Ženský fotbal

Slávistky narazí na kyperský Apollon

Fotbalistky Slavie narazí v Lize mistryň na kyperský Apollon. Soupeř se do hlavní fáze probojoval z kvalifikace. V domácí soutěži dominují. Přidány ohlasy Kateřiny Svitkové, Simony Necidové a trenéra Pavla Medynského.

"Myslím si, že to bude těžké utkání, ale trenér nás určitě dobře připraví a uděláme všechno pro postup," uvedla po losu Kateřina Svitková.

"Moje tajné přání byla Chelsea, anglický fotbal jsme ještě nevyzkoušely a Chelsea by byla velkým tahákem i pro diváky. Los nám však přinesl soupeře z Kypru - Apollon. Jelikož s Českou reprezentací každoročně absolvujeme mezinárodní turnaj právě na Kypru, prostředí už známe. Bližší informace zatím o tomto týmu nemám, ale myslím, že to bude vyrovnaný soupeř. Teď máme před sebou však českou ligu, takže na přípravu bude čas později," prozradila Simona Necidová.

"Apollon z Kypru nepatří mezí TOP týmy. V tuto chvíli však nemáme moc informací, takže jakmile je získáme, budeme vědět o jejich síle. Pro postup uděláme maximum," řekl k losu krátce trenér Pavel Medynský.

Apollon Ladies F.C. patří mezi nejlepší celky na Kypru, pravidelně vyhrávají domácí ligu s náskokem. V poslední sezoně mají pouze dvoubodovou ztrátu za remízu.

V letošní sezoně Ligy mistrů začínal v kvalifikaci, svou skupinu vyhrál po dvou výhrách a remíze s řeckým PAOK. V loňské sezoně se však z kvalifikace neprobojoval, skončil na druhém místě. V sezoně 2014/2015 vypadl v prvním kole s Bröndby Kodaň.

Kádr nabízí pohled do různých koutů. Pouze 8 hráček je z Kypru, dále zde najdeme hráčky z Itálie, Řecka, Švédska, Anglie či USA.

První zápasy se hrají 5. či 6. října (Slavia začne venku) a odvety o týden později 12. či 13. října.

Foto: Facebook Apollon Ladies F.C.

Komentáře (2)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky narazí na kyperský Apollon

    Fridleifsson     před 8 lety 01.09.2016 14:07 |  
    1 0

    Hratelný soupeř, proti němuž naše holky budou favoritky. Nepostup by byl zklamáním. Jsem rád za tenhle los, atraktivní soupeř může přijít až pak a lepší vypadnout s atraktivním ve čtvrtfinále, jako loni, než se pakovat hned po prvním kole. :)

  2. Re: Slávistky narazí na kyperský Apollon

    houston (přítel SN)     před 8 lety 02.09.2016 19:31 |  
    1 0

    I já si myslím, že chtít silného soupeře tak brzy, by byla škoda. Vždyť tahleta soutěž je i o zápasech a o zkušenostech v ní získaných. A každý zápas navíc přináší nové. Jen dál a výš !