B-Tým

Juniorka: Třinec - Slavia 4:0

Ostudně zakončili sezonu junioři Slavie, když vysoko podlehli do té doby předposlednímu Třinci.

Třinec - Slavia 4:0 (1:0)

Branky: 9. Nimely, 61. Augustini, 64. Hloch, 82. Samiec

Sestava Slavie: Přibyl (77. Danko) - Schulz (64. Heřman), Broukal, Möglich, Žárský - Vavrouš, Kocourek - 
Štohanzl, Vávra (70. Písačka), Krejdl (46. Pek) - Fotr

Pokud by si chtěl někdo přečíst online reportáž ze zoufalého vystoupení juniorky Slavie, tak tak může učinit zde.

Komentáře (18)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Juniorka: Třinec - Slavia 4:0

    houston (přítel SN)     před 8 lety 22.05.2016 15:32 |  
    0 0

    Včera jsem napsal poznámku k vystupování U19 pod článek o vítězství našich děvčat v poháru. Nikdo se však nepřipojil k mé kritice. Teď taky vidím proč asi. U19 i U21 jsou ostudou na štítu Slavie ! Že by se něco po stabilizaci klubu změnilo, tak v těchto kategoriích jen k horšímu. Nikdo na zlepšení do té doby špatného stavu asi nepracoval a pokud práci vykazoval, tak fiksloval. Je to ostuda všech zainteresovaných ! A co si myslet o přístupu všech hráčů obou týmů ? Snad jen to, že s jejich přístupem se za sešívaný dres nebojuje !

    • Re: Juniorka: Třinec - Slavia 4:0

      Humessi     před 8 lety 22.05.2016 16:05 |  
      0 0

      Ano Houstne, máme problém!

      Ono se to taky ví, však tuším Šimáně řekl, že je mládež zanedbaná a že jsme X let za Spartou. Ale co by sis představoval, že se za nějakých 9 měsíců změní? Nemůžeš po vedení chtít, aby kupovali hráče do juniorky - to jsou hráči věkově, kteří už někde hrají dospělý fotbal a ti dobří nebudou zadarmo, zdaleka ne. Když už kupuješ tak "starého" hráče, kupuješ ho pro áčko. Ano, mohl by za juniorku nastupovat např. Barák, Linhart,.., ale holt jsou raději v Ačku nebo na hostování, určitě lepší varianta. Máme tam dobrý hráče, jen jich není dost. Za zmíňku určitě stojí např. Kocourek, Fotr, i další tam jsou. I v U19.

      Tím to neospravedlňuji, jen se bohužel mládež před Řebíčkem a za Řebíčka moc neřešila, protože sotva byly peníze na chod klubu. Bude to znít trochu kacířsky, ale reálný ročníky, které se dají ještě nějak zachránit a vhodně doplnit jsou max U16 a pak níž.

      Jako tragédii bych to teď neviděl, v každé kategorii se najde hráč s potenciálem na áčko, jen jich bohužel není tolik jako například ve Spartě, v Příbrami nebo třeba i na Slovácku.

    • Re: Juniorka: Třinec - Slavia 4:0

      Fallen (přítel SN)     před 8 lety 22.05.2016 16:11 |  
      0 0

      K tomuto stavu bych rád něco podotkl. Pokud se podíváme na vývoj kádru juniorky v tomto roce, zjistíme, že ve srovnání s minulým rokem, který ještě jakž takž obstál, byl kádr zcela překopán. V létě se samozřejmě do juniorky přesunuli hráči z dorostu, ale někteří z nich hned na podzim, a většina pak v zimě, byli odejiti na hostování (ve větší míře zůstali jen obránci). Jestli to bylo na základě jejich dobré, či špatné kvality nevím. Každopádně, v zimě se tedy posunuli další dorostenci a z hostování se z těch, kdo loni hráli juniorskou ligu, vrátil snad jen Möglich, který byl navíc zraněný. Takže juniorka hraje celé jaro s dorostenci, a protože dorost je ve srabu, ve kterém je, tak se ti dobří dorostenci vraceli hrát za dorost a juniorku pak chodili vystužovat dorostenci "se kterými se nepočítalo do zápasu dorostu" (to chápu tak, že nejsou dobří ani pro dorost, nebo se rozehrávají po zranění), místo hráčů A týmu, se kterými se asi počítalo, a kteří při zdravotní decimaci kádru áčka prostě nebyli. Takže mám pocit, že juniorka hraje s hráči U19 (takový mladší Lauricella, který pár zápasů odehrál, je dokonce U17) a dorost kdo ví s kým.

      • Re: Juniorka: Třinec - Slavia 4:0

        Chlupp (přítel SN)     před 8 lety 22.05.2016 17:39 |  
        0 0

        Ono se vůbec nic neděje, pokud chceme vychovat hráče pro A-tým, nepotřebujeme dobrých deset hráčů, ale třeba výborné dva...

        • Re: Juniorka: Třinec - Slavia 4:0

          Slawek     před 8 lety 22.05.2016 19:33 |  
          0 0

          Děje se "jen" to, že dorost U19 bojuje o záchranu, což je ostudné a nevídané! Co tomu asi tak říká Honza Říčka ? Ale teď je asi důležitější co je schopen s tím udělat pan Plíšek.

          • Re: Juniorka: Třinec - Slavia 4:0

            Fallen (přítel SN)     před 8 lety 22.05.2016 22:23 |  
            0 0

            Víš co se se stane? Ti hráči se v létě přesunou z dorostu do juniorky, a za další rok se rozpustí v divizních týmech, nebo fotbal uplně zabalí, jako to udělali hráči z loňského týmu juniorky, a předloňské juniorky... Z té mistrovské juniorky z před tří let se do A týmu nějak stabilněji dostal jen Mikula a dejme tomu Hrubý s Řehákem...

  2. Re: Juniorka: Třinec - Slavia 4:0

    Chlupp (přítel SN)     před 8 lety 22.05.2016 15:59 |  
    0 0

    Nevíte někdo, jak jsou na tom Jankto a Simic?

    • Re: Juniorka: Třinec - Slavia 4:0

      Alanor (admin)     před 8 lety 22.05.2016 16:15 |  
      0 0

      Jankto snad pravidelně hraje na postu křídelního hráče Serii B a docela se mu i gólově daří. Simič proseděl jaro na lavičce AC Milán.

    • Re: Juniorka: Třinec - Slavia 4:0

      Humessi     před 8 lety 22.05.2016 16:16 |  
      0 0

      Oba bych si moc do Slavie přál. Simić je stále velký slávista! Pokud se nepletu, je kmenových hráčem ACM. Tady bych to viděl reálně jen na hostování a nejsem si jist, zda by se chtěl vrátit do ČR, v Itálii se dle FB má dobře.. Janktovi se zřejmě dost daří, celkem produktivní, to už byl u nás. Hraje za Ascoli Calcio sérii B. Dle mě po něm šáhne větší klub. Tyhle dva bych si do Slavie strašně moc přál.

      V souvislosti se Simičem mě napadá ještě jedno jméno, nedávno oblékal slávistický dres - ano, Kristián Tamász. Pořád si troufám tvrdit, že by se nám hodil (dle mě to není průměr), měl smůlu, že přišel, když se týmu nedařilo. Ale byl rychlý, technický a skvěle podporoval útok. Já bych ho rád viděl ve Slavii znova, je již jiná situace.

      • Re: Juniorka: Třinec - Slavia 4:0

        Chlupp (přítel SN)     před 8 lety 22.05.2016 17:00 |  
        0 0

        Díky za zprávy...Simice jsem neviděl hrát, ale Jankto zanechal velký dojem co se techniky a stylu týče, trochu mi připomíná v něčem Baráka...

        • Re: Juniorka: Třinec - Slavia 4:0

          JS (přítel SN)     před 8 lety 22.05.2016 18:07 |  
          0 0

          Tyvado co pořád všichni máte s tím, že vám někoho připomíná Barák? Patrik Berger byl daleko ofenzivněji založený, rychlejší, a Jankto, no to už je uplně něco jiného, Kuba je křídlo!

          • Re: Juniorka: Třinec - Slavia 4:0

            Chlupp (přítel SN)     před 8 lety 22.05.2016 19:18 |  
            0 0

            Nechápu jak sem někdo plete Bergera, který neměl s technikou nic společného? To byl silovej hráč s dobrou levačkou a tvrdou střelou...

      • Re: Juniorka: Třinec - Slavia 4:0

        glokva     před 8 lety 22.05.2016 18:27 |  
        0 0

        Jankto je v Ascoli na hostovani z Udine, v prubehu jara se dokonce spekulovalo o zajmu Arsenalu.

    • Re: Juniorka: Třinec - Slavia 4:0

      Kara (přítel SN)     před 8 lety 22.05.2016 20:40 |  
      0 0

      Oba byli teď nominovaní na soustředění U21 v Rakousku.

      • Re: Juniorka: Třinec - Slavia 4:0

        Falk     před 8 lety 22.05.2016 21:01 |  
        0 0

        Juniorka a dorost je smutná kapitola a velká ostuda.
        Pořád hledáme nějaké chytráky a proč nedají šéfovat trenéra Jiru s Karochem ,vše ostatní bych vyházel.A co Uhrin tomu to je jedno ,že máme mizerné odchovance,
        Po debaklu od Třince by neměl zůstat kámen na kameni

        • Re: Juniorka: Třinec - Slavia 4:0

          sasky     před 8 lety 22.05.2016 23:53 |  
          0 0

          Třeba proto, že Jíra s Karochem tomu šéfovali doposud a dle Plíška byla skladba tréninků žalostná (bylo to tuším ve velkém několikadílném rozhovoru s Plíškem na jaře, že hráči viděli míč na tréninku asi 2x v týdnu), tak se není moc co divit, že je mládež tam kde je. Každopádně je pozdě bycha honit, zachránit co se dá a začít prakticky znovu od nějakých U15, U16. Tam se ještě za 3-4 roky dá spousta věcí dohnat. Každopádně nejdůležitější záležitostí jsou nyní přípravky (ale také běh na nejdelší trať - výsledky za 10 let nejdřív). S juniorkou bůhví co vlastně bude, ideální řešení by dle mého názoru bylo, kdyby juniorská liga zanikla a vznikly B týmy v divizích jak se uvažuje. Hráči ve věku 19-20 let si holt musejí zvykat na tlak na výsledky. Juniorku a dorosty doplnit z republiky a ostatní mládež budovat prakticky znovu.

          • Re: Juniorka: Třinec - Slavia 4:0

            klimi     před 8 lety 23.05.2016 09:06 |  
            0 0

            Hezké pondělní ráno.
            jen bych k tomu všemu dodal, že bych naše odchovance hodnotil až podle toho, jak se prosadí ve velké fotbale...

            A samozřejmě je také třeba trpělivost z řad fanoušků, výsledky práce nepůjdou vidět hned, ale jak už je psáno, je to běh na delší trať...

            • Re: Juniorka: Třinec - Slavia 4:0

              sasky     před 8 lety 23.05.2016 23:12 |  
              0 0

              Přesně. Nejde o to být jako Šimeček nejužitečnějším hráčem juniorské ligy, ale prosadit se v dospělém fotbale. Popravdě jsem zpočátku konceptu juniorské ligy fandil, ale zřejmě je to mrtvá věc. Přechod z juniorky do dospělosti je v každém sportu ten největší skok a bohužel ne každý ho zvládne.