Ženský fotbal

Slávistky porazily Bohemku

Fotbalistky Slavie si připsaly další důležité body v boji o titul, když porazily Bohemians 4:0 po dvou brankách Divišové, jednou se trefily Budošová a Pěničková.

Do zápasu slávistky nastoupily bez vykartované Kožárové a na lavičce zůstala Svitková. Po vítězství v derby bylo dnes povinností získat tři body. Od začátku byl zápas pod taktovou Slavie, Bohemians se zaměřila na defenzivu. A právě přes obranný blok nebylo jednoduché se dostat, poprvé se to podařilo v 10. minutě, kdy Divišová vysunula Cahynovou a přestože šla sama na branku, zakončení se jí nepodařilo, střela byla slabá. Z dálky to poté zkoušela Pěničková či Divišová, ale pokaždé do náruče brankářky. A tak nám opět pomohla standardní situace, v 18. minutě Pěničková zahrála roh a důrazná Budošová nejdříve hlavičkovala a následně dorazila pod břevno. Další velké šance byly po centrech z pravé strany, ale Pěničková i Chlastáková jen těsně minuly. Bohemians moc nehrozilo, kromě asi dvou závarů před naší brankou.

Do druhého poločasu naskočila Svitková místo Cahynové. A rychle jsme si vytvořili šance, nejdříve po rohu hlavičkovala nebezpečně Necidová a v 51. minutě to bylo o dvě branky, pas Bartovičové se dostal k volné Divišové, která šikovně o tyč skórovala. V 59. minutě Skálová se svým důrazem dostala k vápnu, přízemní centr se dostal k Pěničkové a z otočky zamířila přesně ke vzdálenější tyči. O zápasu bylo rozhodnuto a holky si zápas užívaly. V 72. minutě po rohu Bohemians jsme podnikli rychlé přečíslení, Svitková vysunula Divišovou, která se dostala do vápna a nechytatelnou střelou překonala Malíkovou. V další šanci se ocitla Skálová a následně i číňanka Hu. V 79. minutě byla ve vápně faulována Necidová, ale Svitková tentokrát penaltu neproměnila - trefila břevno. Následně se do velké šance dostala Budošová, ale skákavý míč do sítě neprotlačila. Po přihrávce Hu střílela Svitková, ale brankářka vytáhla míč na tyč. Slávistky za týden hrají na Slovácku, kde budou bojovat o další tři důležité body.

Slavia - Bohemians 4:0 (1:0)
Slavia: Votíková - Juračková (67. Malinová), Necidová, Budošová, Tomášková - Chlastáková, Pěničková (73. Hu), Bartovičová, Cahynová (46. Svitková), Divišová - Skálová (86. Matějková)
Branky: 51. a 72. Divišová, 18. Budošová, 59. Pěničková

Komentáře (2)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky porazily Bohemku

    Ladislav (přítel SN)     před 8 lety 30.04.2016 20:44 |  
    0 0

    Očekávaná a zasloužená výhra, jen doplním druhý důležitý výsledek: Slovácko - Sparta 4-4, což znamená, že naše holky už vedou o 5 bodíků. Skvělé.

    • Re: Slávistky porazily Bohemku

      Alanor (admin)     před 8 lety 01.05.2016 09:19 |  
      0 0

      Paráda! Včera jsem to hledal, ale výsledek druhého zápasu ještě v té době na netu nebyl. Myslím, že můžeme dát pomalu chladit šampaňské! :)