Ženský fotbal

Slávistky postoupily do finále poháru

Fotbalistky Slavie v semifinále Poháru KFŽ po boji porazily Slovácko 3:1, když se třemi góly blýskla Divišová. Finále se hraje až 21. května na Střížkově v rámci dne ženského fotbalu. Soupeřem bude vítěz zápasu Sparta - Plzeň.

Za mrazivého a deštivého počasí slávistky nastoupily do zápasu bez zraněných Budošové, Votíkové a Benýrové. Slovácko si na nás věřilo, chtělo nás co nejvíce potrápit a případně i postoupit. Jenže podle předpokladů jsme se ujali režie hry a rychle se dostali do vedení. V 8. minutě centrovala do vápna Chlastáková, brankářka Bednaříková zaváhala a míč jen lehce tečovala a na zadní tyči ve skluzu dotlačila míč do sítě Divišová. Přestože jsme vedli, šance nebylo jednoduché si vytvářet, hosté v defenzivě hráli zodpovědně. V 17. minutě se za obranu dostala Chlastáková, ale včas zasáhla Bednaříková, odražený míč se snažila do sítě dostat Kožárová, ale brankářka dokázala rukou pokus zneškodnit. Gólově se prosadila Kožárová, bohužel z ofsajdu. Slovácko poprvé vážněji zahrozilo ve 23. minutě, Sedláčková z rohu rozehrála standardní situaci, míč zatočila pod břevno, naštěstí Sladká skvěle zasáhla a obrana následně míč odkopla. Ve 29. minutě bylo vyrovnáno, hosté rychle rozehráli, Míša Dubcová se dostala do vápna, poslala přízemní centr před branku a Necidová si smolně srazila míč do sítě. Slavia ještě do poločasu mohla strhnout vedení na svou stranu, centru Kožárové byl nebezpečný, Divišová technickou střelou trefila břevno a míč po hlavičce Kožárové po rohu Svitkové skončil mimo branku.

Druhý poločas se hra stále více vyostřovala, Slovácko cítilo šanci, jezdilo po zemi, souboje byly tvrdé. Slavia ale změnila rozestavení, na stopera šla Kožárová, v útoku byla Divišová a Necidová, Svitková se přesunula na pravý kraj zálohy. Výraznou šanci jsme si vypracovali po čtvrthodině hry, když Chlastáková hlavou prodloužila na nabíhající Divišovou, ale z úhlu její střelu brankářka nohou vyrazila. O minutu později byla ve vápně faulována Divišová, následnou penaltu Svitková neproměnila. Zaslouženého vedení jsme se přeci jen dočkali, v 65. minutě po standardní situaci Pěničkové si ve vápně šikovně s míčem poradila Kožárová a u brankové čáry posunula míč na Divišovou, která hlavou zavěsila. Jenže Slovácko se nevzdalo a mohlo být vyrovnáno, nejdříve Sedláčková ze standardní situace trefila břevno a v další situaci po centru Fabové hlavičkovala na zadní tyči Sedlačíková, jenže skvělým zákrokem nás podržela Sladká. Definitivní vzdor Slovácka jsme ukončili v 79. minutě, Pěničková šikovně poslala míč za obranu na Chlastákovou a následně přihrála před branku na volnou Divišovou, která zkompletovala hattrick.

Slavia - Slovácko 3:1 (1:1)
Slavia: Sladká - Tomášková, Necidová (89. Matějková), Juračková, Dlouhá (36. Malinová) - Divišová, Pěničková, Bartovičová, Svitková, Chlastáková - Kožárová
Slovácko: Bednaříková - Chlumová (69. Kubicová), Sedláčková, Strnadelová, Janků - K.Dubcová, Janíková, Sedláčková - Lyun Skogerboe, Fabová, M.Dubcová
Branky: 8., 65. a 79. Divišová - 29. vlastní Necidová

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky postoupily do finále poháru

    steev (přítel SN)     před 8 lety 21.02.2016 16:02 |  
    0 0

    Tak to bylo pěkný drama.Díky Richi za report a samozřejmě velké díky holkám za postup.