Ženský fotbal

Na úvod ligy slávistky porazily Liberec

Fotbalistky Slavie si v prvním ligovém kole poradily s Libercem vysoko 9:0. Dvě branky vstřelila Divišová, Kožárová a Pěničková. Do článku přidány fotografie a video se sestřihem branek.

V sestavě se představily dvě posily ze Sparty - Hloupá a Bartoňová. V dresu Liberce pak bylo několik slávistek. Od úvodních minut měly holky převahu a z první větší šance padla také branka. V 7. minutě po centru Pěničkové hlavou prodlužovala Kožárová na zadní tyč, kde se ještě snažila míč odvrátit Dlouhá, ale to se jí nepodařilo, branka tak byla přiznána naší útočnici. Liberec o chvíli později ojediněle zahrozil, ale v nadějné pozici Jarchovská netrefila branku. Ve 12. minutě předvedla Kožárová individuální akci, na pravé straně se zbavila obránkyně a přesným centrem našla hlavu Pěničkové, která v pohodě skórovala. V dalších dvou šancích se ocitla Kožárová, ale poprvé z voleje branku netrefila a podruhé z otočky minula. Ve 28. minutě po rohu Pěničkové míč propadl k Divišové, která jej v pohodě dopravila do sítě. V dalším průběhu jsme měli převahu, ale někdy jsme zbytečně ztráceli míče při snaze o zrychlení hry.

Sestřih branek Slavia - Liberec

Podívejte se na všechny branky v zápase Slavia - Liberec, které skončilo vysokou výhrou 9:0.

Zveřejnil(a) SK Slavia Praha ženy dne 14. srpen 2016

Do druhého poločasu se na hřiště dostala Juračková. Předvedli jsme několik střeleckých pokusů, ale ne mezi tyče. V 54. minutě unikla po pravé straně Bartoňová, ve vápně přihrála pod sebe na nabíhající Budošovou, jenž prudkou střelou pod břevno skórovala. Na hřiště se pak dostala i Chlastáková a později i Szewieczková. V 57. minutě byl před libereckou brankou závar, ze kterého nakonec Kožárová hlavou prostrčila míč na Divišovou a sama před brankářkou skórovala. Další nadějné možnosti měla Chlastáková, ale míč vždy o kousek minul tyč či břevno. V 73. minutě byla ve vápně faulována Necidová a penaltu proměnila Kožárová. V 75. minutě Chlastáková přihrála Szewieczkové před malé vápno, ale trefila jen brankářku. V 80. minutě ze standardní situace z dálky skórovala pěknou střelou Svitková. V závěru se po pěkném centru Svitkové trefila hlavou kapitánka Pěničková.

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Na úvod ligy slávistky porazily Liberec

    spino     před 8 lety 13.08.2016 21:01 |  
    1 0

    Blanka Pěničková dneska opět ukázala, že dokáže být s přehledem nejlepší hráčkou na hřišti. Skvělý výkon korunovaný dvěma góly!