Evropská liga

Levadia Tallinn - Slavia 3:1

Slavia se při svém návratu do evropských pohárů po sedmi letech představila v rámci 2. předkola Evropské ligy v Tallinnu. Obnovená premiéra ale dopadla katastrofálně, když sešívaní svému soupeři podlehli nečekaně 1:3. Na vině byla především propustná obrana a nemohoucnost v zakončení. Za týden tak svěřence trenéra Uhrina čeká obrovská šichta, pokud se chtějí vyhnout blamáži v podobě vyřazení.

Trenér Uhrin udělal oproti generálce ve Splitu avizované dvě změny, když zraněného Ščuka nahradil Barák a místo Mihalíka nastoupil od začátku Mingazov. Slavia začala aktivněji a měla převahu, dlouho se však nemohla dostat do vyložené šance. Domácí hrozili jen ojediněle. V 15. minutě mohli zahrávat standardku ze zajímavé vzdálenosti. Rána Hunta ale naštěstí mířila bezpečna nad Berkovcovu svatyni. Slávisté pak utahovali opasky kolem obranného valu soupeře a první gólová šance přišla po 25 minutách hry, když si na Hušbauerův roh vyskočil nejvýše Souček. Jeho razantní hlavička ale letěla těsně nad! Ještě větší šanci měl po dalších 2 minutách Hušbauer, když dostal míč před brankáře Lempetse. Toho si šikovnou kličkou položil a stačilo jen trefit odkrytou branku, místo toho však náš záložník trefil jen tyč! Jeden z ojedinělých brejků bohužel Levadii dokonale vyšel, když ve 35. minutě zaspal na pravé straně Holík, Ngadeu se musel vytáhnout na jeho místo a následně chyběl ve stoperské dvojici, čehož domácí využili a prokombinovali se až k zakončení do prázdné branky. Střelcem byl Hunt a Slavia tak navzdory velké převaze prohrávala v 35. minutě 0:1! Sešívaní se snažili vyrovnat skóre ještě do poločasové přestávky a vynikající příležitost k tomu měl Zmrhal, který pádil sám proti domácímu gólmanovi. Svou střelou ho ale bohužel nechal vyniknout. Pražané tak navzdory drtivé převaze šli do šaten za stavu 0:1 z jejich pohledu.

I ve druhé půli zůstal obraz hry relativně nezměněn, když Slavia kontrolovala hru a snažila se o dobývání území srdnatě bránícího soupeře. Levadii ale vedení dodalo odvahu a o něco více se snažila chodit do brejkových situací. Varování přišlo v 55. minutě , když po rychlém přechodu pálil nad Mirančuk. Slavia vstřelila gól po hodině hry, když se po několika odrazech ve vápně prosadil Ngadeu Ngadjui. Branka však nebyla zřejmě správně uznána pro předchozí faul Baráka. Červenobílým to nicméně nemuselo příliš vadit, když vyrovnání přišlo hned o 3 minuty pozdě. Střídající Kenia parádně našel před prázdnou brankou Mingazova, který zakončoval sice nepříliš povedeně, ale domácí brankář zachytil míč až za brankovou čarou - 1:1! Vyrovnaný stav bohužel trval jen pár okamžiků. Levadia poprvé v zápase vrhla své síly do útočného snažení a výsledkem byla brzká branka Ganda. Ten hlavičkoval zcela osamocený na malém vápně, šlo o další velkou chybu naší obrany. Slavia byla brzkou odpovědí Levadie zaskočená a nemohla se dostat do tempa i kvůli častému polehávání domácích hráčů. Vyrovnání tak viselo na vlásku až po rohovém kopu. Ngadeuho hlavičku dokázal domácí obránce vykopnout z brankové čáry, následnou Hušbauerovu ránu zase výborně zneškodnil Lempets. Obrovské zmatky v obraně Slavie bohužel neskončily u 2. inkasované branky. V 90. minutě přišel další nepochopitelný kiks a osamocený Antonov propálil Berkovce potřetí. Závěr zápasu byl opravdu chaotický a gól mohly vstřelit ještě obě strany. Nejdříve znovu pálil Hušbauer, Lempets ale dokázal nohou na poslední chvíli míč vytěsnit! Na druhé straně pak pokračoval den otevřených dveří v obraně Slavie, tentokrát však zasáhl proti Mirančukově ráně výborně Berkovec a zachránil tak našim barvám do odvety alespoň naději.

2. předkolo - Čtvrtek 14. 07. 2016 18:00

Evropská liga, 2016/2017
3 - 1
1 - 0
FC Levadia Tallinn
FC Levadia Tallinn

35. Hunt
67. Gando
90. Antonov

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

63. Muris Mešanovič

Komentáře (395)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé