Ženský fotbal

Slávistky mají posilu z Číny!

V rámci česko-čínské spolupráce přivítaly fotbalistky Slavie ve svých řadách novou posilu z Číny Yingjie Hu. Bývalá mládežnická reprezentantka jede s týmem již do Lyonu. Podívejte se na fotografie z prvního tréninku.

Yingjie Hu (29.8.1991) přišla z Pekingu, fotbal hraje od svých 10 let, kdy se k němu dostala i díky atletice. V mládí prošla mládežnickými reprezentacemi až do U19. Dostala se až do první superligy, která je plně profesionální. Poté šla studovat vysokou školu, kde hrála za univerzitní tým, díky čemuž měla zajištěno stipendium a plusové body k získání diplomu. Před rokem dostudovala obor žurnalistika.

Během studia na vysoké škole byla navíc vybrána do nově vznikající čínské reprezentace futsalu a v roce 2013 se zúčastnila asijského mistrovství v Korei. Během tří zápasů se dvakrát prosadila.

Yingjie Hu hraje v útoku, hraje pravou nohou, ale nemá problém i s levačkou. "Do Slavie jsem se hrozně těšila," svěřila se ihned po příletu do Prahy. Zde se objevila v sobotu v podvečer, po jedenácti hodinách letu a osmihodinovém časovém posunu. Dnes dopoledne navíc s týmem absolvovala svůj první trénink v Edenu na trávě.

V Číně je ženský fotbal hodně populární, i proto tam dívky v první lize nemusí chodit do práce. Snem každé hráčky je dostat se do reprezentace, Yingjie dokonce hrála s Wang Fei, gólmankou Lyonu, která v zimě našeho soupeře ve čtvrtfinále LM opustila, aby se mohla připravovat s národním týmem na olympiádu.

Komentáře (4)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky mají posilu z Číny!

    Artur (přítel SN)     před 8 lety 20.03.2016 13:40 |  
    0 0

    Ma profi smlouvu? :-) nebo zde bude k fotbalu pracovat?

    • Re: Slávistky mají posilu z Číny!

      lassiter     před 8 lety 20.03.2016 15:59 |  
      0 0

      Tak vystudovala žurnalistku, mohla by získat angažmá v SN :-)

      • Re: Slávistky mají posilu z Číny!

        Eluin (přítel SN)     před 8 lety 20.03.2016 16:36 |  
        0 0

        To by pana Jiřího kleplo :).

        A propos, určitě fajn posila, jen nevím, zda se do zápasu LM stihne s týmem nějak sehrát (+ jazyková bariéra).

        • Re: Slávistky mají posilu z Číny!

          Pepino44     před 8 lety 21.03.2016 12:20 |  
          0 0

          Tak podle mého asi do základu nenastoupí, bude to na střídání podle vývoje zápasu. Vždyť jí snad nikdo neviděl hrát a ty dva-tři tréningy je asi málo na post v základu.