Ženský fotbal

Slávistky porazily Medyk Konin

Fotbalistky Slavie sehrály velmi kvalitní přípravné utkání s polským mistrem Medyk Konin a dokázaly vyhrát 3:2, když se střelecky prosadily Divišová, Kožárová a Houzarová. Obě inkasované branky byly smolné, do sítě se dostaly od Juračkové a Necidové. Fotografie ze zápasu.

Domácí Medyk se v úvodních sekundách zápasu usídlil na polovině Slavie, ale pak jsme získali míč, Chlastáková prostrčila na Kožárovou, která středem obrany vyslala do úniku Divišovou, která se nemýlila. Začátek jsme měli dobrý, míč na kopačkách, rychlé přenášení hry a úniky po stranách. Do další šance se dostávala opět Divišová, ale brankářka nakonec byla u míče dříve. V 15. minutě Pěničková šikovně poslala do úniku Divišovou, ze strany si poradila s obranu a následný přízemní centr usměrnila do branky Kožárová. Poprvé vážněji soupeř zahrozil po půl hodině, ale střela skončila mimo branku. Na druhé straně střílela Pěničková, ale pokus byl tečovaný a ztratil na razanci. Pak se domácí hráčka dostala za obranu, ale její lob skončil nad břevnem. V závěru poločau po centru Svitkové nebezpečně zakončovala Pěničková, ale brankářka vyrazila.

Vstup do druhého poločasu nám vůbec nevyšel, Medyk hru zrychlil, byl agresivnější a bohužel jsme se dopouštěli chyb. Nejdříve se domácí útočnice dostala za obranu, ale Sladká jí vytlačila z úhlu a střílela mimo branku. Po našem rohu se Medyk dostal do rychlého přečíslení, naštěstí finální střela skončila mimo branku. V 58. minutě jsme chybě rozehráli, míč se rychle dostal do vápna a střela z úhlu se od Juračkové dostala do sítě. Až inkasovaná branka nás dostala z tlaku domácích, velkou šanci měla Houzarová, ale hlavička z malého vápna se jí nevydařila. Po individuální akci trefila břevno Divišová. V 78. minutě Matějková vybojovala míč, předala Svitkové, která poslala do vápna na nabíhající Houzarovou, která prostřelila vyběhnutou brankářku Jenže hned z následné akce jsme inkasovali, střela Sikory tečovala do sítě Necidová. V závěru se sice ještě přiostřilo, ale do žádné nebezpečné situace se ani jeden tým nedostal a Slavia si tak připsala cennou výhru nad polským mistrem, který na podzim hrál v Lize mistryň proti Lyonu.

Medyk Konin - Slavia 2:3 (0:2)

Slavia: Sladká - Tomášková, Necidová, Juračková (64. Matějková), Malinová (73. Dlouhá) - Divišová (90. Šušolová), Pěničková, Bartovičová, Svitková, Chlastáková - Kožárová (46. Houzarová)
Branky: 58. vl. Juračková, 79. vl. Necidová - 1. Divišová, 15. Kožárová, 78. Houzarová

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)