšší životní úrovní a i přestou jsou jejich ligy jsou nezajímavé a vesměs na nižší úrovni než naše. Na čas třeba vyletí, mají rok dva úspěšné, ale pak zase zahučí do podprůměru. A to tam jsou bohaté týmy (Salzburg, Basilej, Celtic...). Český fotbal si drží stále, už leta letoucí, slušný koeficient, ale nikdy jsme neklesli na úroven 20. místa a níže, což se Skotům a Švýcarům stává pravidelně.
        Další věcí je naprosto zoufalá kvalita nižších soutěží, ze kterých nepřicházejí téměř žádní kvalitní mladí hráči, jelikož tam raději vezmou starší (tento problém máme ovšem taky), co jim nějaký ten slušný výsledek ukopou a mladí hrají prales, nebo jdou ven.
        A to hlavní je reprezentace. Není země, která má 12ti člennou ligu a byla by úspěšná. Ani ty ojedinělé úspěchy nemají. To třeba zjistili rychle Švédové, kteří snížili počet týmů na 12 a po pár letech zase rychle zpátky přepli na 16.
        Co mi přijde trochu možná k zauvažování je model polský s rozdělením tabulky...

        • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

          bububu (přítel SN)     před 8 lety 18.02.2016 14:42 |  
          0 0

          Neříkám, že na tom něco není, některé Vaše názory mi ale přijdou poněkud nešťastné.

          1) Absolutně si tedy netroufám tvrdit, že jak rakouská tak švýcarská liga jsou horší než česká. Opírat tento závěr výhradně o koeficient mi rovněž přijde nepříliš šťastné (uznávám korelaci mezi kvalitou ligy a kvalitou projevu týmů z této ligy v evropských pohárech, není to však spojení jednoznačné a především je náchylné k určitým extrémním výkyvům - těžcí soupeři, nedostatek formy ze začátku sezony, štěstí). Bez toho je Švýcarsko v koeficientu před námi (12. místo) a Rakousko není zas tak daleko za námi (16. místo). Z toho bych opravdu nevyvozoval žádné velké závěry.

          2) Korelace kvality reprezentace s kvalitou ligy mi přijde potom už jako vyložený nesmysl. Dobře, třeba v podmínkách ČR to momentálně může platit, ale třeba u Slovenska, které má ligu s 12 týmy, velká většina hráčů hraje v cizích ligách, tudíž formát nebo kvalita slovenské ligy jsou z hlediska reprezentace takřka irelevantní. Opět zcela nemožné na tom něco modelovat.

          • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

            el_moscardon     před 8 lety 18.02.2016 15:21 |  
            0 0

            Jak říkám, sleduju tuhle problematiku už skoro 20 let, protože v podstatě už od rozdělení Československa jsou slyšet hlasy na snížení počtu účastníků. Zatímco vy argumentujete aktuálním koeficientem.
            Ano aktuálně je Švýcarsko nad námi díky posledním letem, kdy září velmi bohatá Basilej. Ale není to málo, když si vezmeme, že fotbal je jak tam, tak i tady tolik zhruba stejně populární a Švýcarsko má mnohem větší finanční možnosti?
            Kdysi v minulosti nad námi bylo krátkodobě třeba Dánsko (díky Kodani), Skotsko (Celtic + Rangers), i to Švýcarsko (Grasshoppers), než všichni klesli za nás... Jenže česká liga si drží vcelku kvalitní koeficient bez výraznějších výkyvů. A zcela bez obav si odvážím tvrdit, že naše liga je opravdu kvalitnější než rakouská či švýcarská. Jeden tým ligu nedělá.
            V následujících letech čekám, že vyletí rakouská liga a hlavně polská (16 týmů), dolu zase pujdou Švýcaři.
            Všimněte si třeba Bulharů a Rumunů. Jejich 16/18 členné ligy byly nedávno postupně uřezávány na 10/14 týmů a nastal ústup z Evropy. Kdysi postrachy favoritů jako Steaua, Kluž, Levski, Ludogorec končí v předkolech... je to náhoda?

            • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

              bububu (přítel SN)     před 8 lety 18.02.2016 23:10 |  
              0 0

              Jestli je to náhoda nevím, já tam ale při vší úctě pořád nevidím tu korelaci mezi počtem týmů v lize a úspěchem v pohárech. Nepřijde mi, že byste předložil byť jediný přesvědčivý argument, proč by tomu tak mělo být. Např. Rumuni spadli v koeficientu ještě předtím, než zúžili ligu. Opravdu se obávám, že ta souvislost mezi úspěchy v pohárech a počtem týmů v lize bude spíše menší než taková, jakou předkládáte vy. Vaše teorie zkrátka kulhá na obě nohy.

              Jinak taky nevím, v čem se liší česká liga od Vámi jmenovaných, kde dělají výsledky 1-2 kluby. U nás to jsou poslední dobou bohužel pouze Sparta a Plzeň, občas se přidá Liberec. Třeba taková Basilej je někde jinde, než jakýkoliv cz tým, špička naší ligy je tak maximálně na úrovni Young Boys Bern a Grasshopper Curych. Rozhodně nesdílím Vaše přesvědčení, že Švýcaři půjdou v koeficientech dolů. Jediná z jmenovaných lig, která opravdu nemá moc úroveň, je skotská. Rozhodně to ale není dáno tím, že jí hraje pouze 12 týmů.

    • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

      Merlinus (přítel SN)     před 8 lety 18.02.2016 12:43 |  
      0 0

      Pro mě je to totálníl blbost. Současný model, který mají všechny top ligy světa je podle mého ideální. Třeba u takového hokeje to množství zápasů podle mě dost degarduje celou ligu i kadžý ten jednotlivý zápas.

    • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

      Barra     před 8 lety 18.02.2016 13:01 |  
      0 0

      Článek jsem nečetl, s play off máme u nás ale dobrou zkušenost. Máme také 16 mužstev, celkem v lize tedy 30 zápasu. Následně hrají v pořadí 1 - 6 opět 2x proti sobě v play off I. Body z prvních 30 zápasů se dělí dvěma a zakrouhlí nahoru. Hraje se ted celkem 30 plus 10 zápasů, na konci jé vítěz ligy. Čísla 7 až 14 hrají také proti sobě v 2 skupinách 4 mužstev proti sobě v play off II, ale body z ligy se nepočítají, začne se z 0. Kakdy tedy hraje 6 zápasů, celkem 36. Vítěznovi obou skupin hrajou pak proti sobě v formule 'best of five', tedy na 3 vítězství. Kdo vyhraje, může nastoupit jako třetí mužstvo po evropských pohárech. Teoreticky může tedy 14. v lize po 30 zápasech hrát evropsky. Dále máme ještě play off III, kde patnáctý po 30 zápasech hraje míní-kompetencí proti třem periodním vítězům z druhé ligy, kde se vždy po každé skupině 10 odehraných zapasú určí vítěz. Tito 3 vítězové hrají spolu s 15. z první ligy o udržení/postup do první ligy, hraji celkem 6 zapasů. Číslo 16. z první ligy degraduje přímo, první z druhé ligy stoupá také přímo. Možná to zní komplikovaně, ale člověk si rychle zvykne. Jé to napínavé, kluby mají také daleko větší příjmy.

      • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

        slamacek (přítel SN)     před 8 lety 18.02.2016 14:31 |  
        0 0

        projel jsem clanek jen letmo ocima, ale toto tam bylo uvedeno. a ze se takto hraje i v holandksu.
        je to asi zajimavy model. preci jen hraci berou slusne penize a jen v podstate za 30 zapasu. pro domaci klub to je jen 15 zapasu za 365 dni. a to je opravdu dost malo. nedivim se tedy, ze je tlak na zvyseni poctu zapasu. jestli bych byl nadseny nebo ne? to nevim. ale byt v prvni sestce tak zaverecnych pet zapasu ma naboj. otazkou je co by to s ceskou povahou udelalo chodit na zapasy takrikajic o nicem... bojim se ze tady by to bylo asi horsi

        • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

          Barra     před 8 lety 18.02.2016 14:44 |  
          0 0

          Deset zápasů, Slamacku, hraje se sem a tam. Prvních 6 tedy 30 plus 10, celkem 40 zápasů. V play off II minimalně 6, vítězové k tomu dalši 3 o Evropu, tedy celkem 36 az 39.. A 15. v pořadí 6 o udržení nebo sestup, celkem 36.

          • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

            Barra     před 8 lety 18.02.2016 14:47 |  
            0 0

            Pardon, máš samozřejmě na mysli 5 domácích zápasů.

    • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

      kobo (přítel SN)     před 8 lety 18.02.2016 13:05 |  
      0 0

      Dušan Svoboda včera v iSportu:
      „Věřím tomu, že v horizontu nízkých jednotek týdnů budeme schopní celý projekt prezentovat veřejnosti.“
      Pokud se někdo dokáže takhle složitě vyjadřovat, nikdy nemůže vymyslet jednoduchý a funkční projekt.
      Více na http://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-synot-liga-rocnik-2015-16/260099/svoboda-o-uprave-ligy-chceme-vic-zapasu-ne-menit-pocet-klubu.html?utm_source=isport.cz&utm_medium=copy

    • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

      rak (přítel SN)     před 8 lety 18.02.2016 13:43 |  
      0 0

      Já bych počet týmů rozhodně nesnižoval. Neustálé střetávání stejných týmů devalvuje ty zápasy. Ten hokejový systém mě od hokeje odrazuje ještě více než samotná hra. Vyřazovací systém už vůbec do fotbalové ligy nepatří. Od toho je pohár. Pravdou je, že zápasů by mohlo být více. Pro Slávii to ale především znamená nevypadávat neustále hloupě brzy z poháru (vyšší kola se hrají s odvetami) a obecně, pokud vydrží naše týmy v evropských pohárech, tak mají zápasové zatížení slušné.

      • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

        smely (přítel SN)     před 8 lety 18.02.2016 14:17 |  
        0 0

        myslim, ze vetsi porci zapasu by mohl obstarat ligovej pohar , tedy vyrazovaci soutez pouze za ucasti tymu z 1.ligy nasazovalo by se podle umisteni v minulem rocniku ligy, tzn., ze by prvni dva hrali s novackama a postupne treti se ctrnactym, ctvrtej s trinactym atd...hralo by se jak v anglii, tzn na jeden zapas, v pripade remizy odveta, finale jeden zapas...podle me dostatecne atraktivni a pro viteze min 5 soutez. zapasu navic...

        • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

          smely (přítel SN)     před 8 lety 18.02.2016 14:22 |  
          0 0

          ...a navic moznost porazit letensky hasice 4 x za sezonu :-)

    • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

      bububu (přítel SN)     před 8 lety 18.02.2016 14:50 |  
      0 0

      Nebránil bych se jakémukoliv systému, který by zvednul počet zápasů na počet alespoň 34-40 za sezonu. Našim fotbalistům by zápasové zatížení 2x týdně mohlo jenom a pouze prospět.

      Jako ideální bych viděl určitou formu play-off, buď rozdělení tabulek na dvě skupiny nebo belgický model, o kterém mluvil Barra. Bylo by to zajímavé vyvrcholení ligy, aniž by to degradovalo zápasy v základní části na pouhé rozehřívání, jako je to u hokeje.

      • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

        Betynka58     před 8 lety 18.02.2016 16:18 |  
        0 0

        Asi nejjednodušší by, jak tak přemýšlím, bylo po odehrání základní části rozdělení tabulky na tři části: první čtyři o titul, poslední čtyři o sestup a mužstva na 5.-12. místě o konečné pořadí k.o. systémem (5. s 12., 6. s 11. atd.), tzn. všechna mužstva 36 zápasů.

        • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

          Barra     před 8 lety 18.02.2016 19:48 |  
          0 0

          Ano, nas system se mi libi. Jen co se tyka 5. az 12. misto si myslim ze je lepsi "o neco" hrat a ne jen o poradi. U nas se hraje o ticket do Evropske ligy.

          • Re: Kam vedly kroky námi testovaných hráčů?

            Grobar     před 8 lety 19.02.2016 11:59 |  
            0 0

            Já bych rozšířil ligu na 20 týmů. V druhé lize je Opava, Hradec, Č. Budějovice, Frýdek Místek, Ústí nad Labem, Karviná, Znojmo. Tyto kluby můžou hrát klidně první ligu. Naopak druhou ligu bych rozdělil na dvě skupiny českou a moravskoslezkou a z každé by postoupil vítěz. Myslím že je to jednoduchý systém, který zachová tradici a přehlednost i atraktivitu soutěže s více zápasy za sezonu, ekonomicky by se to ještě dalo utáhnout. Zápasy jako Opava-Baník, Brno-Znojmo, Ústí - Teplice by ligu jednoznačně oživily, navíc by se liga hrála ve více městech a celkově by byla sledovanost ligy daleko větší. I televizní práva by byly atraktivnější. Mohlo by se o ně podělit mnoho TV společností. Ligový pohár kvůli většímu počtu zápasů podle mě nemá smysl, jelikož ani MOL cup zatím netáhne.