B-Tým

Juniorka: Bohemians - Slavia 0:4

Juniorka posílená o několik hráčů A týmu porazila v Uhříněvsi domácí Bohemians vysoko 4:0. Dvě branky vstřelil Miljan Vukadinovič, po jedné přidali debutant Stropek a Zoubek.

Bohemians - Slavia 0:4 (0:1)
Branky:
41. a 83. Vukadinovič, 80. Stropek, 90. Zoubek

Slavia: Lisa - Holík, Broukal, Stropek, Pelyak (88. Gilian) - Vavrouš - Vukadinovič, Piták, Kenia (62. Král), Zoubek - Železník (78. Fotr)

Oproti minulým zápasům, kdy trenér Pavel Řehák lepil sestavu dorostenci, kteří měli v nohách sobotní utkání, tentokrát přišly posily z A týmu. Ovšem ani při účasti Pitáka, Kenii, Vukadinoviče a Železníka neměla Slavia starší tým, i Bohemka nasadila zkušené hráče a v součtu tak měla ještě o 9 let starší tým.

Dalo by se říct, že v první půli se hrálo hlavně mezi oběma pokutovými územími, jen s občasnými šancemi na obou stranách. Tu první si vytvořili slávisté ve 4. minutě, Zoubek poslal na Keniu přihrávku za obranu a Kenia vyslal ideální nahrávku na nabíhajícího Železníka, který se ale mezi tři tyče netrefil. Podobných akcí s přihrávkou za obranu na hranici ofsajdu předvedla Slavia v první půli několik, pomezní rozhodčí se tak zřejmě nenudil a musel být ostražitý. Na druhé straně o sobě dali vědět domácí velice nepřesnou střelou z dvaceti metrů. Po čtvrthodině hry předvedl pěknou akci Zoubek s Keniou a Vukadinovičem, který pálil jen těsně nad spojnici břevna a tyče. Hodně nepřesná byla i Pitákova hlavička ve 22. minutě. Po půlhodině hry se na druhé straně postavil do dráhy tvrdé střely na bránu Pelyak. Dobrý zákrok předvedl slávistický gólman Lisa ve 35. minutě, kdy ve spolupráci s obránci zblokoval Charvátův pokus zblízka u tyče. O pět minut později zamířil domácí kapitán Grohmann jen těsně vedle pravé tyče. Čtyři minuty před pauzou dostal středem krásnou přihrávku od Pitáka Vukadinovič a sám před gólmanem Dočekala prostřelil - 0:1.

Prvních dvacet minut druhé půle domácí prakticky uzamkli Slavii na její polovině, ale všechny šance, které si vytvořili, spolehlivě likvidovala slávistická obrana a brankář. Před Lisou bylo horko dvě minuty po přestávce, nejdřív u země kryl pokus Charváta z vápna, vzápětí zachraňoval situaci odkopem Vavrouš a Grohmann o několik sekund později ještě při průniku pálil jen do vyběhnuvšího Lisy. Další možnost vyrovnat měla Bohemka v 59. minutě, ale Akulininova prudká střela ze standardní situace se mezi tři tyče nevešla. Kouč Řehák sáhnul ke střídání, místo Kenii šel na hřiště Král a Piták se tak ze středu zálohy vysunul na podhrot místo Kenii. V 68. minutě poslal centrovaný míč do brány Železník, ale byl mu odpískán ofsajd. A byl to opět Železník, který o tři minuty později po přnesení hry z levé strany na Vukadinoviče a ideální nahrávce od tohoto hráče do pokutového území trefil jen tyčku! Uklidnění do slávistických řad přinesl v 80. minutě stoper Stropek, který po rohu poslal balón k tyči - 0:2. Slavia už posledních deset minut dominovala a další gól na sebe nenechal dlouho čekat. Vukadinovič dostal z hranice vápna centr na zadní tyč a hlavou dal na 0:3. Gólovou tečku pak udělal v samém závěru pěknou střelou Zoubek - 0:4.

"Až na malé výjimky, kdy jsme pustili Bohemku asi do dvou šancí, zahrála výborně obrana včetně debutanta Stropka, který to ještě okořenil gólem. I naši hráči odehráli dobré utkání a potvrdili jsme to dobrým výsledkem. Přestáli jsme trochu tlak v prvních dvaceti minutách zápasu, ale právě v této chvíli byla naše obrana dominantní. Dobře zahušťovala prostor, nedovolila soupeři skórovat. A když se dostali před branku, byl tam vynikající Lisa," zhodnotil duel trenér Pavel Řehák.

Diváci dnes viděli ve hře hráče A týmu, kteří si včera nezahráli nebo hráli jen chvíli, a Řehák jejich výkon chválil. "Je jasné, že přítomnost hráčů áčka byla na zápase cítit. Mám radost z toho, že měli chuť si zahrát. Lukáš Železník měl trošku smůly, ale to byly centimetry. Karel Piták přinesl do hry zkušenost, Levan Kenia chytrost a Miljan Vukadinovič rychlost. Naši kluci to musí vidět a musí je to motivovat do další práce. Je to velký rozdíl. Nechali jsme nějaké hráče hrát za dorost, takže bychom dnes těžko skládali tým, kdyby nebylo áčka. S hráči z A týmu nastoupila i Bohemka a jejich tým byl celkově dokonce starší."

První zápas za juniorku odehrál obránce z A dorostu Daniel Stropek, a hned si připsal gól. "Pozoroval jsem ho už na podzim a rozhodně potvrdil mé domněnky."

Komentáře (41)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Juniorka: Bohemians - Slavia 0:4

    Hofo78     před 8 lety 10.04.2016 13:53 |  
    0 0

    Kenia 60minut? To se divím...

    • Re: Juniorka: Bohemians - Slavia 0:4

      deny91     před 8 lety 10.04.2016 14:20 |  
      0 0

      Podle některých by ale neměl mít fyzičku... a to ještě včera naskakoval v 70. minutě.

      • Re: Juniorka: Bohemians - Slavia 0:4

        Fallen (přítel SN)     před 8 lety 10.04.2016 19:22 |  
        0 0

        Ono tempo juniorky a ligy je asi trochu někde jinde.

        • Re: Juniorka: Bohemians - Slavia 0:4

          koudys2 (přítel SN)     před 8 lety 11.04.2016 13:18 |  
          0 0

          To místním Keniovcům nevysvětlíš.

  2. Re: Juniorka: Bohemians - Slavia 0:4

    Robinator     před 8 lety 10.04.2016 16:15 |  
    0 0

    videl nekdo tento zapas?rad bych vedel objektivne jak hral levan..jestli stihal a tak..diky

  3. Re: Juniorka: Bohemians - Slavia 0:4

    Artur (přítel SN)     před 8 lety 10.04.2016 18:10 |  
    0 0

    Jak hral Holik? Tesim se na nej az naskoci do Acka... Jinak ke vcerejsku, zapas se mi libil. Privedl jsem i noveho fanouska, ale bohuzel svuj prvni gol v Edenu nevidel. Treti flek dame, verim tomu. Jedine co me vcera zklamalo byl vykon Jardy Zmrhala, zastaval sem se ho po Dukle ale vcera nic moc.

    • Re: Juniorka: Bohemians - Slavia 0:4

      Radek097 (přítel SN)     před 8 lety 10.04.2016 18:41 |  
      0 0

      MB: Slovácko(v), Sigma(d), Jihlava(v), Plzeň(d), Bohemians(v), Liberec(d)
      LIB: Jihlava(d), Baník(v), Brno(d), sparta(v), Zlín(d), Boleslav(v)
      SLA: Sigma(v), Teplice(d), Bohemians(v), Slovácko(d), Příbram(v), Plzeň(d)
      Abychom přeskočili Liberec a Mladou Boleslav, tak musíme uhrát o 6 bodů více (resp. 7 bodů) než Liberec a Boleslav...

      • Re: Juniorka: Bohemians - Slavia 0:4

        malan (přítel SN)     před 8 lety 10.04.2016 19:53 |  
        0 0

        Lib a MB uz nepreskocime.Bude z toho 5. flek.Pohar i titul vyhraje Plzen.

        • Re: Juniorka: Bohemians - Slavia 0:4

          Ladislav (přítel SN)     před 8 lety 10.04.2016 21:33 |  
          0 0

          Kdyby zápasy končily jak "papírově" mají, tak sázkovky zkrachují, ale opak je pravdou a výborně prosperují, protože každý víkend je tak 10-15 velkých překvapení. Vzpomínám si, že jednou jedinkrát Fortuna oznámila, že jeden měsíc byla v mínusu (90 léta) a od té doby ani ťuk. Takže, musíme se dívat jenom na sebe a začít vyhrávat, ve hře je ještě 18 bodů a to je dost, čtvrté místo je pořád hratelné.

          • Re: Juniorka: Bohemians - Slavia 0:4

            Radek097 (přítel SN)     před 8 lety 10.04.2016 23:43 |  
            0 0

            Ano, ale budeme muset uhrát alespoň 15 bodů(5v,1p) ne-li více, protože nevěřím tomu, že Liberec a MB ztratí než 9 bodů.

            • Re: Juniorka: Bohemians - Slavia 0:4

              Ladislav (přítel SN)     před 8 lety 11.04.2016 02:55 |  
              0 0

              Obávám se, že spíš víc, ale za pokus to stojí. Teď je klíčové, aby se vyhrálo v Olomouci a tím se zbavíme Brna, které hraje v Plzni.

              • Re: Juniorka: Bohemians - Slavia 0:4

                bububu (přítel SN)     před 8 lety 11.04.2016 09:54 |  
                0 0

                Já bych si nestavěl vzdušné zámky, opět mi to připomíná zimní blouznění, že budeme hrát o titul. Bohužel 4. místo je v pejru. Ne snad proto, že by to ještě nebylo matematicky možné, ale vzhledem k tomu, jak hrajem. A když se podívám, co se děje opakovaně v lize, tak nabývám čím dál větší dojem, že pohár vyhraje Jablonec.

                Jestli letos vyjdou poháry z 5. místa, tak budu samozřejmě rád, jestli ne, tak se nic moc neděje. S našimi současnými výkony bychom stejně těžko prošli snad vůbec jediné předkolo.

                • Re: Juniorka: Bohemians - Slavia 0:4

                  Ladislav (přítel SN)     před 8 lety 11.04.2016 20:58 |  
                  0 0

                  Nikdo tady neblouzní, jen s Radkem uvažujeme, jaké je rozlosování a možnosti.

  4. Bičík

    Mike     před 8 lety 10.04.2016 20:23 |  
    0 0

    Trochu odbočka- kdo jste viděl gól Příbrami na Spartě- hezká podívaná. Já jenom, že včera někdo psal v diskuzi, že takového brankáře jako Bičíka bychom potřebovali místo Berkovce a Pavlenky. Tak jenom pro připomenutí Bičíka- derby, Villareal, Příbram. Takovéto kiksy určitě Berkovec u nás nepředvedl. Baník jsem moc na podzim nesledoval, u Pavlenky mě utkvěl jenom jeho kiks při gólu Lafaty na podzim v Ostravě.

    • Re: Bičík

      malan (přítel SN)     před 8 lety 10.04.2016 20:28 |  
      0 0

      Bicik byl, je a bude naprosto tuctovym golmanem.To, ze mu vyjde 1 z 10 zapasu, jako ve ctvrtek ve Spanelsku, na tom nic nezmeni. A je zbytecne tu rozebirat hrace toho dobytciho klubu...Venujme se nasemu teamu.

      • Re: Bičík

        Guly (přítel SN)     před 8 lety 10.04.2016 20:35 |  
        0 0

        Když spartu nesleduješ, tak nepiš sračky. Protože kdybys jí občas sledoval, tak bys takovou blbost napsat nemohl.

          • Re: Bičík

            Guly (přítel SN)     před 8 lety 10.04.2016 20:57 |  
            0 0

            Tak teď jsi mi to nandal no.

            • Re: Bičík

              malan (přítel SN)     před 8 lety 10.04.2016 21:08 |  
              0 0

              Ty mi jses uplne ukradenej...

              • Re: Bičík

                Guly (přítel SN)     před 8 lety 10.04.2016 21:18 |  
                0 0

                Aspoň že to máme stejně.

      • Re: Bičík

        Travinho     před 8 lety 10.04.2016 20:35 |  
        0 0

        To si nemyslím. Je pravdou, že poslední zápasy mu nevyšly, ale jinak předvádí mnohdy řadu dost nadstandardních zákoroků a přijde mi lepší, jak naši kluci. Nicméně u golmana je to dost o hlavě a dvě takovéto chyby ho můžou dostat hodně dolů a lepší než naši kluci už být nemusí. Nehledě na to, že Jirka Pavlenka předvedl dva velice dobré výkony za sebou.

        • Re: Bičík

          malan (přítel SN)     před 8 lety 10.04.2016 20:45 |  
          0 0

          Kiksy jako on ani Berkovec nepredvadi:-)Pavlenka je momentalne jasna 1.

        • Re: Bičík

          Jachym     před 8 lety 11.04.2016 10:10 |  
          0 0

          Bičík je samozřejmě velmi dobrý brankář. To, jak se zmátořil po kiksu ve Španělsku, bylo obdivuhodné. Tam se ukázala jeho kvalita.

    • Re: Bičík

      Guly (přítel SN)     před 8 lety 10.04.2016 20:38 |  
      0 0

      Berkovec takové kiksy nepředvedl? A co Olomouc, Příbram?

    • Re: Bičík

      goop     před 8 lety 10.04.2016 21:00 |  
      0 0

      Když jsme u tý příbrami, tak jejich výkon na spartě je děsivý. Bylo jen otázkou času, kdy přijde vyrovnání. Tonda může být - a asi je - rád, že změnil adresu.

      • Re: Bičík

        marcocruz (přítel SN)     před 8 lety 10.04.2016 21:21 |  
        0 0

        Bednář nebo Rezek jsou úplně otřesní, nechápu, že takovýhle hráči mohly kdy bejt v reprezentaci, nebo v zahraničí.

        • Re: Bičík

          Travinho     před 8 lety 10.04.2016 21:32 |  
          0 0

          Tak je jim už hodně přes třicet. Rezek sázel na rychlost a tu ztrácí a Bednář má nějaké to kilo navíc, plus hra na brejky také není nic pro něj.

        • Re: Bičík

          Travinho     před 8 lety 10.04.2016 21:32 |  
          0 0

          Tak je jim už hodně přes třicet. Rezek sázel na rychlost a tu ztrácí a Bednář má nějaké to kilo navíc, plus hra na brejky také není nic pro něj.

        • Re: Bičík

          Jachym     před 8 lety 11.04.2016 10:12 |  
          0 0

          Roky ubíhají a forma se také nedrží věčně. Např. Standa Vlček se po návratu z Belgie spíše jen trápil.

  5. Re: Juniorka: Bohemians - Slavia 0:4

    marcocruz (přítel SN)     před 8 lety 10.04.2016 21:19 |  
    0 0

    Dává Lafata i jiný góly než z malýho vápna? Ještě jsem snad od něj jinej gól neviděl.

    • Re: Juniorka: Bohemians - Slavia 0:4

      ElvisPresley     před 8 lety 10.04.2016 22:22 |  
      0 0

      Mihalík ve stejné situaci včera pouze tyč.

    • Re: Juniorka: Bohemians - Slavia 0:4

      koudys2 (přítel SN)     před 8 lety 11.04.2016 13:22 |  
      0 0

      Ale dává ..

  6. Re: Juniorka: Bohemians - Slavia 0:4

    Koky (přítel SN)     před 8 lety 10.04.2016 21:26 |  
    0 0

    Velice milá reportáž o Slavii v dnešních 168 hodinách, v podstatě nezaznělo nic, co bychom nevěděli. Ale prostor pro vyjádření dostali povolaní z různých směrů. Doporučuji

    • Re: Juniorka: Bohemians - Slavia 0:4

      Mike     před 8 lety 10.04.2016 21:31 |  
      0 0

      Vyznělo to tak, že nás vlastní nějaká pomalu zločinecká organizace, která ukradla rodinné stříbro. Televizního konzument, který nemá přehled o dění ve Slavii, to tak může pochopit.

      • Re: Juniorka: Bohemians - Slavia 0:4

        Travinho     před 8 lety 10.04.2016 21:41 |  
        0 0

        Nemyslím si to a s většinou věcí, které zazněly souhlasím. Hlavně pan Šídlo se vyjádřil podle mého dost trefně.

      • Re: Juniorka: Bohemians - Slavia 0:4

        Kara (přítel SN)     před 8 lety 11.04.2016 07:47 |  
        0 0

        Ta reportáž je přiměřeně kritická, ale to samo o sobě nemusí vyvolat tenhle dojem. Koneckonců se dá s úspěchem tvrdit, že vzhledem k velké medializaci majetkových změn v Slavii průměrný divák 168 hodin a další publicistiky už názor beztak ustavený má.

        • Re: Juniorka: Bohemians - Slavia 0:4

          Jachym     před 8 lety 11.04.2016 10:14 |  
          0 0

          Já beru veškerou publicistickou tvorbu naší, tedy Vaší televize, s obrovskou rezervou....

          • Re: Juniorka: Bohemians - Slavia 0:4

            Kara (přítel SN)     před 8 lety 11.04.2016 10:34 |  
            0 0

            Však na kritickém vyhodnocování informací z médií není nic špatného, akorát tu ta média nejsou od toho, aby dělala PR Slavii nebo for the matter komukoliv...a pokud to veřejnoprávní médium dělá, je samozřejmě možné podat k Radě stížnost ;)

  7. Re: Juniorka: Bohemians - Slavia 0:4

    sTizz (přítel SN)     před 8 lety 11.04.2016 10:09 |  
    0 0

    Kdyz se toto docte clovek v novinach,jak je mozne,ze se zase nic nestane? Berbr je snad nejakej polobuh? Co se musi stat,aby soudcovska mafie padla?

    lidovky: Paták, alias Řezník z Horní Břízy, známý jako dvorní rozhodčí místopředsedy FAČR Romana Berbra, do zápisu uvedl že Matejova vyloučil, protože zakopl po gólu míč, na což ho upozornil právě Kotík.