Ženský fotbal

Slávistky vstoupily do jara vítězně

Fotbalistky Slavie v prvním jarním kole bez větších problémů porazily Bohemians 6:0, když tři branky vstřelila Svitková.

Do zápasu nastoupila vracející se Klára Cahynová z USA a po zranění také Andrea Budošová. S ohledem na absenci Bartovičové v prvním zápase v Lyonu nastoupila netradičně na levém kraji obrany, aby její místo zaujala právě Cahynová. Slávistky si hned od úvodu vytvořily šance, nejdříve z úhlu střílela Divišová a hned ve 4. minutě již padla úvodní branka. Střela Kožárové skončila na břevně a odtud míč dopadl asi 30 cm za brankovou čáru, rozhodčí si toho nevšimli a dobíhající Chlastáková pro jistotu doklepla do sítě. V našich statistikách gól připisujeme Kožárové, přestože v oficiálním zápisu bude uvedena právě Chlastáková. Domácí se do koncovky moc nedostávali, naše obrana hrála jistě, ale po jednom rohu z úhlu zakončovala Červeňáková do boční sítě. Slávistky měly řadu šancí, nebezpečně střílela Chlastáková, břevno trefila Svitková či další nebezpečný pokus Svitkové zneškodnila dobře chytající Malíková. Druhá branka padla ve 23. minutě, když Kožárová sklepla šikovně míč ke Svitkové, která nejdříve trefila břevno, ale míč se k ní vrátil a v pádu doklepla do sítě.

Ve druhém poločase děvčata přidala další branky, kterým ale předcházelo řadu nevyužitých šancí. Z úhlu prudce střílela Kožárová, dobíhající Divišová již nestihla doklepnout. V další šanci byla Svitková, ale brankářka opět čarovala. V 60. minutě se do šance dostala Svitková, brankářka vyrazila, ale Divišová dokázala dopravit míč do sítě. O tři minuty později po centru Svitkové hlavičkovala přesně k tyči Kožárová. I když hra neměla velké tempo, Slavia měla další šance, Divišová po individuální akci před brankářkou neuspěla, standardka Bartovičové skončila na břevně, střelu Chlastákové brankářka zneškodnila. V závěru se do šance dostala Kladrubská, Sladká však byla pozorná. Tři minuty před koncem byla ve vápně faulována Divišová a penaltu proměnila Svitková. Poslední gól přidala Svitková, když po centru Malinové uklidnila míč k tyči.

Bohemians - Slavia 0:6 (0:2)
Bohemians: Malíková - Tůmová, Kubešová (75. Tománková), Košíková, Dědinová - Šturmová (83. Košvancová), Zemjánková (68. Plháková), Mouchová, Kantarská (90. Soquessa) - Červeňáková, Kladrubská (88. Kobesová)
Slavia: Sladká - Tomášková (85. Dlouhá), Budošová, Necidová, Bartovičová - Divišová, Pěničková (85. Matějková), Cahynová (58. Malinová), Svitková, Chlastáková (75. Juračková) - Kožárová
Branky: 23., 87. (pen.) a 90. Svitková, 4. a 63. Kožárová, 60. Divišová

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)